Doron:Tipovala bych, že lovcem mohl být krahujec.
Nebo i kočka…
Doron:Tipovala bych, že lovcem mohl být krahujec.
Nebo i kočka…
Anonymní:Dobrý den,podle kresby peří,zbarvení křídla a nohou se domnívám,že se jedná o Skorce vodního.
Nezpochybňuji, ale co by dělal skorec uvnitř velké plechové haly? Není to spíš prachobyčejný kos?
Anonymní:Zajímavé, ale skoro bych si tipl že to od výfuku nebude. To by musela na něm ten zobák mít přidržený déle a určitě by ucukla když by ji to pálilo.
No, ono zobák je rohovina nez citu. Že by si ho upálila až na škáru? Tím z ničeho zadavatelku neobviňuji.
Buggyra:Není to Harry, ale Hanny. A Hanny je kobyla 🙂
No, já už halt blbě vidím na ta malá písmenka.
Anonymní:Ospravedlňuje sa - neuvedomil som si že možnost pripievať ma ktokoľvek kto ma prístup k netu .
A ako “to” chováte vy? ..
Zadavatel musel upratat - protože rýma -
Nechovám, ale viz výše - mám dost chovatelů v okolí.
A vy jste můj příspěvek očividně nepochopil(a).
Mám otázku:Zdravím,
na FB prohíhá diskuse ohledně akutní operace deformovaných nohou hříběte v Belgii, kdy se hříbě moc nevešlo do dělohy. Operace prý raritní, v ČR končí vždy blbě.
Dle majitelky jde o:"narušení růstových plotýnek do 8. týdnu života. Postupné uvolňování šroubů, dokud se nožky nesrovnají."
Věděl by někdo, o jaký stav přesně může jít a jaká je prognóza a nejčastějčí příčina? Přikládám odkaz na sbírku, z které info a foto čerpám (je tam i RTG - vyčte z toho někdo něco?)
Hříbě se nevešlo do dělohy - asi vešlo, jinak by to klisna nepřežila. S kontrakturami se (nejen) hříbata rodí běžně. Ale nic takového na fotu nevidím.
Spíš mi to přijde jako snaha přijít k penězům. Harry - to je mužské jméno, ne? Já na fotkách vidím spíš klisničku než hřebečka.
Mám otázku:Ještě doplňuju veřejně přístupnou fotku koně - měl se narodit na Velikonoční neděli - tedy 9.4.2023, foto je z 15.5. Čeho si na postoji všímat? Díky.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=597663635761242&set=pcb.816124566501419
Viz Buggyra. Já na fotce nic nevidím. Ani na RTG. Ale nejsem tak moc fundovaný ortoped.
Anonymní:Važena pani / pán - pointa neni vo “vadi / nevadí ” co do vrabcú a.t.c …
Tak napr. vadilo by Vám “vysekat” celé hejno slpeic protože se nakazili rýmičkou od poľných vtákov od M.Žbirku? 😀 … Co se tady řešilo pár dnu spátky …
Takže predpokladám že asi áno / každému chovateli by to vadilo - Najmä v prípade ak by takto musel “ upratat” hejno 3x po sebe v jednem roku … Protože přenašeči - podle veterináře …
Mne osobne ti vtáci také nevadí - až do momentu kdy příde na rad to o čem píšem vyššie ..
Na místě zadavatele by mě zajímalo, proč musel 3x za rok “upratať” celé hejno. Holt asi slabší oddíl.
Viz Buggyra - buď chovám hejno ve voliéře s minimální možnosti nákazy volně žijícím ptactvem nebo odchovávám volně odolná zvířata - podle hesla “přežije jen nejsilnější”. Tak to má většina mých známých.
Buggyra:Povalování se u nás dělá? Já myslela, že u nás se používá jen vypouštěcí honda, na zachycení, a rozhodčí hodnotí podle toho, kterou část těla nebo kolik nohou se dostalo do smyčky. Myslím sportovně. Na dvorku si určitě každý dělá kde co.
Já vlastně nevím, viděla jsem v televizi, mohly to být záběry ze zahraničí. Ve westernových disciplínách se nepohybuji.
Buggyra:Také jsem se zamyslela nad pasenými zvířaty, když je to pojímáno jako sport. Ještě si umím představit u koz a ovcí, že si na to zvykou, a berou to jako nutné zlo, když je to pár hodin týdně. Ale ty kachny z toho rozum mít nemůžou, ne? Ono cílem určitě je, aby byla ta zvířata v klidu, věřím.
Taky jsem tu koukala na dotaz, jak na pasení, že si chce slečna pořídit borderku, a její kamarádka že má stádo ovcí, které bude moct ta borderka pást. Nějak jsem si neuměla představit, co tím ty kamarádky myslí, jestli je potřeba denně přehánět to stádo ze stodoly na pastvinu a zpět, tak to je asi rozumné, ale jestli “chodit pást” by mělo znamenat chodit s borderou do ohrady k ovcím, ať je trochu pohoní, tak to mi přijde jako zbytečná buzerace.
Já si myslím, že ta zvířata pro sportovní učení jsou na to zvyklá všechna. A rozhodně mi to pro ně přijde méně stresující, než lasování a povalování telat. Ale i tam mají, pokud vím, pravidla, aby nedocházelo k týrání.
Anonymní:Z jakého důvodu je dobré morčata koupat?
Z žádného.
Zrzavci:tohle neexistuje, to nemůže existovat
Obávám se, že může.
Varaxi:Kapoun byl odjakživa jen a pouze kastrovaný kohout. Jak se jmenuje kastrovaný králík, nevím, ale kapoun to není.
Ono to pojmenování asi ani není, protože králíci se začali kastrovat až v éře domácích mazlíčků. Ostatní kastráti se naší historií táhnou už delší dobu.
Anonymní:Zdravím vás. Mám velký problém s naším pískomilem. Kousek svého ocásku asi cca 1,5 cm má omylem utržený a trčí mu z toho kost. Mám o něj dost velký strach, aby mi nějakou nákazou neumřel.
Dále bych se vás chtěla zeptat, jak dlouho to bude trvat, až mu to zase zpátky doroste?
Předem vám děkuji za odpovědi.
Boha jeho! Až vám bude čouhat z nohy kost, budete se ptát na internetu nebo půjdete k doktorovi?
Tohle už nikdy nedoroste a hrozí infekce až sepse.
Peji:U mojí fenky byl cushing zjištěn ve 13 letech. Byl nasazen Vetoryl. Hodně jsem tenkrát k tomu hledala informace. Zjistila jsem, že průměrný věk dožití po nasazení vetorylu je cca 1 rok, výjimečně 2 roky. Komplikací je, že se neustále musí hlídat krev a upravovat dávkování. Moje fenka zemřela 3 měsíce po začátku léčby. Ale u ní se přiřadily další problémy. Pokud by jí to mělo zkvalitnit závěr života, šla bych do toho. Že by šel cushing vyřešit operací jsem ještě neslyšela. Pokud je ale známa přímá příčina - nádor a šel by ostranit, tak asi možné to je. Narkózy bych se nebála ani v tomto věku, pokud má srdíčko v pořádku.
Nádor na nadledvinkách se odstranit dá. Ale častější příčinou je nádor na hypofýze a to se operovat nedá. Přesněji řečeno se to nedělá.
Lapiduch:Dobrý den, sedají kachny indických běžců na vejce nebo je nutná líheň. Děkuji nejlépe za osobní zkušenosti.
Dejte na ančovičku, je to dlouholetá zkušená chovatelka. Radou XY bych se neřídila.
Varaxi:Nemusíte zrovna sekat, pokud to je v zájmu užitkovosti. Jen ten kus nebudete rozmnožovat.
Ale tím neřešíte problém eventuálního bacilonosičtví.
Anonymní:Ouu, to mi príde radikálne,keď si predstavím že tie smiešne stvorenia vypiplem od křátka,poznám ich každej jednej povahu a teď je mám seknout? Brrr
Ale o tom chovatelství je. Kamarádka nechala utratit i hříbě, protože se narodilo s nevyvinutými šlachami. A to na něj čekala 11 měsíců.
Fikovnice:To Vám napsali???😠👎
Btw, nečetla jsem to celé…do kolika psů??
3.5 mega přece není u útulku/spolku moc, nebo se mýlím?
Ohledně financí netuším.
Spíš se nejmenovaná slečna chovala, jako když sežrala všechnu moudrost světa a zpochybnila i mou kvalifikaci - v mailu jsem záměrně uvedla celé jméno i s titulem.
Ale bylo to marný, bylo to marný, bylo to marný…
Oni/y ty chudáčky pejsky přece zachraňují.😕
Zrzavci:No, tak to je celkem smutný teda, takováhle reakce. Můžete se jich na oplátku zeptat, zda jsou si vědomy dámy toho, co takovýmhle krokem napáchají na psychice jedince. Ale nemá to cenu nastane slet čarodějnic.
To jsem se právě zeptala. Jestli vědí něco o fyzické a psychické dospělosti. A jejich odpověď viz výše. Na poslední mail jsem ani nereagovala, bo by to nemělo smysl.