Aktuálně: 3 720 inzerátů211 453 diskuzních příspěvků18 265 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 20.09.2023, 09:38:42 xxx.xxx.224.101
assil:

Proč ne? Většina PP psů jde na mazlíka a do chovu nijak nezasáhnou, takže fakt by mě opravdu zajímalo proč si někdo myslí, že všechny PP vrhy by měly být geneticky super na výši.

Prostě si to myslím. Z principu. Třeba i ten mazlík nakonec do chovu zasáhne, když si to nový majitel  rozmyslí.

A u nepracovních plemen by nás mělo zajímat minimálně zdraví.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:30:42 xxx.xxx.224.101
assil:

Není, ty potřebuješ dostat lidi, kteří nebudou litovat času a peněz na krytí venku nebo importy fen psů a takových lidí moc není a že to zvládneš s jedním vrhem je šance dost malá, spíš si to většina těch lidí rozmyslí jakmile zjistí, že když budou chtít po té své feně štěně, tak budou muset jet za psem přes půl Evropy.

A proto jela kamarádka s fenou do Holandska. Dvakrát. Protože na poprvé se nezadařilo.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:29:17 xxx.xxx.224.101
assil:

Vy ale máte mám dojem pracovní plemeno? To bude určitě ale jiný, ale společenská plemena, která si většina lidí kupuje jako rodinné psy a mazlíky, tak je uchovněno fakt celkem málo a uspokojovat tyhle lidi, kteří chtějí psa s PP, ale do rodiny, ne na práci, ne na chov, na tom nevidím nic špatného.

Navíc znám i chovatele, kteří radší prodají i špičkové štěně na mazlíka než na chov, když mají pocit, že se jako mazlík bude mít líp.

Já ano. Viz pišišvor - zákony genetiky platí pro všechny. A vyrábět příbuzné “jenom” mazlíky mi prostě nepřijde jako správná cesta. Kór, když z toho původního mazlíka nakonec stejně vypadnou štěňata. Protože si to nový majitel rozmyslí.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:23:27 xxx.xxx.224.101
Klóbrc:

dobrý den, jaké všechno ovoce je vhodné pro králíky? Vadily by jablka nebo mohu dávat? V jakém množství, děkuji, Klóbrc

Za mě žádné. Ale odpoví zkušenější.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:21:39 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Pre budúcnosť - 

Je nejaká prevence , keď nerátam (zdroj nákupu, krmivo,priestor) ako predísť tejto “infekcii” - mycoplazma ? ! Prípadne ako a čím zaočkovať (by mali byť očkované ) nové jedince - zvýšiť imunitu zvíeraťa? 

Ne. Malochovatel nejde cestou očkování a odčervování (bo chemie), ale tvrdou selekcí na zdraví.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:16:49 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

vůbec jsem si nevšiml, procházím příspěvky, ale třeba to pomůže jiným začínajícím.

Já taky příspěvky procházím, ale vytáhnout nějaký po 11 letech? Jinak máte pravdu, třeba to někomu pomůže.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:11:08 xxx.xxx.224.101
Fikovnice:

Já bych nebyla až tak kritická.

Hnis už tam mohl být ve stavu, kdy nešel punktovat. Popravdě, někdy se to seškrábe třeba kyretou. Pravda, lokálně opíchnout to mohl…ale i to má své “proti” - v zánětlivé tkáni se významně oslabuje působení lokálních anestetik, mnohdy nefungují vůbec.

Taky pravda. Moc dobře si pamatuji extrakci zanícené osmičky. Ani po druhé lokálce se anestetický efekt nedostavil.

kometa
kometa 20.09.2023, 09:09:03 xxx.xxx.224.101
Doron:

Čanko, mám úplné pocity viny.😔 Člověk Vás přemlouvá, ať jdete k doktorovi a oni jsou pak na Vás tak hnusní.., jak nějací felčaři ve středověku..

Jak píše Bobča, případného “řezání” se nebojte. 

Je to mnohem méně bolestivé než to, či Vám doktor dělal teď. Dělá se to pod lokální anestezií.

Ale asi bych si vyžádala jiného lékaře..

A proto s takovými a podobnými problémy chodím za kamarádkami veterinářkami. Ty mě trpět nenechají.😉

kometa
kometa 20.09.2023, 09:01:56 xxx.xxx.224.101
Daniel:

Dobrý den,

s tou pitvou to není tak jednoduché. Mluvil jsem s naším veterinářem, který mi řekl, že běžný doktor pitvu nedělá, musel bych zvíře dopravit na sběrné místo, například do kafilérie a odtud ho pošlou na spec. pracoviště. Musí se jednat rychle, aby nedošlo k rychlému rozkladu, nebo zvíře před odesláním dát do mrazáku, což by mi u manželky neprošlo. Navíc je to i docela drahé. 

Zajímavé je, že k úhynu došlo vždy v noci, tak mě napadlo, jestli to třeba nezpůsobili čmelíci, kteří přes den spí a v noci sají krev, ale zase, při tom hromadném úhynu mi to přijde nepravděpodobné. Závadné krmivo, myslím, můžu taky vyloučit, kupuji originální krmivo pro křepelky u nás v zemědělském obchodě. Zkusím nainstalovat ke kleci fotopast a uvidím, jestli se něco (kočka, potkani) nesnaží do klece dostat. Možná  z toho mohly mít křepelky stres a uhynuly. Ještě minulý týden jsem jich měl deset, nyní mi zbývá jediná, chudinka. Odcházely postupně, každou noc tři, dvě. No, uvidím…

Z kafilérie na pitvu? Co je to za nesmysl? Jo, občas se tam pitvá, ale jenom velká zvířata.

Odkud jste? SVÚ mají v každém krajském městě. Bez vyšetření tam se prostě nikam nepohnete. Ale pokud vám zbývá poslední… Co chcete ještě vidět?

kometa
kometa 20.09.2023, 08:47:24 xxx.xxx.224.101
Odberryho:

Já ani netušila, že se kastruje ptactvo 🤭

Už ne, ale třeba M.D. Rettigová se zmiňuje v kuchařkách o kapounech. Tenkrát to bylo běžné.

kometa
kometa 20.09.2023, 08:39:57 xxx.xxx.224.101
Fanek:

Ahoj, máte někdo zkušenosti jak funguje u koní spoluvlastnictví? Přemýšlím nad tím jestli je to dobrá věc, jaké to má výhody a nevýhody při rekreačním ježdění, když se dva domluví aby to neměli ke koni příliš daleko.

A já znám tři holčiny, které se domluvily a ani pak neměl kůň pravidelný pohyb. Je to složitý.

kometa
kometa 20.09.2023, 08:36:38 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Prosím kdo by mi pomohl vymyslet speciální krmnou dávku pro starší kočku bez zoubků. Navíc má nemocné dásně a tvrdší krmivo už ji dělá problémy. Dá se něco vymyslet jiného, než jen konzervy? Díky.

Nemocné dásně… Ledviny jsou v pořádku?

kometa
kometa 19.09.2023, 13:36:25 xxx.xxx.224.101
kometa:

Já se jim ozvala taky. Proč jako nechali kastrovat ročního psa? Odpověď - co mám za problém a že nechávají kastrovat i mladší. Tak jsem napsala svůj názor - nelichotivý a lehce jedovatý.

A pokračování - mám zastaralé názory a kvůli takovým, jako jsem já, se množí psi a vznikají další a další nechtění kříženci. A taky nemám mozek.😲

Jo a ročně vrážejí do psů 3,5 miliónů… Asi dobří sponzoři.

Tady je svět a lidi, naštěstí, pořád normální.

kometa
kometa 18.09.2023, 17:05:50 xxx.xxx.147.163
Ariška:

Proč mnozitelstvi? V čem je problém? 

Znám jedny chovatele, už mají 3. vrh od stejného páru. Ptám se ze zvědavosti, nemám ani od nich psa.

Protože genetická variabilita.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:21:29 xxx.xxx.224.101
Věžička:

Vetoryl je prostě pro jinak zdravého psa, který trpí pouze cushingem. Jenže cushingem trpí hlavně starý psi. Není to tedy dobrý byznys? Než stanoví jak silnou dávku pes dostane musí podstoupit v podstatě celodenní pozorování, píchnou mu určité množství kortikoidu a po 3 hodinách odebírají krev, aby se zjistilo jak se nadledvinky vypořádají se zvýšeným množstvím hormonu a to 2x. Moje fenka je vystresovaná při každé návštěvě veteriny. Takže už fakt, že jsem ji musela nechat v cizím prostředí (vet je 25 km od nás) jí moc neprospěl když skoro nevidí a neslyší. Fakt si vyčítám, že to podstoupila. 10 dní po 24 hodinách 1 vetoryl 30 mg, protože 25mg na její výsledek množství hormonu neexistuje, respektive ano ale v podobě 2 balení 10 mg a jedno 5 mg. Zatímco 30mg stála na 10 dní tisícovku v té druhé variantě by to bylo 2 a pulkrat dražší. Efekt žádný, třes zadních nohou, občas ublinkne. Mám ji celodenně na očích, pelech u počítače - práce z domova. Venku je v pohodě i pomalu kluše, přijdeme domů a projev Alzheimera. Po 10 dnech mi bylo řečeno že musí absolvovat pozorování znova, aby se zjistilo, jak vetoryl hormonálně nadledvinky zvládají. Tak jsem řekla, že bez efektu, a jelikož mi nebylo sděleno dopředu, že pozorování (bratru za 3 tisíce) se musí absolvovat po každém měsíci, aby se případně snižovala dávka, odmítla jsem další léčbu. To ale není možné. Najednou přestat, takže jsme dostali na měsíc 10 mg denně (pije po nich trochu méně). Vyžádala jsem si rtg jater, kde se zjistil nádor. Štítná žláza zhoršená. Takže dieta granule Fortify hepatic ( ty jí moc chutnají) a Hepatiale forte kapky na měsíc. Takže zůstaneme u diety, plus ostropestřec jí smíchám s trochou jogurtu a nechám ji v klidu. Chuť k jídlu má. Celý tenhle candrbál 12 tisíc a ty nervy okolo. Prostě chceme snad, aby se psi dožívali stejného věku jako lidi? Není to náhodou tak, že nás o tom chtějí veterináři přesvědčit? Je to můj třetí pes a dva před ní se dožili 15 let. A všichni miláčkové. Takže si kometo vyberu klid a nutné smutno nakonec.

Váš pes, vaše volba. Ptala jste se na naše názory, my je napsali/y.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:11:52 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Mám dotaz  - Horsano, škytala jste včera tako kolem  cca pátý hodiny odpolední? Musela jste škytat hodně, vymetala jsem včera verandu, která je ve fázi výstavby a kam se myš dostane, vymetala jsem prašnej stavební bordel a v tom vířícím prachu jsem si vzpomněla na vás. 

Jinak si myslím, dámy, že právě tahle forma provozu, vás činí odolnými a nesmrtelnými. 

Též si myslím. Covid mě obešel širokým obloukem. A že jsem pozitivních a nemocných měla kolem sebe dost.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:08:34 xxx.xxx.224.101
Drvodělka fialová:

Je spousta, ale opravdu spousta druhů zvířat, která můžete chovat jako společníky. Budou vám dělat radost a nepotřebujete k tomu haldu povolení. Opičky nechte v přírodě nebo v zoologické zahradě. Pokud po nich ale tolik toužíte, nechte se alespoň někde zaměstnat nebo tak něco jako dobrovolník u někoho, kdo už má s chovem podobných choulostivých zvířat zkušenosti. Přece je nechcete z neznalosti trápit. Osobní zkušenost teorie z internetu nenahradí.

Vždyť je to zase takový ten výkřik do tmy. Nudící se dítě, byly ještě prázdniny.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:03:44 xxx.xxx.224.101
Tenurri:

Ty jo…krom toho, že to je prasárna, tak jsem žila v domění, že PP psi se v útulku nekastrují. 
Ale mě se celkově nelíbí ani to tlačení do kastrace i u kříženců. Kamarádka si brala 4 měsíční štěně z útulku a od 6 měsíce ji tlačili do kastrace a měla ve smlouvě, že psa musí do roka vykastrovat a že jí ho snad i odeberou, pokud to neudělá (na což by asi ani neměli mít právo?).

Ne, neměli. Už se to tady řešilo několikrát.

A pokud by měli smlouvu postavenou tak, že bych musela, tak si toho psa nevezmu.

kometa
kometa 18.09.2023, 13:00:13 xxx.xxx.224.101
Vahine:

Tak nic, bylo to zbytečný🤷‍♀️….do roka je pes štěně a pak už se může kastrovat, když je pes zdravý…

až půjdu příště do adopce, tak se budu snažit  nezakoukat se do jednoročka…. 

Já se jim ozvala taky. Proč jako nechali kastrovat ročního psa? Odpověď - co mám za problém a že nechávají kastrovat i mladší. Tak jsem napsala svůj názor - nelichotivý a lehce jedovatý.