lesnizinka: Holky, vetky, je to dotaz hlavně na vás. Zjistila jsem, že máme v rodině kočičí záhadu. Nedávno mi volala teta, že potřebuje sehnat veterinu, aby jí uspali nemocnou kočičku, dneska jsem dostala celé info a je mi to záhadou. Popíšu, asi trochu zdlouhavě (jinak to neumím😉) Ta kočička, o kterou šlo, začala někdy při dospívání divně chodit na zadní nožky a občas byla jako by duchem nepřítomná…za mě to nejvíc připomínalo nějakou epi, protože to bylo občas. Teď přišla, teta zjistila že má ránu někde mezi zadníma nožkama, v třísle, nedala na sebe šáhnout. Utekla ven, za dva dny ji našla polomrtvou , na nohu už nemohla vůbec, vzhledem k tomu, jak měla ty záchvaty už do té doby, se rozhodla ji uspat, bylo to celé zlé. Než jsme sehnaly ve svátek veterinu, že nás ráno vezmou, kočička umřela do rána sama😢 Jenže jsem se dozvěděla, že snad 14dní na to, druhá kočka přišla, nemohla na přední nohu, nohu nateklou od ramena - mysleli, že ji buď auto, nebo nějaký pes. Veterinářka nic nenašla, píchla jí atb, že jí za dva dny píchne další. Druhý den se zdála nožka splasklejší, ale večer začala špatně dýchat, pak dostala několikrát po sobě nějaký záchvat, kdy začala strašně řvát a mlátit sebou v košíku, postavit se nemohla a za dvě hodiny umřela. A aby toho nebylo dost tak z nich vypadnulo, že s nateklou nohou, ATB a do druhého dne umřel cca před rokem jeden z jejich psů, co mají vzadu u dědy. Vetky…já jsem čuměla, vůbec nevím, ale vám to třeba něco připomene…neprojevuje se tak nějaká nemoc?? Vždycky nateklá noha a mrtvé zvíře. Ano, normálně člověka napadne nějaký úraz a otrava, jen se mi to zdá nějak moc náhod, na jednu rodinu.
Takhle se projevuje třeba sepse. Viz megi - bez pitvy a dalších laboratorních vyšetření…
Rozhodně to není žádná záhadná nemoc. Jenom nediagnostikovaný problém. Možná i špatně léčený, protože citlivost na ATB se běžně nedělá.