Rezzzy: No a kdyby si zlomil nohu, může je ještě žalovat 😂
Já mám taky hlídače, leží před dveřma a když chci domů, nebo kdokoliv domu, ani se nehne, člověk ho musí pomalu sunout a to váží zatím jen 15kg
Hlídací pes k dětem, to záleží asi na dost faktorech, stáří a vychovanost dětí, zdatnost rodičů ve výchově psa. Když jsem byla malá, měl táta Erdelteriera, ke mě byl zlatý, úžasný, něžný, ale k jiným dětem byl dost rezervovaný,táta s ním dost makal, jezdil po zkouškách běhal po lese, …, u nás holčina chodí s Ruským černým teriérem, má ho pěkně zvládnutýhi, to určitě taky nebylo zadarmo, Berňáky vídám dost v rodinách s dětma . Známý má dobrmany a děti a super, ale zase je má perfektně vychovaný, jiný takový neznám . Prostě je to hodně o lidech.
Taky jak si představujeme to hlídání? Že bude štěkat a pouštět hrůzu za plotem? Nebo že vetřelce sejme? Hodně možných vetřelců odradí už jen stékající pes za plotem.
Sousedka na chalupě měla šíleného jezevčíka, k nim na zahradu se bál skoro každý, stékal a kousal na potkání, musela ho zavírat, když k nim někdo šel.