hmn:lze použít i podavač tablet pro kočky, prosím zde:
mám, ale přiznám se, že tou rukou to zvládnu lépe
Mně se taky neosvědčila. Stejně tu kočku musím chytit za krk a poškrábání se nevyhnu.
hmn:lze použít i podavač tablet pro kočky, prosím zde:
mám, ale přiznám se, že tou rukou to zvládnu lépe
Mně se taky neosvědčila. Stejně tu kočku musím chytit za krk a poškrábání se nevyhnu.
Doron:Vidíte, já vlastně nerozlišovala útulky a ty spolky.
Říká se, že útulky jsou plný, ale mně se to nějak nezdá.. Tuhle jsem koukala, že třeba i v trojském útulku je mnohem míň psů než před lety.
Kamarádka teď sháněla obyčejnýho malýho pejska, oslovila různé organizace, nesehnala nic.
Úplně mi přišlo, že si ty psy snad chtějí nechat pro sebe 😅.
Přesně tohle mi před nedávnem říkala kamarádka. Že pár jejich kamarádek chtělo psa z útulku a nezadařilo se.
Rezzzy:Jak už bylo výše, chytit kočku za krkem a vložit přímo do krku. Já neodcervuju, posílám bobek na koprologii, za tu dobu, co dělám rozbor bobků, nikdy nebylo potřeba odčervit. O stres a chemii míň
Já taky neodčervuji, maje kocoury domácí. Ale do staršího občas potřebuji dostat protiblinkací tabletu.
Anouš:Potřebuji radu zkušenějších, jak dostat do kočky tabletu na odčervení. Nedaří se mi to. Zkoušíme vložit tabletku do masa a ona si toho vždy všimne a kousek s práškem nejí. Použít násilí a narvat to do ní mi nepřijde moc košér.
Těžko. Některé kočky jsou velmi bojovné.
Já teda volím metodu č.1 - chytnu těsně za hlavou, otevřu a nacpu až pomalu do žaludku. Ano, občas teče krev. Moje.
Č. 2 - tabletu dát do taveného sýra, který se přilepí na dásně a kočce se blbě plive. Ale i tak je lepší ho vecpat přímo do tlamičky a nespoléhat, že kočka pozře sama.
Č.3 - investice do pipety za krk. Nejdražsí, ale nejméně stresující varianta. Pro obě strany.
lesnizinka:Mám kočku a kocoura, už druhou generaci. Chodí k nám asi 4 cizí kočky a mám jezero. Nikdy za těch 15 let chovu koček a ryb se mi nestalo, že by mi některá vytáhnula rybu, vůbec je nezajímají. Jsou na jezero zvyklé od mala a nikdy neměli tendenci ryby lovit a to ani teď, co jsou tam červené rybky(karasi a perlíni) Když ryba vyskočí na molo, tak se tam uplácá k smrti, kočky na ni čumí a nic.
Když mi uhyne akvarijní rybka, zkouším ji v rámci potravního řetězce nabídnout. Současní kocouři ne. Ale ten předchozí ji slupnul.
Anonymní:téma je staré tak se pokusím o jeho obnovení. Co bude v dnešní době nejlepší na čmelíky u drůbeže? Mám jich plný kurník.
Upřímně? Kurník spálit a začít znovu a lépe.
Ale určitě tady někdo poradí něco méně radikálního.
Slza:Ty kachňata nebudou čerstvá, měl by jim stačit asi měsíc do konce výkrmu, ale pokud pro brojlery bude lepší chlívek uvnitř, tak je mužu oddělit. Měla jsem za to, že slunko, tráva a venkovní prostředí pro ně bude lepší.
Ne. Kuřecí brojleři jsou vyšlechtění na to, aby dřepěli na místě, žrali a přibírali. Rychle a za krátkou dobu. Jinak budete mít šlachovité kuře - maratónce.
Věžička:Děkuji za uklidnění 🙂, právě to bych jí přála, zlepšit život. Teď tu bloudí po místnosti jako by si nemohla rozpomenout co chtěla. Ono hodně záleží v jaké kondici pejsek-senior je. Venku až na sluch pro ni spíš stresující je zrak, je v pohodě, běhá i se vykoupe v rybníku když je horko. Když s ní jdu ještě o půlnoci tak to do rána vydrží. Jen občas se počůrala do pelechu. Testy na játra a ledviny má ok. Tak snad to byla jen náhoda, že té paní co jsem četla na webu fenka po nasazení prášku zkolabovala s ledvinami.
Ještě jednou bálu děkuju 🙂
Bez léčby by zase ta fena zkolabovala na Cushinga. (navíc, ty ledviny už měla nejspíš načaté). V tomhle případě si prostě nevyberete.
petr:Me se na tom nelibi to, ze sice z vaseho pohledu date sanci ,,nejake chudine,, , ale fakticky tim proste podporujete tento za me nechutny obchod. Stejne jako lide, kteri si koupi stene z mnozirny ,,aby ho zachranili,,…je treba se divat dal, nez za roh
Jenže kolik lidí má možnost kupovat vejce z neklecových chovů?
Psa si můžu vybrat pečlivě z CHS, protože ho budu mít na cca 15 let. Ale vajec za tu dobu sní průměrný občan víc, že jo. A odkud berou vejce restaurace, školní a závodní jídelny apod?
JanaJanaJanaJana:Jenže ta ponožka Vám případně odsaje do jisté míry pot a k sedření nohy dojde o píď později než když budete mít zpocenou nepadnoucí botu na holé kůži.
Nebo třeba já když tuhle měla kožené baleríny, které mne dřely na patě, tak jsem to dočasně vyřešila náplastí nebo ponožkou v inkriminovaném místě, abych alespoň došla domů. Pokud bych neměla tohle výstélku, tak se mi ta kůže v tu ránu rozedře na krev.
Já si vyrobila krvavé puchýře i v ponožkách.
JanaJanaJanaJana:Jde spíš o to, že to snižuje diskomfort v prvopočátcích problému.
Já měla názor jako Vy. Ale ráda ho změním, když mě někdo přesvědčí. A Magda je kapacita, ví, co dělá.
Jenom úvaha. Když mě začnou tlačit boty, tak to tlustší ponožkou nevyřeším.
lesnizinka:Nejsem si úplně jistá. Tohle je moc zjednodušené. Jinou stavbu těla mají moje britky, úplně jinou exotky tipu https://www.snape-cattery.cz/kocky-females/ dovolila jsem si ,,ukrást" kvůi fotkám😉
Za mě pohmatem na páteř a pánev. Pokud všechno trčí na všechny strany = kočka hubená. Pokud nenehmatám nic = kočka tlustá. Jedno, jestli siamka nebo britka. Je rozdíl, jestli je jedinec plemnem štíhlý (subtilní) nebo hubený. A plemenem robustní nebo tlustý.
Markyza:Jsou to krásné husy a smím se zeptat, určitě máte více zkušeností. Vejce budou husy snášet hned na jaře nebo ještě letos na podzim? A houseři jsou schopny odplodnit v roce života nebo až ve dvou? Děkuji.
Já teda nejsem odborník, ale z logiky věci mi podzimní snáška přijde jaksi nepraktická. Co s housaty v zimě?
Rezzzy:No a kdyby si zlomil nohu, může je ještě žalovat 😂
Já mám taky hlídače, leží před dveřma a když chci domů, nebo kdokoliv domu, ani se nehne, člověk ho musí pomalu sunout a to váží zatím jen 15kg
Hlídací pes k dětem, to záleží asi na dost faktorech, stáří a vychovanost dětí, zdatnost rodičů ve výchově psa. Když jsem byla malá, měl táta Erdelteriera, ke mě byl zlatý, úžasný, něžný, ale k jiným dětem byl dost rezervovaný,táta s ním dost makal, jezdil po zkouškách běhal po lese, …, u nás holčina chodí s Ruským černým teriérem, má ho pěkně zvládnutýhi, to určitě taky nebylo zadarmo, Berňáky vídám dost v rodinách s dětma . Známý má dobrmany a děti a super, ale zase je má perfektně vychovaný, jiný takový neznám . Prostě je to hodně o lidech.
Taky jak si představujeme to hlídání? Že bude štěkat a pouštět hrůzu za plotem? Nebo že vetřelce sejme? Hodně možných vetřelců odradí už jen stékající pes za plotem.
Sousedka na chalupě měla šíleného jezevčíka, k nim na zahradu se bál skoro každý, stékal a kousal na potkání, musela ho zavírat, když k nim někdo šel.
To jo, protože výkopová práce nebyla označena podle vyhlášky.🙂
Fikovnice:Tak taková bordera může být na zahradě umělkyně, vyloženě zahradní architektka!😜
Poté, co si zcela neuváženě borderáka pořídila ta moje famílie, tak mi teta říkávala, že jeho velkým naplněním je hloubit na zahradě co nejhlubší hroby!😊
A miluje také přesazování kytek, atp.
To vůbec nezpochybňuji.😉 Ale zloděje nezadrží. Leda, že by spadl do té jámy, jak píše bodlinka.
Anonymní:No asi jak kde ale u nás nemeli ten závěr vůbec lehký. Druhé hnízdění zasáhlo do období dešťů a ve 2 hnízdech že 3 uhynula mláďata. Takže už neměli důvod se tady držet když jim odpadla péče tak letěly o něco dřív do teplých krajin. U nás teda ještě sem tam vlaštovku zahlédnu ale jsou pryč o něco dřív než běžně to je pravda.
Taky mi přišlo, že zmizely ze dne na den. I jiřičky. Žádné posedávání na drátech se nekonalo. Vaše vysvětlení zní logicky.
Elen:Já si myslím že to není moc dobré protože zakrslí králíčci jsou na zimu docela háklivý a já mám zakrslého beránka a dva jsem měla venku když jsem měla prvního hned jak byla studená noc tak bohužel zemřel a druhý byl to samé teď mám králíčka doma a už mu tedy jí je pět let
Nejsou. Pořád je to králík. Ty na maso si na zimu taky nikdo do bytu nestěhuje.
Anonymní:Já k dětem na sto procent doporučuji labradora nebo retrívra za mě úplně nejlepší plemena my máme labradora bydlíme na vesnici a máme děti akorát teda barák asi úplně nepohlida protože tito psi jsou tak strašně milí že přivítají i zloděje
Jestli chceš nějaké menší plemeno tak border kolie ta se taky hodí k dětem a je to takové středně velké plemeno. Ale zase dům ti úplně nepohlida😉
Ale zadavatelka chce psa na hlídání. Vaše návrhy to nesplňují.
list:nebo míň čaje do rumu? 🤔
Případně tam ten čaj nemusí být vůbec. Ale jenom pro děti nad 18 let.😉
Rezzzy:Já mám teda i extrémně žravé děti, tedy hlavně dvojčata a jsem za to ráda, i když někdy je to síla, oběd, svačina, pak třeba návštěva a tam dělají, jak kdyby týden neměly jídlo, holka ještě k tomu všemu krade granule kočkám, jedla by jim i maso, ale to dávám vysoko daleko, jednou jsem ji načapala, jak okusuje prasečí sušenou nohu.Kluk je umírněnější, ten si takový mňamky neužívá, ale ji porce jak dospělý.
To teda máte malou neandrtálkyni (abych byla genderově korektní).🙂