Ale tak to přece není. Když něčím kůži zavřu, bráním správné funkci.
Antiperspirant dělá to samé - vše ucpe. Člověk se právě tam potí hodně, takže to je úplně na houby věc. Pot není jen o ochlazování.
Záleží ovšem na složení. Deodorant je třeba něco jiného. Ta první věc je ale úplně blbá.
Stejně jak u jakéhokoli jiného mazání nebo čeho, co na sebe napatláme.
S tlapkami se to má tak - potřebují hydratovat, stejně jako lidská kůže. A když ty trubky ucpu, tak čím se budou polštářky hydratovat,
aby nebyly rozpraskané?
Ale člověk se potí na celém těle, takže když omezím jenom podpaží, tak to není žádná katastrofa. Ano, pot má jistou metabolickou funkci, ale hlavně jde o to ochlazování.
Nemyslím, že antipersrant vše ucpe. Aspoň já na takový ještě nenarazila. Lidi, kteří fakt mají problém, myšleno i společenský, jdou do botoxu.
A tlapky si ucpané neumím představit už vůbec. Vždyť se cokoliv napatlaného mechanicky ošoupe, ne? (mně se potí i obličej, bez ohledu na to, co jsem na něj namazala, a to se mi nešoupe).
Nemám takú skúsenosť, ale to asi preto, že keby do mňa kôň drgal nejako silno hlavou, alebo nedaj bože si vynucoval niečo hryzením, tak by mu pristála úplne nepozitívkársky facka v kombinácii s hlasným NIE.
Ani pažravý mamánek Garon si také veci nikdy nedovolil, ale pre neho je odmena aj pochvala, to sa nafúkne pýchou, aký je on dobrý chlapec a miluje škrabkanie, takže u nás to funguje v takej nejakej kombinácii.
Tieto primitívne plemená chápu pochvalu veľmi dobre, našťastie.
Kamarádky osobní zkušenost. Nabídla hodnému, vychovanému, nesomrujícímu koni po jezdecké hodině mrkev. Ten ji celý natěšený vzal, neúmyslně i s částí prstu. Jenom půlka posledního článku a doktoři odvedli skvělou práci. Když na to neupozorní, není to skoro vidět. Ale co kdyby byl natěšený víc?
Čím mám krmit kotě, které bylo odstaveno příliš brzy, podle mne je mu tak měsíc, je hubené, pořád spí. Mám šanci ho vypiplat? Nějaké kočky už jsem odchovala, ale ne takhle malinké kotě.
Děkuji tedy za objasnění i když jsem si o něj úplně až tak nepsal. A to že tady inzerce pro lidi který by jí zde uvítali vážně kulhá je holí fakt. A určitě nebyl problém jet v poměru 50 na 50 ve vylepšování stránek ?
A pokud jste si vážně řádně odpočinul tak směle do toho 👍.
Holý. Kteří. A chybí vám 5 čárek. Když už jsme u vylepšování inzerce. Neboli zameťte si před vlastním prahem.
No, přesně - teda nemám přehled o jejich druzích, nicméně ti krásní a opravdu obří se tam vyskytovali hojně,teď sporadicky jeden kousek. Jasně, klima a všechno se v přírodě mění k horšímu, ale člověk kdyby mohl, by utvořil podmínky lepší - na svém malém území, který by jim umožnilo tam bydlet.
Teplo, chemie, odčervování hospodářských zvířat, sterilní zeleň ve městech, monokultury, tím pádem úbytek jejich přirozené kořisti…
před pár lety jsme byli s vnoučaty na dovolené - samota na ostrově Pag. Stará dubina (duby cesmínové) oddělovala domek od moře - a krásně stínila. Nikde nikdo - úžasný týden. Každý večer nám po stole chodil tento krasavec - tesařík (asi obrovský). Jen nikde nepíšou, že nejraději se tento druh živí bílým vínem z vinařství Barborka 😄 . Opravdu chodil večer nasávat… Přitom hned vedle stolu byla i miska s vodou a kolem bylo nacákáno - takže to nebyla cesta za tekutinou, šel najisto...
Tak octomilky se používají ve výzkumech ohledně závislosti na alkoholu…
Kupodivu nic z toho, neb muž chápe, že s tímhle ač teda poctivě bojuju, toho moc neudělám. Já se třebas cvičně koukám na pabouky, i velký, abych se vobrousila, a dokonce jsem se 2x už hecla a vzala pabouka do ruky a zachránila, ale já se při tom celá fakt hrozně klepu. Sulc, do kterýho kopnete, je proti mě v tu chvíli úplně statickej 😀
Rozumím. Mně zase nedělají dobře výšky a tak většinu rozhleden znám jenom zespodu.
Ahá! to by mě nenapadlo, že ten vyšší okraj by mohl být problém, myslela jsem si, že by si popolítli. No ale pokud mají svůj vlastní rybníček, není co řešit. vlastně naopak, protože to mi nedošlo, že oni by tu vodu asi zaneřádili, žejo? Myslím trusem.
To si pište! To kdysi taky někdo položil dotaz, jak zařídit, aby mohl mít v rybníčku (takovém tom igelitovém) současně rybičky a kachny. Odpovědi ho nepotěšily. Ono z těch ptáků to prostě padá průběžně.
Ako občas sa stane že sa nájde raz za pol roka také vejce, tieto ale nosia už týžden čo neni normálne, ja som o tom ešte nepočul žeby to mohlo byť pravidelné …
Nevím, jak moc je to pravidelné. Ale ti hybridi jsou holt naprogramovaní na vysokou snášku. S tím souvisí i ta dvojitá ovulace.
Heleďte, stejně to nemůžete nijak ovlivnit. Tak berte, co je.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám asi roční chameleona. Do včerejška byl o.k. Ale od rána je na zemi a pořád polehává. Nechce ani vylézt na větev. Nikdy to nedělal, tak nevím, co s ním je.Může mi někdo poradit?
Může. Veterináře. Ale možná i tak je pozdě.
Nepíšete nic o podmínkách v teráriu, krmení, nedáte foto… To se pak těžko radí.
Jako, když napíšu, že do včerejška jsem byla OK a od rána jsem v posteli a polehávám, protože se nemůžu hýbat. Co mi poradíte?
A fujky!! tohle pruhatý stvoření na mě vylezlo v autě cestou z chalupy, z košíku s bylinkama, co jsem měla na klíně. takovej řev dálnice ještě nezažila.
Omlouvám se ze srdce všem, kteří pabouky chovají a mají je rádi, já to prostě nedokážu ovládnout. Nedělá mi to dobře i když vím, že jsou mocinky moc užiteční a pro někoho určitě i krásní, není to myšleno nějak zle, ale pro mě je to hrozný. Učím se nebláznit z pavouka, ale prostě od určitý velikosti to nedávám ani na fotce. 😀 😀
A vysadili vás?🙂 Nebo jenom zavolali Chocholouška?🙂
Já neměla vůbec čas. Musela jsem sesbírat okurky, vybírala jsem včely, ty se navíc zlobily protože šla bouřka, tak jsem schytala něco žihadel a pak jsem do ½ třetí ráno vytáčela. Na souboj s počítačem už mi nezbyly síly.🙂
Stejně sem nepřišla na ten fígl, jak ho správně vložit, ale aspoň odkaz, tak snad bude fungovat😄
Tady posílám siestu s Gustíkem 😜
Ta poslední fotka… Gustík je ředitel zeměkoule? Neboli Big boss?🙂