Daniel: Dobrý den,
s tou pitvou to není tak jednoduché. Mluvil jsem s naším veterinářem, který mi řekl, že běžný doktor pitvu nedělá, musel bych zvíře dopravit na sběrné místo, například do kafilérie a odtud ho pošlou na spec. pracoviště. Musí se jednat rychle, aby nedošlo k rychlému rozkladu, nebo zvíře před odesláním dát do mrazáku, což by mi u manželky neprošlo. Navíc je to i docela drahé.
Zajímavé je, že k úhynu došlo vždy v noci, tak mě napadlo, jestli to třeba nezpůsobili čmelíci, kteří přes den spí a v noci sají krev, ale zase, při tom hromadném úhynu mi to přijde nepravděpodobné. Závadné krmivo, myslím, můžu taky vyloučit, kupuji originální krmivo pro křepelky u nás v zemědělském obchodě. Zkusím nainstalovat ke kleci fotopast a uvidím, jestli se něco (kočka, potkani) nesnaží do klece dostat. Možná z toho mohly mít křepelky stres a uhynuly. Ještě minulý týden jsem jich měl deset, nyní mi zbývá jediná, chudinka. Odcházely postupně, každou noc tři, dvě. No, uvidím…
Z kafilérie na pitvu? Co je to za nesmysl? Jo, občas se tam pitvá, ale jenom velká zvířata.
Odkud jste? SVÚ mají v každém krajském městě. Bez vyšetření tam se prostě nikam nepohnete. Ale pokud vám zbývá poslední… Co chcete ještě vidět?