Aktuálně: 3 738 inzerátů211 422 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 25.08.2023, 15:53:05 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, mám k dispozici velký nevyužitý pozemek co je zatravněn. Chci jej co nejvíce využít ale abych z něj i nějaký užitek. Kolik ovcí je potřeba na roční zisk 100 000 Kč? Děkuji.

Viz Varaxi. 

Co je to velký nevyužitý pozemek? Kolik o chovu ovcí víte? Myslím krmení (co a kolik), veterinární péče (odčervení, vakcinace, porody…), zootechnika - úprava spárků, chcete chovat (takže papíry) nebo jenom prodávat jehňata? Živá nebo poražená? 

kometa
kometa 24.08.2023, 20:35:11 xxx.xxx.147.163
Raspic:

Já vůbec netuším. Náhodou jsem na tu potvoru narazil při krmení. Hmyz není má silná stránka. 😀

Aha, já myslela, že si podle nápovědy najdete. Tak nic.

kometa
kometa 24.08.2023, 18:52:39 xxx.xxx.147.163
XY.:

A v čem jsem se měl zmýlit tedy ? To bude jistě íčko a já jsi to myslel 😆.  

Že křídlování = kupírování, případně amputace = zákrok na živé tkání, bolí a krvácí, proto se až na výjimky provádí v anestezii odborníkem (lékařem). Třeba křídlo (nebo jeho část), ucho, ruka, noha…

Ustřižení (v tomto případě letky) je odstranění tkáně v zásadě mrtvé, nebolí, nekrvácí. Jako stříhání vlasů nebo nehtů nebo peří. Zvládne každý (i když někdo možná se zuby🙂). Do stejné kategorie patří úprava kopyt, paznehtů apod. Ale tam už to chce minimálně poučeného laika, aby nedošlo k poškození škáry.

Napsat kupírování letky je prostě nesmysl.

Ještě to nestačí?

kometa
kometa 24.08.2023, 17:03:33 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

No a ještě byly Mikulášovy patálie nebo nějak tak, a to jsem četla taky ráda.

A stejně je úžasný ten vývoj diskuzí: Od hoven k Foglarovi!🤣

Jako na IF. Tam se diskuze taky často rozkošatily.

kometa
kometa 24.08.2023, 17:02:00 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Můžu se jen tak pro zajímavost zeptat jakými granclemi krmíte?

Nechci být vlezlá, ale zkuste klidně i syrové maso. Vyjde Vás to i levněji.

Jo zrovna dneska jsem nakoupila - 3 vepřová srdce (hovězí neměli), 20 deka kuřecích jater, 20 deka kuřecích krků. Za 160 Kč. Zítra budu krabičkovat. Vydrží tak na týden. Ano + doplněk konzerva.

kometa
kometa 24.08.2023, 16:57:53 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

🤦 já už nevím Vy zde  soutěžite o zlatého bludištaka a nebo co ?  

Mě osobně stačí že jsem možnost měl vidět tento způsob na živo a i této úkon provádět (pod pojmem ustřižení letky, kupírování letky ). 

A ano klidně se tady i nadále dohadujte už jen chybí aby to tady někteří lidé dělali slepicím ( kuřákům).

A chybí tady ještě takové to oblíbené kňučení že je zde moc příspěvků v tématu .  Takže kdyby paní Pokorný neměli co dělat mohli by udělat z každého vlákna výběr podstatného a udělat první stánku tvořenou jen z toho🙂.  

Tohle postrádá jakýkoliv význam 🙁 a ano paní jsi řekli asi lepší nějaká diskuze než žádná .

A ano paní Renáto až získáte zlatého bludištaka ozvěte se . Rád bych byl mezi prvníma co budou  gratuloval.

A jejda. Anonymní XY (alias Jirka54). Nedokážete přiznat, že jste se zmýlil? Vždyť vám to sharingan tak hezky vysvětlil.

Odpověď nečekám.

kometa
kometa 24.08.2023, 16:21:16 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Já to myslela spíš z pohledu toho, kdo se “hurá” rozhodne ustajovat. Jako asi hádám tadyto “nové vedení” u evcusika…

Mají naopak velký oči, jak jim lidi budou platit za nic. Ale za dvě zimy tam nebudou mít tímhle stylem ani nohu a nejen že nebudou mít klienty, ale ani peníze, aby to dali dokupy a nabídli standard, za kterým někdo půjde, protože aby si udrželi ty poslední chudáky a nalákali nové, budou samozřejmě zlevňovat.

Tak to jo. Takové znám taky. Že si ohradí kus louky a už nabízejí ustájení. Ale zákazníků mají dost - těch, co chtějí ušetřit. Oni se vždycky najdou jiní za ty odešlé. I když, teď už možná hůř. Přece jenom, jak všechno podražilo…

kometa
kometa 24.08.2023, 16:17:58 xxx.xxx.147.163
efe:

To je tam, jak tam mají toho vetřelce a predátora (myslím)?

Tak ty jsem tam neviděla. Jenom různá zvířátka. Jo a taky člověka.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:30:00 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Ještě bych teda upřesnila, že s nějakou řekněme vyšší pravděpodobností odpovídá. Nemůže odpovídat absolutně. Protože jak víme, nestandardi se prostě vyštěpují, nenaděláme nic.

To je jasné, příroda se nedá nacpat do tabulek. Ale u bezPP můžeme čekat leccos, že jo. 

kometa
kometa 24.08.2023, 15:26:23 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

No protože ustajování koní je zlatej důl!

Si myslej lidi, který k tomu nikdá nečuchli…

A hlavně chtějí za málo peněz hodně muziky. Vesměs mají prvního koně a velké oči. Když už dělají třetí kolečko po všech stájích v okrese, někteří prohlédnou.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:24:11 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Tak, nějakou dobu jsem tu nebyla a myslím, že si dám další pauzu. Minimálně tak dlouhou, jak dlouho bude trvat moje dávení. Fuj!

Ale ostatní vlákna jsou v pohodě, fakt.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:23:02 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Díky za tip, UH je teda “maličko” z ruky, no… 🙂

To tak nějak tuším. Ale kdyby vás do okolí zavála dovolená… Nikdy nevíte.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:22:04 xxx.xxx.147.163
evcusik:

Nové bydlení se našlo 💓 takže klidný spánek zaručen 😀

můj odchod kvalitně rozdmýchal vody ve staré stáji, takže jsem se od nového vedení dozvěděla novinky z welfare zvířat - je cajk krmit seno se síťkou (z baličky), bahno/metrové kaluže je ok i v létě (myšleno jako teď po sérii týdnů veder) a podobné hlody jak z 90tek.  (Za tohle mě určitě Kometa přerazí - za češtinu😀). jakože takhle to dělají ostatní stáje, tak to nemusí být blbě… Ale tím líp, jsem ráda, že jsem se rozhodla včas a vidím, že směr, kterým se to vydává je opravdu hooodne odlišný od mého. *

Jen si říkám proč…proč někdo chce provozovat stáj a vykasle se na tolik hezké, inspirující, praktické literatury a k welfare koní příznivějším příkladům - taky v okolí;( 

Nepřerazím!

Proč - asi se holt jde cestou nejmenšího odporu - občas nejsou peníze, občas lidi, někdy docházejí síly - nejen fyzické, ale i ty morální. Protože to nakonec skoro nikdo neocení.

Vlastní zkušenost, 8 let jsem se pokoušela udržet stáj v chodu. Velmi se mi ulevilo, když jsem podala demisi a odešla i s koněm jinam. Za mnohem větší peníze, ale kůň se má dobře a já mám klid.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:17:21 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Nebyla! Kde? :-O

Staré Město u Uherského Hradiště. Zastavili jsme se tam loni na zpáteční cestě z týdenního turistického pobytu. Byli jsme jak malé děti, nadšené a úplně u vytržení.

Doporučuji! Úžasná myšlenka a hlavně teda zručnost - holt zlaté české ručičky. Na památku jsem si přivezla kovošneka, i s rodným listem.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:10:43 xxx.xxx.147.163
flp:

Prý si holky pro srandu koupily poštou pijavice lékařské a nechaly se vysát. Je to nějak extra nebezpečné, nebo je to v pohodě?

https://www.facebook.com/photo?fbid=2320417961422478&set=gm.1296522530750315

Pijavice prožívají renesanci (stejně jako třeba larvy bzučivek). Používají se i u koní.

Když si zadáte do gůglu, vyběhne vám dlouhý soupis indikací.

kometa
kometa 24.08.2023, 15:07:53 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

No a jako kozy. Samozřejmě, že v takovém případě budou dvě (sezonně tři, že) 🙂 Jestli jednu nebo dvě, v našem režimu, to už je jedno. Navíc když to budou Dexterky, tj. budou velké jak ti shetlandi.

Dexterky se mi líbí. Akorát by mě zajímala technika dojení. Vleže? Myslím člověka. Nebo naučit na stupínek. My takhle měly naučené kozy, u hnojné rampy. Kdo by se u dojení hrbil, že jo?

kometa
kometa 24.08.2023, 14:59:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

maninky

Obrázek

Pane bože, do čeho jsi duši dal!😲 No, asi si nic jiného než vyhynutí nezasloužíme.

Není něco takového trestné? Ohrožování mravní výchovy? A nabádání k tomuto?

kometa
kometa 24.08.2023, 14:00:07 xxx.xxx.147.163
hmn:

“Vypadal jako NO, choval se jako NO a byl to skvělej pracovní pes, barvu měl takovou neatraktivní, to jo…, zdravej byl.”

Doron, a stejně tak víš, že ty geny, které by předal potomkům, by nesly to pravé NO ořechové? Ono jedna věc je, jak to zvíře vypadá a druhá, co má v genech - a proto plemeno = PP

o to je život, o dědičnosti, a dědičnost je zejména o tom, co bylo

Právě! Mohlo jít o náhodný heterózní efekt, který by v dalším chovu zmizel.

I když, na druhou stranu, už by se nemusel objevit ani při opakovaném spojení stejných rodičů. Viz člověk. Ale aspoň jsou tam nějaké předpoklady.

kometa
kometa 24.08.2023, 13:55:50 xxx.xxx.147.163
Doron:

A Kometo, Vy možná také nemáte koně “čistého plemene”?

Koně se prověřují prací, dřív to tak bývalo i u psů.

Můj nejlepší NO byl bez PP a nebyl to žádnej oxymoron 😅 !

Vypadal jako NO, choval se jako NO a byl to skvělej pracovní pes, barvu měl takovou neatraktivní, to jo…, zdravej byl.

Nebo kavkazský pastevecký psi na Kavkaze, PP nemívají ( teda dlouho jsem tam nebyla ..)ale jsou to teda kavkazáci jak vyšitý.

Já prostě s tím PP tak radikální nejsem, záleží taky kdo to dělá a proč to dělá . Dá se k tomu přistoupit i zodpovědně.

A náhodou mám! KWPN zařazenou jako ČT. Čili bych ji mohla bez uzardění připustit, ale neudělám to (sklon k dermatitidám a labilní hlava). Ano, můj předchozí byl kříženec, ale valach, takže žádný zásah do chovu.

Ale já s vámi v zásadě souhlasím. U psů i u těch koní je pro mě v první řadě zajímavá povaha a pracovní výkonnost. Ale hraje se přece i na původ a exteriér. V obou případech. Nebo by teda mělo.

Ale vadí mi, co ostatním. On je čistokrevný, jenom nemá PP, protože nemám čas na výstavy (a to u některých plemen stačí jedna!)a vyřizovat papíry. A když se zeptám na zdravotní zkoušky, následuje ticho.

A ten opakovaný inzerát na mainská koťata - taky zaručeně čistokrevná. A půlce nových majitelů z toho vyrostou obyčejné micky, akorát chlupaté. Nebudou splňovat ani velikost, ani povahu. Jasně, je to problém i kupujícího, že se nechá nachytat. Ale za mě i ten prodávající podává nepřesné informace.