Hamasapa:Chov krepelek v byte je mozny, ale je potreba prostor, svetli, tepli, cisto a sucho.
Viz: https://cs.farm.tomathouse.com/perepela/soderzhanie-v-kvartire.html
Ten překlad je teda příšerný. Už to by mě odradilo.
Hamasapa:Chov krepelek v byte je mozny, ale je potreba prostor, svetli, tepli, cisto a sucho.
Viz: https://cs.farm.tomathouse.com/perepela/soderzhanie-v-kvartire.html
Ten překlad je teda příšerný. Už to by mě odradilo.
megi-the-pes:Půjčte si pořádný vodní vysavač. Jako že ne lidl vysavač nebo concept, ale opravdický. Čistič na čalounění. Napatlá to šamponem a za chvíli vysaje. Někde se to v prodejnách koberců i půjčuje, ale nějaký karcher bla bla už má doma hodně lidí.
A nezíská tím škrabadlo nový, jiný pach, který bude kočkám vadit? Jsou to fajnovky, že jo.
Citron:Můžu se zeptat, proč už v tuto dobu neodchovavat, jestliže to samo zvíře uzná za vhodné?
Před týdnem se mi vylíhly malé pižmovky. Všichni tvrdí, už je to pozdě. Ale za mě je ještě spoustu času na venkovní pastvu a na vánoce může být kachna k obědu. Slepice si vylíhla dvě kuřata (pro mě k ničemu, ale zároveň žádná velká ztráta vajec, co bych neunesl), nechám jen na ni, jestli a jak si je zvládne odvodit.
Díky za vysvětlení
Zvíře uzná za vhodné…. Může se mýlit. Dneska je krásně. Ale za 2 týdny bude třeba hnusně, deštivo a 5 stupňů, dny se zkracují. Pro mláďata to není značka ideál, si myslím. Asi proto se všechno rodí a líhne na jaře.
Helena:Zdravím všechny a chci se zeptat zkušenějších:
Jak naučit měsíc stará morčat pít ze závěsného pítk ?
Máte někdo pro morčata domek tohoto typu?
https://807537245.s11.eshop-rychle.cz/epona-domek-pro-hlodavce
Vylezou po té rampičce nebo budou mít strach z té výšky? Prosím spíše osobní zkušenosti nežli úvahy.Diky.
Jenom úvahy.
Pítko - rada anonymní se mi moc nezdá. Když budou mít misku, tak jí budou dávat přednost. A učit násilím…, nevím.
Domeček - morčata nejsou šplhavci. Už od pohledu.
Leithian:Jak ktery kone. Kam to dotahli frisaci a kam se blizi kladrubaci vidi kazdy. Viz co psala horsana
Jenže to nemusí být nutně příbuzenská plemenitba. Jenom šlechtění na něco, co si doba žádá - rousy u koní, krátký čumák u psů, klapouchost u koček…
Majda:Ahoj, chci si postěžovat a nevím jestli je možná ještě nějaká rada. Mám fenku irského setra, jsou ji 3 roky. Je strašně paličatá a nejde s ní pořádně chodit na vodítku. Strašně tahá ať dělám co dělám nic nepomáhá, asi už je stará na nějakou výchovu? Děkuji
A to ji máte tři roky a řešíte to až teď? Proč jste si ji pořídila? Ano, vím, řečnická otázka.
K věci viz Sardullah.
Anonymní:Ahoj, mám dotaz na chovatele koček v domácnosti. Dopřáváte kočkám pasení trávy tak že ji máte třeba v květináči nebo ji nosíte z venku? Je to nutnost? Má to pomáhat trávení.
Ano, je to nutnost. Pomáhá vyblinkat případné trichobezoáry.
Já vysévám do květináče obilí. Na vatu. Osvědčilo se mi víc, než zemina. Kvůli pořádku.
Anonymní:zverimex 😔
No jo, no. Tam je lepší nic živého nekupovat.
Jaša:Ahoj, určitě mi pomůžete, co je toto za plemeno ovce, vzrůstem menší.
Vypadá jak ovce kamerunská.
Fikovnice:Ne ne, já se s Vámi nepřu. To psala Bodlinka. Nehledě na to, že já leukózu (termín) ani moc neznám (z h. medicíny). U “nás” se používají termity: lymfomy, leukémie a pak něco z jiného rance - leukocytóza, což ale není nemoc, nýbrž symptom.
To já vím, že se nepřete, že to psala bodlinka. A že humánní medicína pojem leukóza vůbec nezná a nepoužívá.
Ono se to všechno trochu prolíná a zaměňuje, ale ve finále je to jedno. Viz výše.
Děti třeba učím, že encefalitida není totéž co meningitida. Ale že je to stejně debata čistě akademická, protože umřít se dá na obojí.
Xerxova:a je tu další sobota. Nejprve fotky Yodislava… pravda, většinou má sice krásné přivolání, ale někdy se bojím, že mě smete. A někdy mě smete…
Kolik že váží? Násobeno kinetickou energií… To je jako být zasažen dělovou koulí, ne?🙂
Fikovnice:Toto vyplivl Google o leukóze, zároveň ale kdesi dávali rovnítko mezi leukémií a leukózou (takže chyba):
“Virové onemocnění způsobuzájící lymfosarkomy na různých vnitřních orgánech. Klinické příznaky závisí na umístění tumorů a mohou dále zahrnovat nechutenství, chřadnutí a ztrátu hmotnosti.”
A ještě chybí leukocytóza = zvýšený počet Leu.
My se učili to, co jsem napsala. Leukémie = změny v KO. Leukóza = změny orgánové (v podstatě nádory mízní tkáně). A všechno to dělají retroviry.
Takže možná trochu slovíčkaření? Protože tak jako tak je to onemocnění vážné a povětšinou smrtelné.
Anonymní:Chci se zeptat, jak sebrat odvahu. Chci začít s ježděním ale už mi je 25 let a mám pocit že už je prostě pozdě. Co vy na to ?
Kamarád a kamarádka (manželé) začali ve čtyřiceti. A dotáhli to na velmi slušnou rekreační úroveň.
Jenom potřebujete najít “dobrej oddíl”.
Fikovnice:Tak dávám zas nějaký update: Po domluvě s dr. je Fido již na dvou dávkách inzulínu denně. Ale je to logicky menší počet jednotek, než když měl dávku jednu; akt. 2x denně 5 UI Lantusu.
Ještě doplňuji: Něco přibral, myslím, že katabolismus se zastavil, když jej pohladím, cítím svaly. ALE: Víc mi polehává, nejvíc, když jde domů z venku. Dříve to nedělával, teď si ve výtahu lehne (dost pravidelně) na zem. Celá vyplašená jsem to dr. telefonovala, že mám strach z diab. neuropatie…a ta mi řekla, že prý je u koček vzácná. Že prý spíš půjde o problém s klouby. Ach jo… Při další prohlídce koukne i na toto.
Ad neuropatie. Od kolegyně vím, že u koček se projevuje spíš plantagrádním postojem a pohybem.
megi-the-pes:Neodborná, chápu, to snad nikdo nedělá… až na množky.
Takhle… teoreticky můžu rozmnožit cokoli, ale musím zajistit, že děcka se nebudou množit takhle nějak podobně. Vyrobím jatečného psa. Oni se dnes také moc nedožívají… nadsázka.
A to jsem chtěla celou dobu tak nějak říct, že pokud fakt nejde o nějaký speciální jev, kdy dojde k uhynutí už v břiše, to bylo aj u nějaké barvy, že? …tak jde pouze o ne/odbornou práci.
Ano, třeba kůň albín homozygot se vůbec nenarodí, už v rané fázi březosti dojde ke vstřebání zárodků.
Takže nejsme zásadně ve při.
megi-the-pes:A jak to jateční zvíře stvoříte? Jakože neva, že to bude tupé křivé kvasimodo se třema nohama, dyž je to k jídlu? Mám k obědu vajíčka, když si představím, že jsou od zvířete, co se vlastně trápilo… já jsem dopustila to trápení… no tak to nebudu jíst.
Reagovala jsem na problémy s neplodností, že to nevadí. U mezků a mul přece taky ne.
Agir:Dobrý den, rád bych si pořídil menší kozu, nejspíš Holandskou. Ale mám loveckého psa, byly by na stejném pozemku ale koza oddělená pletivem. Přesto, nebude koza zbytečně moc stresována nebo by si mohli na sebe zvyknout. Děkuji.
Bude stresovaná už jenom tím, že nebude mít stádo.
Je to pořád dokola. Chov jedné kozy (ovce, koně…) je týrání.
Mi:Myslím si ,že ani u jatečných zvířat by to nemělo být jedno.Malá odolnost,problémy s reproducí,možná změna chování. Ono se moc nevyplácí do toho příodě až tak kecat.
Jatečné zvíře nechci rozmnožovat, ale zkonzumovat. Proto to nevadí.
megi-the-pes:Pes ne proč? Protože bude blbej? Oč lépe to snáší koně? A lidé? Asi to nechápu, a to teda vůbec.
https://labvet.cz/blog/pribuzenska-plemenitba/
Ano, pes i člověk bude blbej.
Koně to prostě snášejí líp. Stejně jako myši.
lesnizinka:Ha, vůbec mě nenapadlo kouknout, na stáří příspěvku😇
To se mi taky stává.