Aktuálně: 3 168 inzerátů222 522 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 20.09.2023, 08:47:24 xxx.xxx.224.101
Odberryho:

Já ani netušila, že se kastruje ptactvo 🤭

Už ne, ale třeba M.D. Rettigová se zmiňuje v kuchařkách o kapounech. Tenkrát to bylo běžné.

kometa
kometa 20.09.2023, 08:39:57 xxx.xxx.224.101
Fanek:

Ahoj, máte někdo zkušenosti jak funguje u koní spoluvlastnictví? Přemýšlím nad tím jestli je to dobrá věc, jaké to má výhody a nevýhody při rekreačním ježdění, když se dva domluví aby to neměli ke koni příliš daleko.

A já znám tři holčiny, které se domluvily a ani pak neměl kůň pravidelný pohyb. Je to složitý.

kometa
kometa 20.09.2023, 08:36:38 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Prosím kdo by mi pomohl vymyslet speciální krmnou dávku pro starší kočku bez zoubků. Navíc má nemocné dásně a tvrdší krmivo už ji dělá problémy. Dá se něco vymyslet jiného, než jen konzervy? Díky.

Nemocné dásně… Ledviny jsou v pořádku?

kometa
kometa 19.09.2023, 13:36:25 xxx.xxx.224.101
kometa:

Já se jim ozvala taky. Proč jako nechali kastrovat ročního psa? Odpověď - co mám za problém a že nechávají kastrovat i mladší. Tak jsem napsala svůj názor - nelichotivý a lehce jedovatý.

A pokračování - mám zastaralé názory a kvůli takovým, jako jsem já, se množí psi a vznikají další a další nechtění kříženci. A taky nemám mozek.😲

Jo a ročně vrážejí do psů 3,5 miliónů… Asi dobří sponzoři.

Tady je svět a lidi, naštěstí, pořád normální.

kometa
kometa 18.09.2023, 17:05:50 xxx.xxx.147.163
Ariška:

Proč mnozitelstvi? V čem je problém? 

Znám jedny chovatele, už mají 3. vrh od stejného páru. Ptám se ze zvědavosti, nemám ani od nich psa.

Protože genetická variabilita.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:21:29 xxx.xxx.224.101
Věžička:

Vetoryl je prostě pro jinak zdravého psa, který trpí pouze cushingem. Jenže cushingem trpí hlavně starý psi. Není to tedy dobrý byznys? Než stanoví jak silnou dávku pes dostane musí podstoupit v podstatě celodenní pozorování, píchnou mu určité množství kortikoidu a po 3 hodinách odebírají krev, aby se zjistilo jak se nadledvinky vypořádají se zvýšeným množstvím hormonu a to 2x. Moje fenka je vystresovaná při každé návštěvě veteriny. Takže už fakt, že jsem ji musela nechat v cizím prostředí (vet je 25 km od nás) jí moc neprospěl když skoro nevidí a neslyší. Fakt si vyčítám, že to podstoupila. 10 dní po 24 hodinách 1 vetoryl 30 mg, protože 25mg na její výsledek množství hormonu neexistuje, respektive ano ale v podobě 2 balení 10 mg a jedno 5 mg. Zatímco 30mg stála na 10 dní tisícovku v té druhé variantě by to bylo 2 a pulkrat dražší. Efekt žádný, třes zadních nohou, občas ublinkne. Mám ji celodenně na očích, pelech u počítače - práce z domova. Venku je v pohodě i pomalu kluše, přijdeme domů a projev Alzheimera. Po 10 dnech mi bylo řečeno že musí absolvovat pozorování znova, aby se zjistilo, jak vetoryl hormonálně nadledvinky zvládají. Tak jsem řekla, že bez efektu, a jelikož mi nebylo sděleno dopředu, že pozorování (bratru za 3 tisíce) se musí absolvovat po každém měsíci, aby se případně snižovala dávka, odmítla jsem další léčbu. To ale není možné. Najednou přestat, takže jsme dostali na měsíc 10 mg denně (pije po nich trochu méně). Vyžádala jsem si rtg jater, kde se zjistil nádor. Štítná žláza zhoršená. Takže dieta granule Fortify hepatic ( ty jí moc chutnají) a Hepatiale forte kapky na měsíc. Takže zůstaneme u diety, plus ostropestřec jí smíchám s trochou jogurtu a nechám ji v klidu. Chuť k jídlu má. Celý tenhle candrbál 12 tisíc a ty nervy okolo. Prostě chceme snad, aby se psi dožívali stejného věku jako lidi? Není to náhodou tak, že nás o tom chtějí veterináři přesvědčit? Je to můj třetí pes a dva před ní se dožili 15 let. A všichni miláčkové. Takže si kometo vyberu klid a nutné smutno nakonec.

Váš pes, vaše volba. Ptala jste se na naše názory, my je napsali/y.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:11:52 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Mám dotaz  - Horsano, škytala jste včera tako kolem  cca pátý hodiny odpolední? Musela jste škytat hodně, vymetala jsem včera verandu, která je ve fázi výstavby a kam se myš dostane, vymetala jsem prašnej stavební bordel a v tom vířícím prachu jsem si vzpomněla na vás. 

Jinak si myslím, dámy, že právě tahle forma provozu, vás činí odolnými a nesmrtelnými. 

Též si myslím. Covid mě obešel širokým obloukem. A že jsem pozitivních a nemocných měla kolem sebe dost.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:08:34 xxx.xxx.224.101
Drvodělka fialová:

Je spousta, ale opravdu spousta druhů zvířat, která můžete chovat jako společníky. Budou vám dělat radost a nepotřebujete k tomu haldu povolení. Opičky nechte v přírodě nebo v zoologické zahradě. Pokud po nich ale tolik toužíte, nechte se alespoň někde zaměstnat nebo tak něco jako dobrovolník u někoho, kdo už má s chovem podobných choulostivých zvířat zkušenosti. Přece je nechcete z neznalosti trápit. Osobní zkušenost teorie z internetu nenahradí.

Vždyť je to zase takový ten výkřik do tmy. Nudící se dítě, byly ještě prázdniny.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:03:44 xxx.xxx.224.101
Tenurri:

Ty jo…krom toho, že to je prasárna, tak jsem žila v domění, že PP psi se v útulku nekastrují. 
Ale mě se celkově nelíbí ani to tlačení do kastrace i u kříženců. Kamarádka si brala 4 měsíční štěně z útulku a od 6 měsíce ji tlačili do kastrace a měla ve smlouvě, že psa musí do roka vykastrovat a že jí ho snad i odeberou, pokud to neudělá (na což by asi ani neměli mít právo?).

Ne, neměli. Už se to tady řešilo několikrát.

A pokud by měli smlouvu postavenou tak, že bych musela, tak si toho psa nevezmu.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:00:13 xxx.xxx.224.101
Vahine:

Tak nic, bylo to zbytečný🤷‍♀️….do roka je pes štěně a pak už se může kastrovat, když je pes zdravý…

až půjdu příště do adopce, tak se budu snažit  nezakoukat se do jednoročka…. 

Já se jim ozvala taky. Proč jako nechali kastrovat ročního psa? Odpověď - co mám za problém a že nechávají kastrovat i mladší. Tak jsem napsala svůj názor - nelichotivý a lehce jedovatý.

kometa
kometa 17.09.2023, 14:33:28 xxx.xxx.147.163
KatyQ:

Tak, tak. My vždycky říkali: “Je to čisté hovno. Ještě se po té zemi moc neválelo.” 🤣

Obvykle teda mezi sběrem bobku a sváčou omáchnu ruce v kýblu a pak teprve oplácám o kalhoty.

Jste lepší.🙂

kometa
kometa 17.09.2023, 14:30:16 xxx.xxx.147.163
Daniel:

Dnes ráno byly v kleci opět dvě mrtvé křepelky. Tak nevím, v noci žádná bouřka nebyla…  S tím se tedy ještě nesetkal. Křepelky chovám už několik let, ale nikdy žádné podezřelé úmrtí. Nevíte někdo, co by mohlo být příčinou? 

Viz výše - pitva.

kometa
kometa 17.09.2023, 14:21:22 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Krásný den, mám dva dotazy k našemu kotěti. Je normální že vstávají vaše kočky každý den kolem 5 hodiny ráno? Co s tím, dá se to odnaučit? A druhý dotaz se týká škrábadla, používají ho vaše kočky? Když si vyberou jiné místo, tak jak je to odnaučit? Děkuji.

Je to normální. Odnaučit těžko. Zklidní se až věkem.

Škrabadlo je fajn navonět kozlíkem.

kometa
kometa 17.09.2023, 14:19:59 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Jo tááák domácí dovča, já myslela nějaké móře😉 tak to jsme zatím Reni na tom podobně😀

Čirou náhodou jsem natrefila před baráku na sestřenku, která jela ke koním. Takže první si myslela, že to byl hřebec a cítil kobylu, když jsem vysvětlila, o čího koně jde, tak se divila, že to je kobyla😛 a asi mi z rukou cítila….no jedině kočky, s jiným zvířetem jsem ještě nebyla, pejsky mám na trase až spíše zpátky u nás ve vsi. 

Dneska jdu přes jídelnu, hodím okem k oknu a…co to je na té zácloně? Jdu k a je to kudlajz. Běžela jsem za Tomem pro mobil, udělala jí fotos 😀 a vynesla ji ven, aby ji neulovily kočky 🙄

Obrázek

Upřímně, mně se po móři ani nestýská.

Včera jsem dupala po Novohradkách - krása!, dneska dopo jsem byla u koní, navečer jdeme do kina - záznam koncertu ABBA.

Ke štěstí mi to úplně stačí.

kometa
kometa 17.09.2023, 14:16:09 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, jezdím zatím krátce ale zato se pohybuji mezi zkušenými jezdci. Chovají se ke mně povýšeně a mně se nedaří nacválat. Rozhodně se nechci ptát na jejich rady. Jak se to sama mohu naučit? Děkuji za rady.

Sama velmi těžko. To nemáte trenéra? 

kometa
kometa 17.09.2023, 14:13:03 xxx.xxx.147.163
Lida:

Jak velkou klec by měla mít dvě morčátka? Zatím mám jedno a chci mu koupit společníka. Je lepší dvě samice nebo samce nebo pár? Děkuji, Lida

Minimální délka 120 cm.

Pár určitě ne. Pokud nebude samec kastrovaný. To původní je jak staré?

Pokud možno, nepořizujte ve Zverimexu apod.

kometa
kometa 17.09.2023, 14:07:28 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

To je asi to čo nechce majitel počut. Ako si môžete byť taká istá touto anemnézou, bez toho aby ste videla / urobila test ? Ano je to jedna z možností , avšak baktérialne infekcie nevedú hneď priamo k “vyhubeniu ” celého hejna. 

Neviem v akom množstve ste chovateľkou vy, ale pri predstave počtu viac ako 40/100/ 500ks by som ocenil skôr nie “radikálne” riešenie liečby sekáčikom na mäso … 

Nechce to počuť. Ano, může vyhodit peníze za laboratorní vyšetření a pak se stejně dozví, že je nejlepší chov zlikvidovat.

A právě ta počty nad 100/500 kusů se řeší takto radikálně. A často i malochovy, protože jinak je to “umírání od nohou”.

Ale zadavatel se může rozhodnout sám.

kometa
kometa 17.09.2023, 14:02:32 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ráda bych se zeptala, zda není naše andulka nemocná, když těžce dýchá (je slyšet na cca 15 cm daleko, jak sípá..). Jinak se chová normálně. Může mít rýmu? Díky za odpověď.

Viz výše.

Ano, je nemocná a potřebuje veterináře.

kometa
kometa 17.09.2023, 13:59:02 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Kometo, proč mi nechcete odpovědět na můj dotaz (SZ)? Přísahám, že v těchto věcech jsem naprosto diskrétní… 

Ostatním omluva za OT.

Jejda! Já odpověděla, ale asi jsem nedala odeslat nebo jsem ťukla vedle. Napraveno.