JardaPecival:No přesně takhle to je je podle mě zbytečný, citovat to co je psáno hned před tím 🙂
Tak já to dělám automaticky. Přežijete to?🙂
JardaPecival:No přesně takhle to je je podle mě zbytečný, citovat to co je psáno hned před tím 🙂
Tak já to dělám automaticky. Přežijete to?🙂
balu:Tím se přece nikdo nebude zabývat. Pes neřekne, že pokaždé dostane ránu a jeho pán bude tvrdit, že má eo jen na krku jako obyčejný obojek.
Jako, že by to viděli na místě. EO od obyčejného obojku by snad poznali.
Tak asi blbý nápad.
JardaPecival:Není, už tam je jinej příspěvek mezi.. "Odpovědět na" je podle mě taky blbý, člověk neví na co a musí dohledávat..
A to je přesně to, co jsem měla na mysli. Takže když chci reagovat, klepnu na citovat.
Neboli si rozumíme.
HelaS:Očkovací průkaz si vedeme někteří z pilnosti 🙂 Jinak jako doklad o provedeném povinném očkování, krvích a tak modrý průkaz slouží a vet do něj tato očkování a testy taky zapisuje. V průkazu koně je taky uveden plný původ (je-li znám a doložen), nebo není, no. Ale i takoví koně musejí ten průkaz mít, s tím, že je tam uvedeno “v typu tom a tom” například.
Jen pro úplnost: tento průkaz nenahrazuje doklad o tom, čí je ten kůň, přestože v něm bývá uveden. Jediným právně platným dokladem o vlastnictví toho kterého koně je kupní smlouva. Přestože při prodeji/koupi koně se tenhle průkaz zasílá na ˇUEK (či v případě např. A1/1, pokud vím, jinam, nejsem si jista) spolu s kopií té kupní smlouvy právě proto, aby se tam změna majitele vyznačila.
Myslím si tedy, že průkaz jako doklad o vlastnictví průkaz nefunguje jednoduše proto, že ty kupní smlouvy nebývají ověřené (např. notářsky), takže kdokoli, kdo se k průkazu dostane (třeba nepoctivý ustajovatel, protože průkaz má být tam, kde je kůň, kbůli možné kontrole právě z ÚEK či jiných…) si tam může poslat úplně cokoli. Takové případy už se staly. Ale pokud jsem to sledovala, fakt ne často. Holt… když svěřuju někomu koně, tak mu prostě věřím = mám k té důvěře dobrý důvod, jinak bych tam koně přece nedala. A o tom to je… ;-)
Já souhlasím. Jenom mě nikdy nenapadlo, mít extra očkovací průkaz pro koně. Proč? Když to můžu napsat do toho modrého.
Že současně není dokladem o vlastnictví, vím taky. Od toho je dobrá kupní smlouva. Stejně jako u auta. Tam mi vlastnictví technického průkazu taky stačit nebude.
JardaPecival:No je to úplně zbytečný přeci, když je ten příspěvek hned před, tak ho znova celej opakovat. Zabírá to místo na stránce a přispívá k nepřehlednosti diskuze. A vůbec hrůza je(tady ta možnost není ani možná) citovat citaci kde je spousta citací, to je kolikrát peklo se tím pak prokousávat. Něco jiinýho je, když je možnost citovat jen část původního příspěvku, tam už to smysl dává i u předchozího příspěvku..
Ta funkce “odpovědět” mi taky nevyhovuje, a pak hlavně ta nemožnost editovat citaci, když chci odpovědět jen na část příspěvku..
Takže teď cituji váš příspěvek. Jenom váš. Je to špatně?
A před chvíli jsem zase vedle dohledávala odpověď na…, abych byla v obraze. Protože ne vždycky je ta odpověď hned.
Rozumíme si?
Lily:Viděla jsem nedávno ohaře, elektrika na krku a dostal ránu, kdykoliv se oddálil dál jak na jeden krok od majitele (jakože fakt, kdykoliv nešel u nohy). Pán šel velmi pomalým tempem a pořád na psa ještě k tomu řval.
Bylo mi toho psa hrozně líto. ☹️
Jenom nápad. Možná blbý. Zavolat MP kvůli podezření z týrání?
assil:Jakože si nechám přicucnout pijavici na záda a vyléčí mi to tohle všechno? Nebo se to musí dávat přicucnout nějak místně k orgánům?
Já myslím, že nemusí. Prostě ty látky, které vylučuje, se dostanou do krve a tím pádem všude. Ale třeba se pletu.
Bodlinka:z obrázku se nepozná, co to je
ale nikdy nikdy nikdy už nedávejte na kočku tea tree.
Proč? Chci si rozšířit obzory. Vím, že kočky jsou extrémně citlivé na spoustu věcí (aspirin, permetrin, organofosfáty…).
eena:Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať včera keď sa prišiel kocúr najesť - prišiel s lysinou na krku - za hlavou. V sobotu to nemal a včera toto. Nemá tam žiadne chrasty, vyrážky - iba sa mi zdalo, že si to začína škriabať. Opláchla som mu to microdacynom a trošku postriekala tea tree roztokom. Blchy som nenašla. Do stredy som bez auta a tak vet až v stredu - hromadnou dopravou nemám šancu to zvládnuť. Nemáte tip čo by to mohlo byť. Kocúr je viac vonkajší ako domáci.
Plíseň? Veterinář. Není to úplně akutní, ale…
list:Tak ono bude hodně záležet na vyhledávaném hesle. Tady jsem to dnes zkoušel s heslem “slepice se škubou” a nic nenalezeno, ale v googlu mi vyskočila zdejší diskuze mezi prvními. Je pravda, že mnohdy vyhledávám právě v googlu, tak mám zkušenost trochu zkreslenou.
Já zkusila slepice krmení a taky nic.
Ale pořád je i možnost (mimo strejdy gůgla) najet na diskuzi drůbež a trochu si zasurfovat.
JardaPecival:ten google byl na ifauně spolehlivější, taky sem tam hledal přes něj a tady to hledání taky hapruje. Jinak souhlas, nejdřív hledám, jestli se to už neprobíralo(přeci chci radu hned pak nemusím čekat, až někdo odpoví) a když vlákno odpovídá tématu, tak se ptám v něm..
Nebo taky citovat předchozí příspěvek, když na něj reaguju by se nemělo 😇
Teď tomu nerozumím. Když reaguji na konkrétní příspěvek, tak bych ho neměla citovat? Proč?
Mně zase nevyhovuje, když někdo napíše citace na… a já si musím najít (pokud mě to zajímá) souvislost.
Fikovnice:Ale vzpomeňte si, že na IF vyhledávání lupou nefungovalo téměř vůbec. Já, když jsem se chtěla vrátit k nějakému tématu, jehož název jsem pozapomněla, tak jsem to zadávala normálně do Googlu. Ifauní vyhledávač byl prostě divnej.
Jo, to si vzpomínám, jak nás obě fascinovalo, že někdo vytáhne vlákno po X letech a my měly problém najít to, které nás zaujalo před týdnem.
Anonymní:Kupte si:
Do samoty?
Agana:Ráno venčení kolem 6 hodiny a pak odpoledne, bydlíme na menším městě takže by musel být na vodítku, z toho důvodu lovecký pud by nevadil.
Rozumím správně, že by byl celý život na vodítku? V tom případě si nepořizujte žádného psa.
Zbytek viz výše. Lovecký pud, problémy s páteří (dlouhé a těžké plemeno - čili buď přízemní byt nebo spolehlivý výtah), dermatitidy, ektropium.
balu:Je to smutné. Štve mě to, ale to je tak všechno, co můžu…
Co je to velkohubka?
Něco buloidního nebo molosoidního?
HelaS:Papíry neběhaj 😀
Fakt ale je, že koní je moc a znalých lidí málo. Aby investovali svůj čas a zkušenosti, musejí mít motiv.
Kvalita pohybu koně je znát už od hříběte. Ovšem jaké má srdce, povahu, odvahu… to se ukáže až za dlouho.
Inu, slušně přiježděný, řekněme pětiletý kůň by fakt měl být schopen přejít nějaké to ZM na čas a pak Z v podstatě bez velkého trénování, drezura dtto - vždyť je to oboje základní gymnastika. Military - to je kapku jinačí, tam musí mít kůň obrovskou důvěru k jezdci - skáče často tam, kam nevidí.Takže- ano. Pokud koník jeví předpoklady, dá se. On se ten původ stejně většinou ví; co si budem povídat. A i ten hraje nemalou roli (když nic jiného, tak dědičné vady…)
Může se i stát, že takový bezpapírák ukáže lepší vlohy, než papírák s nebeským původem - kde není chov leckdy veden na charakter, ale důsledně JEN na výkon. Takže i talentovaný kůň s hvězdným původem může být problematický, pokud se nepotká s tím správným jezdcem. A těch je málo… atd., atd…
O jaké výkonnosti se tu bavíme? L, jako parkur L? Nu, tohle by měl skákat každý dobře vedený kůň sportovního habitu. Vejš se už láme chleba.Dřív platila taková poučka: stejný stupeň parkuru by měl tentýž kůň zvládat tréninkově v drezuře (tedy elkové cviky). Nevím, jestli to platí i dnes… A taky, že kůň by měl mít doma vyskákáno o stupeň výš, než ve kterém závodí.
Platí.
Aspoň tedy kamarádky koně to takhle zvládali a zvládají. Sama říká - metr skočí i kráva. Ale výš, jak sama píšete, se už láme chleba.
Dáňa:Zdravím,
chtěla bych se zeptat na obecný názor, jestli lze s teplokrevným koníkem, který má exteriér jako ČT, ale je bez původu (úplně neznámý) avšak KVH 170, dosáhnout nějaké sportovní výkonnosti? Třeba lze teoreticky dosáhnout parkuru do L? Znáte takový případ? Děkuji.
Viz výše - proč by nešlo?
Majka:Dobrý den, mám problém. Ztratila jsem nejspíš očkovací průkaz. 😔 vystaví mi vet nový bez předložení starého? A ještě jeden dotaz, eviduje se někde rodokmen,kdo byli rodiče a prarodiče? Jejich jména, původ atd.?děkuji, Mája.
Očkovací průkaz? Asi máte na mysli modrý průkaz původu.
Viz výše, tohle není případ pro veterináře, ale UEK. Případně jiných organizací. Nepíšete, co máte za plemeno.
list:Já nechápu, proč se zakládá nové vlákno na toto téma.
Protože si lidi nejdřív nehledají, jestli tady už něco takového není. To bylo i na IF. A tam kolikrát stačilo podívat se na příspěvky o dva, tři níže.
Myslím, že suverénně vedlo - pomoc, štěně je agresívní a kouše!
Ale asi ještě úplně nefunguje vyhledávání podle klíčových slov.
Anonymní:A co reflexní deky pro koně nějaká zkušenost?
Já ne, jezdila jsem v reflexní vestě, co je povinná pro řidiče. Ale viděla jsem párkrát reflexní kamaše.