Anonymní:Ahojky, mam zakrslého králíčka. V jedné příručce jsem se dočetla, že se mu nemá dávat vařená zelenina. Docela tomu nerozumím. Nevíte někdo proč???
A kde by v přírodě králík přišel k vařené zelenině?
Anonymní:Ahojky, mam zakrslého králíčka. V jedné příručce jsem se dočetla, že se mu nemá dávat vařená zelenina. Docela tomu nerozumím. Nevíte někdo proč???
A kde by v přírodě králík přišel k vařené zelenině?
Anonymní:Dobry, setkal se nekdo z vas s krizencem osla a konce tzv. mulou? Jaci jsou na jezdeni, spolehlivy?
Osobně ne, ale v zemích s obtížným horským terénem se využívají poměrně často. Akorát je tam po oslovi předpoklad samostatného rozhodování - vpřeloženo tvrdohlavosti. Ale to je i hucul, že jo.
mastnacekk:Ale kusujte. V dobrym jsem se davno vydal. Diky ifaune si to uz neprectete. Zastupy stale stejnych novacku, dojmacku, teoretiku s oslikama a lamama vas utahaj.
Tak sem nechoďte, když už jste utahaný těmi nováčky, dojmáčky, teoretiky s oslíky a lamami.
Anonymní:Je to mandelinka.
Tohle fakt není mandelinka.
Agel:Děkuji za rady, jdeme do toho, zatím začneme párkem andulek a uvidíme jak to bude fungovat 🙂 dočetli jsme se že se nechodí žako protože pouští specifické prachové peří do ovzduší ale na takového papouška nemáme stejně ani pomyšleni.
Já teda nevím, prachové peří padá ze všech papoušků. My měli jako děti korelu a doteď si pamatuji ten oblak, když se otřásla.
Relenye:Velmi se nám líbí mainská mývalí kočka, jenže nevíme ceny koťátek. Poradí mi někdo, kolik máme uspořit do prasátka než začnem obvolávat chovatele? Chceme kočičku, ne kocoura a nemáme zájem o chov a výstavy, prostě jenom o mazlíčka.
Když si projedete zdejší inzerci, tak se ceny pohybují od 17 000 do 24 000. “jakomainky” bez PP jsou za třetinu.
orionka:Přidám do hádanek jednu krasavici.
Hezká, ale jedovatá majka fialová.
Anonymní:Inu dobrá, tak tu kočku jsem zkoušela navhrnout a prostě ne, paní kočku nechce a i já si myslím že kočka prostě psa nenahradí. A také si myslím, že pes je natolik inteligentní zvíře, že se naučí chodit na WC + každý den venčení.
Do prkýnka, ale proč by měl? Jenom proto, že paní chce psa? A přitom mu nedokáže zajistit plnohodnotný psí život?
Za mě je to prostě sobecké.
Mimochodem, jak konkrétně by vypadalo to “každý den venčení?”
Fikovnice:Přátelé, nedoporučujte ani kočku… Však sama víš, jak citliví tvorové to jsou.
Alespoň než budou doplněny nějaké další informace (pokud budou).
Nebudou.
Zrzavci:Tjo, tak to jsem zatím neměla tu čest potkat, ani slyšet. Děkuju.
Myslím, že nejsou tak vzácné. Máme je i v areálu školy. Ale jsou spíš slyšet než vidět.
Matík:Dobrý den, používáte k ošetření kopyt dehet? Je nutné jeho použití a případně čím by se dal nahradit? Děkuji, Matík
V dřevních dobách jsme ho používali. Dneska už máme jiné, lepší přípravky, které nejsou karcinogenní.
Ale hlavně bych řekla, že hnilob ubylo. Od té doby, co koně netráví většinu času v boxe.
Koza - Líza:Dobrý den, jak to je s těmi kozenkami. Pročítám zdejší příspěvky a pořád dokola se píše že nesmí být chována jedna koza, je to stádové zvíře. A tak se ptám, dřív to tak nebylo? Nebo se snad kozy v posledních letech změnily? NE!! Nezměnily, změnili se lidé, začínají bláznit, zelené mozky! Koza byla odjakživa držena sama a byla spokojená.
Jo a dřív jsme svítili petrolejkou.
Naštěstí se někteří lidi změnili a o potřebách svých zvířat přemýšlejí.
balu:Fakt žasnu, kolik je tady mezi námi zastánců zákazů. A je mi z toho smutno.
Když ono to s (některými) lidmi po dobrém nejde.
Včera nám vyprávěl kolega, že se na čas přesune s rodinou do Švýcarska. A z některých zákazů nám šla hlava kolem. Ale mají tam pořádek a bezpečno.
M12:Ahojky,
chci se poptat, lze naučit fenku pražského krysaříka na kočičí WC? Venčen bude jendou denně. Naučí se na kočičí stelivo? Děkuji.
Proč si teda nepořídíte rovnou kočku, když nemůžete/nechcete venčit?
megi-the-pes:Asi že nasypu do misky, počkám, kolik toho kočka sní, zbytek, ten oslintaný, vyhodím do popelnice. A tohle udělám 3x za den.
Já nic oslintaného nemusela vyhazovat. Vše bylo sežráno. A vylízáno.
Anonymní:Děkuji ale… jak se krmí 3x denně ad libitum? To si nedovedu představit. Ad libitum je po celý den krmení jsem myslela.
Viz výše.
Ad libitum můžu nechat granule, ty se nekazí. Ale mně se nezkazilo ani to ostatní.🙂
megi-the-pes:A pak se divíte, že kočka nechce to a tamto.
Tady se prostě vyskládejte do řady, mistička pro každého, jezte.
Kočkata dostávají 5x denně dohromady to, co sežrala průměrně… tak, že maso nemusím sbírat všude po zemi a vyhazovat ho zelené, to ono je zelené v létě za chvíli… a granule se kazí taky. Krmení “sežer, kolik chceš” jsem nějak nepochopila. Podle mě je blbě, už kvůli výchově. Nevážím ty porce, ale zas ocaď pocaď.
Co jste nepochopila? Kocoury ve fázi koťat jsem krmila třikrát denně vrchovatou miskou, nic jsem neodvažovala. + průběžně tu vylízat kelímek od smetany, tu vajíčko, tu odřezek masa…
drvodelkafialova:Mě se třeba pražská zoo líbí moc. Ale nejlepší je, jít tam když mírně prší. To tam je pak minimum lidí a zvířata si krásně užijete.
Nebyl jste tu někdo vi Vídeňské zoo? Já se tam plánuji jet podívat, tedy až mumraj na zahradě trochu opadne.
Já jo. Měla jsem štěstí na pandy, že zrovna dostaly svačinu, takže jsem je hezky viděla. V “akci”.
Ale nejvíc se mi líbil malý pásovec, který pořád pobíhal po své ubikaci. Byl strašně roztomilý a legrační, vypadal jako hračka na klíček.
Anonymní:Zajímalo by mě, jaký systém krmení zvolit u tříměsíčního kotěte? Jakou dávku kolikrát denně zvolit? Kolik masa nebo kapsiček? Děkuji.
Za mě minimálně třikrát denně ad libitum. Čehokoliv.
lesnizinka:To s rozsekanou žížalou je mýtus. Snad se nemýlím, ale kdysi jsem to četla.
Co se týče orné půdy se má momentálně za to(ano vím, možná je to jen trend, u kterého se třeba časem zjistí, že je to slepá ulička) že pro půdu není hluboká orba dobrá.
Už to i u nás zkouší některá zemědělská družstva. Teď nemyslím to: neobdělávám, abych do toho nevrážel peníze.
Musí se hodně mulčovat, všechny zbytky nechávat na poli a organicky hnojit. Není prý třeba kultivovat půdu do hloubky, protože jen roky vyoráváte napovrch ,,mrtvou zem" a humus šoupnete dole, kde je k ničemu. Také prý uniká dusík. Ještě pořád je tam ale potřeba použít rotavátor, což mě se.e😕 Plánuju od sousedky vykuňkat vlečku kobylinců, aby ch je na pole rozhodila na zimu.
Když máte pipiny taky ve volném chovu, proč je krmíte granulema? Teď myslím z pohledu bio vajíček. V granulích je nacpáno i plno chemie. Slepici stačí pšenice a zbytek si vyhrabe. Hromádka štěrku pro jistotu a popel na popelení. Dostávají zbytky z kuchyně, tím pádem skořápky zpátky, zbytky ze zahrady, v zimě se jim vaří brambory se šrotem. Namáčí pečivo.
Jaká chemie v granulích? To je taková urban legenda.
Najděte si vlákna na drůbeži - jak chovatelé pláčou, že nemají vejce, slepice jsou oškubané, někdy i oklované. Zvláštní, že všichno krmí jako vy. Protože nechtějí ty “chemické” granule.