Domnívám se, protože není přesně určená míra jedu. Pokud se kočka olíže více umře okamžitě, ale pokud jen trochu jed podle mého bude v systému kočky působit pomalu a kočka bude mít bolesti. Pokud nebyli schopni zajistit kastrování koček, měli by nyní vynaložit úsilí na odchyt a usmrcení smrtící injekcí.
Tedy alespoň podle článku, jak vysvětluje způsob usmrcení.
Subletální dávky jsou metabolizovány a vyloučeny, píše článek.
Tak na to ani odpovědět jinak nejde, ne? Když je jediná informace, že ležel na zádech. Leda by tu byla nějaká vědma, co by nastartovala křišťálovou kouli😉
Někde jsem pobrala informací, že vyšší procento psů trpí na různé kožní alergie. Jestliže má pes proti parazitní obojek, ten bych zahodila první. Pak bych přešla na přirozenou stravu a pak by se vidělo - po čase, jestli lepší.
Možná je to jen můj špatný dojem, ale zdá se mi, že když jsme krmili ořezy z jatek s přílohou, granule nebyly, na dovolenou jsme zavařili maso do sklenic…..alergie nebyly.
Ony nebyly tolik ani u lidí. protože chemie kolem nás včetně všemožných konzervantů, stabilizátorů apod., přemrštěná hygiena, do chovu jdou jedinci už nějak načatí… Můj názor.
Je to robot, když podle pohybu bude určovat zvíře, mohl by jednoduše přečíst čip. Robot problém neřeší, neboť jsem nečetla, že by zavedli nějakou prevenci např. povinné kastrování nechovných koček tj. za rok jsou na stejném počtu. Navíc pokud se zvíře otráví musí umírat v bolestech. (jed nepůsobí okamžitě, ale teprve až se kočka olíže, tj. že musí mít odloženou účinnost)
Jak víte, že bude umírat v bolestech? A že je to jed s odloženou účinností (což samo o sobě nemusí znamenat neetický způsob usmrcení)? Jeho složení jsem nevyčetla.
Neviděla! Držela jsem Fidka (i když to téměř nebylo potřeba) jako by zezadu a ona mu koukala do tlamky a projížděla zuby - myslím, že i pohmatem. Nijak bolestivě nereagoval, žere normálně, a to měkké i granule.
Já jsem holt nevěřící Tomáš. Co nevidím na vlastní oči.. Já bych se na vašem místě do té tlamičky chtěla podívat taky. Ale mám dvorní veterinářky, které by mi to nabídly samy, abych se přesvědčila.
Zdravím, chovám holuby ve voliéře, všichni v pořádku , nevypadali nijak špatně, žádný průjem, zkrátka nic..... Dnes jsem došel do voliéry a ležel tam chovný holub na zádech mrtvý. Netušíte někdo co by to mohlo být?
Obligátní a trapná odpověď. Netušíme. Bez pitvy ani nelze.
Ahoj Fikovnice, také jsem přemýšlela o čistění zubů kocourům. kelpa (pro Igina - nesnáší kosti), mladší ten si je vyčistí sám pomocí kostí, dostává jednodenní kuřátka, krky apod. .
Nejde o to, že by si kluci nenechali zuby vyčistit, ale byl by to zbytečný boj. Z toho důvodu jsem našla toto, ale nevím jestli to pouze není reklamní tah. Sprej na čistění zubů.
Skoro 20 euro? Obávám se, že bych to zkusila maximálně jednou. Prsknout do tlamičky. To už je lepší mechanické odstranění nějakým hadříkem nebo gázou. Ale většina koček se na to prostě víte co….
Jak jste si možná přečetli v tématu Diabetes, Fidovi nová dr. diagnostikovala zánět dásní. Tedy spíše mluvila o kameni na zadních zubech, ale důsledně doporučila léčit gingivitidu (která je buď začínající nebo hrozící). Dostala jsem doporučení na zakoupení čehosi se stříbrem (později upřesním). Tak se chci jen zeptat, zda tu je někdo se zkušeností léčby u kočky. I když by mi Fido nikdy neublížil, matlání pasty na dásně a promasírovávání dásní si zatím neumím představit. I nějaké tipy na jiné přípravky, tipy na grif při aplikaci na dásně, atd. velmi uvítám. 🌻
Upřímně, zubní kámen ani gingivitidu jsem nikdy řešit nemusela. A moc často jsem ji neviděla ani při pitvě, na rozdíl od starších psů malých plemen. Vy jste to viděla na vlastní oči?
To sice je pěkné, ale jak zajistí, aby v programu likvidace neskončil také jejich Mourek. Nejprve měli schválit povinné čipování, aby nemohlo dojít k neúmyslnému zabití domácího mazlíčka.
Takže za mě tato likvidace ne.
Já teda nevím, jak by čipování zabránilo otravě. Kdyby všichni majitelé své venkovní mazlíčky kastrovali, tak tahle situace nemusela vůbec nastat.
pokud je dost potravy, problémy nebudou… Luňák je pokud vím skoro výhradní mršinožravec, živí se na zbytcích úlovků jiných dravců, na sražených zvířatech v příkopech a na úhynech mláďat na pastvinách, káně je skoro výhradně myšilovka (a když nejsou myši, tak je to taky mršinolovka).
Nevím, jak u vás, ale tady je myší ažaž
Zrovna dneska mi luňák červený přelítnul nad hlavou. Bohužel jsem zrovna řídila, tak jsem se jenom kochla. Ale i tak to stálo za to.
No ty bláááho, to muselo být příšerný! navíc v čekárně ordinace, tam to člověk nečeká. Nebo resp. já si taky vždycky dávám pozor, protože přeci jen, stresík tam je, psi můžou reagovat různě, moc prostoru tam není /zrovna tuhle psice do čekárny vůbec nešla, protože u vchodových dveří seděl rotík, který velmi hluboce a temně vrčel i na lidi. Též bez náhubku. /No ale prostě, mám-li psa na klíně a jsem v čekárně u veterináře, tak tohle bych prostě neočekávala. Chudák čibaba ☹️, chudáci majitelé
Do prkýnka, tak proč se asi ty košíky prodávají? Jako, netrvám na tom, aby ho měla zrovna čibába (úžasný termín) nebo jorkšír, toleruji i v MHD. Ale když už mám něco většího…?
To je krásný!!! Můžu závidět? Hodně? Já mám potíže prosadit kocourovi volnej pohyb po domě a Vy! Máte husu ! Tak ale taky by mě nenapadlo, že bude cítit? 😲 Zvlášť, když je to jeden kousek. A povedenej, podle toho píšete. A to musí bejt krása bej houseří královna!
Byla jste někdy v drůbežárně? Je tam smrad. Koně a krávy (býci) a ovce a kozy mi voní. Prasata a drůbež (vlastně i lidi, no) smrdí a bezkonkurečně “vede” kozel.