Aktuálně: 3 165 inzerátů222 343 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 23.08.2023, 11:57:11 xxx.xxx.147.163
Thielli:

Loni jsem byla na semináři F. Šusty a jedna paní tam přivedla fenku, jejíž fotografii (přiložena) jsem uloupila během konání, seděli totiž u stolu přede mnou… Už už jsem chtěla o přestávce říci, jak krásného má křížence - to byl prostě smeták k zulíbání - když začala povídat ona, že na štěně Laekenois čekala dva roky a když se šla majitelům do CHS předvést, dali jí prý do ruky dvě vodítka s jejich dvěma psy, vyšli společně ven a řekli - tak se nám předveďte, jak umíte pracovat se psy. 🙂 No, něco na tom bude.

A dnes vidím na inzerci… 😲

https://www.chovzvirat.cz/inzerat/186782-belgicky-ovcak-laekenois/

Obrázek

Tak tak. Já se už dávno ptám, abych neurazila - “promiňte, já se ve psech nevyznám, co je to za plemeno?” Protože kolikrát bych se už spletla - jako, že nějaký obyč vořech vypadá jako vzácné plemeno a naopak.🙂

kometa
kometa 23.08.2023, 11:50:17 xxx.xxx.147.163
list:

Bodlinka o drůbeží ví určitě více než většina z nás, včetně vás, milý XY. a v citaci je její vyjádření, kde, světe, div se, použila i pojem letky. Přesněji tedy ruční letky, čímž je snad zřejmé, že na mysli měla peří😉

Je to marný, je to marný, je to marný… Diskutovat s XY alias Jirka54. Ale na druhou stranu si třeba někdo jiný rozšíří obzory.

kometa
kometa 23.08.2023, 11:48:50 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Jojo, v Zoo Troja.

A tak existují mongolská primitivní plemena, nemusí to být jenom Převalák. Myslím, že Čingischán na něm nejezdil.

kometa
kometa 23.08.2023, 11:43:32 xxx.xxx.147.163
evcusik:

klasická termodeka se určitě při ježdění nepoužívá. bederky ano. Otázka zni, proč dekuju, jestli mám oholeno a jakou právě po koní požaduju práci - od toho se odvíjí výběr a použití.

Jsme se shodly.🙂

kometa
kometa 23.08.2023, 11:42:53 xxx.xxx.147.163
Kohe:

Ahoj, vím že v tomto horku si řeknete že jsem se asi zbláznila, ale ráda se připravuji dopředu a kdo je připraven, není překvapen. Proto…. je dobré používat při vyjížďkách v mrazu termodeku nebo jde o marketingový tah a zbytečnost??

Nevím, čemu přesně říkáte termodeka. 

Já používala bederku. Ale spíš na takové to hnusné podzimní pršosněžení. 

A taky záleží, jak moc chlupatého máte koně a jak velké zátěži bude vystavený. Kamarádka třeba koně holí a bederky používá. V takovém rekre - sportovním režimu.

kometa
kometa 23.08.2023, 11:22:53 xxx.xxx.147.163
XY.:

Za mě prostě je a ne jednou sem výraz slyšel v tomto spojení 🙂.   A je mi opravdu jedno jestli si tady někdo od pitevního stolu s příručkou ČJ bude říkat něco jiného 😉. 

No hlavně něco jiného říkáte vy. Jako vždycky. My ostatní jsme se shodli. Buggyra, sharingan, bodlinka, list. A já.

Ale je mi jasné, že si stejně povedete svou. Z principu. Taky jako vždycky.

kometa
kometa 23.08.2023, 10:04:12 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Tak když jste doposud tady a ne na Bulovce, tak dobrý, ne? 🙂

přiznám se, že když jsme se vraceli v Kérkonoších z tůry a cestou zpátky se stavili a vylovili plechárny s Birelem z Úpy, který jsme si cestou tam šupli do řeky, tak jak to krásně zasyčelo…….. to byla nádhera. proti tomu přelitý do petky a teplý, to nenenene.

No právě. Nad vychlazené pivo není. Sláva starým Sumerům!

kometa
kometa 23.08.2023, 10:00:38 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Tak to jsem taky neříkala, že to je nejnebezpečnější, ale téma se stočilo k tomu, že se to nestává. Já měla blechy od psa. Měla je aj děcka ve filmu! Děti žerou písek. Všecko žerou. Děti jsou hrozné. No a tak se dává na pískoviště kryt. Tyhle věci se prostě stávají. Ale jsou mi celkem ukradené, moje teorie je, že když se dost zaprasíme, nic nám nebude… a taky co nevím, to mě neonemocní.

Však jo, Blechy od psa chytit můžu, o tom žádná. 

Ale to zase nesouvisí se škrkavkami.

Ano, děti žerou všechno. Já taky. Když si vzpomenu na dětství u babiček… Hladily jsme psy, kočky, králíky, slepice (a rozhodně jsme neběžely hned umýt si ruce)…, jedly ovoce přímo ze stromů a mrkev vytaženou ze záhonu… A přežily jsme.

V zásadě jsme se shodly, ne?

kometa
kometa 23.08.2023, 09:55:36 xxx.xxx.147.163
Derika:

Dobry den, prosím o radu ohledně mladé korely, co ji mám doma pět dnů. Byla zvyklá na volieru a v kleci se míní zbláznit. Běhá kolem dokola a hledá kudy uprchnout. Je ochocena když ji vyndam tak na ramenu se zklidní. A po vrácení do klece opět to samé. Jak ji navyknout na klec ?

Větší klec?

Jenom laický pohled. 

kometa
kometa 23.08.2023, 09:54:07 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

enemže to pití v plechovce je hezky vychlazené. rezerva v petce už ne.  a třeba my když jedeme v noci z koncíku, tak někdy mám cestou chuť na ledový kafe plechovkový, či řidič do sebe zcela výjimečně pro sichr musí nalejt to, co Vám dává křííídla.

Orionka asi myslela, přelít si tu plechovky do petky. Ale to už není holt ten zážitek.🙂 Z vychlazeného piva. Zatím jsem to udělala asi dvakrát, tak jsem se snad moc neohrozila.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:46:41 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Tak viděla jste ta auta, se kterými kolikrát vozí lesáci chlaďase? 😀 

Jednou na videu. Ale to byla, tuším, nějaká zaplachtovaná avie.  Chlaďasi nejsou zase tolik vysocí a ani temperamentní. Myslím, že neplýtvají energií, když vědí, kam jedou. Že budou makat a tak.

Navíc, ten ST…Nejen, že přijel v dodávce, ale i v té byl uzavřený prostor akorát na něj. Na centimetry. Trochu taková rakev. Vůbec jsme nechápali, jak ho přesvědčili, aby tam vlezl.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:43:00 xxx.xxx.147.163
orionka:

Tedy nechci se hádat, ale vy na 20 km v horku nenosíte aspoň ½ l vody v petce? Nebo jste, nedejbože, tu prázdnou petku cestou odhodila? 🙂

Jinak mám na cesty takové placaté udělátko, z kterého se udělá kelímek. Za dávných časů bývalo z hliníku.

Nebojte, nosím sebou 1,5 litrů vody. A prázdnou petku jsem nikdy neodhodila. Spíš naopak. Z houbařských výletů je často nosím domů a házím do příslušné popelnice.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:38:11 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Tak to se přiznám, že nevím, neb jsem o bleše nic nepsala. 🙂
A ten vývoj červa hnusného dítě v horečkách nezajímá, si myslím. O tom jsem psala. 🙂

Ale ty nákazy, to jsou blechy psí…, to jste napsala. Včera 23 18.

A ano, souhlas, že toho červa hnusného to nezajímá. Ale prostě si nemyslím, že je to to nejnebezpečnější, co může dítě ohrozit.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:32:03 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Ahoj, všichni, mám otázku.

Máme teď od víkendu na hlídání psa. Je to pes boloňák, s výraznou nadváhou, šestiletý. Je to babičky pes, tak je teď nemocná. Oficiálně by měl jíst kuře a dojíst se granulema, ale znáte to, halt babička, nedá si vymluvit, že mu nemá dávat, co jí sama. Pes netahá břicho po zemi, ale jak jsme napsala, minimálně dvě tři kila navrch úplně zbytečně má. Co je ale horší, tak to je to, že permanentně řídké exkrementy.

Trochu se mu snažím udělat teď pár dnů kůru, najet na to, co má náš pes, tj. pohyb, kvalitní granule + vařené kuře/kuře+rýže. A stolici má pořád stejnou, ten pes prostě neví, co je to pevný bobek.

Nějaké rady?

Rozhašené zažívání nespravíte za pár dní, no. Si myslím.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:28:30 xxx.xxx.147.163
orionka:

Tak existují kelímky, případně petky na přelití ( birell mám ráda )

Já mám na mysli nouzovku, kdy po 20 km pochodu, v horkém letním počasí, dorazí člověk do civilizace a je rád, že mají aspoň ty plechovky. Vychlazené. Jinak si dáváme točené.😉

kometa
kometa 23.08.2023, 09:23:13 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Musíte si přečíst parametry. Mně na fotce taky nepřišel divný, až když jsem si přečetla rozměry, tak jsem zjistila, že to není klasický dobytčák, jak to dělá dojem z fotky, ale taková miniverze. A výška vnitřního prostoru metr devadesát jako nic moc pro koně.

Tak to jo, to je málo. Pro klasické ČT apod. I když jsem zažila, že k nám do stáje přivezli, pravda drobnějšího, ST v dodávce. Zírali jsme všichni.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:21:10 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Však jo, já už jsem to taky řešila, když jsme ještě vozili poníky “malé”. Teď už jsou “velcí”, tak je vykládka dvířky nenapadne 🙂 Já měla za tím účelem prostě natažené vodítko z jedné strany přívěsu na druhou v polovině výšky mezi podlahou a přední štrajcpánou. 

Já se jen lekla, jestli to nedělá za jízdy. Páč jednou nám takhle nedojeli jedni účastníci na závody, že se jim poník vysunul na rychlostce plecemi z obslužných dvířek. Nakonec snad prý jen odřeniny a dokonce ještě tu sezonu už zase jezdil po akcích. Ale fujky fujky. (Neměli dvířka asi tak dobře zajištěné, jako vy, a co si budem, ani já je nemám kvalitně zajištěné, je tam jen jedna závlačka, kterou kůň snadno vylomí - ale já to mám i z bezp. důvodů, abych ji v případě potřeby mohla vylomit já…). 

No, tak to bych fakt nechtěla zažít… Poníka vystupujícího parakotoulem za jízdy.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:18:59 xxx.xxx.147.163
orionka:

Ani já bych se z plechovky nenapila. Nepokládám to za fobii, ale za docela racionální.

A to já piju. Když není zbytí. Ale spíš z důvodu, že to moc neumím a skoro pokaždé se pocintám.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:16:51 xxx.xxx.147.163
Saga:

Artroza určitě není novinka, to je jasné, ale je to přesně jak píšete. Zlepšila se diagnostika, koně už nejsou všech, neposílají se běžně do salámu a dožívají se vyššího věku. Možná proto je to v mých očích civilizační choroba (třeba špatně), protože ze svého mládí si prostě nepamatuju kupu geriatrických koní, Bonharen a Alavis, ale spíš větu - to víš, je to už dědek, je mu 17 let, dáme mu rok a pak pojede k řezníkovi. Já začla artrozu řešit až když bylo koňovi 28 let. 

To je ono. Dřív byl za koně seniora považován už ten 12letý. Dneska je v nejlepších letech.

Analogie u lidí. V 19. století (asi i ve 20.) byl padesátník označován jako velebný kmet. A žena ve stejném věku byla babička se šátkem na hlavě, houpající na kolenou vnoučata.

kometa
kometa 23.08.2023, 09:12:46 xxx.xxx.147.163
Norbík:

Dobrý den, jenom se chci zeptat, kdy je nejlepší termín pro kastraci mladého kocourka? V kolika měsících a zda nevadí tyto venkovní vedra? Děkuji. Norbík

Viz Zrzavci. 

Kocouři se většinou kastrují ve věku, kdy začnou smrdět, což je těch cca 8 měsíců. A vedra nejsou ideální. Ono obecně je vypozorováno, i u lidí, že se hůře hojí rány v létě a v zimě. Stejně jako třeba pohybové potíže - ty se zase zhoršují na jaře a na podzim.