Kočka vám otrávenou myš nesežere, pokud nemá hlad. Kdysi jsem to viděla v jednom dokument. Něco na tom bude, protože za mým domem je další řada domů a pole, kde zemědělci myši tráví jak diví a ještě tam vyvěšují cedule, ať si hlídáme psy, aby náhodou něco otráveného nesežrali. Kočka mi klidně za den donese 5 myší. Ty, které sežere nepočítám, protože je prostě nenajdu. Zbyde po nich jenom pár vnitřností, které ještě rozhází kolem. Takže z tohoto nabývám pocitu, že ty neotrávené s radostí sežere a ty otrávené mi donese na úklid a pochlubit se.
A proč by se paní měla modlit? Kočka přeci není tak pitomá, aby se sama otrávila, když cítí, že je zvíře otrávené. V tomhle ji krásně předežene kdejaké psisko, co sežere cokoliv, co se na zemi válí.
Taaak to bylo teda výživný zase ta návštěva doktora..na pohotovosti jsem se dostala na řadu až za hodinu..aby mi řekli,že oni mi nepomůžou,že to je na rozříznutí a vyčistění,že musím na chirurgii.. takže jsem šla na chirurgii a tam čekala další hodinu🙄A když jsem přišla na řadu,hned mezi dveřma jsem řekla,že jestli mi to budou řezat,tak odcházím😂Takže jsme se chvíli s doktorem dohadovali a pak mi řekl,že teda vydržíme do pátku..vyčistili mi to,dali ten višňák a pak něco,co vypadalo jako bahýnko..prý je to něco proti zánětu,protože už tam samozřejmě ten zánět mám🙄Zafačovali a v pátek ráno prý musím na převaz na chirurgii…a pokud to nebude lepší,že se to prý řízne..tak jsem ho znovu ubezpečila,že neřízne..prý ženská přestaňte se sakra dohadovat😂
No a dostala jsem antibiotika na 5 dní..mám brát 3 denně…a mám zjistit,kdy jsem byla očkovaná na tetanus a jestli je očkovaný kocour…ale na to prdím..jen mě ty antibiotika štvou,protože v pátek jedu na rozlučku s naším manažerem z práce a ani se nebudu moct napít🤔
12 let byla v soukromém chovu sama a teď je ve stáji s více koňmi. Už jsme zkoušeli nejrůznější věci i jiné kýble a nic nepomohlo. Možná má s vodou nějaké špatné zkušenosti z dřívějších dob. Pod sedlem jak výjde ven je jak beránek. Ale také jak to bude možné chystáme její první zapuštění, tak třeba to hříbě a starostlivost o něj vyřeší, snad ještě nezhorší.
Ne vždy s Leithian souhlasím, ale tady ano. Takového koně bych si nekoupila. A kobylu nepřipouštěla, jak píše JanaJanaJanaJana.
Lidé a prasata mají očividně mnoho společného 😄 ano chci dát kastrovat a nevím jestli to mám udělat, abych si neudělala ze života peklo.
Viz Kilian.
To si uděláte právě tou nekastrací. A kočce taky. Je domácí nebo venkovní?
Ta první se bude mrouskat pořád pryč, vy se nevyspíte a budete mít označkovaný byt a kočka hyperestrogenizmus, který vážně poškozuje zdraví.
Ta druhá bude pořád zabřezávat, navíc často předčasně. A to jí na zdraví taky nepřidá. K tomu vznikne spousta nechtěných koťat a situace se neúprosně opakuje.
Poradíte mi jak se zachovat vůči agresivní klisně? Je jí 12 let a při krmení je hodná, jakmile se ale vracím s vodou už je zle. Sklopí uši a vyvádí, natahuje se po mě se zlým výrazem. Mohla by to být žárlivost na jiného koně? Doteď byla sama.
opět ji zveřejníme v plně funkční podobě s možností vyhledávání
provedli jsme zálohu diskuze ifauny ještě před jejím ukončením. Provozovatel se několikrát vyjádřil (veřejně i přímo nám), že ji znovu zveřejňovat nebude. Usilujeme tedy o zveřejnění této zálohy u nás na webu
máme plně funkční verzi (včetně fotografií) uloženou přímo do databáze. Není tedy problém obnovit původní témata včetně možnosti vyhledávání v nich
nechceme nijak vydávat tyto diskuze za vlastní. Zřetelně označíme, že se jedná o zálohu diskuze ifauny
PS: kdo znáte uživatele, kteří příspívali na iFaunu ale nejsou zde, můžete jim odkaz zaslat 👍
Dobrý den, řeším zapeklitou situaci. Máme dvě kočky, žijí obyčejně venku ale doma je neudržíme, běhají po zahradách. Soused má husy, a zdržují se mu tam potkani a ty tráví červenými granulemi. Co to přesně je nevím, kočky asi potkana nebudou žrat ale jak se zajistí aby se neotrávila i malá myš a kočka ji malátnou nechytla.
Dobře jste to Doron popsala😂Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán😂
Když on je ten kamarádky kocour tak tlustý,že si ani neumyje záda..a vypadal už fakt jak hegešák..museli jsme to udělat..jenže dal mi to náležitě sežrat..
Nemůžu teď vůbec usnout,ruka bolí jako čert..v celý tý ruce mi tepe..a mám to nateklý..ale k doktorovi nechci..to nějak dám..snad🙂Ale hned jsem si Bobi vzpomněla na tebe,co to s tebou udělalo..🤔Ráno to umyju a pořádně znovu vydesinfikuju..
Dobrý den, co může znamenat zápach z tlamky kočky? Normálně nikdy nepáchla ale teď při zívnutí jde cítit nepříjemný zápach. Mám strach aby to neznamenalo nějakou nemoc? Krmení je pořád stejné, převládají granule a občas maso. Zkažené zuby jsou také možnost?
Také. Chce to vyšetření u veta. Může to být i něco horšího Viz Fikovnice.
Né mobil to nebude ten je funkční a určitě by to chybí nedělalo tak nárazové. A i to ne jednou cestování témat také zrovna u mě . Jediná možnost že by to byl bojkot 🤔 jak tu někteří chtěli .
Ono je poměrně debilní, když dostanete “scénář hodiny” a podle něj MUSÍTE učit. Když to nebaví Vás, studenti to záhy poznají a nebaví je to taky.
Přednášení - tam si to aspoň každý přednášející udělá dle sebe…
To jako fakt? My samozřejmě máme ŠVP, ale jak pojmeme hodiny nebo cvičení je naše věc a nikdo nám do toho nekafrá. Podstatné je připravit děti k maturitě.
Ahoj, pomalu se chystáme na konci září na příchod štěňat od naší kokřice. Řeknete jak asistujete při porodech? A co dáváte šťěňatům jako první krmivo až přijde správná doba. V jakých termínech se očkuje?
Ano, my - pardon, já - si na psa ráda patlám bezpečné věci. Vy si též patlejte, čím je libo, jen to, prosím, zde nedoporučujte dále jako něco osvědčeného. Zejména, když jde o přípravek pro skot, ovce a prasata:
Podpůrná léčba infekcí superficiálního traumatického původu nebo chirurgických ran způsobených mikroorganismy citlivými na chlortetracyklin. Přípravek lze použít jako součást léčby superficiálních infekcí kopyt, zvláště interdigitální dermatitidy (kulhavka) u ovcí a digitální dermatitidy u skotu.
Držte obal ve vzdálenosti 15-20 cm od ošetřované oblasti a stříkejte přípravek přibližně po dobu 3 sekund (odpovídá přibližně 3,9 g přípravku nebo-li 0,10 g chlortetracyklinu), dokud se ošetřovaná oblast rovnoměrně nezbarví. V případě infekce kopyt je nutné zopakovat nástřik po uplynutí 30 sekund.
Jakou dávku tedy asi dostal ten pes?
Já bych to teda neviděla tak černě. Jednorázová aplikace psa nezabije a rezistenci neudělá.
My ty bodalky řešíme už povícekrát. Betadinu a různé masti a repelentní přípravky jsme zkoušeli, ale moc to nezabíralo a hlavně psy, které si ty bestie vybraly( je zvláštní že vždy se zaměří na jednu oběť) měli na uších otevřené krvavé rány. Jde mi o rychlost hojení, protože ti psy se rozhodně nepohybují ve sterilním prostředí, navíc jsou velcí a velký ,bolavý pes je snadno nebezpečný. Ano, ten přípravek není určený pro psy, ale dala mi ho veterinářka a hlavně rychle zabral. Fena dál netrpí a já víc neřeším.
Já kdysi používala Chronicin na kopyta i pro sebe. Fungoval.
Dobrý den, jaké stelivo je nejlepší pod koně? Dává někdo z vás ještě klasickou slámu? Případně je lepší pšeničná nebo ječná? Nebo budou lepší hobliny nebo nějaká průmyslově prodávaná? Děkuji.
Za mě ideál dolů piliny, nahoru slámu - jedno jakou.
“a rána jsou zde tichá” Raduš🙂Myslím s Chýlkovou a tím polským hercem..Vkrádají se mi do mysli"Želary" s Gaislerovou a asi Krobotem? Hm?
Včera jsem se dověděla-potkala jsem celé ženské osazenstvo před domem,že v sobotu bude pokračování..30té výročí,čico😕Nepomohlo prosit,jestli by nemohli zrušit ten reprák, žeprý to “mají povolené od majitele”..Ale majitel neví!!!Jak bysme mohli změřit decibely,nevíte??Policajtům je to jedno..A že budou do půl 10 a budou jim tam tentokrát hrát klávesy…tak uvidíme..
Mně se vybavilo akorát - a jitra jsou zde tichá, ruský snímek. A v Želarech Krobot nehrál, si myslím.