“Ještě to napíší jako prospěšnou novinku pro naí přírodu”
a tohle v článku píší kde? Já tam čtu toto:
“V tuzemsku dosud žilo sedm druhů rejskovitých, z toho dva druhy bělozubek: bělobřichá a šedá. Co pro tyto drobné hmyzožravce bude znamenat příchod jejich poněkud větší sestřenice, to u vědců vzbuzuje obavy. Ze sousedních zemí vědí, že se bělozubka tmavá chová poměrně agresivně a postupně vytlačuje ostatní, menší druhy bělozubek a rejsků. Zda podobný trend nastane i v Česku, mohou pomoci odhalit výstupy z plánovaného tříletého projektu, jehož cílem bude monitoring výskytu bělozubky tmavé a sledování interakcí s původními druhy. Projekt začne na podzim.”
Jo, tak to jsem nedočetla. To by mohl být problém.
Kometo, fakt za 15 let nic? Tý brďo…😲Já doteď prvidelně odčervovala bělouše, kvůli vnučkám, ale asi si teda příště vyzkoušíme koprologii
Fakt. Ani u venkovních koček to není nic moc. Mé “patologické” srdce pokaždé zajásá, když najdeme nějakého červíka. Ale je to opravdu vzácně. Ještě tak u toulavých koťat, ale ani tam to není jistota.
A jak jsem psala, člověk se od psa ani moc nakazit nemůže. Škrkavky máme svoje a na tasemnici bychom museli rozkousnout blechu. To už je reálnější tasemnice liščí (Echinococus), ale i tam je pravděpodobnost malá.
Zdravím,tak toto normální selský rozum nebere.Ještě to napíší jako prospěšnou novinku pro naí přírodu. Zavlečenou Bělozubku budou sledovat vědátoři dobře placení z peněz obyvatelstva a další druhy jsou již invazivními,"debilita v přímém přenosu".
Přicházím s prosbičkou. Jak rozpoznám říjící ovci až to příjde? Mám od jara berana a ovci na loučce za domem a na podzim chceme udělat hostinu pro rodinu ale nerad bych se dopustil něčeho nechtěného. Ještě bych je nějakou dobu rád nechal ať rostou a trávu spásají ale dokdy mám čas aby mi ji beránek neposkočil a já nezabil březí ovci? To bych si do smrti vyčítal.
Nepoznáte. Ale většina ovcí má říji na podzim, tak by to mělo být v pohodě.
Dobrý den, kde je problém když samec skáče ale stanice nezůstanou, je problém spíše u samic nebo samca? Krmím směsí ovsa a ječmene, vodu, sláma, seno dávám jednou za měsíc. Předem děkuji.
A co potencialni paraziti? Rozlozi se nebo vyhubi? I vajicka?
Z psího bobku žádného parazita nechytnu. Navíc začervení domácích psů je minimální. Za 15 let jsem při pitvách nenarazila ani na škrkavku, ani tasemnici.
Měli by, ale nedonutíme. Jedou na vlastní riziko, bereme to ale jako nekompletní jezdeckou výstroj, takže tuto dámu nezařazujeme do posuzování nejlépe upraveného koně a jezdce…
My takové jezdce do kolbiště (ani na opracoviště) nepustili. Ale chápu, že to máte jinak a nechcete prudit.
Do soboty jsem nad tím opravdu vůbec neuvažovala. Jedno ztracené kotě a hned tolik otázek 😀
Myslíte to dobře. Já taky neplánovaně pořídila kotě ke svému, již postaršímu, kocourovi. Nakonec to dopadlo dobře. Nejen, že se s ním můj “autista” překvapivě vyrovnal, ale zvládli jsme i docela brutální chlamydiový zánět spojivek, který od něj chytil.
Neboli, to zdravotní riziko tam prostě je. A jestli nemůžete zajistit karanténu, než u nového kotěte proběhnou všechny vakcinace a odčervení…
zdravím, mám dotaz. Pro moje sva koňouše budu pořizovat mobilní box něco jako v příloze. Zděnou stavbu si dovolit nemůžu. Má s tímto někdo zkušenost, splní to požadavky koní?
Viz výše.
Provizorium na pár dní, ne na trvalé obývání. To už je lepší klasický dřevěný přístřešek.
Doron-imazol právě mažu-psala jsem..i někdy Sudokrém…ano,pomáhá to,dokud se člověk nezpotí..Nejlépe na noc..Už zkouším někdy nepít,ale to taky není řešení,,Někdy nepiju a taky ze mě teče..Jsem prostě tlustá a holt to musím vydržet…Těch pár dní na hlídání jsem taky musela být v podprdě,když jsem chodila do lesa,nebo k dědovi…Myslím,že je to někdy horší,když ta kůže leží na kůži…se zapaří dřív.😕Dlouho jsem takhle neměla takový stav…I když i horší.úplný ekzém..a to pak jsem měla i Imacort.
Hmn-Driclor se zeptám v lékárně…o tom jsem neslyšela..
Raduš,plavky mám tu sukýnku přes pupek pod košíčkama+ gaťky…o to nejde,ale abych to nějak víc nerozdráždila tou vodou…Uvidím…když tak písnu,jestli jsi nablízku..necháme to otevřené…
Hlavně to neřeš nepitím. V těhle tropech to fakt není dobrý nápad.
Možná si nepletl slova, ale ví, že po sedni přijde lehni. To totiž lidé dělají. Kočka není blbá. Prostě to udělá rovnou. Místo abyste byla ráda… 😀
Nejen kočka.
Před léty bylo v praktických maturitních otázkách téma povalení krávy. Trénovalo se na jedné statkové jerseyce. Ta velmi rychle pochopila, oč kráčí. A jakmile dostala na nohy pouta, sama si lehla.
Tak nevim, jestli ty bakterie v cistice houna rozlisujou nebo ne, ale radsi bych to nezkousela, protoze kdyz si rozvrkocis cisticku, tak dat ji zpatky do late je nekdy masakr.
Mame 2 kocky, vesnicke staveni, dvorek, puda, stodola. Kocka nam porodila kotata na pude pod tramem za hromadou sena. Vnoucata si s nimi chodila hrat, uz zacinali pomalu behat a byly vymazleny a najednou jsou pryc! Manzel rikal ze videl kocku s jednim kotetem na dvorku, jeste ho unesla v tlame. Je mozny ze je prestehovala? Proc? Vadi ji asi ruch deti kolem kotat. Mohla je odnyst treba k sousedum nebo budou spis nekde doma? Pudu jsme prohledali, tam nejspis nejsou.
Protože to kočky dělají. Instinktivně. Aby snížily šanci, že koťata někdo objeví a sežere. Popsáno v přírodě i u velkých koček. Proto mají koťata reflex nehybnosti, když je chytíte za kůži na krku. Některým zůstává docela dlouho. Což je fajn při aplikaci tabletek.
Z toho vzniklo příslušné rčení - stěhuje to jako kočka koťata.
Ono to normálne je, tak to bežne v prírode funguje.
Ale keďže väčšina koní vo voľnej prírode nežije a človek ich má za účelom jazdenia, tak by bolo vhodné to korigovať.
Naopak, zimné chudnutie je veľmi vhodné pri primitívnych plemenách, áno, výstroj ale sedieť nebude.
P.S. U nás minulý rok zima bola 3 dni…adekvátne tomu hucul na jar vyzeral…a to bol na veľmi, veľmi biednom príkrme…boli dni, keď museli kone hrabať aj starinu…ale žiaľ, nepomohlo, nah…
No právě. Já se pohybuji hlavně mezi teplokrevníky, na kterých se celoročně jezdí a tam je žádoucí, aby měli pokud možno celý rok stejnou konfekční velikost.🙂
Len nejako človek musí začať…mohlo by to byť každý mesiac podľa toho, čo je aktuálne…čo napríklad príprava koňa na zimu?
Síce sú horúčavy na skapanie, jeseň už je tu a za ňou príde dllllhá zima….a koníčky budú chudnúť, alebo už vstúpia do zimy chudé…
Proč ne? Zrovna minulý týden jsme se bavily s kamarádku o jiné kamarádce (jasně, ženské), které přijde normální, že jí kůň každou zimu shodí 100 kg. Proto ho přes léto vykrmuje.
Mně se tenhle přístup teda nelíbí. Už jenom proto, že na tom koni jezdí. To aby měla letní a zimní sedlo.?
Dobrý den, napište mi jak máte staré kočky? Naše babička má vesnickou kočku a světe div se, je jí 18 let! Tak si říkáme že to je určitě hodně. Nikdy jsme o tak vysokém věku neslyšeli. Je to rarita nebo o jaké nejstarší kočce víte nebo ji máte nebo jste měli? Problém je, že poslední dobou málo jí a možná už její život nebude příliš dlouho trvat 😔
Můj domácí “ledviňák” má 18. Na dietě se zatím drží.