megi-the-pes: Já jo, Vy ne. Kdyby chtěl kupec vidět stájový deník, tak ukážu, co na tom. To je taky papír. 🙂 Nedohledáte, ano.
“Protože to že pes vypadá super neznamená, že to bude předávat dál.”
Ale no tak.
Akorát tak můžu předpokládat, že děti budou mít žlutou barvu a budou dobré na prasata.
Ale to není o papíru, to je o tom, jaké mám rodiče. Já k těm bezpapírákům nic nepřikřižuji, furt mám skupinu 50 psů, myslete si, že jsou to psi z různých org., takže rodiče papíry měli, ale já na to dlabu, jsem ignorant a množím si to doma, takže nikdo další už papír nemá.
Pravděpodobnost předání vloh dětem je naprosto stejná.
Máte papírové, jo…a pak uděláte další vrh, stejní rodiče… a děcka úplně k ničemu. Takže to budou bezpapíráci, ale budou mít papír. Paráda.
Jo, v okamžiku, kdy tam něco přidám, jsem v pytli, už samozřejmě nemám jedno plemeno, ale křížence, ale o nich nemluvím.
Papír má výhodu, že to vše můžu najít online nebo někde tam, takže si můžu dobře vybrat. A když to má i DNA, tak tomu budu i věřit; ještě víc věřit.
U kříženců se padělek pozná úplně jednoduše - stačí jít ob generaci. Teď ten jezevec nebo o čem se to tu mluví vypadá super, ale teď se musí najít manželka a musí být jezevec.
Pokud se, byť jen v jednom, rodiči skrývá další plemeno, ukáže se.
A některé znaky se určitě předávají hned prvnímu vrhu, akorát že si teď hned žádný nevymyslím. Co já vím… Varaxi ví! Jako že ze dvou růžových psů nebude zelený. Nebo tak něco.
Jenže ta ob generace je právě už většinou nedohledatelná. Myslím u množitelů.