XY.:Je krásné že víte o tom h… o ale vyjádřit se musíte 😃.
Musím. Chováte se, jako když vám na pískovišti někdo rozšlapal bábovičku.
XY.:Je krásné že víte o tom h… o ale vyjádřit se musíte 😃.
Musím. Chováte se, jako když vám na pískovišti někdo rozšlapal bábovičku.
Vahine:Souhlasím s ostatními…, ale knírač nemá podsadu. Je fakt zvyklá být i v zimě v boudě?
Proč by ji neměl?
Fikovnice:Bohužel…
A patří to mezi důvody a plány, o nichž jsem Vám soukromě psala…
Nevím, zda je OK chodit do práce s nauzeou a staženým žaludkem, co zase bude - ale to je fakt na delší psaní.
Ne, to není OK. SZ si přečtu ještě jednou zítra.
Anonymní:Dobrý den, co může znamenat zápach z tlamky kočky? Normálně nikdy nepáchla ale teď při zívnutí jde cítit nepříjemný zápach. Mám strach aby to neznamenalo nějakou nemoc? Krmení je pořád stejné, převládají granule a občas maso. Zkažené zuby jsou také možnost?
Také. Chce to vyšetření u veta. Může to být i něco horšího Viz Fikovnice.
XY.:Né mobil to nebude ten je funkční a určitě by to chybí nedělalo tak nárazové. A i to ne jednou cestování témat také zrovna u mě . Jediná možnost že by to byl bojkot 🤔 jak tu někteří chtěli .
Nebuďte paranoidní. A pište srozumitelně.
Fikovnice:Nooo, někdy je taky musíte nutit!😛
Ono je poměrně debilní, když dostanete “scénář hodiny” a podle něj MUSÍTE učit. Když to nebaví Vás, studenti to záhy poznají a nebaví je to taky.
Přednášení - tam si to aspoň každý přednášející udělá dle sebe…
To jako fakt? My samozřejmě máme ŠVP, ale jak pojmeme hodiny nebo cvičení je naše věc a nikdo nám do toho nekafrá. Podstatné je připravit děti k maturitě.
Anonymní:Ahoj, pomalu se chystáme na konci září na příchod štěňat od naší kokřice. Řeknete jak asistujete při porodech? A co dáváte šťěňatům jako první krmivo až přijde správná doba. V jakých termínech se očkuje?
Chovatel neporadí?
Plaka:Ano, my - pardon, já - si na psa ráda patlám bezpečné věci. Vy si též patlejte, čím je libo, jen to, prosím, zde nedoporučujte dále jako něco osvědčeného. Zejména, když jde o přípravek pro skot, ovce a prasata:
Podpůrná léčba infekcí superficiálního traumatického původu nebo chirurgických ran způsobených mikroorganismy citlivými na chlortetracyklin. Přípravek lze použít jako součást léčby superficiálních infekcí kopyt, zvláště interdigitální dermatitidy (kulhavka) u ovcí a digitální dermatitidy u skotu.
Držte obal ve vzdálenosti 15-20 cm od ošetřované oblasti a stříkejte přípravek přibližně po dobu 3 sekund (odpovídá přibližně 3,9 g přípravku nebo-li 0,10 g chlortetracyklinu), dokud se ošetřovaná oblast rovnoměrně nezbarví. V případě infekce kopyt je nutné zopakovat nástřik po uplynutí 30 sekund.
Jakou dávku tedy asi dostal ten pes?
Já bych to teda neviděla tak černě. Jednorázová aplikace psa nezabije a rezistenci neudělá.
Drvodělka fialová:My ty bodalky řešíme už povícekrát. Betadinu a různé masti a repelentní přípravky jsme zkoušeli, ale moc to nezabíralo a hlavně psy, které si ty bestie vybraly( je zvláštní že vždy se zaměří na jednu oběť) měli na uších otevřené krvavé rány. Jde mi o rychlost hojení, protože ti psy se rozhodně nepohybují ve sterilním prostředí, navíc jsou velcí a velký ,bolavý pes je snadno nebezpečný. Ano, ten přípravek není určený pro psy, ale dala mi ho veterinářka a hlavně rychle zabral. Fena dál netrpí a já víc neřeším.
Já kdysi používala Chronicin na kopyta i pro sebe. Fungoval.
Anonymní:Dobrý den, jaké stelivo je nejlepší pod koně? Dává někdo z vás ještě klasickou slámu? Případně je lepší pšeničná nebo ječná? Nebo budou lepší hobliny nebo nějaká průmyslově prodávaná? Děkuji.
Za mě ideál dolů piliny, nahoru slámu - jedno jakou.
Bobca:“a rána jsou zde tichá” Raduš🙂Myslím s Chýlkovou a tím polským hercem..Vkrádají se mi do mysli"Želary" s Gaislerovou a asi Krobotem? Hm?
Včera jsem se dověděla-potkala jsem celé ženské osazenstvo před domem,že v sobotu bude pokračování..30té výročí,čico😕Nepomohlo prosit,jestli by nemohli zrušit ten reprák, žeprý to “mají povolené od majitele”..Ale majitel neví!!!Jak bysme mohli změřit decibely,nevíte??Policajtům je to jedno..A že budou do půl 10 a budou jim tam tentokrát hrát klávesy…tak uvidíme..
Mně se vybavilo akorát - a jitra jsou zde tichá, ruský snímek. A v Želarech Krobot nehrál, si myslím.
lesnizinka:A rána jsou tu chladná…to byl nějaký film, ne? 😉
Takže nevím, nakonec nevím, jaková ta voda je. Jen jeden pán u toho koupaliště(zavřeného) co tam má restauraci říkal, že voda už je studená…tak možná to zavřeli proto.
Limonádový Joe?
megi-the-pes:Vet není češka, vidíte jméno i univerzity + zooplus ag je německá firma, zde může jít o špatný překlad, buďte tak hodné, milé paní doktorky, a napište jim to, budou rádi.
Myslím, že se té nemoci říkalo mor, ale šlo o myxomatozu, která je tady od 1952.
Opravový mor 1 je z 1983 a verze 2 až nějak 2004 (četla jsem to včera a zapomněla).
Volala jsem tam. Že to opraví.
Fikovnice:Každopádně to je poměrně síla - napsat, že to psala vetka a uvést lidi v omyl! Lidi od králíků vědí, ale já se fakt nechala nachytat!😕
Ono mi bylo hned podezřelé, že ta “veterinářka” nemá české jméno ani českou VŠ. Proto si myslím, že ani neexistuje. Česká praktikující by byla dohledatelná.
Přijde mi to stejné jako reklamy na zubní pastu apod. Tam je taky doporučuje stomatolog XY, který doktorem nejspíš ani není.
Fikovnice:https://www.zoohit.cz/magazin/mala-zvirata/pece-o-zdravi-malych-zvirat/myxomatoza-kralici-mor
Jak to tedy je? Článek píše o “Myxomatóze (králičím moru)”?
Proto jsem to citovala. Údajně článek psala vetka, tak jsem usoudila, že jde o tutéž nemoc. Takže to je blbě?
To je teda hodně blbě! Myslím, že slečna veterinářka je vymyšlená a jedná se hlavně o reklamu na Zoohit.
Že prý vakcinace není nutná, pche!
Myxomatóza - původcem je Myxovirus, příznaky odpovídají těm v článku. To jediné je tam dobře. Má chroničtější průběh, typické otoky na hlavě a kolem pohlavních orgánů.
Mor - původce nějaký calicivirus, průběh akutní až perakutní. Večer nakrmím, ráno leží všichni nožkama nahoře.
Proti obému rozhodně očkovat a jak psáno výše, lépe monovalentní vakcínou.
Nela:Chci se zeptat, manžel je rybář samozřejmě chytá i malé rybky. Je možné takové rybičky dávat kočkám? Myslím hlavně kvůli kostem aby kočce nějak neublížily.
Můžou.
Kerys:Očkování proti moru byli, čím to netuším ale předpokládám že veterinář snad zvolil správný lék? 😲 kokcidióza to nemůže být?
Vakcína (ne lék) monovalentní? Ne, kokcidióza to být nemůže. Ještě by to mohla být otrava - ale takhle rychlá a čím?
Bodlinka:morčata umí pít z pítka aniž by se to musela nějak učit, nejsou blbá a cítí vodu
domeček je malý.
A drahý.
Ája:Ahoj, přicházím k vám s prosbou o radu. Na konci září mám narozeniny, mám si něco přát. Přemýšlím nad nějakým kompletem na zimní vyjížďky krajinou. Poradíte mi? Dřív jsem to odbývala svetrem ale někdy to nestačí a bývá zima. Je něco specoš na vyjížďky na koni nebo se mám poohlédnout v klasickém obchodě? Děkuji, Ája.
Třeba zateplené rajtky? Ostatní se dá pořídit v běžném sportovním obchodu, si myslím.
megi-the-pes:vanish… kyselé zelí a sůl
soda, ocet, navíc výhoda neutralizace pachů
to je všežádný kartáč, stačí vymačkat šťávu a dát jen “suché” zelí, nechat ležet a pak povysávat, třeba vysavač krbový, do dílny atp., nebo normálně sebrat rukou, je to jen zelí…
kometo, vážně? do tepovače čističe bla bla můžete dát jakýkoli prostředek
Já tepovač čistič bla bla bla nepoužívám. Šlo mi jenom o ten pach. Aby to kočky neodpudilo nebo nenutilo přeznačkovat. Jako psy.