Kupírování křídla to technicky je také, v praxi u ptáků tolik nevyužívané jako “křídlování”. Zní to lépe, u “kupírování” je i laikovi hned jasné, že = zmrzačené.
Termín se ještě tuším používá třebas při lovu - křídlovaná kachna/husa/bažant = trefení broky do křídla a neschopní dalšího letu.
Termín “amputace” u letek jsem ještě neslyšel, to je jako amputace vlasů😀
Čemu to vadí (u skotu)? Naše tele ho asi má (má jako 5 cecíků, z toho jeden menší). Zatím nám všichni řekli, že to je vpohodě a že to ničemu nevadí, že prostě bude nefunkční. Velká kráva máma má normálně 4.
Viz výše (ančovička a roklanka). Potencionální riziko mastitid. Nežádoucí i z hlediska chovatelského.
Měl by. Je to sice jed na hlodavce, ale funguje i na necílové druhy (pes, kočka, člověk…), že jo. Bohužel. Proto by se každá deratizace měla provádět zodpovědně.
Ale co jsem si vygůglila, amatérům se neprodává. Možná malé množství.
Loni jsem byla na semináři F. Šusty a jedna paní tam přivedla fenku, jejíž fotografii (přiložena) jsem uloupila během konání, seděli totiž u stolu přede mnou… Už už jsem chtěla o přestávce říci, jak krásného má křížence - to byl prostě smeták k zulíbání - když začala povídat ona, že na štěně Laekenois čekala dva roky a když se šla majitelům do CHS předvést, dali jí prý do ruky dvě vodítka s jejich dvěma psy, vyšli společně ven a řekli - tak se nám předveďte, jak umíte pracovat se psy. 🙂 No, něco na tom bude.
Tak tak. Já se už dávno ptám, abych neurazila - “promiňte, já se ve psech nevyznám, co je to za plemeno?” Protože kolikrát bych se už spletla - jako, že nějaký obyč vořech vypadá jako vzácné plemeno a naopak.🙂
Bodlinka o drůbeží ví určitě více než většina z nás, včetně vás, milý XY. a v citaci je její vyjádření, kde, světe, div se, použila i pojem letky. Přesněji tedy ruční letky, čímž je snad zřejmé, že na mysli měla peří😉
Je to marný, je to marný, je to marný… Diskutovat s XY alias Jirka54. Ale na druhou stranu si třeba někdo jiný rozšíří obzory.
klasická termodeka se určitě při ježdění nepoužívá. bederky ano. Otázka zni, proč dekuju, jestli mám oholeno a jakou právě po koní požaduju práci - od toho se odvíjí výběr a použití.
Ahoj, vím že v tomto horku si řeknete že jsem se asi zbláznila, ale ráda se připravuji dopředu a kdo je připraven, není překvapen. Proto…. je dobré používat při vyjížďkách v mrazu termodeku nebo jde o marketingový tah a zbytečnost??
Nevím, čemu přesně říkáte termodeka.
Já používala bederku. Ale spíš na takové to hnusné podzimní pršosněžení.
A taky záleží, jak moc chlupatého máte koně a jak velké zátěži bude vystavený. Kamarádka třeba koně holí a bederky používá. V takovém rekre - sportovním režimu.
Za mě prostě je a ne jednou sem výraz slyšel v tomto spojení 🙂. A je mi opravdu jedno jestli si tady někdo od pitevního stolu s příručkou ČJ bude říkat něco jiného 😉.
No hlavně něco jiného říkáte vy. Jako vždycky. My ostatní jsme se shodli. Buggyra, sharingan, bodlinka, list. A já.
Ale je mi jasné, že si stejně povedete svou. Z principu. Taky jako vždycky.
Tak když jste doposud tady a ne na Bulovce, tak dobrý, ne? 🙂
přiznám se, že když jsme se vraceli v Kérkonoších z tůry a cestou zpátky se stavili a vylovili plechárny s Birelem z Úpy, který jsme si cestou tam šupli do řeky, tak jak to krásně zasyčelo…….. to byla nádhera. proti tomu přelitý do petky a teplý, to nenenene.
No právě. Nad vychlazené pivo není. Sláva starým Sumerům!
Tak to jsem taky neříkala, že to je nejnebezpečnější, ale téma se stočilo k tomu, že se to nestává. Já měla blechy od psa. Měla je aj děcka ve filmu! Děti žerou písek. Všecko žerou. Děti jsou hrozné. No a tak se dává na pískoviště kryt. Tyhle věci se prostě stávají. Ale jsou mi celkem ukradené, moje teorie je, že když se dost zaprasíme, nic nám nebude… a taky co nevím, to mě neonemocní.
Však jo, Blechy od psa chytit můžu, o tom žádná.
Ale to zase nesouvisí se škrkavkami.
Ano, děti žerou všechno. Já taky. Když si vzpomenu na dětství u babiček… Hladily jsme psy, kočky, králíky, slepice (a rozhodně jsme neběžely hned umýt si ruce)…, jedly ovoce přímo ze stromů a mrkev vytaženou ze záhonu… A přežily jsme.
Dobry den, prosím o radu ohledně mladé korely, co ji mám doma pět dnů. Byla zvyklá na volieru a v kleci se míní zbláznit. Běhá kolem dokola a hledá kudy uprchnout. Je ochocena když ji vyndam tak na ramenu se zklidní. A po vrácení do klece opět to samé. Jak ji navyknout na klec ?
enemže to pití v plechovce je hezky vychlazené. rezerva v petce už ne. a třeba my když jedeme v noci z koncíku, tak někdy mám cestou chuť na ledový kafe plechovkový, či řidič do sebe zcela výjimečně pro sichr musí nalejt to, co Vám dává křííídla.
Orionka asi myslela, přelít si tu plechovky do petky. Ale to už není holt ten zážitek.🙂 Z vychlazeného piva. Zatím jsem to udělala asi dvakrát, tak jsem se snad moc neohrozila.
Tak viděla jste ta auta, se kterými kolikrát vozí lesáci chlaďase? 😀
Jednou na videu. Ale to byla, tuším, nějaká zaplachtovaná avie. Chlaďasi nejsou zase tolik vysocí a ani temperamentní. Myslím, že neplýtvají energií, když vědí, kam jedou. Že budou makat a tak.
Navíc, ten ST…Nejen, že přijel v dodávce, ale i v té byl uzavřený prostor akorát na něj. Na centimetry. Trochu taková rakev. Vůbec jsme nechápali, jak ho přesvědčili, aby tam vlezl.
Tedy nechci se hádat, ale vy na 20 km v horku nenosíte aspoň ½ l vody v petce? Nebo jste, nedejbože, tu prázdnou petku cestou odhodila? 🙂
Jinak mám na cesty takové placaté udělátko, z kterého se udělá kelímek. Za dávných časů bývalo z hliníku.
Nebojte, nosím sebou 1,5 litrů vody. A prázdnou petku jsem nikdy neodhodila. Spíš naopak. Z houbařských výletů je často nosím domů a házím do příslušné popelnice.