Aktuálně: 3 720 inzerátů211 451 diskuzních příspěvků18 265 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 12.09.2023, 08:19:47 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:

A rána jsou tu chladná…to byl nějaký film, ne? 😉

Takže nevím, nakonec nevím, jaková ta voda je. Jen jeden pán u toho koupaliště(zavřeného) co tam má restauraci říkal, že voda už je studená…tak možná to zavřeli proto. 

Limonádový Joe?

kometa
kometa 11.09.2023, 15:40:19 xxx.xxx.224.101
megi-the-pes:

Vet není češka, vidíte jméno i univerzity + zooplus ag je německá firma, zde může jít o špatný překlad, buďte tak hodné, milé paní doktorky, a napište jim to, budou rádi.

Myslím, že se té nemoci říkalo mor, ale šlo o myxomatozu, která je tady od 1952.
Opravový mor 1 je z 1983 a verze 2 až nějak 2004 (četla jsem to včera a zapomněla).

Volala jsem tam. Že to opraví.

kometa
kometa 11.09.2023, 13:30:51 xxx.xxx.224.101
Fikovnice:

Každopádně to je poměrně síla - napsat, že to psala vetka a uvést lidi v omyl! Lidi od králíků vědí, ale já se fakt nechala nachytat!😕

Ono mi bylo hned podezřelé, že ta “veterinářka” nemá české jméno ani českou VŠ. Proto si myslím, že ani neexistuje. Česká praktikující by byla dohledatelná.

Přijde mi to stejné jako reklamy na zubní pastu apod. Tam je taky doporučuje stomatolog XY, který doktorem nejspíš ani není.

kometa
kometa 11.09.2023, 13:21:44 xxx.xxx.224.101
Fikovnice:

https://www.zoohit.cz/magazin/mala-zvirata/pece-o-zdravi-malych-zvirat/myxomatoza-kralici-mor

Jak to tedy je? Článek píše o “Myxomatóze (králičím moru)”?

Proto jsem to citovala. Údajně článek psala vetka, tak jsem usoudila, že jde o tutéž nemoc. Takže to je blbě?

To je teda hodně blbě! Myslím, že slečna veterinářka je vymyšlená a jedná se hlavně o reklamu na Zoohit.

Že prý vakcinace není nutná, pche!

Myxomatóza - původcem je Myxovirus, příznaky odpovídají těm v článku. To jediné je tam dobře. Má chroničtější průběh, typické otoky na hlavě a kolem pohlavních orgánů.

Mor - původce nějaký calicivirus, průběh akutní až perakutní. Večer nakrmím, ráno leží všichni nožkama nahoře.

Proti obému rozhodně očkovat a jak psáno výše, lépe monovalentní vakcínou.

kometa
kometa 11.09.2023, 12:43:43 xxx.xxx.224.101
Nela:

Chci se zeptat, manžel je rybář samozřejmě chytá i malé rybky. Je možné takové rybičky dávat kočkám? Myslím hlavně kvůli kostem aby kočce nějak neublížily.

Můžou.

kometa
kometa 11.09.2023, 07:44:21 xxx.xxx.224.101
Kerys:

Očkování proti moru byli, čím to netuším ale předpokládám že veterinář snad zvolil správný lék? 😲 kokcidióza to nemůže být?

Vakcína (ne lék) monovalentní? Ne, kokcidióza to být nemůže. Ještě by to mohla být otrava - ale takhle rychlá a čím?

kometa
kometa 10.09.2023, 17:42:05 xxx.xxx.147.163
Bodlinka:

morčata umí pít z pítka aniž by se to musela nějak učit, nejsou blbá a cítí vodu

domeček je malý.

A drahý.

kometa
kometa 10.09.2023, 17:38:45 xxx.xxx.147.163
Ája:

Ahoj, přicházím k vám s prosbou o radu. Na konci září mám narozeniny, mám si něco přát. Přemýšlím nad nějakým kompletem na zimní vyjížďky krajinou. Poradíte mi? Dřív jsem to odbývala svetrem ale někdy to nestačí a bývá zima. Je něco specoš na vyjížďky na koni nebo se mám poohlédnout v klasickém obchodě? Děkuji, Ája.

Třeba zateplené rajtky? Ostatní se dá pořídit v běžném sportovním obchodu, si myslím.

kometa
kometa 10.09.2023, 17:34:18 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

vanish…  kyselé zelí a sůl
soda, ocet, navíc výhoda neutralizace pachů
to je vše

žádný kartáč, stačí vymačkat šťávu a dát jen “suché” zelí, nechat ležet a pak povysávat, třeba vysavač krbový, do dílny atp., nebo normálně sebrat rukou, je to jen zelí…

kometo, vážně? do tepovače čističe bla bla můžete dát jakýkoli prostředek

Já tepovač čistič bla bla bla nepoužívám. Šlo mi jenom o ten pach. Aby to kočky neodpudilo nebo nenutilo přeznačkovat. Jako psy.

kometa
kometa 10.09.2023, 15:50:16 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Půjčte si pořádný vodní vysavač. Jako že ne lidl vysavač nebo concept, ale opravdický. Čistič na čalounění. Napatlá to šamponem a za chvíli vysaje. Někde se to v prodejnách koberců i půjčuje, ale nějaký karcher bla bla už má doma hodně lidí.

A nezíská tím škrabadlo nový, jiný pach, který bude kočkám vadit? Jsou to fajnovky, že jo.

kometa
kometa 10.09.2023, 15:45:44 xxx.xxx.147.163
Citron:

Můžu se zeptat, proč už v tuto dobu neodchovavat, jestliže to samo zvíře uzná za vhodné? 

Před týdnem se mi vylíhly malé pižmovky. Všichni tvrdí, už je to pozdě. Ale za mě je ještě spoustu času na venkovní pastvu a na vánoce může být kachna k obědu. Slepice si vylíhla dvě kuřata (pro mě k ničemu, ale zároveň žádná velká ztráta vajec, co bych neunesl), nechám jen na ni, jestli a jak si je zvládne odvodit. 

Díky za vysvětlení 

Zvíře uzná za vhodné…. Může se mýlit. Dneska je krásně. Ale za 2 týdny bude třeba hnusně, deštivo a 5 stupňů, dny se zkracují. Pro mláďata to není značka ideál, si myslím. Asi proto se všechno rodí a líhne na jaře.

kometa
kometa 10.09.2023, 15:36:12 xxx.xxx.147.163
Helena:

Zdravím všechny a chci se zeptat zkušenějších:

Jak naučit měsíc stará morčat pít ze závěsného pítk ?  

Máte někdo pro morčata domek tohoto typu?

https://807537245.s11.eshop-rychle.cz/epona-domek-pro-hlodavce

Vylezou po té rampičce nebo budou mít strach z té výšky? Prosím spíše osobní zkušenosti nežli úvahy.Diky. 

Jenom úvahy.

Pítko - rada anonymní se mi moc nezdá. Když budou mít misku, tak jí budou dávat přednost. A učit násilím…, nevím.

Domeček - morčata nejsou šplhavci. Už od pohledu.

kometa
kometa 10.09.2023, 12:32:50 xxx.xxx.147.163
Leithian:

Jak ktery kone. Kam to dotahli frisaci a kam se blizi kladrubaci vidi kazdy. Viz co psala horsana

Jenže to nemusí být nutně příbuzenská plemenitba. Jenom šlechtění na něco, co si doba žádá - rousy u koní, krátký čumák u psů, klapouchost u koček…

kometa
kometa 10.09.2023, 12:28:16 xxx.xxx.147.163
Majda:

Ahoj, chci si postěžovat a nevím jestli je možná ještě nějaká rada. Mám fenku irského setra, jsou ji 3 roky. Je strašně paličatá a nejde s ní pořádně chodit na vodítku. Strašně tahá ať dělám co dělám nic nepomáhá, asi už  je stará na nějakou výchovu? Děkuji 

A to ji máte tři roky a řešíte to až teď? Proč jste si ji pořídila? Ano, vím, řečnická otázka.

K věci viz Sardullah.

kometa
kometa 10.09.2023, 07:06:30 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, mám dotaz na chovatele koček v domácnosti. Dopřáváte kočkám pasení trávy tak že ji máte třeba v květináči nebo ji nosíte z venku? Je to nutnost? Má to pomáhat trávení.

Ano, je to nutnost. Pomáhá vyblinkat případné trichobezoáry.

Já vysévám do květináče obilí. Na vatu. Osvědčilo se mi víc, než zemina. Kvůli pořádku.

kometa
kometa 09.09.2023, 19:31:19 xxx.xxx.147.163
Jaša:

Ahoj, určitě mi pomůžete, co je toto za plemeno ovce, vzrůstem menší.

Obrázek

Vypadá jak ovce kamerunská.

kometa
kometa 09.09.2023, 19:18:55 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Ne ne, já se s Vámi nepřu. To psala Bodlinka. Nehledě na to, že já leukózu (termín) ani moc neznám (z h. medicíny). U “nás” se používají termity: lymfomy, leukémie a pak něco z jiného rance - leukocytóza, což ale není nemoc, nýbrž symptom.

To já vím, že se nepřete, že to psala bodlinka. A že humánní medicína pojem leukóza vůbec nezná a nepoužívá.

Ono se to všechno trochu prolíná a zaměňuje, ale ve finále je to jedno. Viz výše.

Děti třeba učím, že encefalitida není totéž co meningitida. Ale že je to stejně debata čistě akademická, protože umřít se dá na obojí.

kometa
kometa 09.09.2023, 19:15:37 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

a je tu další sobota. Nejprve fotky Yodislava… pravda, většinou má sice krásné přivolání, ale někdy se bojím, že mě smete. A někdy mě smete…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Kolik že váží? Násobeno kinetickou energií… To je jako být zasažen dělovou koulí, ne?🙂