Anonymní:Dobrý den, kolik mohu dát nosnic na pozemek 20m2, součástí bude dřevěný kurník (4m2). Děkuji.
Viz předchozí vlákna - prostor 4x5 metrů, kde bude kurník, je tak pro 3 slepice. Možná ani to ne.
Anonymní:Dobrý den, kolik mohu dát nosnic na pozemek 20m2, součástí bude dřevěný kurník (4m2). Děkuji.
Viz předchozí vlákna - prostor 4x5 metrů, kde bude kurník, je tak pro 3 slepice. Možná ani to ne.
Anonymní:Ahoj, nevěděli byste jak bojovat proti bradavicím ? Jsou na břiše v místě podbřišníku a pořád se rozdírají ikdyž jenom leží ve stáji. Pomůže podvázání a nechat bradavici zaschnout?
Jak vypadá? Foto?
Claudie:Zhruba za rok se budu stěhovat. Má otázka zní, jak to udělat s kočkou. Budu bydlet v bytě o polovičku menším než teď, kolem 40 m2. Kdyby zůstala v současným bydlení bude s kočkou pořád někdo doma, v novém bude přes den sama. Pro kočku jsem já její parťák ale není to zase až tak fixované přátelství, jen si ode mě nechá líbit víc než od jiných. Druhou kočku do menšího bytu aby měla společnost pořizovat nechci a ani nevím jak by to snášela. Budu asi 5 km od současního bydlište ale na každodenní ranní převážení to prostě není. Jsem začátečnice, takže moc zkušenosti nemám, prosím poraďte.
Já jsem taky pro nechat ji v původním bydlení. Je tam zvyklá, je větší, bude mít společnost. Kočky špatně snášejí změny. Taky by se vám mohlo stát, že v novém bytě začne ze stresu močit všude možně.
Anonymní:Toto téma jsem si ráda pročítala na iFauně, je pryč. Ráda ho obnovím zde, pojďme se pobavit o této metodě výchovy koní. Používá ji někdo z vás taky a jaké cviky provozujete?
V podstatě jenom ty pro provouní poslušnost - uhnout zádí nebo plecí, zacouvat, nepředbíhat při vodění a vůbec jít podle člověka. Jako, když se při vedení koně zastavím, aby zastavil automaticky taky. Když popoběhnu, tak kůň taky.
Zrzavci:Dobrý den, poradí mi někdo, jak správně řešit? Volala mi sousedka moje hodná, že se tam k nim nastěhovala kočka a přinesla pět koťat. A já bych ráda, aby to celý našlo nějaké řešení. Mám představu se obrátit na nějaký spolek-útulek - domluvit odchyt-kastraci a zajištění těch koťátek? Vy co se v tom pohybujete - najdou se dneska ještě spolky, které do toho půjdou, budou mít zájem to řešit za svý aktivní účasti-ten odchyt? Na tu kastraci bych určitě přispěla. Máte typ na nějaký spolek - útulek - středočeský kraj Slánsko, Kladensko, Rakovnicko?
Díky.
Jsem odjinud, ale většina spolků tyhle věci aktivně řeší. Včetně odchytu a kastrace u smluvních veterinářů.
Havel:Přečtěte si mnou napsané ještě jednou a zjistíte že k pitevně jsem se nevyjadřoval ani náznakem.😉 Asi vám něco trochu leze do hlavy, tak si na to dejte pozor.
Ideální prostě je rozbít rovnou mozek. Proto se střílí do hlavy.
Ano, ale je potřeba zasáhnout mozkový kmen. To přepůlením hlavy (a mozku) nedosáhnete.
JardaPecival:To já přeci víím. Ale žena mi utekla, šéfa v práci sem neviděl 4dny tak se nemám s kým pohádat. Tak mi neberte tu radost, se tu pěkně v klidu pohádat s vděčným objektem 😄
Tak to jo. Radost vám kazit nebudu, To jsem zase přející.
Havel:Jenže nůžky u slepice tu kost přerazí v mžiku. A kdyby mi stejnou rychlostí něco přepůlilo hlavu, tak je to lepsí než ušmiknout krk…
Já pořád nevidím v přepůlení hlavy žádný bonus. Vždyť část mozku zůstane nějakou dobu funkční, včetně vnímání bolesti. A i vykrvení proběhne pomaleji než při dekapitaci.
JardaPecival:Hele chromozome, jedinej a poslední kdo tady psal vo zahradních nůžkách sem byl já o dvě stránky nazpět.. Buď seš úplnej mimoň a nebo se snažíš si do mě kopnout.. Dokážeš mi to rozumně vysvětlit nebo zas bude zbabělý ticho po pěšině?
Klíííd! S “chromozómem” je zbytečné se dohadovat. Jeho příspěvky nemají hlavu ani patu, češtině taky moc nedá a vy si budete akorát ničit karmu.😉
Mně na otázku taky neodpověděl.
list:To ano, ale stejně jako všechno se to musí umět. Střihnout nůžkama za krkem mezi obratly je rychlé vlastně stejně jako rozrazit lebku a zdevastovat mozek, s minimálním rizikem trápení.
Jak to chodí na pitevně asi nemáte moc tucha, tak to nekomentujte.
Nejsem zase takový patolog, ale vím, že lidi přežili i dost velká poranění mozku. Za mě to není ten nejspolehlivější způsob.
Havel:Protože je mozek zmičen hned, není čas na bolesti.
A při dekapitaci je zase hned odpojen, tudíž efekt je stejný.
Zrzavci:Asi tem to tady neměla votvírat, to mám z toho, že jsem zvědavá jak…….
A tak jenom zvědavý (já říkám zvídavý) člověk se něco dozví.
Havel:A uřezat hlavu nožem jde taky rychle když na to přijde.
Nejde. Zkušenosti z pitevny i u ještě živého ptáka (rychlé utracení).
Havel:Přestřihnout hlavu v linii oka nad zobákem. To je jako kdyby mě někdo sťal v úrovni uší. Myslím, že je to ještě příjemnější než přeseknout krk.
Kdyby vám někdo sťal hlavu v úrovni uší? Proč by to mělo být příjemnější? Tam by se akorát narazilo na skalní kost, která je nejtvrdší (proto se tak jmenuje). A vlastně celá lebka je dost odolná. Zkušenosti dětí z pitevny, které mockrát vzdaly potřebu podívat se na mozek. Zvířecí.
Morbidní téma - ale za mě je nejhumánnější (když už) poprava gilotinou. Nebo stětí mečem (sekerou). To věděli už ve starověku.
lesnizinka:Jako, že tam není nic vidět? Plíseň přece musí být nějak vidět, okraj, pupínky….? U kočky jsem to nezažila, tak se víceméně ptám, znám jen nehty u prarodičů a kvasinky měl muž někdy v 18 po fotbale v tříslech.
Ono to zpočátku vypadalo jako obyč stroupek po rvačce. Pak jsem nacházela po bytě malé chuchvalečky chlupů se stroupkem a nakonec jsem si všimla, že se ta lysinka mezi lopatkami nenápadně zvětšuje. A byla tam! Plíseň. Prokázaná kultivací. Vyléčená "koupelemi".
list:Jj, to je. Ale u sekání hlavy se občas slepice hne a už je to týrání. Proto mě okouzlilo to ustřihnutí, je to stejně rychlé jako sekyra a minimalizuje to možnost chyb.
To souhlasím. Je to lepší.
Anonymní:Přípravek ANDROCUR ?
Ten pomůže jak?
Fenám a kočkám nijak, pro kocoury a psy je desrorelin nebo suprelorin.
lesnizinka:Počkala bych pár dní, co to bude dělat, jestli se bude zvětšovat, pupínky atd. Na lysinu za krkem žádná kočka jistě neumře, mohl se porvat a mít to vytržené…Na veterinu bych šla až v případě, že se to bude nějak projevovat. Už na to nic nedávejte, nepoznala by ste, co se horší samo od sebe, nebo jste to podráždila třeba tím tea tree.
Neumře. Ale přesně takhle začala plíseň u mého mladšího kocoura. Taky jsem si původně myslela, že se jenom poškorpil s tím starším.
list:Je to tak. Zvíře se má omráčit a až po té vykrvit.
Ale ta sekyrka, pokud to člověk umí, je rychlý a zvládne na první dobrou, mi nepřijde jako špatná varianta.
list:Já teda jen pro upřesnění. U ptáků a tuším i plazů se užívá pro označení pohlavních chromozomů i jiných písmen - ZW. Kdy samci jsou ZZ a samice ZW. 😉
Ne, ono to nemůže být jednoduché.🙂 Nás učili typ Abraxas a Drosophila a vystačili jsme si s chromozómy X a Y. Stejně tak mi přejmenovali původce vozhřivky z Pseudomonas na Burkholderia, na kterém si můžu polámat jazyk.
No jo no, pokrok nezastavíš.