Aktuálně: 3 725 inzerátů211 152 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 01.08.2023, 15:17:27 xxx.xxx.147.163
Naali:

No hele, jak se slečna včera osmělila 🙃

Obrázek Obrázek

Ale pořád se u toho tváří jako dáma…Nezadá si.

kometa
kometa 01.08.2023, 15:08:51 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Reni pár dní? Mě připadá, že jste tu nebyla celou věčnost😏 Už jsem chtěla psát, co s váma je, ale pak jsem se zarazila, že mi je ho.no po tom, že sem přece lidi chodí dobrovolně😉

Pár dní, přesněji řečeno týden. To není tak dlouho, ne?

kometa
kometa 01.08.2023, 15:03:46 xxx.xxx.147.163
Aluška:

Mám syna s ADHD, má DiS a BCa a v Praze se jako kameraman uchytil dost dobře 

Kolegyně má taky takového syna. Ale nebrala to jako omluvu (výmluvu) a kluk je už dávno dospělý a v životě fungující. Jenže dneska má "papír" kde kdo. A stačí mít ve třídě jednoho, který hopsá ze židle na stůl, ze stolu na skříň a zase zpátky a učební proces je v háji. Rodiče až po dvou letech naznali, že takhle to fakt nejde a ze školy ho vzali.

kometa
kometa 01.08.2023, 13:43:46 xxx.xxx.147.163
Edůza:

Oni jedou heslem “to se nějak poddá” a něco zhroutí určitě. Protože tahle kasta lidí jede v tom, že se o to má NĚKDO postarat, to dá rozum. Jen je problém v tom, že nikdo z nich není ten NĚKDO. Oni jen ví jak se to dělá blbě a jak je furt někdo uzurpuje a omezuje jejich osobní svobodu. 

Manžel se teď bavil se známou. Dělají u zvířat a porovnávali si historiky s novými zaměstnanci. No, ona vyhrála mají už několikátou mladou slečnu, která je v šoku z náročnosti práce. Jako ohýbat se a rvát terarijním zvířatům pampelišky? To jí ničí záda. Sbírat hovňousy?! To je nehygienické a nechutné. Nakonec šla na neschopenku, protože se zhroutila z nesplnitelých požadavků na její pozici ošetřovatelky. Nehledě na to, že vedoucí trvala na tom, že do té prace se dostaví nejpozději na 7:30! A tak bych mohla pokračovat dál a dál. 

A u nás se některé děti hroutí z toho, že musí chodit do školy. A my po nich ještě chceme, aby se dokonce učily!😲

Historka dobrá. Nevím, jestli víc k smíchu nebo k pláči.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:57:42 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Tohle je troll, to jinak není možný 😀

Bohužel nemusí.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:53:21 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Je krásnej a opravdu si myslím, že ne nějak lehce zaměnitelnej. S kání těžko.

Těch tady lítá dost. + pochop a občas mořský orel. A samozřejmě poštolka. Tak si myslím, že mám něco nakoukáno.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:49:45 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Tak to je masakr. Už to začíná být jak v Japonsku, kde přesně kopírujou ten  myší pokus. Jen jsem si pořád říkala, že u nás je svět ještě relativně v pořádku. Tak evidentně už taky ne. Umřou hlady asi.

Neumřou. My jim přece musíme vycházet vstříc a mít pro ně pochopení. Jinak by to byla diskriminace.😠 Svět se v pr… obrací. Občas mi myšlenka důchodu přijde velmi lákavá. Že už nebudu muset řešit takové děti. Ani jejich rodiče.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:44:57 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Já si myslím, že tohle si člověk nesplete:

https://vsestudy.cz/2007/05/lunak-cerveny-kriticky-ohrozeny-dravec-lovi-v-okoli-vsestud/

a přesně tenhle pták , ověřila jslem si to i zvukově, tady prostě hnízdí.

Edit - jestliže se vyskytuje v uváděných Všestudech, tak u nás to má výrazně lepší. A víděla jsem ho i u toho Žatce, myšleno opravdu u města.

Právě. Ta vidlička mi prostě utkvěla v paměti. To ostatní si už nevybavím.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:42:11 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

A jak chtěj proboha, aby pak fungoval jejich svět, až ho budou mít v rukou? Se to zhroutí, jako oni. Zajímalo by mě, kde se jako uchytěj? Jak budou vydělávat? 

To by mě taky zajímalo. Když máme na střední škole (a někteří už dorazili i na vysokou) jedince se specifickými potřebami - ADHD, sociální fobie (strach z lidí nebo z prostoru), nesnášejí zvuky…

kometa
kometa 01.08.2023, 12:39:08 xxx.xxx.147.163
Leithian:

Me posledne v pet centru tvrdili ze ten krasnej sumecek bude mit max 15cm (pangas) 🤣 a podobny hlody i o gibicepsovi. Takze tomu i verim

Já taky. Z mé strany to byla řečnická otázka. Protože na 99% vím, jak by zněla odpověď.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:25:40 xxx.xxx.147.163
JardaPecival:

Zajímavý čtení.. By člověk řek, “obyčejnej vrabec”. Já je mám rád, sou skvělí, před pár lety sem se někde dočet, že hnízděj hromadně, tak sem jim vyrobil velkou společenskou budku a jedou v tom odchovy jako diví, asi se jim líbí 🐦

Obrázek Obrázek Obrázek

Žádnej vobyčejnej vrabec🙂. Američané si ho přivezli do své nové domoviny, protože jim to čimčarání chybělo.

Druhé foto skvělé!

kometa
kometa 01.08.2023, 12:23:26 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Mladý vrabec je tak jako jiné mládě tak náročný na krmení,že jen laik naprosto neznalý této problematiky se může pokoušet jej zachránit.Samice krmí své mladé každou hodinu-bez přestání…Mládě se musí hlásit o potravu,jinak je bez šancí…Složitá krmná směs je produktem volete rodiče,a obsahuje také složky posilující imunitu mláděte…Do zobáku jej samice vpraví s určitým signálem,jinak mládě nereaguje!Složení směsi se neustále mění s růstem mláděte…Zahyne-li matka vrabců,její místo může nehradit samec…U dravců jsou mláďata odkázána jen na samici…Samec svá mláďata nekrmit neumí… Řimák

Já myslela, že vrabci (a jiní) krmí mláďata nachytaným hmyzem. Obsah volete funguje jenom u holubů, ne? A signálem pro otevření zobáčků je přílet na hnízdo. To zvládnu i já.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:19:22 xxx.xxx.147.163
Antonín Řimák:

Nevěřím na výskyt Luňáka,který je zde popisován…Je to tažný pták a jeho výskyt  v ČR je tak minimální,že jeho určení je věcí zkušeného ornitologa…Pokud se jedná o lokalitu výskytu s vodními zdroji,potom je pravděpodobnost tohoto Luňáka /pochopitelně hnědého!/možná,jelikož tento dravec rád loví ryby…Pochopitelně se rád zdržuje v přítomnosti volavek,které láká voda pro rozmanitost potravy…Za Luňákem červeným by se musel milovník dravců vydat až za Vihorlat,jinde jej nezastihne…Luňák hnědý doplatil mimo chemizaci zemědělství na hlupáky “myslivce”,kteří tyto ptáky stříleli bezdůvodně dlouhá léta,tak jako včelojedy ,káňata a jiné druhy… Řimák

Já ho viděla jenom z auta, ale výrazná vidlice v ocase… Třeboňsko.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:15:01 xxx.xxx.147.163
Orionka:

Mně kocour většinou podobně “ducá” do nohou a otírá se. Tak mě vítá, mazlí se i vyžaduje večeři. “Ducat" mi do hlavy, většinou nemá příležitost.

Vítá, mazlí se a vyžaduje večeři. A hlavně si vás značkuje - to je moje!🙂

kometa
kometa 01.08.2023, 12:13:06 xxx.xxx.147.163
bambule:

U nás se tomu říká mrouskání. Jestli je to správný název netuším. 

Je.

kometa
kometa 01.08.2023, 12:12:35 xxx.xxx.147.163
Rapotačka:

Kolikrát do roka říje probíhá?

Do oplodnění nebo do vykastrování.

Probíhá pořád, s přestávkou pár (3-4 ?) dní.

Pak dostane těžký zánět nebo se zblázní.

Běžný interval je 21 dní. Kamarádky kočka měla, pravda, 14 dní. 

S ostatním souhlasím.

kometa
kometa 01.08.2023, 11:53:10 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, pořídili jsme dětem před pár týdny malé akvárium 25 l. Mají v něm několik druhů ryb, které nám byly doporučeny jako snášenlivé ale teď to tak nevypadá. Jsou agresivní nejen vůči jinému druhu ale i v rámci svého druhu ☹️ nejhorší jsou samci čichavce pyskatého, agresivní jsou i black molly a tetry červené. Krom nich jsou v akváriu ještě paví očka kde dokonce samice porodila mladé. Ještě tam máme pancéříčka, ten je neútočivý. Prosím poraďte co mám teď dělat a v čem může být chyba. DĚKUJI !

Viz výše. Když narvete do cely 3x3 metry 10 lidí, taky budou agresívní.

To vám doporučili v obchodě? 

kometa
kometa 01.08.2023, 11:41:21 xxx.xxx.147.163
Jesie:

40x20 m

My měli menší - 10x30? A to byla krátká stěna někdy zastavěná zčásti balíky sena. A byli jsme za ni rádi. A koně se aspoň naohýbali.

kometa
kometa 01.08.2023, 11:36:28 xxx.xxx.147.163
Ferenc:

Šlo by nějakou formou výcviku udělat z hodného psa dobrého bojovníka vůči jiným psům? Nemyslím aby se rval do krve ale spíš aby se dokázal ubránit před jinými protože je to takový otloukánek. Nutno teda podotknout, že je to jorkšír a asi to nemá moc v genech přesto si myslím že nějakou výchovou by se mohl zvládnout ochránit. Když jdeme na procházku kamaraduv mi ho vždycky pocuchá.

Viz výše. Proč ho vůbec necháváte pocuchat?

kometa
kometa 01.08.2023, 11:32:05 xxx.xxx.147.163
Karásková:

Děkuji vám za názory, i na základě nich jsme se rozhodli pořídit dvě koťata. Byt máme velký, prostoru by měla dost. Jen ještě k tomu kastrování, to je asi nutnost že ano?

Ano, je. Kocouři značkují a smrdí, kočky značkují a řvou. Ani jedno není kompatibilní s pohodovým domácím soužitím.