Aktuálně: 3 167 inzerátů222 429 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 31.08.2023, 17:06:25 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Jenže ta ponožka Vám případně odsaje do jisté míry pot a k sedření nohy dojde o píď později než když budete mít zpocenou nepadnoucí botu na holé kůži.

Nebo třeba já když tuhle měla kožené baleríny, které mne dřely na patě, tak jsem to dočasně vyřešila náplastí nebo ponožkou v inkriminovaném místě, abych alespoň došla domů. Pokud bych neměla tohle výstélku, tak se mi ta kůže v tu ránu rozedře na krev.

Já si vyrobila krvavé puchýře i v ponožkách. 

kometa
kometa 31.08.2023, 17:00:39 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Jde spíš o to, že to snižuje diskomfort v prvopočátcích problému.

Já měla názor jako Vy. Ale ráda ho změním, když mě někdo přesvědčí. A Magda je kapacita, ví, co dělá.

Jenom úvaha. Když mě začnou tlačit boty, tak to tlustší ponožkou nevyřeším.

kometa
kometa 31.08.2023, 09:50:37 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:

Nejsem si úplně jistá. Tohle je moc zjednodušené. Jinou stavbu těla mají moje britky, úplně jinou exotky tipu https://www.snape-cattery.cz/kocky-females/   dovolila jsem si ,,ukrást" kvůi fotkám😉

Za mě pohmatem na páteř a pánev. Pokud všechno trčí na všechny strany = kočka hubená. Pokud nenehmatám nic = kočka tlustá. Jedno, jestli siamka nebo britka. Je rozdíl, jestli je jedinec plemnem štíhlý (subtilní) nebo hubený. A plemenem robustní nebo tlustý.

kometa
kometa 31.08.2023, 09:43:27 xxx.xxx.224.101
Markyza:

Jsou to krásné husy a smím se zeptat, určitě máte více zkušeností. Vejce budou husy snášet hned na jaře nebo ještě letos na podzim? A houseři jsou schopny odplodnit v roce života nebo až ve dvou? Děkuji.

Já teda nejsem odborník, ale z logiky věci mi podzimní snáška přijde jaksi nepraktická. Co s housaty v zimě?

kometa
kometa 31.08.2023, 09:41:01 xxx.xxx.224.101
Rezzzy:

No a kdyby si zlomil nohu, může je ještě žalovat 😂

Já mám taky hlídače, leží před dveřma a když chci domů, nebo kdokoliv domu, ani se nehne, člověk ho musí pomalu sunout a to váží zatím jen 15kg

Hlídací pes k dětem, to záleží asi na dost faktorech, stáří a vychovanost dětí, zdatnost rodičů ve výchově psa. Když jsem byla malá, měl táta Erdelteriera, ke mě byl zlatý, úžasný, něžný, ale k jiným dětem byl dost rezervovaný,táta s ním dost makal, jezdil po zkouškách běhal po lese, …, u nás holčina chodí s Ruským černým teriérem, má ho pěkně zvládnutýhi, to určitě taky nebylo zadarmo, Berňáky vídám dost v rodinách s dětma . Známý má dobrmany a děti a super, ale zase je má perfektně vychovaný, jiný takový neznám . Prostě je to hodně o lidech.

Taky jak si představujeme to hlídání? Že bude štěkat a pouštět hrůzu za plotem? Nebo že vetřelce sejme? Hodně možných vetřelců odradí už jen stékající pes za plotem. 

Sousedka na chalupě měla šíleného jezevčíka, k nim na zahradu se bál skoro každý, stékal a kousal na potkání, musela ho zavírat, když k nim někdo šel.

To jo, protože výkopová práce nebyla označena podle vyhlášky.🙂

kometa
kometa 30.08.2023, 19:10:26 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak taková bordera může být na zahradě umělkyně, vyloženě zahradní architektka!😜

Poté, co si zcela neuváženě borderáka pořídila ta moje famílie, tak mi teta říkávala, že jeho velkým naplněním je hloubit na zahradě co nejhlubší hroby!😊

A miluje také přesazování kytek, atp.

To vůbec nezpochybňuji.😉 Ale zloděje nezadrží. Leda, že by spadl do té jámy, jak píše bodlinka.

kometa
kometa 30.08.2023, 19:08:08 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

No asi jak kde ale u nás nemeli ten závěr vůbec lehký. Druhé hnízdění zasáhlo do období dešťů a ve 2 hnízdech že 3 uhynula mláďata. Takže už neměli důvod se tady držet když jim odpadla péče tak letěly o něco dřív do teplých krajin. U nás teda ještě sem tam vlaštovku zahlédnu ale jsou pryč o něco dřív než běžně to je pravda.

Taky mi přišlo, že zmizely ze dne na den. I jiřičky. Žádné posedávání na drátech se nekonalo. Vaše vysvětlení zní logicky.

kometa
kometa 30.08.2023, 17:34:12 xxx.xxx.147.163
Elen:

Já si myslím že to není moc dobré protože zakrslí králíčci jsou na zimu docela háklivý a já mám  zakrslého beránka a dva jsem měla venku když jsem měla prvního hned jak byla studená noc tak bohužel zemřel a druhý byl to samé teď mám králíčka doma a už mu tedy jí je pět let 

Obrázek

Nejsou. Pořád je to králík. Ty na maso si na zimu taky nikdo do bytu nestěhuje.

kometa
kometa 30.08.2023, 17:29:33 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Já k dětem na sto procent doporučuji labradora nebo retrívra za mě úplně nejlepší plemena my máme labradora bydlíme na vesnici a máme děti akorát teda barák asi úplně nepohlida protože tito psi jsou tak strašně milí že přivítají i zloděje

Jestli chceš nějaké menší plemeno tak border kolie ta se taky hodí k dětem a je to takové středně velké plemeno. Ale zase dům ti úplně nepohlida😉

Ale zadavatelka chce psa na hlídání. Vaše návrhy to nesplňují.

kometa
kometa 30.08.2023, 15:47:25 xxx.xxx.147.163
Rezzzy:

Já mám teda i extrémně žravé děti, tedy hlavně dvojčata  a jsem za to ráda, i když někdy je to síla, oběd, svačina, pak třeba návštěva a tam dělají, jak kdyby týden neměly jídlo, holka ještě k tomu všemu krade granule kočkám, jedla by jim i maso, ale to dávám vysoko daleko, jednou jsem ji načapala, jak okusuje prasečí sušenou nohu.Kluk je umírněnější, ten si takový mňamky neužívá, ale ji porce jak dospělý.

To teda máte malou neandrtálkyni (abych byla genderově korektní).🙂

kometa
kometa 30.08.2023, 12:39:13 xxx.xxx.224.101
Maruš:

Prosím vás co by mohlo býti za chorobu způsobující plavání rybiček břichem vzhůru u hladiny a zrychlené dýchání?

Že umírají.

Nepíšete nic o podmínkách, ve kterých je máte.

kometa
kometa 30.08.2023, 09:02:12 xxx.xxx.224.101
Rezzzy:

Starší holce rozcupovala koťata domácí úkol, který nebyl do sešitu, zjištěno ráno, nebyl čas na nápravu, nejsem si jistá, jestli tomu učitelka věřila 

Já tehdy ano. Protože kozy znám. A kočky vlastně taky.😉 A domácí papoušek mi “ohlodal” imatrikulační listinu z VŠ.

kometa
kometa 30.08.2023, 09:00:31 xxx.xxx.224.101
Laďka:

Dobrý den, stříhají se kočkám doma chovaným také drápky? Venku se opilují přirozeně, a v bytě?

V bytě mají škrabadlo. Když jim ho člověk nedodá, tak si najdou náhradu. Většinou nežádoucí.🙂

Ale vím, že někteří drápky stříhají. Já ne.

kometa
kometa 30.08.2023, 08:58:00 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Dobrý den, nejsme chovateli koní ale navštívili jsme jeden statek u nás a viděli jsme na zadku koní vytvořené ornamenty šachovnice. Tak jsme se dohadovali jak se to dělá není to pro koně bolestivé?

Viz výše.

Proč by to mělo být bolestivé?

kometa
kometa 30.08.2023, 08:52:58 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

On tak ono to není ještě tak zlý snad …..  

Na fotky bych dal reakci ale když vím jak jste do teď reagoval tak snad radši  pomlčím 😆. Bylo by to že do Vás zase jen kopu nebo v tom znění nějaký ten  plk.

Mlčte. Bude to lepší, XY.

kometa
kometa 30.08.2023, 08:50:07 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Čibaba ale musí domů.

Já mám s tím požadavkem na psa venku prostě svůj vnitřní problém. Pes venku, zpravidla nemívá takový štěstí, že má páníčky, kteří s ním skutečně tráví hodně času, natolik, aby to bylo ku prospěchu obou stran.

Mám to stejně. Původní dotaz na mě působí rozporuplně.

kometa
kometa 30.08.2023, 08:47:03 xxx.xxx.224.101
balu:

Hmm… “z kama”, tedy odkud,  je taky ostravsky, že? 

Mně to zní spíš plzeňsky. A stejně jsem spíš Šlonzak než Ostravak.🙂

kometa
kometa 30.08.2023, 08:44:19 xxx.xxx.224.101
Sarah01:

Já v poslední době už skoro pořád vídávám, že se “kvůli” pojí s 2. pádem místo se 3., jak to má být správně.

To mě spíš popouzí zaměňování slov kvůli a díky.

kometa
kometa 30.08.2023, 08:42:20 xxx.xxx.224.101
Sarah01:

“kvůli něho”

Tak jsem si myslela, že to je specifikum jen Ostravska a ono už je to asi celorepublikový. Lidi, vám to fakt přijde v pořádku?

Náhodou, my na Ostravsku mluvíme velmi spisovně.