Nechci tady shazovat rady - nemůžete mít psa, pořiďte místo něj kočku - pro někoho to jistě bude řešením, ale třeba pro mě by nebylo. Miluji psy, ale ke kočkám vztah nemám, i přesto, že v dětství jsme u dědečka kočky měli. Toto si musí zvážit přímo ta paní, pro které má zvíře být a samozřejmě i její manžel.
Ano, samozřejmě i její manžel, který je celý den mimo domov. Prostě mi to nepřijde s ohledem na toho psa jako ideální výchozí situace.
Pokud se musím ptát, jestli jsem tlustá, tak asi jsem. A u koček zrovna tak. Pokud se majitel začal zajímat, jestli kočka není tlustá, na 90 % tlustá je.
Aneb - když se zeptám partnera, jestli nejsem tlustá a on odpoví ano - rozbrečím se. Když odpoví ne - rozbrečím se stejně a ještě ho obviním z neupřímnosti.🙂
Jo a ještě jsem někde četla, že je dobré pak fouknout na čumák, že to spustí polykací reflex, nevím jestli je to pravda, začala jsem to dělat, přijde mi, že to funguje
Já taky čekám, až se olízne. Ale není to 100% spolehlivé vodítko, už jsem našla pár vyplivnutých tablet, kdy jsem byla přesvědčená, že to klaplo.
Neberte to jako narážku, ale jako holý fakt. Kočky nerady změny. Málokterá a je to spíše o jedinci, než o plemenu, to zvládá bez újmy. Ano, někteří berou kočky z bytů na chatu, ale na to bych řekla,,no neber to". To musí pro ně být jako propustka z basy. Pokud chcete zvíře, které rádo cestuje, budete muset spíše pátrat po druhu zvířete, kočka to určitě není. Kočky nejsou vázané na majitele, ale spíše právě na místo pobytu. Takže vám za ,,dovolenou" nijak vděčná nebude, spíš to zavání velkým průšvihem v podobě ztráty kočky, nebo jejího následného rozhození psychického stavu se všemi důsledky, jako např. nejčastější ,,močení všude po bytě".
A to já myslím, že docela velká šance je u britek. To jsou takoví poloviční psi. Kamarádky Šmudla s nimi jezdil i na vandry pod stan.
Dobrý večer, měla bych na Vás dotaz ohledně výběru plemene psa. Jde o pejska pro moji příbuznou - invalidní důchodkyni. Žije s manželem, ten je však celý den mimo domov a ona je sama. Už dlouho po čtyřnohém příteli touží ale je méně pohyblivá a ven by s ním šla jen 1x denně. Vícekrát manžel, jednou ráno a jednou večer. Naučí se také pes na kočičí záchod? Pejsek by to měl být menšího vzrůstu.
Za případné odpovědi velice děkujem.
Viz výše.
Psa rozhodně NE! Bylo by to z vaší strany sobecké.
Starší kočku z útulku, která už bude klidná a známé povahy. Nebo 2 koťata - jak psala fikovnice - MCO - ale ty můžou mít 10, 12 kg. To mi už přijde lepší ragdoll, je menší. Chlupů bude z obou stejně.🙂
Jak už bylo výše, chytit kočku za krkem a vložit přímo do krku. Já neodcervuju, posílám bobek na koprologii, za tu dobu, co dělám rozbor bobků, nikdy nebylo potřeba odčervit. O stres a chemii míň
Já taky neodčervuji, maje kocoury domácí. Ale do staršího občas potřebuji dostat protiblinkací tabletu.
Potřebuji radu zkušenějších, jak dostat do kočky tabletu na odčervení. Nedaří se mi to. Zkoušíme vložit tabletku do masa a ona si toho vždy všimne a kousek s práškem nejí. Použít násilí a narvat to do ní mi nepřijde moc košér.
Těžko. Některé kočky jsou velmi bojovné.
Já teda volím metodu č.1 - chytnu těsně za hlavou, otevřu a nacpu až pomalu do žaludku. Ano, občas teče krev. Moje.
Č. 2 - tabletu dát do taveného sýra, který se přilepí na dásně a kočce se blbě plive. Ale i tak je lepší ho vecpat přímo do tlamičky a nespoléhat, že kočka pozře sama.
Č.3 - investice do pipety za krk. Nejdražsí, ale nejméně stresující varianta. Pro obě strany.
Mám kočku a kocoura, už druhou generaci. Chodí k nám asi 4 cizí kočky a mám jezero. Nikdy za těch 15 let chovu koček a ryb se mi nestalo, že by mi některá vytáhnula rybu, vůbec je nezajímají. Jsou na jezero zvyklé od mala a nikdy neměli tendenci ryby lovit a to ani teď, co jsou tam červené rybky(karasi a perlíni) Když ryba vyskočí na molo, tak se tam uplácá k smrti, kočky na ni čumí a nic.
Když mi uhyne akvarijní rybka, zkouším ji v rámci potravního řetězce nabídnout. Současní kocouři ne. Ale ten předchozí ji slupnul.
Ty kachňata nebudou čerstvá, měl by jim stačit asi měsíc do konce výkrmu, ale pokud pro brojlery bude lepší chlívek uvnitř, tak je mužu oddělit. Měla jsem za to, že slunko, tráva a venkovní prostředí pro ně bude lepší.
Ne. Kuřecí brojleři jsou vyšlechtění na to, aby dřepěli na místě, žrali a přibírali. Rychle a za krátkou dobu. Jinak budete mít šlachovité kuře - maratónce.
Děkuji za uklidnění 🙂, právě to bych jí přála, zlepšit život. Teď tu bloudí po místnosti jako by si nemohla rozpomenout co chtěla. Ono hodně záleží v jaké kondici pejsek-senior je. Venku až na sluch pro ni spíš stresující je zrak, je v pohodě, běhá i se vykoupe v rybníku když je horko. Když s ní jdu ještě o půlnoci tak to do rána vydrží. Jen občas se počůrala do pelechu. Testy na játra a ledviny má ok. Tak snad to byla jen náhoda, že té paní co jsem četla na webu fenka po nasazení prášku zkolabovala s ledvinami.
Ještě jednou bálu děkuju 🙂
Bez léčby by zase ta fena zkolabovala na Cushinga. (navíc, ty ledviny už měla nejspíš načaté). V tomhle případě si prostě nevyberete.
Me se na tom nelibi to, ze sice z vaseho pohledu date sanci ,,nejake chudine,, , ale fakticky tim proste podporujete tento za me nechutny obchod. Stejne jako lide, kteri si koupi stene z mnozirny ,,aby ho zachranili,,…je treba se divat dal, nez za roh
Jenže kolik lidí má možnost kupovat vejce z neklecových chovů?
Psa si můžu vybrat pečlivě z CHS, protože ho budu mít na cca 15 let. Ale vajec za tu dobu sní průměrný občan víc, že jo. A odkud berou vejce restaurace, školní a závodní jídelny apod?