Aktuálně: 3 741 inzerátů211 149 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 23.07.2023, 15:43:53 xxx.xxx.147.163
biaca:

Asi v garáži - já jsem také jako malá dědovi říkala, aby prodal auto a koupil mi místo toho poníka. Naštěstí to nevyšlo - délka života je 30 let, a co s poníkem budou dělat až děti vyrostou? 

Oni se DOBŘE přiježdění poníci prodávají. Všechny děti rostou, že jo.

kometa
kometa 23.07.2023, 15:31:02 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Na procházky se snažíme chodit každý den.

Zas to nepřehánějte…

Myslíte, že zadavatel(ka) pochopí ironii?

kometa
kometa 23.07.2023, 15:29:34 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

na podvodný inzerát?

Já jo. A hned jsem ho i s odpovědí nahlásila. A taky zmizel.

kometa
kometa 23.07.2023, 15:28:12 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Nevidím tlačítko

Zatím není. Prostě na diskuzi požádám admini o smazání. Nejen já. A prapodivné příspěvky zmizí.

kometa
kometa 23.07.2023, 15:01:13 xxx.xxx.147.163
Rosa-nosa:

Dobrý den, máme 17-letého valacha a je strašně hyperaktivní ikdyž pohybu má hodně. Včera mě při vyjížďce cestou domů začal brutálně vyhazovat. Co se v takovém případě dá dělat? Mám použít mírně bičík na zadek? Nikdy jsem na to nebyla a vlastně ani nikdy node mě nedostal ale upozornit že něco dělá špatně by se asi mělo. Nejhorší je že býval docela v klidu šlo to s ním ale poslední dobou začal takto jančit. Jediné co mě napadá, že by za to mohl ječmen který dostává teď na přilepšenou. Nějaké zkušenosti?

Jak dlouho ho máte? Nemá zdravotní problém? Vaše zkušenosti? Co říká trenér?

Ne, s ječmenem to nejspíš nesouvisí. Proč jste mu ho začali dávat?

kometa
kometa 23.07.2023, 14:46:07 xxx.xxx.147.163
Bártovi:

Děti zkušenosti nemají s ježděním žádné, teď bysme je k tomu chtěli začít véct. Mají 10 a 11 let.

Děti zkušenosti nemají. A vy ano? Asi taky ne, jinak byste se tady neptali.

Viz výše. Najděte si kvalitní jezdecký oddíl. Když napíšete, odkud jste, tak vám tady třeba poradíme.

Ale kupovat kvůli tomu poníka… Kde ho chcete mít? Kdo bude děti trénovat? A co když je to nebude bavit? 

kometa
kometa 23.07.2023, 14:39:20 xxx.xxx.147.163
DianaDSJ:

Mladý koně si udidlo neberou automaticky. Když si budete učit koně na udidlo, musí už být ve stavu, že si nechá sahnout všude na hlavě, včetně uší, palcem zajet do koutku huby, na lehký tlak okamžitě sníží hlavu do vaší úrovně. 

Já dávám udidlo ze začátku do huby tak, že mám uzdečku v pravé ruce a přidržím si hlavu za nosní kost, udidlo mám položené na dlani levé ruky a zlehka ho koni nasadím. Někteří koně ho při učení berou lépe s pamlskem, někteří zase pamlsek moc nechtějí (mají toho pak v hubě moc na přemýšlení), a některým koním zase pomůže když jim dáte palec do koutku huby a upozorníte je tak že mají hubu pootevřít. Pokud se vám nestane nějaká nehoda, kůň si začne tak do 10 dne brát udidlo sám. 

U mladého koně pozor i na způsob vyndavání, někdy jim ze začátku nedojde, že musí udidlo pustit a jak člověk stáhne udzdečku dolů, kůň neví že má otervřít hubu a bouchne se o zuby udidlem, a  pak řeší i nasazování.

Tak tak. Vždycky čekám, až kůň “vyplivne” udidlo sám. Však není kam spěchat.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:34:35 xxx.xxx.147.163
acher:

No prostě typická množka.Zkřížit všechno se vším,jen na barvy.Ono je lepší si koupit zakrslíka určitého barevného rázu na výstavě.Tam se zuby kontrolují.  A ještě je většinou levnější než z těchto množek.

Minimálně zdravější. A s lepší povahou.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:33:42 xxx.xxx.147.163
Sardullah:

Neverenda jsem zahlédla v diskuzním vlákně “politika”…

Já taky. Jenom jsem zaregistrovala, že přispěl. Jinak tohle vlákno nečtu.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:26:22 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Já mám permakulturní zahrádku s pítky a kopami biomasy pro hady 🐍

A však já nepíši, že se vy a bodlinka nesnažíte. Je to složitý, no.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:21:56 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

No ne, řešili jsme to hned, píšu že jsme kontaktovali chovatelku ale teď už jsme se smířili že z reklamace nic nebude tak teď už spíše řešíme jestli ještě mohou dorůst nebo co se pro to dá udělat vhodného. Je to zakrslík co ji máme doma. Chybí právě ty přední hlavní.

Pořád nerozumím. Vy jste koupili králíka bez zubů? To jste si ho neprohlídli? To je, jako když bych koupila auto bez volantu. Lepší příměr mě nenapadl.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:18:33 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Hlavně že klimatičtí aktivisti skandujou a dělají bordel v Praze, místo aby vzali kosu a rukavice a pomáhali zvelebovat krajinu.

Když on by měl začít každý sám u sebe. Třeba nechtít vymazlenou, sterilní zahrádku s dokonalým anglickým trávníkem a betonovými chodníčky.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:16:21 xxx.xxx.147.163
biaca:

Kometo, moderátoři mohou dát ban a zablokovat přístup viz. chvd. /pravděpodobně lze blokovat i IP adresy/ Už jsem ho tu dlouho neviděla, aby opět provokoval názorem mrzačení koček kastrací. 

Já jsem počítačově tupá, ale i IP adresa se dá změnit. Když budu psát z mobilu nebo z internetových kaváren. Nebo ne?

Chvd se možná odporoučel sám, stejně jako neverend nebo vlasta. Ale nedělám si iluze, že navždy.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:12:58 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

no obecný trend úbytku je u hmyzu jasný, stejně jako u ptáků ale spíš to bylo myšleno letšní rok oproti třeba minulým dvěma, tak rychle to zase nejde. Mluvili v rádiu o chladném jaru a ikdyž ted se nám to poslední 3 týdny kvuli horku nezdá, tak jaro bylo opravdu dlouho chladny.

Viz výše. To není problém jednoho chladného jara.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:10:34 xxx.xxx.147.163
orionka:

Přišel mi na návštěvu pavouk. Vůbec se mi nelíbí. Na třesavky, které zahalují chalupu do svých sítí, jsem si zvykla.

Co je tehle černoch s pruhovanýma nohama zač ?

Obrázek

A tak mně je milejší náš pokoutník domácí než invazívní třesavka. Zrovna minulý týden jsem je na chodbě nemilosrdně ometla, ale pokoutníka s jeho pavučinou jsem cíleně nechala.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:07:15 xxx.xxx.147.163
JardaPecival:

Ano, az na chybejici moznost schovat/nezobrazovat prispevky konkretniho uzivatele je to tady bezva super 🦃

Když on ten konkrétní uživatel si určitě najde možnost, jak se infiltrovat jinak. Ale styl příspěvků změnit nedokáže.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:05:43 xxx.xxx.147.163
XY.:

Zase mě to nepodepsalo možnost mazání chybí ta sorry .

Nevadí, IP adresu si už pamatujeme. A admini snad pochopili, že si vaše příspěvky nemusí brát k srdci.

kometa
kometa 23.07.2023, 14:03:41 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, mám dotaz, mé králici nerostou vůbec zuby. Koupili jsme ji před rokem a až doma zjistili že nemá zuby. Když jsme ji reklamovali u chovatelky, odpálkovala nás jestli jsme ji nedali tvrdý chleba, že by si je vylámala. Zuby nerostou dodnes. Prosím o jakoukoliv radu, je to nemoc?

Viz acher. Jaké zuby jí chybí? A to řešíte až po roce? To jste nebyli u veterináře?

Nějak tomu nerozumím.

kometa
kometa 23.07.2023, 13:58:35 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Holky, vetky, je to dotaz hlavně na vás. Zjistila jsem, že máme v rodině kočičí záhadu. Nedávno mi volala teta, že potřebuje sehnat veterinu, aby jí uspali nemocnou kočičku, dneska jsem dostala celé info a je mi to záhadou. Popíšu, asi trochu zdlouhavě (jinak to neumím😉) Ta kočička, o kterou šlo, začala někdy při dospívání divně chodit na zadní nožky a občas byla jako by duchem nepřítomná…za mě to nejvíc připomínalo nějakou epi, protože to bylo občas. Teď přišla, teta zjistila že má ránu někde mezi zadníma nožkama, v třísle, nedala na sebe šáhnout. Utekla ven, za dva dny ji našla polomrtvou , na nohu už nemohla vůbec, vzhledem k tomu, jak měla ty záchvaty už do té doby, se rozhodla ji uspat, bylo to celé zlé. Než jsme sehnaly ve svátek veterinu, že nás ráno vezmou, kočička umřela do rána sama😢 Jenže jsem se dozvěděla, že snad 14dní na to, druhá kočka přišla, nemohla na přední nohu, nohu nateklou od ramena - mysleli, že ji buď auto, nebo nějaký pes. Veterinářka nic nenašla, píchla jí atb, že jí za dva dny píchne další. Druhý den se zdála nožka splasklejší, ale večer začala špatně dýchat, pak dostala několikrát po sobě nějaký záchvat, kdy začala strašně řvát a mlátit sebou v košíku,  postavit se nemohla a za dvě hodiny umřela. A aby toho nebylo dost tak z nich vypadnulo, že s nateklou nohou, ATB a do druhého dne umřel cca před rokem jeden z jejich psů, co mají vzadu u dědy. Vetky…já jsem čuměla, vůbec nevím, ale vám to třeba něco připomene…neprojevuje se tak nějaká nemoc?? Vždycky nateklá noha a mrtvé zvíře. Ano, normálně člověka napadne nějaký úraz a otrava, jen se mi to zdá nějak moc náhod, na jednu rodinu. 

Takhle se projevuje třeba sepse. Viz megi - bez pitvy a dalších laboratorních vyšetření…

Rozhodně to není žádná záhadná nemoc. Jenom nediagnostikovaný problém. Možná i špatně léčený, protože citlivost na ATB se běžně nedělá.

kometa
kometa 23.07.2023, 13:55:40 xxx.xxx.147.163
mogos:

Jestřábice mi likviduje drůbež přímo ve výběhu. Dravci škodí a nikdo se nemůže bránit. Co je to za spravedlnost? Zelený mozci zakazujou hovadiny, přitom dřív se stříleli na potkání zahnutej zobák v revíru byl ostuda.

Jo a dneska se dává karbofuran.🤔Ale dneska v rádiu jsem slyšela, že padla už 2 odsouzení - za otravu mořských orlů a luňáků červených.

Zvláštní, jako dítě si pamatuji, obě babičky chovaly slepice klasicky na volno a nikdy si na dravce (pernaté, srstnaté) nestěžovaly.