KatyQ:Tak, tak. My vždycky říkali: “Je to čisté hovno. Ještě se po té zemi moc neválelo.” 🤣
Obvykle teda mezi sběrem bobku a sváčou omáchnu ruce v kýblu a pak teprve oplácám o kalhoty.
Jste lepší.🙂
KatyQ:Tak, tak. My vždycky říkali: “Je to čisté hovno. Ještě se po té zemi moc neválelo.” 🤣
Obvykle teda mezi sběrem bobku a sváčou omáchnu ruce v kýblu a pak teprve oplácám o kalhoty.
Jste lepší.🙂
Daniel:Dnes ráno byly v kleci opět dvě mrtvé křepelky. Tak nevím, v noci žádná bouřka nebyla… S tím se tedy ještě nesetkal. Křepelky chovám už několik let, ale nikdy žádné podezřelé úmrtí. Nevíte někdo, co by mohlo být příčinou?
Viz výše - pitva.
Anonymní:Krásný den, mám dva dotazy k našemu kotěti. Je normální že vstávají vaše kočky každý den kolem 5 hodiny ráno? Co s tím, dá se to odnaučit? A druhý dotaz se týká škrábadla, používají ho vaše kočky? Když si vyberou jiné místo, tak jak je to odnaučit? Děkuji.
Je to normální. Odnaučit těžko. Zklidní se až věkem.
Škrabadlo je fajn navonět kozlíkem.
lesnizinka:Jo tááák domácí dovča, já myslela nějaké móře😉 tak to jsme zatím Reni na tom podobně😀
Čirou náhodou jsem natrefila před baráku na sestřenku, která jela ke koním. Takže první si myslela, že to byl hřebec a cítil kobylu, když jsem vysvětlila, o čího koně jde, tak se divila, že to je kobyla😛 a asi mi z rukou cítila….no jedině kočky, s jiným zvířetem jsem ještě nebyla, pejsky mám na trase až spíše zpátky u nás ve vsi.
Dneska jdu přes jídelnu, hodím okem k oknu a…co to je na té zácloně? Jdu k a je to kudlajz. Běžela jsem za Tomem pro mobil, udělala jí fotos 😀 a vynesla ji ven, aby ji neulovily kočky 🙄
Upřímně, mně se po móři ani nestýská.
Včera jsem dupala po Novohradkách - krása!, dneska dopo jsem byla u koní, navečer jdeme do kina - záznam koncertu ABBA.
Ke štěstí mi to úplně stačí.
Anonymní:Dobrý den, jezdím zatím krátce ale zato se pohybuji mezi zkušenými jezdci. Chovají se ke mně povýšeně a mně se nedaří nacválat. Rozhodně se nechci ptát na jejich rady. Jak se to sama mohu naučit? Děkuji za rady.
Sama velmi těžko. To nemáte trenéra?
Lida:Jak velkou klec by měla mít dvě morčátka? Zatím mám jedno a chci mu koupit společníka. Je lepší dvě samice nebo samce nebo pár? Děkuji, Lida
Minimální délka 120 cm.
Pár určitě ne. Pokud nebude samec kastrovaný. To původní je jak staré?
Pokud možno, nepořizujte ve Zverimexu apod.
Anonymní:To je asi to čo nechce majitel počut. Ako si môžete byť taká istá touto anemnézou, bez toho aby ste videla / urobila test ? Ano je to jedna z možností , avšak baktérialne infekcie nevedú hneď priamo k “vyhubeniu ” celého hejna.
Neviem v akom množstve ste chovateľkou vy, ale pri predstave počtu viac ako 40/100/ 500ks by som ocenil skôr nie “radikálne” riešenie liečby sekáčikom na mäso …
Nechce to počuť. Ano, může vyhodit peníze za laboratorní vyšetření a pak se stejně dozví, že je nejlepší chov zlikvidovat.
A právě ta počty nad 100/500 kusů se řeší takto radikálně. A často i malochovy, protože jinak je to “umírání od nohou”.
Ale zadavatel se může rozhodnout sám.
Anonymní:Ráda bych se zeptala, zda není naše andulka nemocná, když těžce dýchá (je slyšet na cca 15 cm daleko, jak sípá..). Jinak se chová normálně. Může mít rýmu? Díky za odpověď.
Viz výše.
Ano, je nemocná a potřebuje veterináře.
Fikovnice:Kometo, proč mi nechcete odpovědět na můj dotaz (SZ)? Přísahám, že v těchto věcech jsem naprosto diskrétní…
Ostatním omluva za OT.
Jejda! Já odpověděla, ale asi jsem nedala odeslat nebo jsem ťukla vedle. Napraveno.
Anonymní:Dobrý den, prosím o radu, setkal se někdo s tímto? Už se nám to stalo teď podruhé. Kočce jakoby ochrnou zadní končetiny a padá na zadek a nemůže se postavit. Jakoby se plazí a při snaze postavit se překlopí na bok.
Vyšetřením byly vyloučeny ortopedické potíže a ještě jsme dostali vitamín B. Údajně to měla způsobovat porucha v mozku a nervový aparát. Celkově je zpomalená a chodí pomalu.
Viz bodlinka. Jiný veterinář.
Tenhle mi připomíná jednu paní doktorku, která mi na vyhřezlou ploténku, kdy už jsem za sebou tahala nohu jako Peyrac, předepsala teplo a Algifen. A za tři dny jsme byla po operaci, protože jsem šla jinam.
Zrzavci:No ženy…….. to jste teda ranařky. Já jsem sice jako dítě žrala bonbóny z kanálu 😀 , ale v dospělosti jsem se stala vrchní pani hygieničkou. Moje kamarádka, taky koňařka - asi to máte v popisu práce šécky? - má stejný přístup jako vy a se mi směje.
Asi jo. Já seberu rukou koňský bobek a pak do ní klidně uchopím svačinu. Po předchozí mechanické očistě o kalhoty.
Ronja s motejlem:Thieli, Thieli,
poprvé vidím “pulinu” nikdo, opravdu nikdo v mém okolí nezná, nepoužíval (slovně) pulinu. 😮Já už myslela, že naše rodina je banda exotů, křováků… a musím na psy, abych zjistila, že jsme byli vcelku normální😅
Tak to já měla u “svých” druhých dětí skupinu čtyř děvčat, která si tak říkala. A převzali to i někteří učitelé. Už je to drahně let, ale když se občas potkáme, tak se nám okamžitě vybaví - puliny.
A mám pocit, že je to krajové označení housky.
Rapotačka:
Jóó, kdo zaváhá, nežere.
Fikovnice:Vy se smějete, ale Fido měl fakt zaživa skončit v kamnech…😢
A asi proto se vám tak odvděčuje - poloviční člověk. Holt karma.
lesnizinka:Hurá. hurá mám svůj noťas, takže se mně zase jen tak nezbavíte😜
Reni a kde jste byla na dovče? A jak to, že jste se nám nechválila s fotkama a tak? 😕 Já bych se chválila jak divá, kdyby bylo čím a měla jsem na to mobil😛😉 mě musíte věřit i bez dokumentace😉 No…pomalu se blížím do bodu, kdy ten chytrý mobil asi vytáhnu ze šuplete. Protože třeba hledání tras by se občas hódně šiklo😉
Mimochodem. Minule jsem říkala servisákovi, že mi ta baterka vůbec nevydrží, tak mi to nějak přenastavil, ale za pár měsíců už byl problém ho i na šňůře rozjet, dvakrát vždycky chcípnul, než si nacucnul dost energie, aby utáhnul prohlížeč. Teď mi ho přinesl s tím, že stará baterka je normálně nafouklá, totálně kaput, ať ho ale teď nenechávám na šňůře, aby se nová neničila. Však by mě ani nenapadlo dávat ho ne šňůru, je to otravné, jenže to prostě bez ní už jelo asi 5 minut👎
Tuším dva roky jsem už neočkovala na vzteklinu ani Worku, vetka mi to nedoporučila. U koček by mě to ani ve snu nenapadlo a to k nám chodí lišky.
Na cestě, co po ní ráno chodím vedle do vsi (Bobi zná) jsem ráno našla rozjetou velkou ropušku😢 Byla jsem nars…😈
Jezdí se tu max 50, ropuchy jak dlaň pořádného chlapa si na cestě fakt nevšimnete😠 nebo co? Vletěla mu z ničehožnic pod auto?!😈
Koník se snažil přes plot načnout nový balík. Je tam ta síťka, ani mě se to nedařilo, musela bych mít nůžky. Posbírala jsem mu po zemi ještě dvě náruče sena a hodila mu to k tomu ohlému plotu. Minule se mě bál, zdrhal, teď se nechal pohladit po hubě, očichával mi ruce a pak udělal to ha, ha s otevřenýma pyskama zeširoka. Co to znamená? Bála jsem se, že mě to velkou hlavou majzne, až kecnu na prdel😏Řekla jsem mu, ať papá a klidila se😉
Tak 1) na klasické dovolené jsem nebyla, jenom navštívit tátu a sestru s rodinou + fajn víkend u kamarádky ve Vlašimi a 2) nefotím. A i kdyby ano, stejně bych to sem neuměla dát.😉
Otevřené pysky zeširoka - mohl třeba jenom zívnout. Těžko říci. Příště prosím foto.🙂
Fikovnice:Taky nesnáším doktory…ale myslím, že na tetanovku přeočkování dr. nezve. Aspoň co si pamatuji, tak já byla vždy přeočkovaná tak nějak spíš náhodou. Jednou mě pokousal psoun, podruhé už ani nevím, pak jsem to i jednou měla propadlé. Co vím, vakcíny by měly držet 20 let.
Tak můj praktik ano. I si hlídá termín preventivních kontrol.
Anonymní:Ani bych neřekla mstivé, ale co dělá naše je takový naschvál. Když ji jdu vyčistit záchod, tak přiběhne a musí honem vykonávat potřebu, ať čůrat nebo kakat. Dělá to úplně vždycky a nenechá se vyrušit ani když ji hrabu pod zadkem.
Tak přece nebude vykonávat potřebu do špinavého… Dělají to i někteří koně, když se přivedou z výběhu do boxu.
Bobca:Ahoj Reni🙂..Já myslím,že je to jak u psů..mě kousl pes a naštěstí to byl veterinářův😊Se zjišťuje,jestli to zvíře bylo očkované..asi proti vzteklině,hm?
Jak jinak?jsem tě tu chvíli neviděla-byla nějaká dovča??😎Teď už jsi určitě v plném zápřahu👍
Povinná vakcinace proti vzteklině je jenom u psů. Kočku má naočkovanou málokdo. Já teda ty stájové očkovávala, ale to je už hodně let tamu nazad. Od 2004 u nás vzteklina není, talk proč vyhazovat peníze. Navíc kočky trpívají na postvakcinační sarkomy.
Jo, jo, už druhý týden jsem v plném zápřahu. Dopoledne praxe, odpo výuka. Ale aspoň je venku hezky.
ančovička:Kastrovali jsme už nejméně 20 koček a po kastraci byly všechny mnohem milejší a přítulnější, než dřív… ta kočka neví,jestli ji vzali dělohu nebo slepák 😀. …na řeči “jedna pani povidala”, nedejte..😉
Souhlas. Kolegyně je kočičí člověk, stará se o skupine polovemkovních a polojejích koček. Každá, kterou se jí povede odchytit, jde na kastraci. A říká, že je na těch kočkách vidět, jak se jim uleví.
Zrzavci:Prohlídku měla nedávno, před tou operací, te´d náš čeká kontrolní RTG. Já se bojím abych ten karsivan nedala třeba zbytečně brzoK, že jako abych si nevystřílela náboje zbvytenně no brzo,
Ve 12 letech to není zbytečně brzo.