Nechci zde vyvolat nějakou bouři ale přesto mě to zajímá. Jak se vy majitelé koní díváte na koně jako jatečné zvíře? Schvalujete to nebo odsuzujete? A kdo je proti, dá si k obědu třeba vepřový řízek nebo jste vegetariáni? Jsou země, kde se koni chovají na maso jako u nás skot.
Neutrálně. Právě proto, že nejsem vegetarián, tak nebudu nic a nikoho odsuzovat (muslimové nejedí vepřové, Indové hovězí, u nás by zase neprošel pes nebo kočka). Neměla bych problém koňské maso jíst. A že vlastního koně mám.
Spíš mi vadí nehumánní způsob přepravy nebo porážky.
Zdravím, jsem nováček, co se týče chovatelství, ale zkouším to. Začátkem července jsem koupila 7 slepic , údajně byly po první snášce. Domnívám se, že byly z klecí, byly strašně oškubané a měly přerostlé pařáty. Místo toho, aby obrostly, vypelichaly tak, že vypadly jako připravené do hrnce. 4 týdny nesnášely, pak jsem měla 1 vejce za 2 dny, včera poprvé 2 vejce - úspěch 🙂Krásně obrostly, jsou to už ty klasické slepice, co znám od babičky, ta mě utěšuje, že jakmile obrostou, tak se snůška upraví. Snad to tak bude. Krmím pšenicí (namočenou), strouhám řepu a brambory, míchám to s pšen. a kukuřičným šrotem, někdy přidávám slunečnici, vitamíny dodávám formou směsi pro nosnice. Občas dávám také vařené vepřové kůže nebo krev. Vodu mají k dispozici. Není možné, že přes veškerou věnovanou péči prostě snášet nebudou, protože jsou staré a vynešené? Lze to teď vůbec nějak poznat? Dík předem za rady a je "jídelníček" v pořádku?
Viz výše.
Jestli to jsou opravdu nosní hybridi z klecí (jako, že asi ano), tak je pro ně KD nedostatečná. Tyhle slepice prostě potřebují opravdovou “forsáž”, aby mohly ukázat, co v nich je.
Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda kůň bude žrát i trávu starší přerostlou, proč se říká, že tráva sečená strunkou není "pro koně". Když poseču louku mám to nechat uschnout tak, obracet a až to bude suchý tak shrabat, nebo pokosit a pak naházet na kupky, doschne to taky? Prosím o radu, i když věřím, že se vám to musí zdát směšné, leč pro mě velice důležité
Ahojte. Chtěla bych si brzy splnit velký sen. Proto se zeptám, jak jste začínali s vlastním koněm ? Už jste měli nějaké základy v ježdění a péči o koně ? Co všechno jste museli před pořízením koně udělat ? A jak si vybrat toho pravého ?
Ano, 20 předchozích let, kdy jsem docházela do různých stájí a jezdila mnoho koní. A dívala se a poslouchala, jak to kde chodí.
Promyslet, jestli budu na koně mít finance.
Prvního koně jsem si vybrala po dvou letech, kdy jsem ho jezdila v oddíle. Tak jsem věděla, do čeho jdu.
Mám 3-měsíční štěně maltezáka. Při příchodu domů jakéhokoliv člena rodiny nás fenka vítá tak moc, že v návalu radosti si "učurkne". Sice jen pár kapek, ale stejně bych chtěla vědět, jestli je to normální. A když ne, tak co s tím. Měla jsem kdysi fenku boxera, ale už si nepamatuji, jestli to jako štěně dělala. Děkuji všem za odpověď.
No a vidíte, mně se nelíbí. Na mě jsou moc kostnatí a nohatí s jelením krkem - to není kritika, jenom můj subjektivní pocit. Já měla vždycky radši udělanější kulaté koně.
To ano, ale kupovat bengálku bez PP je kupovat jehlu v kupce sena. Není to pouze o vzhledu, ale i o povaze. U této rasy je opravdu potřeba znát rodiče, aby se vědělo co očekávat (starší je povahou zcela po tátovi - tj. líný, ale mazlivý)
Já to vím. jestli to ví potencionální kupující, je věc druhá.
My psa a suku mame.A prave dnes som zbadal prve haranie.Takze zacina povinne oddelovanie.Nastastie, pes je maltezak a suka moskovak, jeden je interierovy, druhu to dnu nebavi, ma svoj koterec.Desi ma trocha to, ze o 2 tyzdne letime na dovcu.O psov postarane bude, svojrovci s tym nemaju problem, len…niekedy ma svokra svoju hlavu, a robi tak ako ju v dany moment napadne.A ci sa bude kastrovat, veterinarka povedala ze je to aj dobra prevencia u suky.Asi dam na jej rady.
Já bych nechala fenu dospět. I psychicky. Což u prvního hárání rozhodně není.
Všimla jsem si, že mojí roční kobylce prasklo kopýtko. Nekulhá, myslím si, že to není hluboké. Můžete mi někdo poradit, zda je možné udělat první kroky bez veterináře či kováře? Díky moc
Dobrý den, údajně by se nemělo ovcím dávat seno přes letní období ale jenom v zimě a v létě pouze pastva bez sena. Je to pravda? Může seno v létě nějak ublížit? Logické vysvětlení mě nenapadá snad jen jestli je bachor v létě stavěnej na zelenou píci a v zimě na skromnější krmení ?
Mně se to nezdá. Pro bachorovou mikroflóru je naopak lepší, když je KD pokud možno stejná celý rok. Což v případě trávy samozřejmě nejde, ale nevím, co je špatného na její kombinaci se senem.
Že by ježek zakousl slepici? Ježky máme ve stodole a jediné co vloni udělali bylo,že sežrali vejce,co si nanesla kvočna a seděla na nich.Takže tam nakonec seděla kvočna a pod ní nic.
Dobrý den, věděk by někdo jak jsou vysoké a dlouhé překážky na Velké pardubické. Ta nejvyšší a nejdelší? A jestli by někdo vědět jak vysoké a dlouhé byly ty překážky dřív protože jak známo se v posledních letech čím dál více zmenšují. Není to škoda, čekal bych že koni budou čím dál trénovanější s mnohem lepší výživou, tak dokáží překonávat větší překážky než dříve ne ?
Ochranáři. Pamatuji, že jeden rok jich vběhla přímo na dráhu celá horda. Před koně. “Skvělý” nápad! Jezdci museli přibrzdit, tím koně ztratili rychlost před nájezdem a na následující překážce jich dost popadalo.
Noo, já si kdysi chalupového kocoura také vyléčila injekcemi. Tuším byly 3 aplikace s odstupem a dávala jsem Ivomec (ivermectin). Ale to zlepšení bylo neuvěřitelně radikální hned po té první injekci.
Tak to měl kocour štěstí. Injekční ivermectin je určený jenom pro přežvýkavce a prasata, u psů, koček a koní se těžce nedoporučuje.
Dobrý den, věříte na pověry s černou kočkou? Říká se, že jsou to služky ďábla. Když přeběhne černá kočka přes cestu, budete mít smůlu. Vím že to je nejspíš hloupost ale prostě v sobě mám ten spašný pocit zarytý. Když byste měli několik barev koček na výběr, schválně byste tu černou nevzali ? 🐈
Nikdy jsem nevybírala kočku podle barvy. Všichni mí kocouři ke mně tak nějak přišli. Aktuálně mám černého a zrzavobílého.
Aha. Takže mu slabost nedovoluje ten větší pohyb, chápu-li to dobře?
A myslíte, že jste to zachytila nějak v počátcích? 4 roky se mi jeví jako dobrá doba, mně chalupový kocour odešel na CRI snad po pár měsících od stanovení dg.
Nemyslím si že by byl slabý - viz, že pořád dokáže vyskočit bez problému na linku nebo parapet. Prostě jenom neběhá po bytě jako zamlada, což mi přijde přirozené. To za něj zvládá ten mladší.🙂 Hlavně po ránu.
Přes den pospávají oba stejně. Jako zrovna teď. Na gauči - vlevo Archie, vpravo Kubík. Jak může někdo nemít doma zvířata? Je to tak uklidňující.
A ano, asi jsem to zachytila v počátcích. Klasická PU/PD. A jela jsem k veterináři.