Aktuálně: 3 168 inzerátů222 454 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 05.09.2023, 15:48:29 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Tjo, tak to jsem zatím neměla tu čest potkat, ani slyšet. Děkuju.

Myslím, že nejsou tak vzácné.  Máme je i v areálu školy. Ale jsou spíš slyšet než vidět.

kometa
kometa 05.09.2023, 15:43:24 xxx.xxx.224.101
Matík:

Dobrý den, používáte k ošetření kopyt dehet? Je nutné jeho použití a případně čím by se dal nahradit? Děkuji, Matík

V dřevních dobách jsme ho používali. Dneska už máme jiné, lepší přípravky, které nejsou karcinogenní.

Ale hlavně bych řekla, že hnilob ubylo. Od té doby, co koně netráví většinu času v boxe.

kometa
kometa 05.09.2023, 13:15:47 xxx.xxx.224.101
Koza - Líza:

Dobrý den, jak to je s těmi kozenkami. Pročítám zdejší příspěvky a pořád dokola se píše že nesmí být chována jedna koza, je to stádové zvíře. A tak se ptám, dřív to tak nebylo? Nebo se snad kozy v posledních letech změnily? NE!! Nezměnily, změnili se lidé, začínají bláznit, zelené mozky! Koza byla odjakživa držena sama a byla spokojená.

Jo a dřív jsme svítili petrolejkou.

Naštěstí se někteří lidi změnili a o potřebách svých zvířat přemýšlejí.

kometa
kometa 05.09.2023, 12:58:52 xxx.xxx.224.101
balu:

Fakt žasnu, kolik je tady mezi námi zastánců zákazů. A je mi z toho smutno. 

Když ono to s (některými) lidmi po dobrém nejde.

Včera nám vyprávěl kolega, že se na čas přesune s rodinou do Švýcarska. A z některých zákazů nám šla hlava kolem. Ale mají tam pořádek a bezpečno.

kometa
kometa 05.09.2023, 12:57:03 xxx.xxx.224.101
M12:

Ahojky,

chci se poptat, lze naučit fenku pražského krysaříka na kočičí WC? Venčen bude jendou denně. Naučí se na kočičí stelivo? Děkuji.

Proč si teda nepořídíte rovnou kočku, když nemůžete/nechcete venčit?

kometa
kometa 05.09.2023, 08:44:00 xxx.xxx.224.101
megi-the-pes:

Asi že nasypu do misky, počkám, kolik toho kočka sní, zbytek, ten oslintaný, vyhodím do popelnice. A tohle udělám 3x za den. 

Já nic oslintaného nemusela vyhazovat. Vše bylo sežráno. A vylízáno.

kometa
kometa 05.09.2023, 08:43:18 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Děkuji ale… jak se krmí 3x denně ad libitum? To si nedovedu představit. Ad libitum je po celý den krmení jsem myslela. 

Viz výše.

Ad libitum můžu nechat granule, ty se nekazí. Ale mně se nezkazilo ani to ostatní.🙂

kometa
kometa 05.09.2023, 08:42:41 xxx.xxx.224.101
megi-the-pes:

A pak se divíte, že kočka nechce to a tamto.

Tady se prostě vyskládejte do řady, mistička pro každého, jezte.
Kočkata dostávají  5x denně dohromady to, co sežrala průměrně… tak, že maso nemusím sbírat všude po zemi a vyhazovat ho zelené, to ono je zelené v létě za chvíli… a granule se kazí taky. Krmení “sežer, kolik chceš” jsem nějak nepochopila. Podle mě je blbě, už kvůli výchově. Nevážím ty porce, ale zas ocaď pocaď.

Co jste nepochopila? Kocoury ve fázi koťat jsem krmila třikrát denně vrchovatou miskou, nic jsem neodvažovala. + průběžně tu vylízat kelímek od smetany, tu vajíčko, tu odřezek masa…

kometa
kometa 04.09.2023, 14:45:54 xxx.xxx.224.101
drvodelkafialova:

Mě se třeba pražská zoo líbí moc. Ale nejlepší je, jít tam když mírně prší. To tam je pak minimum lidí a zvířata si krásně užijete.

Nebyl jste tu někdo vi Vídeňské zoo? Já se tam plánuji jet podívat, tedy až mumraj na zahradě trochu opadne.

Já jo. Měla jsem štěstí na pandy, že zrovna dostaly svačinu, takže jsem je hezky viděla. V “akci”.

Ale nejvíc se mi líbil malý pásovec, který pořád pobíhal po své ubikaci. Byl strašně roztomilý a legrační, vypadal jako hračka na klíček.

kometa
kometa 04.09.2023, 12:24:55 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Zajímalo by mě, jaký systém krmení zvolit u tříměsíčního kotěte? Jakou dávku kolikrát denně zvolit? Kolik masa nebo kapsiček? Děkuji.

Za mě minimálně třikrát denně ad libitum. Čehokoliv.

kometa
kometa 04.09.2023, 12:20:35 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:

To s rozsekanou žížalou je mýtus. Snad se nemýlím, ale kdysi jsem to četla.

Co se týče orné půdy se má momentálně za to(ano vím, možná je to jen trend, u kterého se třeba časem zjistí, že je to slepá ulička) že pro půdu není hluboká orba dobrá.

Už to i u nás zkouší některá zemědělská družstva. Teď nemyslím to: neobdělávám, abych do toho nevrážel peníze. 

Musí se hodně mulčovat, všechny zbytky nechávat na poli a organicky hnojit. Není prý třeba kultivovat půdu do hloubky, protože jen roky vyoráváte napovrch ,,mrtvou zem" a humus šoupnete dole, kde je k ničemu. Také prý uniká dusík. Ještě pořád je tam ale potřeba použít rotavátor, což mě se.e😕 Plánuju od sousedky vykuňkat vlečku kobylinců, aby ch je na pole rozhodila na zimu. 

Když máte pipiny taky ve volném chovu, proč je krmíte granulema? Teď myslím z pohledu bio vajíček. V granulích je nacpáno i plno chemie. Slepici stačí pšenice a zbytek si vyhrabe. Hromádka štěrku pro jistotu a popel na popelení. Dostávají zbytky z kuchyně, tím pádem skořápky zpátky, zbytky ze zahrady, v zimě se jim vaří brambory se šrotem. Namáčí pečivo. 

Jaká chemie v granulích? To je taková urban legenda.

Najděte si vlákna na drůbeži - jak chovatelé pláčou, že nemají vejce, slepice jsou oškubané, někdy i oklované. Zvláštní, že všichno krmí jako vy. Protože nechtějí ty “chemické” granule.

kometa
kometa 04.09.2023, 09:54:45 xxx.xxx.224.101
balu:

Nezdá se vám, že příliš předjímáte? Vy ty lidi znáte, že víte, že pes bude špatně krmen? Víte, že nemají nikoho, kdo by se o psa, pokud oni nebudou moci, postaral?  Mimochodem, kdo z nás ví na sto procent, že se o jeho psa někdo postará, když zemře, nebo se nebude moci starat? Můžeme si to jenom myslet. Tak jako si já myslím, že se postarám o psa mé mamky. Ale nevím, jaké okolnosti, co bude, až ta doba nastane. Budu se moci postarat? To nikdo dopředu neví. I když to beru jako samozřejmost, že se postarám, tak nevím, jestli budu moci… 

Ano, předjímáme. Prostě líčíme katastrofické scénáře, které můžou nastat. Nemusí, ale můžou.

Za mě je lepší být příjemně překvapen než zaskočen.

Hezky to shrnula Varaxi.

kometa
kometa 04.09.2023, 09:49:08 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Ha! Toulavé tlapky a slavná Denisa. Když jí to kdysi nevycházelo u koček,přešaltovala na psy. Je mi jich líto. Těch psů. 

Snad to není “naše” Denisa, kterou jsem kdysi učila. Ta byla přes kočky už tenkrát.

kometa
kometa 04.09.2023, 07:41:58 xxx.xxx.224.101
Mi:

Mi to přijde právě ideální.Pani se psem celý den doma,jistě si ho ohlídá,pes nebude celý den bez vyvenční a s manželem po práci ven.Co by za to jiný pes dal. I paní by měla veselejší život. 

Mně ne. Paní může jednou denně. To znamená, že manžel ráno a večer. A nevíme, jestli je s tím srozuměn.

A stejně mi to přijde málo.

kometa
kometa 04.09.2023, 07:38:57 xxx.xxx.224.101
Doron:

Moje kočka Lilinka😊. Ona je opravdu moc hodná, i ke psům se chová hezky, ale kočky vůbec nemá ráda 😅. A taky bych nebyla schopná zajistit, aby nechodila ven, u nás je pořád všechno dokořán, psi otevírají dveře, tak by to asi nebyly pak čistokrevný koťátka 🤣.

Tak od toho je kastrace…

kometa
kometa 04.09.2023, 07:36:00 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Zdravím, poradíte mi? Dá se v klídku naučit klusáka cválat? Klidně by stačilo na lonži. Na pobídky ke kroku a klusu reaguje klidně, na pobídku do cvalu nasadi svůj trysko-klus a po další pobídce rovnou skočí do trysku a prchá, uběhne ale jen tak 2-3 kola a vrátí se do klusu. Je vůbec možné naučit klusáka cválat klidně, ikdyby to nebylo výstavně? Díky moc.

Dá.

Ale nevím, jestli zrovna na lonži. Klusáci jsou skvělí koně, ale ne moc ohební. Za mě je pro ně lonž, aspoň zpočátku, dost obtížná. Nechvátala bych. Myslím, že se neunese.

Známá učila klusáka cválat na rovině, venku. Nejdřív skočila malou strouhu, kdy kůň přirozeně přešel za skokem do cvalu a pak ho postupně učila na pomůcky.

Trapná a obligátní rada - trenér. Dobrý. Který to umí s remontami. Protože vy ji vlastně máte.

kometa
kometa 03.09.2023, 19:41:34 xxx.xxx.147.163
Doron:

No, musím uznat, že máte pravdu Vy i balu,.

Taky bych nechtěla místo psa kočku. Ale brala jsem to tak, že paní prostě chce nějakého společníka. Jasně, že se musí rozhodnout sama.

Já nemám nic proti tomu když pes ( tedy jak jste správně podotkla spíš fena) chodí na podložku, nepřijde mi to nijak nechutné. 

Měla jsem dva velké kocoury, mainského a sibiřského a uklízet jim záchůdky to tedy nebyla žádná hitparáda, to bych radši uklízela po polovičním psíkovi 😊. S britkou Lilinkou je to úplná pohodička ..

Ne, nechutné to není. Ale těch vláken, kdy tady majitelé volali o pomoc, že jim pes (fena) močí na koberec, křeslo, postel … bylo dost i na ifauně. A pořád si myslím, že pes (fena) má právo na pořádné vycházky venku, nejen obejít panelák.

Vnímám to stejně, jako když s koněm budu chodit jenom na jízdárnu. Nefér vůči tomu zvířeti.

kometa
kometa 03.09.2023, 19:33:29 xxx.xxx.147.163
Mi:

A já vám budu oponovat děvčata.Každý pes se naučí chodit na nějaké misto.Samozřejmě nejlépe malé plemeno a fenka.Pokud bude  mít denně procházky,proč ne.Stovky majitelů psů to tak mají zařízeno. Jen je třeba to psa naučit správně a na povel.Možna si ještě vzpomínáte na posuzovatelku paní Ubrovou.Měla tak naučené  své Italské chrtíky. Přitom právě o chrtících se traduje, že s čistotou mají problémy. Radit někomu místo psa kočku?  To rovnou morče. 

Dvě morčata. 

Takže považujete za správné, že pes (teda fena) se bude venčit doma na kočkolitu nebo podložce?

kometa
kometa 03.09.2023, 19:26:36 xxx.xxx.147.163
balu:

Mně taky ne. Jen jsem napsala, že pro někoho nemusí být výměna psa za kočku vítaná, protože třeba ten dotyčný - dotyčná kočky nemusí. A na zvířeti se musí shodnout oba partneři, manželé. 

To samozřejmě nemusí. Ale když na psa nemám podmínky, tak si ho nepořídím. Jako já. 

kometa
kometa 03.09.2023, 17:57:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Vážení přátelé,

rád bych zjistil nějaké informace o tzv. husokachnách. Vůbec nevím, co si pod tím pojmem mám představit - nějakou husu, nějakou kachnu, vysedí si housata, kachňata, husokachňata. Potřebují spíše intenzivně krmit, nebo se také pasou? Prosím, poraďte a napište, co víte.

Díky

Viz výše.

Nejčastěji jsou tak označováni kříženci kachny pekingské a pižmové. Žádná husa tam nefiguruje.  Nevysedí si nic, protože jsou neplodní.