Aktuálně: 3 168 inzerátů222 459 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 03.09.2023, 17:51:48 xxx.xxx.147.163
balu:

Nechci tady shazovat rady - nemůžete mít psa, pořiďte místo něj kočku - pro někoho to jistě bude řešením, ale třeba pro mě by nebylo. Miluji psy, ale ke kočkám vztah nemám, i přesto, že v dětství jsme u dědečka kočky měli. Toto si musí zvážit přímo ta paní, pro které má zvíře být a samozřejmě i její manžel. 

Ano, samozřejmě i její manžel, který je celý den mimo domov. Prostě mi to nepřijde s ohledem na toho psa jako ideální výchozí situace.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:43:29 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Pokud se musím ptát, jestli jsem tlustá, tak asi jsem. 
A u koček zrovna tak. Pokud se majitel začal zajímat, jestli kočka není tlustá, na 90 % tlustá je. 

Aneb - když se zeptám partnera, jestli nejsem tlustá a on odpoví ano - rozbrečím se. Když odpoví ne - rozbrečím se stejně a ještě ho obviním z neupřímnosti.🙂

kometa
kometa 03.09.2023, 17:39:37 xxx.xxx.147.163
Rezzzy:

Ano, někdy je to potřeba 

Jo a ještě jsem někde četla, že je dobré pak fouknout na čumák, že to spustí polykací reflex, nevím jestli je to pravda, začala jsem to dělat, přijde mi, že to funguje 

Já taky čekám, až se olízne. Ale není to 100% spolehlivé vodítko, už jsem našla pár vyplivnutých tablet, kdy jsem byla přesvědčená, že to klaplo.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:37:28 xxx.xxx.147.163
Labuťák:

Dobrý den, téma na odlehčení, jaká zoologická zahrada je podle vás nejkrásnější v České republice? Začnu u sebe, za mě ZOO Praha.

Mně se hodně líbí Zoo v Táboře.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:35:36 xxx.xxx.147.163
Matyáš liška:

Nevim co mám dělat křečka žerou nějácí brouci a má rozkousaný záda až do masa

Jste troll nebo provokatér nebo někdo chudý duchem?

kometa
kometa 03.09.2023, 17:27:56 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, je reálné, aby měla kobyla první hříbátko až v patnácti letech? Neohrozí jo to nějak zdravotně? 

Vlákno z 9.8. - do kolika let může mít kobyla hříbata.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:22:45 xxx.xxx.147.163
acher:

Kocour je kastrovaný? Mám tedy naši kocouři -kastráti, našim koťatům nikdy nic neudělali a to k nim měli volný přístup od narození..

Kamarádky kastrovaný kocour se naopak takto nalezených koťat ujal. Dokonce je i “kojil”. Říkalo se mu tátamáma.

Tím netvrdím, že to tak musí mít každý.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:20:49 xxx.xxx.147.163
Andulka:

Děkuji, a ještě mám jeden poslední dotaz. Pokud chci zakrslé ovečky jen pro radost, musí mít zákonitě mladé nebo nemusí mít nikdy ? 

Nemusí.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:16:53 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Zdravím, jaký mi doporučíte přípravek na čištění očí když mému psovi jedno oko slzí. Z jakého důvodu slzí netuším. Že by z větru?

Viz bodlinka.

Veterinář. S očima není radno si zahrávat.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:15:40 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Neberte to jako narážku, ale jako holý fakt. Kočky nerady změny. Málokterá a je to spíše o jedinci, než o plemenu, to zvládá bez újmy. Ano, někteří berou kočky z bytů na chatu, ale na to bych řekla,,no neber to". To musí pro ně být jako propustka z basy. Pokud chcete zvíře, které rádo cestuje, budete muset spíše pátrat po druhu zvířete, kočka to určitě není. Kočky nejsou vázané na majitele, ale spíše právě na místo pobytu. Takže vám za ,,dovolenou" nijak vděčná nebude, spíš to zavání velkým průšvihem v podobě ztráty kočky, nebo jejího následného rozhození  psychického stavu se všemi důsledky, jako např. nejčastější ,,močení všude po bytě". 

A to já myslím, že docela velká šance je u britek. To jsou takoví poloviční psi. Kamarádky Šmudla s nimi jezdil i na vandry pod stan.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:07:37 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý večer, měla bych na Vás dotaz ohledně výběru plemene psa. Jde o pejska pro moji příbuznou - invalidní důchodkyni. Žije s manželem, ten je však celý den mimo domov a ona je sama. Už dlouho po čtyřnohém příteli touží ale je méně pohyblivá a ven by s ním šla jen 1x denně. Vícekrát manžel, jednou ráno a jednou večer. Naučí se také pes na kočičí záchod? Pejsek by to měl být menšího vzrůstu.

Za případné odpovědi velice děkujem. 

Viz výše.

Psa rozhodně NE! Bylo by to z vaší strany sobecké.

Starší kočku z útulku, která už bude klidná a známé povahy. Nebo 2 koťata - jak psala fikovnice - MCO - ale ty můžou mít 10, 12 kg. To mi už přijde lepší ragdoll, je menší. Chlupů bude z obou stejně.🙂

Ale rozhodně s PP.

kometa
kometa 01.09.2023, 11:30:10 xxx.xxx.224.101
hmn:

lze použít i podavač tablet pro kočky, prosím zde:

podavač tablet

mám, ale přiznám se, že tou rukou to zvládnu lépe

Mně se taky neosvědčila. Stejně tu kočku musím chytit za krk a poškrábání se nevyhnu. 

kometa
kometa 01.09.2023, 11:26:56 xxx.xxx.224.101
Doron:

Vidíte, já vlastně nerozlišovala útulky a ty spolky.

Říká se, že útulky jsou plný, ale mně se to nějak nezdá.. Tuhle jsem koukala, že třeba i v trojském útulku je mnohem míň psů než před lety.

Kamarádka teď sháněla obyčejnýho malýho pejska, oslovila různé organizace, nesehnala nic.

Úplně mi přišlo, že si ty psy snad chtějí nechat pro sebe 😅.

Přesně tohle mi před nedávnem říkala kamarádka. Že pár jejich kamarádek chtělo psa z útulku a nezadařilo se.

kometa
kometa 01.09.2023, 11:23:36 xxx.xxx.224.101
Rezzzy:

Jak už bylo výše, chytit kočku za krkem a vložit přímo do krku. Já neodcervuju, posílám bobek na koprologii, za tu dobu, co dělám rozbor bobků, nikdy nebylo potřeba odčervit. O stres a chemii míň 

Já taky neodčervuji, maje kocoury domácí. Ale do staršího občas potřebuji dostat protiblinkací tabletu.

kometa
kometa 01.09.2023, 09:11:06 xxx.xxx.224.101
Anouš:

Potřebuji radu zkušenějších, jak dostat do kočky tabletu na odčervení. Nedaří se mi to. Zkoušíme vložit tabletku do masa a ona si toho vždy všimne a kousek s práškem nejí. Použít násilí a narvat to do ní mi nepřijde moc košér. 

Těžko. Některé kočky jsou velmi bojovné.

Já teda volím metodu č.1 - chytnu těsně za hlavou, otevřu a nacpu až pomalu do žaludku. Ano, občas teče krev. Moje.

Č. 2  - tabletu dát do taveného sýra, který se přilepí na dásně a kočce se blbě plive. Ale i tak je lepší ho vecpat přímo do tlamičky a nespoléhat, že kočka pozře sama.

Č.3 - investice do pipety za krk. Nejdražsí, ale nejméně stresující varianta. Pro obě strany.

kometa
kometa 01.09.2023, 08:59:07 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:

Mám kočku a kocoura, už druhou generaci. Chodí k nám asi 4 cizí kočky a mám jezero. Nikdy za těch 15 let chovu koček a ryb se mi nestalo, že by mi některá vytáhnula rybu, vůbec je nezajímají. Jsou na jezero zvyklé od mala a nikdy neměli tendenci ryby lovit a to ani teď, co jsou tam červené rybky(karasi a perlíni) Když ryba vyskočí na molo, tak se tam uplácá k smrti, kočky na ni čumí a nic. 

Když mi uhyne akvarijní rybka, zkouším ji v rámci potravního řetězce nabídnout. Současní kocouři ne. Ale ten předchozí ji slupnul.

kometa
kometa 01.09.2023, 08:55:00 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

téma je staré tak se pokusím o jeho obnovení. Co bude v dnešní době nejlepší na čmelíky u drůbeže? Mám jich plný kurník.

Upřímně? Kurník spálit a začít znovu a lépe.

Ale určitě tady někdo poradí něco méně radikálního.

kometa
kometa 01.09.2023, 08:53:16 xxx.xxx.224.101
Slza:

Ty kachňata nebudou čerstvá, měl by jim stačit asi měsíc do konce výkrmu, ale pokud pro brojlery bude lepší chlívek uvnitř, tak je mužu oddělit. Měla jsem za to, že slunko, tráva a venkovní prostředí pro ně bude lepší.

Ne. Kuřecí brojleři jsou vyšlechtění na to, aby dřepěli na místě, žrali a přibírali. Rychle a za krátkou dobu. Jinak budete mít šlachovité kuře - maratónce.

kometa
kometa 01.09.2023, 08:50:14 xxx.xxx.224.101
Věžička:

Děkuji za uklidnění 🙂, právě to bych jí přála, zlepšit život. Teď tu bloudí po místnosti jako by si nemohla rozpomenout co chtěla. Ono hodně záleží v jaké kondici pejsek-senior je. Venku až na sluch pro ni spíš stresující je zrak, je v pohodě, běhá i se vykoupe v rybníku když je horko. Když s ní jdu ještě o půlnoci tak to do rána vydrží. Jen občas se počůrala do pelechu. Testy na játra a ledviny má ok. Tak snad to byla jen náhoda, že té paní co jsem četla na webu fenka po nasazení prášku zkolabovala s ledvinami. 

Ještě jednou bálu děkuju 🙂

Bez léčby by zase ta fena zkolabovala na Cushinga. (navíc, ty ledviny už měla nejspíš načaté).  V tomhle případě si prostě nevyberete.

kometa
kometa 31.08.2023, 17:32:08 xxx.xxx.147.163
petr:

Me se na tom nelibi to, ze sice z vaseho pohledu date sanci ,,nejake chudine,, , ale fakticky tim proste podporujete tento za me nechutny obchod. Stejne jako lide, kteri si koupi stene z mnozirny ,,aby ho zachranili,,…je treba se divat dal, nez za roh

Jenže kolik lidí má možnost kupovat vejce z neklecových chovů?

Psa si můžu vybrat pečlivě z CHS, protože ho budu mít na cca 15 let. Ale vajec za tu dobu sní průměrný občan víc, že jo. A odkud berou vejce restaurace, školní a závodní jídelny apod?