Aktuálně: 3 741 inzerátů211 149 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 23.07.2023, 13:42:28 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dnes jsem v rádiu slyšela, že je letos strašně málo motýlů vzhledem k chladu co byl na jaře. Když jsem to slyšela tak si říkám že asi na tom něco bude, létá jich pomálu nebo je to někde jiný?

Úbytek motýlů pozoruji už minimálně 20, možná 30 let. Chldné jaro za to samo o sobě nemůže. Co třeba pesticidy, sekání luk a trávníků téměř “naholo” bez ohledu na potřeby bezobratlých, zbytečné hromadné odčervování hospodářských zvířat, monokultury…

Kolik lidí se snaží vysazovat motýlí květy, umístit hmyzí domečky a vybudovat jezírko na své zahradě?

kometa
kometa 23.07.2023, 13:39:27 xxx.xxx.147.163
Elisa:

Ahoj, jdu si pro radu. Psa máme už 5 let a začal se nám podhrabávat pod plotem. Miluje hodně fenečky a při háraní to hodně prožívá. Ale doteď ze zahrady neutíkal. Teď je ve vesnici nová fenka a on se nám začal podhrabávat k sousedům a od nich pláchne ven do ulice. Na procházky se snažíme chodit každý den. Chvíli byl klid a ted to začíná znova, když hárá zas jiná fena ve vesnici. Kažého asi napadne kastrace ale po pěti letech? Má to cenu?

Viz výše. Jakmile se pes naučí utíkat, kastrace ničemu nezabrání.

kometa
kometa 22.07.2023, 18:22:08 xxx.xxx.147.163
XY.:

Jo proč by jak říkáte kritika nemohla pokračovat dál ? Když nikdo bere nějakou výtku hned tak.  Ať si vymýšlí kdo chce a jaké chce teorie. Až mi paní Pokorní dají jinou možnost odpovědět ,, Jiřímu 24"  tak tak učiním . 

A je zajímavé jak se tady vyjadřuje ten komu vadí i blbá reklama že. A přitom právě reklama je aby to zde mohlo být zadara.  A reklam by zde mělo být i mnohem víc !

A Megí zajímavý postoj tady k odměně máte. A dělat v diskuzi inzerci ?  To by bylo stát lepší rozjet ten chat né ? 

A jinak pak píší Pokorní na inzerci se ještě bude čekat ale bude 👍. Teď ještě jestli jsi to najdou lidé když nějaký čas již od velkého třesku uplynul.

( 3- ) 🙂

A tímto příspěvkem chtěl básník říci co?

kometa
kometa 22.07.2023, 17:49:50 xxx.xxx.147.163
biaca:

Kometo, já jsem také podle videa nepostupovala a klaplo to. 

Předtím než jsem si přinesla malého, tak jsem jim vyměnila dečky (jednu od chovatelky jsem dala staršímu, a chovatelka dala mladšímu dečku Igina.).

První den jsem je měla oddělené Klimentka v pokojíku, Igina v kuchyni. Střídala jsem to hodinu s Iginem, hodinu s Klimim (tj. první noc jsem se nevyspala.) 

Druhý den Igin, i malý na sebe byli zvědaví - tak jsem jim pomoci pitíčka - asi metr od sebe dala, a každou hodinu jsem mističky přibližovala, až večer jsem je měla u sebe, a když už pak večer společně leželi na škrabadle Klimi dole, Igin nad ním tak už jsem je neoddělovala. 

Oddělovala jsem je pouze první týden, když jsem byla v práci - a když jsem byla v práci poprvé, když jsem je nechala samotné doma - tak jsem je pak našla oba čekající u dveří, jak se olizují bez jakéhokoliv boje. 

Ale podle mého hraje velkou roli povaha kocourů, plány jsou jedna věc, skutečnost jiná. 

Ps. Kometo, já ani nevím jak Vaši kocouři vypadají nechcete dát foto? 

Viz vedlejší vlákno a kdysi dřív na IF. Ne, že bych nechtěla, ale neumím to. Starší je černý s malou bílou náprsenkou, mladší zrzavobílý.

kometa
kometa 22.07.2023, 17:11:44 xxx.xxx.147.163
biaca:

chvd - měl alespoň odvahu psát pod vlasním nickem a provokovat. Očekávám že už žádná další kritika nebudu - jelikož všichni vědí o koho se jedná. Je zvláštní, že lidé, kteří mají v úmyslu provokovat jsou většinou anonymové. 

To jsme věděli i tenkrát. A stejně Jirka54 zakládal vytrvale další a další vlákna.

kometa
kometa 22.07.2023, 17:07:40 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Nechci Vás chytat za slovo, ale v zadání jste psala toto:

“Kočičku má druhý den. První den byla jen za skříní. Nyní už se pomalu otrkává, na pudla sice syčí, ale pomalu si zvyká. Horší je to s kocourem, ten, když ji vidí, naježí se, vrčí a pomalu se přibližuje, určitě by po ní skočil.”

Takže asi ten kontakt byl tedy dřív než za 3 dny…?

Znovu ale zdůrazňuji, jak to třeba mně napsala Žofré v jiném tématu, že “ono se to lépe linkuje, než pak dělá v praxi”.

No právě. Viz má reakce výše.

kometa
kometa 22.07.2023, 17:06:13 xxx.xxx.147.163
Sufle:

Přivezli jsme kočku, pes i kocour byli venku.

Přepravku jsme dali do jediné místnosti, která se dá oddělit od zbytku bytu.

Otevřeli jsme přepravku (kočka ji nesnáší, nebyla na ni asi zvyklá) a ona vyšla ven a zaběhla za malou skříň. Seděla jsem u ní na zemi, pak vyšla a mazlila se.

Po nějaké době jsme pustili domů psa, on si koček nějak moc nevšímá. Do místnosti ke kočce se nedostane. 

Po pár hodinách se objevil kocour, tak jsme ho pustili domů. Nažral se, pomazlil a šel ven. Je to venkovní kocour, doma se ukáže třeba jednou nebo dvakrát denně. 

Když kocour přišel asi po čtvrté domů, setkal se s kočkou (přes kousek mřížky, takže k přímému fyzickému kontaktu nedošlo). A jeho reakce byla taková, jak jsem popisovala.

A tak to vlastně probíhá do teď. Kočka má místnost, ze které může vycházet a schovávat se v ní. 

Teď je to 7. den. Chodí po bytě, sleduje psa, pokud se moc přiblíží, tak syčí, ale neutíká. Pořád se zdržuje blízko své místnosti. Jak vidí kocoura (i přes sklo na zahradě), zdrhne a schová se.

Zajímalo by mě, co jsme udělali špatně. Opravdu se jen ptám. 

Já tomu nerozumím.

Přes kousek mřížky - jaký?

kometa
kometa 22.07.2023, 15:41:24 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

No a co p. Kouťák?😉

I když to je OT, písnete do SZ třeba?

Na tom není nic tajného. Debata proběhla na třetím víčku. 

kometa
kometa 22.07.2023, 14:45:17 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Jako ano, to plně souhlasím!

Takže jsme vlastně měly štěstí obě…😀 Jen se teď ztrácím: Vy máte dva kocoury?? Já furt žila v přesvědčení, že máte jednoho, toho staršího ledvináře.

Právě že před čtyřmi roky jsem neplánovaně adaptovala sousedovic kotě, které dostala mladá pod stromeček. V okamžiku, kdy začalo doma šplhat po nábytku a po záclonách, bylo vyhozeno. A protože se jiným sousedům nelíbilo, že běhá po bytovce, tak ho zavírali do sklepa. A tam akorát plakalo. Mně ho bylo líto, tak jsem se ho ujala. A viz výše, vyšlo to.

kometa
kometa 22.07.2023, 14:40:50 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Hele, Jirko 54 alias XY, na iF jste volal po zrušení diskuze, protože jste se nemohl smířit s naším stylem rozhovorů. 

Chápu, kde je problém, vím, že za to nemůžete, ale možná byste mohl zkusit trošku na tom zapracovat, protože ne každý ví, o co jde, a takto ty všecky lidi tady i jinde

hrozně demotivujete.

Pokud nemůžete vydržet tu chvilku, než se inzerce předělá, dávejte poptávku do diskuze. I když jste byl takto nepříjemný, vždy Vám všichni odpověděli!

Teď mi to došlo! To je TEN Jirka54. Už si vzpomínám. Tehdy jsme si dokonce vyměnili i pár SZ. Moc to nepomohlo.

kometa
kometa 22.07.2023, 14:37:37 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Kometo, víte, že často s Vámi souhlasím. Hodně často… ;-).

Ale já to dělala podobně jako Sufle… A ta se zde aspoň zeptala.

No, jak jsem psala, já měla víc štěstí než rozumu. Vlastně jsem spoléhala vždy na Fidovu moudrost a moje intuice byla správná.

Navíc myslím, že Zbyněk dal to video sem až s nějakým zpožděním…

Každopádně i z těch malých náznaků, co Sufle píše, se mi jeví, že už je seznamování na dobré cestě. Snad.👍

Edit: Ta věková kategorie svoji roli hrát bude.

Já vlastně taky. Už jenom proto, že bydlím v garsonce. A druhý kocour byl neplánovaný. A ano, ještě kotě. Ale nemuselo to klapnout. Ne, že by byl starší agresívní, jenom je to takový autista.

Dělat to podle videa mně přijde prostě lepší. S větší šancí, že to dopadne dobře pro všechny zúčastněné.

kometa
kometa 22.07.2023, 14:34:39 xxx.xxx.147.163
Sufle:

Jak jsme tedy měli začít?

Tak jako na tom videu. Nejdřív nechat přivyknout na cizí pach, pak seznamování přes zavřené dveře, pootevřené dveře, společné žraní. Vždyť to na tom videu všechno je.

kometa
kometa 22.07.2023, 14:23:43 xxx.xxx.147.163
Majda:

Dobrý den, mám domě dva koně a občas chci jít na procházku jenom s jednou z nich a je problém. Nechce sema jít, vždycky mi uteče a drží se opět u ohrady kde je druhá kobyla. Dá se to nějak naučit?

Dá, metodou pomalých kroků. Musíte začínat na vzdálenosti, ve které je kůň ještě v klidu. Poodejít, popást, podrbat a zase se vrátit. 

kometa
kometa 22.07.2023, 14:18:36 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Tak se vyjádřete jak se vám líbí inzerce zde. Stejně jak třeba učinil jiri24 na kterého jsem reagoval prvotně ,,paní uklízečko".

“Křiklavé” inzeráty nahlašuji. Ale pročítám jenom občas, nemám v úmyslu nic kupovat ani prodávat. Stejně jako na IF tady chodím kvůli diskuzi.

kometa
kometa 22.07.2023, 14:14:49 xxx.xxx.147.163
Sufle:

Jinak video pěkné, a tak nějak jsme si to představovali, že budeme dělat, ale tam je zvídavé kotě a “klidná” kočka.

Ta naše dva dny strávila za skříní, vylezla jen v noci na záchod. Když uvidí kocoura, vletí opět za skříň. Teď po týdnu ho začíná lehce sledovat - pár vteřin a zase zaleze.

Jinak, často sedáváme u ní v šatně, a to se mazlí jako blázen. 

To je úplně jedno, jaká věková kategorie je na videu. Vy jste prostě přeskočili několik fází a začali odprostřed. O to déle bude seznamování trvat.

kometa
kometa 22.07.2023, 14:05:55 xxx.xxx.147.163
Ibiza:

Dobrý deň,

máme asi mesiac a pol kríženca vietnamského prasiatka. Je vo výbehu v záhrade. Včera asi niečo vdýchol lebo začal zváštne chrčať ,ale po chvíli ho to prešlo a mysleli sme ,že je dobre. Ale dnes ráno ani neprišiel žrať ,iba leží zahrabaný v sene a celý deň sa odtiaľ nepohne. Predtým celý deň veselo pobehoval a teraz vyzerá nešťastne. Dýcha už normálne ,nechrčí . Máte s tým nejaké skúsenosti? 

Za každú radu vopred ďakujem.

Jo, že je asi vážně nemocný. Zvíře, které přestane žrát a pohybovat se, nejspíš uhyne.

kometa
kometa 21.07.2023, 21:23:42 xxx.xxx.147.163
Horsana:

Njn, aj preto som každého učila, že pamlsky sa podávajú z otvorenej dlane, nie prstami.

Nášmu ošetrovateľovi odhryzol kôň článok na palci. Keď sa to vyšetrovalo, lebo to bol pracovný úraz, tak z neho vypadlo, že mu meral teplotu…čo bolo dosť zarážajúce, keďže hlava a rektum sú akosi na opačných stranách koňa, heh…

On teda potom upresnil, že tú teplotu domeral, kôň, o ktorom zatajili, že brutálne hryzie sa po ňom ohnal a ako mal tú ruku s teplomerom ešte pomerne vysoko, tak mu odcvakol z palca…

Tak hlavně, že nesežral i ten teploměr…

kometa
kometa 21.07.2023, 21:21:48 xxx.xxx.147.163
XY.:

A opět reakce úplně na něco jiného. A mě kritika češtiny nevadí když vás to naplňuje a dělá radost. 

A ano stále doufám že zde má každý právo vyjádřit názor a to i né zrovna třeba jen kladný. 

Mně. Tři čárky.

Však já ho vyjadřuji. Nejen kladný.

kometa
kometa 21.07.2023, 20:56:49 xxx.xxx.147.163
XY.:

Že zrovna Vy budete vytrhávat věci z kontextu jako proč ?? 

Vy kritizujete úroveň inzerce a já zase vaši češtinu. Oba na to máme právo, nebo ne?

kometa
kometa 21.07.2023, 20:54:40 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ok, nehody sa stávajú, ale to mi ako argument proti kŕmeniu z ruky fakt nepríde, to by tu bezprstých behalo omnoho viac.

A neželaným kŕmičom nie a nie niekto tie prstíčky odhryznúť!

Ale tak ať si každý krmí, jak chce. Já napsala jenom svůj názor a zkušenost.