Aktuálně: 3 166 inzerátů222 386 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 28.08.2023, 09:56:19 xxx.xxx.147.163
JardaPecival:

ten google byl na ifauně spolehlivější, taky sem tam hledal přes něj a tady to hledání taky hapruje. Jinak souhlas, nejdřív hledám, jestli se to už neprobíralo(přeci chci radu hned pak nemusím čekat, až někdo odpoví) a když vlákno odpovídá tématu, tak se ptám v něm.. 

Nebo taky citovat předchozí příspěvek, když na něj reaguju by se nemělo 😇

Teď tomu nerozumím. Když reaguji na konkrétní příspěvek, tak bych ho neměla citovat? Proč?

Mně zase nevyhovuje, když někdo napíše citace na… a já si musím najít (pokud mě to zajímá) souvislost.

kometa
kometa 28.08.2023, 09:52:26 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Ale vzpomeňte si, že na IF vyhledávání lupou nefungovalo téměř vůbec. Já, když jsem se chtěla vrátit k nějakému tématu, jehož název jsem pozapomněla, tak jsem to zadávala normálně do Googlu. Ifauní vyhledávač byl prostě divnej.

Jo, to si vzpomínám, jak nás obě fascinovalo, že někdo vytáhne vlákno po X letech a my měly problém najít to, které nás zaujalo před týdnem.

kometa
kometa 28.08.2023, 09:40:26 xxx.xxx.147.163
Agana:

Ráno venčení kolem 6 hodiny a pak odpoledne, bydlíme na menším městě takže by musel být na vodítku, z toho důvodu lovecký pud by nevadil.

Rozumím správně, že by byl celý život na vodítku? V tom případě si nepořizujte žádného psa.

Zbytek viz výše. Lovecký pud, problémy s páteří (dlouhé a těžké plemeno - čili buď přízemní byt nebo spolehlivý výtah), dermatitidy, ektropium.

kometa
kometa 27.08.2023, 20:21:00 xxx.xxx.147.163
balu:

Je to smutné. Štve mě to, ale to je tak všechno, co můžu…

Co je to velkohubka? 

Něco buloidního nebo molosoidního?

kometa
kometa 27.08.2023, 20:16:13 xxx.xxx.147.163
HelaS:

Papíry neběhaj 😀
Fakt ale je, že koní je moc a znalých lidí málo. Aby investovali svůj čas a zkušenosti, musejí mít motiv.
Kvalita pohybu koně je znát už od hříběte. Ovšem jaké má srdce, povahu, odvahu… to se ukáže až za dlouho.
Inu, slušně přiježděný, řekněme pětiletý kůň by fakt měl být schopen přejít nějaké to ZM na čas a pak Z v podstatě bez velkého trénování, drezura dtto - vždyť je to oboje základní gymnastika. Military - to je kapku jinačí, tam musí mít kůň obrovskou důvěru k jezdci - skáče často tam, kam nevidí.

Takže- ano. Pokud koník jeví předpoklady, dá se. On se ten původ stejně většinou ví; co si budem povídat. A i ten hraje nemalou roli (když nic jiného, tak dědičné vady…)

Může se i stát, že takový bezpapírák ukáže lepší vlohy, než papírák s nebeským původem - kde není chov leckdy veden na charakter, ale důsledně JEN na výkon. Takže i talentovaný kůň s hvězdným původem  může být problematický, pokud se nepotká s tím správným jezdcem. A těch je málo… atd., atd…
O jaké výkonnosti se tu bavíme? L, jako  parkur L? Nu, tohle by měl skákat každý dobře vedený kůň sportovního habitu. Vejš se už láme chleba.

Dřív platila taková poučka: stejný stupeň parkuru by měl tentýž kůň zvládat tréninkově v drezuře (tedy elkové cviky). Nevím, jestli to platí i dnes…  A taky, že kůň by měl mít doma vyskákáno o stupeň výš, než ve kterém závodí.

Platí.

Aspoň tedy kamarádky koně to takhle zvládali a zvládají. Sama říká - metr skočí i kráva. Ale výš, jak sama píšete, se už láme chleba.

kometa
kometa 27.08.2023, 20:12:24 xxx.xxx.147.163
Dáňa:

Zdravím,

chtěla bych se zeptat na obecný názor, jestli lze s teplokrevným koníkem, který má exteriér jako ČT, ale je bez původu (úplně neznámý) avšak KVH 170, dosáhnout nějaké sportovní výkonnosti? Třeba lze teoreticky dosáhnout parkuru do L?  Znáte takový případ? Děkuji.

Viz výše - proč by nešlo?

kometa
kometa 27.08.2023, 20:07:10 xxx.xxx.147.163
Majka:

Dobrý den, mám problém. Ztratila jsem nejspíš očkovací průkaz. 😔 vystaví mi vet nový bez předložení starého? A ještě jeden dotaz, eviduje se někde rodokmen,kdo byli rodiče a prarodiče? Jejich jména, původ atd.?děkuji, Mája. 

Očkovací průkaz? Asi máte na mysli modrý průkaz původu.

Viz výše, tohle není případ pro veterináře, ale UEK. Případně jiných organizací. Nepíšete, co máte za plemeno.

kometa
kometa 27.08.2023, 20:02:03 xxx.xxx.147.163
list:

Já nechápu, proč se zakládá nové vlákno na toto téma. 

Protože si lidi nejdřív nehledají, jestli tady už něco takového není. To bylo i na IF. A tam kolikrát stačilo podívat se na příspěvky o dva, tři níže.

Myslím, že suverénně vedlo - pomoc, štěně je agresívní a kouše!

Ale asi ještě úplně nefunguje vyhledávání podle klíčových slov.

kometa
kometa 27.08.2023, 19:51:30 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

A co reflexní deky pro koně nějaká zkušenost?

Já ne, jezdila jsem v reflexní vestě, co je povinná pro řidiče. Ale viděla jsem párkrát reflexní kamaše.

kometa
kometa 27.08.2023, 19:42:57 xxx.xxx.147.163
JardaPecival:

Já si zas kladu otázku, kdy jakýsi samčí chromozom napsal příspěvek přímo k věci, nedej bože něco kloudnýho poradil. Zatím to jsou jen urážky, napadání, kritika a “vyhrožování odchodem" z tohodlenc diskuzního fórumu 🤔

Už aby to bylo. Myslím, ten odchod. Ale takové štěstí mít nebudeme.😕

A pozor, bavíme se o drůbeži. Tam je samčí chromozóm XX. Tak aby nedošlo k nedorozumění.😉

kometa
kometa 27.08.2023, 19:41:27 xxx.xxx.147.163
XY.:

🤔 nepíše tady náhodou někdo zase nepravdy  v chovatelských kruzích.

Jasně, vy jste tady největší odborník.😉 Vy zabíjíte drůbež jak?

kometa
kometa 27.08.2023, 19:37:09 xxx.xxx.147.163
R01:

Prosim vas co znamena kdyz ma kocka obcas zatrese hlavou, podobne jako to delaji kdyz na ne kapne voda? Neni s ni neco spatne treba neco s usima? Dekuji.

Ano, může mít problém s ušima. Třeba svrab nebo infekci.

kometa
kometa 26.08.2023, 19:43:17 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Co asi tak chytnete od bezdomovce? To stejné, co od psa, ne? Tedy pokud se s ním pusinkujete, což většinou neděláme. 
Od psa chytíte plno bordelu, to s očkováním nic nemá, prostě to přenese na tlamě, packách, kožichu. Přijde domů a šup do postele. 
Jenže my, já, co jsme prasata, jsme odolní, nám je to fuk.
Ale neříkejte nikde, že od psa nic nechytíte. Chytíte od něj klidně nemoc, co přenáší potkani. Že jo, Doronku. Něco podobného jsem si užila, ale říkali, že prý se to stává jednou za život.
Už nás nic nezastaví. 😀 

Třeba svrab nebo vši nebo TBC? Ale pravda, všechno předpokládá bližší kontakt, což nečiním.

kometa
kometa 26.08.2023, 19:37:34 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, budeme se po dvou letech vracet k chovu slepic. Hlavním cílem jsou vejce, takže budeme pořizovat hybridy. Chci skloubit krásu pro oko a užitek. Ale líbí se mi i nějaké zakrslé slepičky, když bych koupil kohouta a 3 slepičky zakrslých slepic k nosným hybridům, nebude to dělat ostudu? Nebudou se mi kohouti prát a pářit i další slepice nebo se budou držet těch svých?

Já tomu trochu nerozumím.

Chcete mít pohromadě nosné hybridy a zakrslé slepičky a od každého druhu kohouta?

Pokud ano, tak se budou prát a velký kohout vám zakrslé slepice umoří.

kometa
kometa 26.08.2023, 14:48:16 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Kůň je na chov velmi náročné zvíře. OPRAVDU. I když nejezdíte. A před jeho pořízením je potřeba alespoň rámcově vědět, kolik činností, jakých, kolik času a peněz je potřeba.

Takže Vy si prosím žádného koně nekupujte, pokud nejste troll.

I na auto musí mít člověk minimálně řidičák, než si stroj pořídí. A s koněm je to horší.

Však prázdniny končí a děti začnou mít jiné starosti.

kometa
kometa 26.08.2023, 14:45:48 xxx.xxx.147.163
Doron:

Než jsem to napsala, kometa už to napsala 😊.

No protože v prakticky stejných podmínkách má slepice i jeden kamarád. Taky oškubané, jednu doby i s brejličkami proti kanibalismu. Občas jim teda hodí nasekanou trávu, ale stejně je to málo. Proti těm slépkám, které vídávám jinde…Jo, už jsem kvůli nim párkrát brzdila, ale na vesnici to tak vždycky bývalo.

kometa
kometa 26.08.2023, 13:36:12 xxx.xxx.147.163
Pejl:

Ahoj, mám 8 ks slepiček a z toho je 6 ks hodně oškubaných. Krmím je vařeným bramborem, máčený chléb, veřené těstoviny vše s kukuřičným šrotem, taky klíčená pšenice. Jsou ve výběhu o velikosti 2 x 9 m. Se snáškou jsem spokojený jen na pohled nejsou pěkný. Děkují za rady.

Po 126. Chybí jim bílkovina. Od škubání přejdou ke kanibalismu.

Předpokládám, že výběh při této velikosti a počtu je akorát udusaná hlína. 

kometa
kometa 26.08.2023, 12:29:08 xxx.xxx.147.163
Doron:

Kometo, nemučte mě 😅 !

Taky bych se chtěla zase cicmat s koňmi..

Oni tak hezky voní , i dech mají voňavej, když člověku dýchnou do obličeje…🥰

Budu mučit dál.🙂 A jak mají teplé a sametové nozdry… Ano, řadím se do kategorie úchylů.