Aktuálně: 3 741 inzerátů211 141 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 21.07.2023, 07:40:38 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

VIVAT KAČÁK LETEC KOSMONAUT!!!

DÍKY, DÍKY! Hnedle večír bude promítání! 😀

Kdysi dřív, ještě na IF, dal někdo video kačáka běžce - aportéra. Prostě dotyčný hodil pantofli, kačer se rozběhl, uchopil do zobáku, přinesl a dožadoval se dalšího hodu! Myslím, že by mu lecjaký majitel psa záviděl.

kometa
kometa 21.07.2023, 07:37:19 xxx.xxx.147.163
Bobca:

tak nic???☀️🌺

a co tak nějakou novou fotečku kočičáků někdo???hm??..zatím mám nejdýl na ploše ty “maiňáky”…jsou úžasní..každé ráno na ně čučím,oni na mě😊Kouťák Mourka poslal nedávno…A co dělá Pan Bečka? a Matýsková?..Pučmelda? Nikouš?..Od Raduš Viktorka mám na nástěnce na fotce před sebou..🐈..Nebo nějakého nového?? Pořád vzpomínám na Nica od Fernanda,ten musí být už obrovský…Někam se vytratil🐱

Tak hezký den všem🌷

Jen jsem si zapomněla uklidit na ploše🙄😲než jsem je blikla

Obrázek

Když já nemám chytrý telefon (i když na tlačítkovém pár fotek mám) a hlavně chytrou hlavu.🙂

kometa
kometa 21.07.2023, 07:11:20 xxx.xxx.147.163
L-Kv:

Dobrý den 

Mám otázku - je možné že túto veľkosť spôsobilo listie z cvikly ? 

Už asi týžden nosia  2 slepice ( furt tie samé)  obrovske vajička a začalo to od vtedy od kedy sa im začali podávať odrezky z cvikly (lístie + 1 malá cvikla denne) na obed. 

Zatial každé čo sa rozbilo - malo 2 žĺtka 🙂 … Vajce váži cca 89-90g

Ešte neviem či sa má naša mamina tešiť či obávať o slepice 😀, alebo je to návod 😀  … Nie je to bežné, len to tu nadhadzujem , či máte podobnú skúsenosť … 

p.s- nosí to furt jeden  farebný odtieň zo 4 čo máme… 

Obrázek Obrázek Obrázek

A to je nějaký nosný hybrid? Ten, co to snáší? Dvoužloutková vejce u nich nejsou nijak výjimečná.

kometa
kometa 21.07.2023, 07:07:36 xxx.xxx.147.163
D:

A jakou mast na tlapky a čenich by jste doporučili na léto jako prevence před bolavými tlapkami před sluníčkem

Viz megi bod č.1. Žádná mast vám tenhle problém nevyřeší.

kometa
kometa 21.07.2023, 07:06:28 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

nechodit na sluníčko a rozpálené chodníky

sádlo a masti uzavřou kůži a to je špatně - tlapky jsou skoro jediné místo, kde se pes potí - je to důležité!

esi to nemůžete přežít, tak dejte kokosový olej

ten pes taky sní

a bude klid

Ale to pocení na tak malé ploše neslouží k termoregulaci. Jak se psi ochlazují, přece víte.

kometa
kometa 21.07.2023, 07:05:26 xxx.xxx.147.163
D:

Já jen jestli by sadlo na tlapkach co čenichu nevadilo 

Nevadilo. Protože tam dlouho nevydrží. Viz výše.

kometa
kometa 21.07.2023, 06:50:09 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak, když už jsem se rozhodla ten příběh sem psát, tak sděluji novinky.

Fido byl dnes vyšetřen UTZ na VFU a musím říct, že tedy tak důkladné vyšetření jsem nikdy nezažila…ani náhodou ani v humánní medicíně!!! Tedy trpěla jsem s Fidem - většinu času musel ležet na zádech v tom “véčku” (kdo to znáte). A bylo naprosto fascinující, že většinu času se téměř nehnul a oči měl upřené na obrazovku UTZ a sledoval své útroby!😄

Vyšetření trvalo téměř hodinu (!!), tak byl dr. pečlivý! Měnil sondy, měřil průtoky, Fido je vyholený na mnoha místech…

Ovšem závěr, jak jinak, než podivný. Tedy asi bych měla být vděčná, a jsem!😇

Ledviny morfologicky úplně OK, nadledviny dtto, štítka dtto. Střeva SNAD také. Žaludek také, zrovna jej měl naplněný.

Nález na játrech - hyperechogenní - ale to mě nepřekvapuje. Jednak byl Fido obézní a druhak překonal ten kočičí mor, tehdy asi 11 dní nejedl a měl jaterní selhání, z něhož se úplným zázrakem vyhrabal. Pankreas - prý možná mírně bolestivý, dr. doporučuje ještě dif. dg. zvážit i pankreatitidu.

Co je nejzávažnější a zatím nikterak nevysvětleno, to je to, že jak v dutině břišní, tak v dutině hrudní má volnou tekutinu. Dle dr. naprosto diskrétní množství, absolutně neindikované k punktování. Ale nemá to tam co dělat, no. Společně jsme spekulovali nad příčinou, ale…jsou to spekulace… Samozřejmě jako první mě napadl srdeční problém, ale dr. se pak zaměřil i na srdce a i když zdůrazňoval, že kardiologií se nezabývá, nic patologického na srdci nenašel.

Pak byl v mých myšlenkách tu proces. Opět nepotvrzeno, opakovaně jsem se ptala třeba na lymfom. Sem tam prý uzlinka někde je hraniční velikosti, ale pakety uzlin ne. Navíc Fido teď je ve fázi přibírání (po tom rychlém úbytku hmotnosti).

Cushing, hypersomatotropismus, onemocnění štítky tedy prakticky vyloučeno…

Vše jsou jen kamínky do mozaiky. Je asi jasné, že ta přítomnost volné tekutiny mě nepotěšila…ale opakovaně jsem byla ujišťována, že množství je opravdu naprosto minimální (třeba v dutině hrudní dle dr. toto množství vůbec nezpůsobí dušnost, dokonce ani mírnou dyspnoi ne). V břiše na můj dotaz, kde volná tekutina je, tak prý pod jaterním lalokem.

Na závěr mi pan dr. poněkud morbidně řekl, že “má rád” těžké a jasné nálezy typu cizí těleso, jasný tu proces, ileózní stavy apod. Ale že Fidův nález je prostě minimální, byť úplně fyziologický není.

A úplně na konec: Kdyby to Fido ocenil, vyžádala bych pro něj nějaký obrázek (nebo spíš mňamku), ptž přišly pak ještě dvě laborantky a naprosto se spolu s dr. rozplývali, že kocoura, který se nechá takto snadno vyšetřit, tam ještě neměli… Prý mnohem častější pro takto důkladné sono je přispání kočky. Popravdě já byla z jeho dobroty, submisivity a ochoty nechat se tak dlouho vyšetřovat totálně naměkko. Opět byla nedobrá jen cesta tam (to v autě naříkal). Cesta zpět už věděl, že se jede domů a byl v mnohem větší pohodě…

Pokud kohokoli napadne cokoli k té volné tekutině a napíše to sem, budu samozřejmě ráda.

No a jinak jsme tedy na 6 UI Lantusu - hodnoty glykémie jsem sem psala včera. Momentálně pu/pd je úplně pryč a já naopak přemýšlím, zda by v těch vedrech Fido neměl víc pít…;-).

Dlouhé hlášení, já vím, ale ona to byla dnes (tedy včera) velká akce (také náležitě drahá, ale důležitější je Fidovo zdraví).

Mně volná tekutina v břiše (a jiné potíže) zmizela po nasazení bezlepkové diety. V hrudníku jsem ji neměla. Váš kocour je prostě záhada.

Poptám se kolegyně, jestli by neměla nějaký nápad.

kometa
kometa 20.07.2023, 16:04:05 xxx.xxx.147.163
D:

Dobrý den můžu se zeptat jestli Se mohou  psovi mazat tlapky sadlem a jestli se sadlem muze mazat suší čumák 

Sušší.

Akorát ,že vám to ten pes nejspíš olíže, protože sádlo mu bude chutnat. 

To má tlapky a čenich rozpraskané? V tom případě bych zvažovala zdravotní problém, třeba hyperkeratózu.

kometa
kometa 20.07.2023, 15:12:11 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

kousek od psychiatrické léčebny,

Nabízí se otázka, co tam dělala ta samička a vy vlastně taky 😀 😀 

No já jsem viděla krásnýho samečka roháče u nás v práci! Na Smíchově. A byl nádhernej. A potom jednou samičku na výletě se psy a kupodivu tam žádný doubrava právě nebyla - to ne, že by na tom Smícháči byla - jsou tu jen dva obří a nádherný dubáci, ale fakt luxusní.Nicméně v tom lese na cestě, kde jsem tu samičku viděla, byla asi omylem.

Však jsem psala, že maturity. Jako předsedkyně. A ten areál léčebny je moc hezký. Ale znám ho jenom zvenčí.🙂

kometa
kometa 20.07.2023, 15:09:51 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Má někdo zkušenost, jak to je se zabřeznutím starší kobyly? Tvrdila mi jedna paní, když se nenechá kobyla zapustit do cca 4 let, že už je to s plodností horší, že už pak špatně zabřezne. je to pravda?

Není. Je hodně kobyl, které se nechávají zapustit až po sportovní kariéře. Ale je fajn mít k ruce repro veta.

kometa
kometa 20.07.2023, 13:24:23 xxx.xxx.147.163
Cvrk:

Ne, ten tesařík dosud vzácný není. Ve vrcholném létě je to jeden z docela běžných druhů, ale to neznamená, že jejich počty se dramaticky nesnižují podobně jako u většiny dalších (nejen) hmyzích druhů. Roháči se vyskytují v nižších polohách zejména v oblastech se zachovalými starými doubravami. Letos už jejich sezóna v podstatě skončila, bylo jich docela hodně. Největší šance roháče vidět je sednout si koncem června po teplém dni po půl deváté večer na kraji doubravy a čekat, jestli nepoletí okolo. Nebo si ve stejném čase zajít na pražský Petřín. 

Já viděla samičku roháče letos na maturitách kráčet po chodníku. Pravda, kousek od psychiatrické léčebny, kde mají spoustu vzrostlých stromů. Tak nejspíš i duby.

Přitom bych čekala, že ho potkám spíš u nás, v okolí ČB a Hluboké, kde je těch starých dubů hafo.

kometa
kometa 20.07.2023, 13:16:28 xxx.xxx.147.163
Horsana:

To som počúvala celý život, ako pamlskovanie z ruky učí koňa hrýzť…to si fakt neviem predstaviť ako, on ten kôň hádam nie je tak tupý a snáď aj ten človek mu nestrčí do huby pamlsok potichu, bez predchádzajúcej pochvaly a bez toho, aby pochvale niečo ešte predchádzalo, nejaký úkon, či áno? 

Nikdy som to pri koňoch nezažila a to pamlskujem často, keď niečo kone učím. Samozrejme máme aj povel “Nie!”, ktorý sa vzťahuje na hocakú neželanú činnosť. Po výkone ale skôr ten kľud, komfort a niečo dobré do vedierka.

Já to mám tak nějak zafixované, nekrmit z ruky. Že někteří koně se pak můžou pamlsku dožadovat i agresívně, když začnu třeba  hledat kapesník. A kamarádka to nechtěla i proto, že ji ve stáji běhaly malé děti se svačinou v ruce a nechtěla, aby si kůň ukousnul sousto i s ručičkou.

kometa
kometa 20.07.2023, 13:10:49 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Jak to myslíte kočky velké? Jako lvi atp.?

Ano, lvi, tygři. tuším že i pumy, levharti a jaguáři. Nevrní. A vlastně ani nemňoukají. Jenom řvou.

kometa
kometa 20.07.2023, 13:01:14 xxx.xxx.147.163
bohemia.gall:

Kvokavost k nosnym plemenům nepatří. Pokud se kvokavost začne tolerovat, nebo dokonce vyžadovat , máte z nosného plemene znovu kura bankivskeho. Vysedi a odvodi kuřata a to je vše. A na vejce budete chovat hybridy. Prace generací předků půjdd do kopru. Vlastně ten proces už nezadržitelně probíhá…jenom proto, že lidé s těmito názory už převládají.

Která plemena teda můžou kvokat?

kometa
kometa 20.07.2023, 12:59:02 xxx.xxx.147.163
balu:

Nějak se to holt otestovat musí, když to má potenciál pro vojenské využití… 

Ale, že zrovna v Austrálii…

kometa
kometa 20.07.2023, 08:00:37 xxx.xxx.147.163
HelaS:

Kůň je tvor okamžiku. Když mu například  několikrát dáte odměnu po dobrém skoku  přes křížek, za velice krátkou dobu začne po skoku zastavovat a DEJ!
Pamlsky jsou obecně zrada. Člověk musí vědět, proč je dává - a kdy. A komu. V tomhle je veliký učitel metoda pozitivky (R+).

Všeobecně řečeno: když dáte koni pamlsek po tréninku, asi to ničemu neuškodí. On si to sice s tím tréninkem nespojí, ale vyvodí si z toho, že je vám spolu fajn a holt někdy i ten pamlsek přijde 😀

Takže je asi vhodné si pamlskování setsakra rozmyslet. Koně v boxu snadno pamlsky naučíme, aby kousal, když nic nedostane, atd. atd. (obdoba toho zastavování po povedeném skoku). Na to fakt bacha.

Je to fakt kůň od koně různé. Ovšem - po práci na jízdárně, která se zdařila (tedy BYLA UKONČENA zdařilým cvikem) je pro koně nejlepší a nejúčinnější odměnou KLID, uvolněná otěž, pochvala… pamlskem ho akorát zmatete.

No… ostatní jistě přidají i své zkušenosti.

Mám to podobně. Když se při ježdění něco obzvlášť povede, pochválím hned hlasem, případně pohlazením po krku. Po příchodu do stáje házím mrkev na zem, nekrmím z ruky. A důchodkyně, kterou teď pomáhám venčit, miluje škrabkání v uších.

kometa
kometa 20.07.2023, 07:48:46 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoooooj všem,

Tak Kometka navštívila Kouťáka🙂Kometko choval se k vám slušně ten chlapec?😄

Já holky včera za boha nemohla usnout..bolel mě ten loket..takže jsem spala asi jen 4 hodiny a ráno podle toho velice eroticky vypadala🤣Byla jsem takový zmuchlaný šarpej🙂

V práci jsem to únavu ještě docela dávala,ale po práci jsem jela na masáž a tam jsem samozřejmě vytuhla a zase mi z křesla tekla slina🤣Bože já jsem fakt ostuda🤣 Každopádně masáž byla úžasná a po masáži mi porvé dali i misku s melounem jako pozornost na osvěžení v horku..to bylo milý..a hned jsem chytla slinu na toho melouna,tak že si zajedu do Lidlu pro melouna a něco málo k snědku..a znáte to,řeknete si,že uděláte malý nákup a ono prd😀nechala jsem tam 2000,- za nic skoro…

Jinak jsem dnes docela propadla depresi z toho,že mi kamarádka dneska volá,že už jen měsíc a týden a letíme ma dovču…a já na sebe koukla do zrcadla a říkám si sakra,je na čase se sebou fakt něco dělat,jinak budu vedle těch dvou hubených koz(ségry a kámošky) vypadat jako vorvaň😄Jenže já a moje vůle🙄

Kouťák je příjemný a sympatický “chlapec”.

kometa
kometa 20.07.2023, 07:46:37 xxx.xxx.147.163
Koutak:

ZDRAVÍM KOČKY.

Dnes do mého zapadákova přijela vzácná návštěva.Nejprve jsme prohlédli zahradu,kde si každý den huntuji tělo a poté  i koňská návštěva se zdařila.Kometa je příjemná paní a dalo by se povídat hodně dlouho,ale ten čas strašně rychle utíkal.Při malém osvěžení na ní sice málem spadl malý netopýr,ale i já jsem rád,že je tam ještě mám.Mourek si Kometu řádně prohlédl,držel si odstup a po chvilce zmizel ve stodole.Dostal od Komety dárek,balík kapsiček a když odjela,tak jsem mu jednu kapsičku dal a móóóc mu chutnala.

Paní Renáto děkuji za návštěvu. 

Rádo se stalo. Hlavně, že jsem se Mourkovi trefila do chutě. U koček člověk nikdy neví.

kometa
kometa 20.07.2023, 07:40:27 xxx.xxx.147.163
Dorota barová:

Zdravím,

mám nového koně a za boha ho nemůžu přimět do klusu. Na pobídky se akorát naštve a pohodí hlavou, pak ke konci už zkouší couvat. Zkoušela jsem přidat bič, i v důraznější pobidce za holeň, za celou hodinu se mi to podařilo jednou na pár kroků. Jezdila jsem i tlacivejsi koně, ale tohle je extrém a nevím, co s tím. Kůň je kontrolován vetem a v pořádku, cajky taky… Jen asi dva měsíce nejezdil… Jak postupovat? Nebo zkusit aby ho popohnal někdo ze země?  .Děkuji.

Viz evcusik. Nejdřív důkladná kontrola vetem - ideálně ortopedem, případně i fyzio. Opravdu cajky sedí? A nakonec trenér.

Tohle se od klávesnice vyřešit nedá, když neznáme vás ani toho koně. Možná by napovědělo video.

Proč asi 2 měsíce nejezdil? Je to váš kůň?

kometa
kometa 19.07.2023, 19:54:33 xxx.xxx.147.163
biaca:

Nelidské - agonie může trvat až 48 hodin u psa. Podívejte se na poslední odkaz a budete souhlasit, že toto není řešení viz. megi. 

No, já tyhle články působící hlavně na city, moc nemusím. A nechápu větu - likvidací zvířat naopak uvolníme prostor pro zvýšenou reprodukční schopnost jiných živočichů.

Netvrdím, že je to ideální řešení. Ale zachování původní fauny beru jako důležitější.