Aktuálně: 3 738 inzerátů211 451 diskuzních příspěvků18 264 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 04.09.2023, 09:54:45 xxx.xxx.224.101
balu:

Nezdá se vám, že příliš předjímáte? Vy ty lidi znáte, že víte, že pes bude špatně krmen? Víte, že nemají nikoho, kdo by se o psa, pokud oni nebudou moci, postaral?  Mimochodem, kdo z nás ví na sto procent, že se o jeho psa někdo postará, když zemře, nebo se nebude moci starat? Můžeme si to jenom myslet. Tak jako si já myslím, že se postarám o psa mé mamky. Ale nevím, jaké okolnosti, co bude, až ta doba nastane. Budu se moci postarat? To nikdo dopředu neví. I když to beru jako samozřejmost, že se postarám, tak nevím, jestli budu moci… 

Ano, předjímáme. Prostě líčíme katastrofické scénáře, které můžou nastat. Nemusí, ale můžou.

Za mě je lepší být příjemně překvapen než zaskočen.

Hezky to shrnula Varaxi.

kometa
kometa 04.09.2023, 09:49:08 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Ha! Toulavé tlapky a slavná Denisa. Když jí to kdysi nevycházelo u koček,přešaltovala na psy. Je mi jich líto. Těch psů. 

Snad to není “naše” Denisa, kterou jsem kdysi učila. Ta byla přes kočky už tenkrát.

kometa
kometa 04.09.2023, 07:41:58 xxx.xxx.224.101
Mi:

Mi to přijde právě ideální.Pani se psem celý den doma,jistě si ho ohlídá,pes nebude celý den bez vyvenční a s manželem po práci ven.Co by za to jiný pes dal. I paní by měla veselejší život. 

Mně ne. Paní může jednou denně. To znamená, že manžel ráno a večer. A nevíme, jestli je s tím srozuměn.

A stejně mi to přijde málo.

kometa
kometa 04.09.2023, 07:38:57 xxx.xxx.224.101
Doron:

Moje kočka Lilinka😊. Ona je opravdu moc hodná, i ke psům se chová hezky, ale kočky vůbec nemá ráda 😅. A taky bych nebyla schopná zajistit, aby nechodila ven, u nás je pořád všechno dokořán, psi otevírají dveře, tak by to asi nebyly pak čistokrevný koťátka 🤣.

Tak od toho je kastrace…

kometa
kometa 04.09.2023, 07:36:00 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Zdravím, poradíte mi? Dá se v klídku naučit klusáka cválat? Klidně by stačilo na lonži. Na pobídky ke kroku a klusu reaguje klidně, na pobídku do cvalu nasadi svůj trysko-klus a po další pobídce rovnou skočí do trysku a prchá, uběhne ale jen tak 2-3 kola a vrátí se do klusu. Je vůbec možné naučit klusáka cválat klidně, ikdyby to nebylo výstavně? Díky moc.

Dá.

Ale nevím, jestli zrovna na lonži. Klusáci jsou skvělí koně, ale ne moc ohební. Za mě je pro ně lonž, aspoň zpočátku, dost obtížná. Nechvátala bych. Myslím, že se neunese.

Známá učila klusáka cválat na rovině, venku. Nejdřív skočila malou strouhu, kdy kůň přirozeně přešel za skokem do cvalu a pak ho postupně učila na pomůcky.

Trapná a obligátní rada - trenér. Dobrý. Který to umí s remontami. Protože vy ji vlastně máte.

kometa
kometa 03.09.2023, 19:41:34 xxx.xxx.147.163
Doron:

No, musím uznat, že máte pravdu Vy i balu,.

Taky bych nechtěla místo psa kočku. Ale brala jsem to tak, že paní prostě chce nějakého společníka. Jasně, že se musí rozhodnout sama.

Já nemám nic proti tomu když pes ( tedy jak jste správně podotkla spíš fena) chodí na podložku, nepřijde mi to nijak nechutné. 

Měla jsem dva velké kocoury, mainského a sibiřského a uklízet jim záchůdky to tedy nebyla žádná hitparáda, to bych radši uklízela po polovičním psíkovi 😊. S britkou Lilinkou je to úplná pohodička ..

Ne, nechutné to není. Ale těch vláken, kdy tady majitelé volali o pomoc, že jim pes (fena) močí na koberec, křeslo, postel … bylo dost i na ifauně. A pořád si myslím, že pes (fena) má právo na pořádné vycházky venku, nejen obejít panelák.

Vnímám to stejně, jako když s koněm budu chodit jenom na jízdárnu. Nefér vůči tomu zvířeti.

kometa
kometa 03.09.2023, 19:33:29 xxx.xxx.147.163
Mi:

A já vám budu oponovat děvčata.Každý pes se naučí chodit na nějaké misto.Samozřejmě nejlépe malé plemeno a fenka.Pokud bude  mít denně procházky,proč ne.Stovky majitelů psů to tak mají zařízeno. Jen je třeba to psa naučit správně a na povel.Možna si ještě vzpomínáte na posuzovatelku paní Ubrovou.Měla tak naučené  své Italské chrtíky. Přitom právě o chrtících se traduje, že s čistotou mají problémy. Radit někomu místo psa kočku?  To rovnou morče. 

Dvě morčata. 

Takže považujete za správné, že pes (teda fena) se bude venčit doma na kočkolitu nebo podložce?

kometa
kometa 03.09.2023, 19:26:36 xxx.xxx.147.163
balu:

Mně taky ne. Jen jsem napsala, že pro někoho nemusí být výměna psa za kočku vítaná, protože třeba ten dotyčný - dotyčná kočky nemusí. A na zvířeti se musí shodnout oba partneři, manželé. 

To samozřejmě nemusí. Ale když na psa nemám podmínky, tak si ho nepořídím. Jako já. 

kometa
kometa 03.09.2023, 17:57:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Vážení přátelé,

rád bych zjistil nějaké informace o tzv. husokachnách. Vůbec nevím, co si pod tím pojmem mám představit - nějakou husu, nějakou kachnu, vysedí si housata, kachňata, husokachňata. Potřebují spíše intenzivně krmit, nebo se také pasou? Prosím, poraďte a napište, co víte.

Díky

Viz výše.

Nejčastěji jsou tak označováni kříženci kachny pekingské a pižmové. Žádná husa tam nefiguruje.  Nevysedí si nic, protože jsou neplodní.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:51:48 xxx.xxx.147.163
balu:

Nechci tady shazovat rady - nemůžete mít psa, pořiďte místo něj kočku - pro někoho to jistě bude řešením, ale třeba pro mě by nebylo. Miluji psy, ale ke kočkám vztah nemám, i přesto, že v dětství jsme u dědečka kočky měli. Toto si musí zvážit přímo ta paní, pro které má zvíře být a samozřejmě i její manžel. 

Ano, samozřejmě i její manžel, který je celý den mimo domov. Prostě mi to nepřijde s ohledem na toho psa jako ideální výchozí situace.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:43:29 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Pokud se musím ptát, jestli jsem tlustá, tak asi jsem. 
A u koček zrovna tak. Pokud se majitel začal zajímat, jestli kočka není tlustá, na 90 % tlustá je. 

Aneb - když se zeptám partnera, jestli nejsem tlustá a on odpoví ano - rozbrečím se. Když odpoví ne - rozbrečím se stejně a ještě ho obviním z neupřímnosti.🙂

kometa
kometa 03.09.2023, 17:39:37 xxx.xxx.147.163
Rezzzy:

Ano, někdy je to potřeba 

Jo a ještě jsem někde četla, že je dobré pak fouknout na čumák, že to spustí polykací reflex, nevím jestli je to pravda, začala jsem to dělat, přijde mi, že to funguje 

Já taky čekám, až se olízne. Ale není to 100% spolehlivé vodítko, už jsem našla pár vyplivnutých tablet, kdy jsem byla přesvědčená, že to klaplo.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:37:28 xxx.xxx.147.163
Labuťák:

Dobrý den, téma na odlehčení, jaká zoologická zahrada je podle vás nejkrásnější v České republice? Začnu u sebe, za mě ZOO Praha.

Mně se hodně líbí Zoo v Táboře.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:35:36 xxx.xxx.147.163
Matyáš liška:

Nevim co mám dělat křečka žerou nějácí brouci a má rozkousaný záda až do masa

Jste troll nebo provokatér nebo někdo chudý duchem?

kometa
kometa 03.09.2023, 17:27:56 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, je reálné, aby měla kobyla první hříbátko až v patnácti letech? Neohrozí jo to nějak zdravotně? 

Vlákno z 9.8. - do kolika let může mít kobyla hříbata.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:22:45 xxx.xxx.147.163
acher:

Kocour je kastrovaný? Mám tedy naši kocouři -kastráti, našim koťatům nikdy nic neudělali a to k nim měli volný přístup od narození..

Kamarádky kastrovaný kocour se naopak takto nalezených koťat ujal. Dokonce je i “kojil”. Říkalo se mu tátamáma.

Tím netvrdím, že to tak musí mít každý.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:20:49 xxx.xxx.147.163
Andulka:

Děkuji, a ještě mám jeden poslední dotaz. Pokud chci zakrslé ovečky jen pro radost, musí mít zákonitě mladé nebo nemusí mít nikdy ? 

Nemusí.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:16:53 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Zdravím, jaký mi doporučíte přípravek na čištění očí když mému psovi jedno oko slzí. Z jakého důvodu slzí netuším. Že by z větru?

Viz bodlinka.

Veterinář. S očima není radno si zahrávat.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:15:40 xxx.xxx.147.163
lesnizinka:

Neberte to jako narážku, ale jako holý fakt. Kočky nerady změny. Málokterá a je to spíše o jedinci, než o plemenu, to zvládá bez újmy. Ano, někteří berou kočky z bytů na chatu, ale na to bych řekla,,no neber to". To musí pro ně být jako propustka z basy. Pokud chcete zvíře, které rádo cestuje, budete muset spíše pátrat po druhu zvířete, kočka to určitě není. Kočky nejsou vázané na majitele, ale spíše právě na místo pobytu. Takže vám za ,,dovolenou" nijak vděčná nebude, spíš to zavání velkým průšvihem v podobě ztráty kočky, nebo jejího následného rozhození  psychického stavu se všemi důsledky, jako např. nejčastější ,,močení všude po bytě". 

A to já myslím, že docela velká šance je u britek. To jsou takoví poloviční psi. Kamarádky Šmudla s nimi jezdil i na vandry pod stan.

kometa
kometa 03.09.2023, 17:07:37 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý večer, měla bych na Vás dotaz ohledně výběru plemene psa. Jde o pejska pro moji příbuznou - invalidní důchodkyni. Žije s manželem, ten je však celý den mimo domov a ona je sama. Už dlouho po čtyřnohém příteli touží ale je méně pohyblivá a ven by s ním šla jen 1x denně. Vícekrát manžel, jednou ráno a jednou večer. Naučí se také pes na kočičí záchod? Pejsek by to měl být menšího vzrůstu.

Za případné odpovědi velice děkujem. 

Viz výše.

Psa rozhodně NE! Bylo by to z vaší strany sobecké.

Starší kočku z útulku, která už bude klidná a známé povahy. Nebo 2 koťata - jak psala fikovnice - MCO - ale ty můžou mít 10, 12 kg. To mi už přijde lepší ragdoll, je menší. Chlupů bude z obou stejně.🙂

Ale rozhodně s PP.