Aktuálně: 3 721 inzerátů211 464 diskuzních příspěvků18 265 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 25.09.2023, 12:58:45 xxx.xxx.224.101
Doron:

Nene, to není 🤣 ! Dokonce se tomu nějak říká, ale zapomněla jsem jak.. Ekozahrada to není, nemůžu si vzpomenout..

Mám to ale taky, chci jít s dobou !

Přírodní zahrada? Kolegyně ji má, i s certifikátem. A chodívají tam občas děti z mateřské školky.

kometa
kometa 25.09.2023, 12:55:33 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

potřebuju poradit s britským kocourem. Mám ho doma už dva roky, je vykastrovaný. Potom mám ještě dva psy, fungují spolu bez problémů. Před pár měsíci jsem dala kočičí WC z místnosti na balkón. Kocourovi jsem dala na balkon ještě šplhadlo a to má úspěch, z vyvýšeného místa teď sleduje venkovní život takže ven chodí pozorovat rád. Problém je ale v tom záchodu. První dva týdny chodil čurat do psícho pelechu na deku! Chodí ale i do svého venkovního wc, několikrát denně se vyčůrá nebo vykadí i venku ale občas i do psího pelechu. Už nevím co s tím. Nějaká rada, aby přestal psí pelech počůrávat a chodil jen do svého kočičího záchodu ?

Zdravotní problém? Několikrát denně se vyčůrá i vykadí mi přijde dost. Stres ze změny?

kometa
kometa 25.09.2023, 10:21:43 xxx.xxx.224.101
megi-the-pes:

Tak co teda máte? Chrome a Seznam dělají úplně to samé? Podíval jste se na jejich verze, jsou aktuální? Vyhodil jste cookies? V nich je velký problém, pamatují si i to, o co je nikdo neprosil, takže se furt vrací na stejné  místo a to místo obsahuje chybu… Taky se zkuste připojit jinde k wifi, tady jste pořád pod jednou IP, takže doma stále? Nebo data? Aktualizovat telefon; vše, co k aktualizaci nabízí, aplikace, všecko… Až bude aktualizovaný tel., stáhněte si nový prohlížeč, třeba Firefox. Pak sem přijďte, zkuste nepovolit cookies (pokud to přes ten nápis zde bude čitelné) a nevyplňujte žádné jméno a založte téma. Když to klapne, zkuste přidat příspěvek do nějakého tématu na první straně. A pak třeba vložit inzerát. Postupně, pomalu a pište si výsledky, ale přesně, nebo printscreeny dělejte, pište si to, vkládejte do Wordu, pak to adminům pošlete vcelku… oni se jinak admini nehnou, když mají půl informací, to zas musíte pochopit Vy. A taky můžete použít jiný telefon (a zas zjistit verzi prohlížeče
 https://blog.webtech360.com/cz/internet/jakou-verzi-google-chrome-mam/88860552) na vaší wifi, esi to bude dělat to stejné. Nezapomenout po aktualizacích restartovat tel. …osobně bych restartovala i modem… vytáhnout ze zástrčky (elektřiny), chvíli počkat, zas zapnout… máte nějak záhadně dlouho stejnou IP, takže bych se nakonec zeptala poskytovatele, zda nemám nějakou natvrdo IP a jak dostat jinou; dynamickou; mění se občas, Vaše IP je furt stejná, třeba je i tam nějaký trabl. 
Aktualizovat vše, restartovat, jiná wifi, jiný telefon, nevyplňovat nic, založit téma, přidat jinam příspěvek.
Přeju moc hezký večer. 🙂

Já jsem teda počítačový blb, takže co píšete je pro mě svahilština.

Ale mám taky stále stejnou IP adresu, už léta, přesněji řečeno dvě - doma a v zaměstnání a potíže nemám.

kometa
kometa 25.09.2023, 10:13:09 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Zrovna teď na té přednášce o krmivářství v Lysé popisovala paní doktorka, že tento vzoreček byl vyroben na plnokrevnících, a že pro mohutnější teplokrevné koně je vhodné počítat +50 kg, no a pro coby (irské…) +80 kg … Pro mě zajímavá nová informace 🙂

My tedy máme ve vsi sběrné suroviny, takže si koně chodíme vážit tam (to je nejlepší, vřele doporučuji, automobilová váha s přesností na půl kila (!) ), ale tak pro info.

Nebo na statcích, kde mají váhu pro dobytek.

kometa
kometa 25.09.2023, 10:11:42 xxx.xxx.224.101
Jesie:

ty jo…já jezdím našeho 6ti letého klidně i před kolmicí ,dokonce do něj nekopu a bičík nepoužívám…to asi nebudu koňařka 🙄

Jo jo, pamatuji si, jak dlouho kamarádky kobyla (tehdy ještě budoucí drezuračka ST, pochválená i na trenérských zkouškách) chodila jako žirafa. 

kometa
kometa 25.09.2023, 09:59:59 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Tuhle jsem si všimla, že když už přede mnou někdo nějaký příspěvek nahlásil, tak se objeví u těch tří teček hláška “už bylo nahlášeno” nebo tak nějak - to na iF nebylo - a je to užitečné! 🙂 Takže už netřeba komentovat ;-) 

Jo, máte pravdu. Už jsem si toho vlastně jednou všimla. Takže už nebudu komentovat.

kometa
kometa 24.09.2023, 20:21:49 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj.Chtěla bych se zeptat,jaké plemeno by bylo pro mě vhodné.Bydlím v centru velkého města, ale hned před domem mám velký park.Je možné chodit se psem 3x denně ven, ale ráno a večer pouze 30 minut.Odpoledne je, ale možné jít ven běhat.Park je obklopen silnicí, kde mi jednoho psa už přejelo auto, tak by bylo dobré kdyby byl pes inteligentní a ne tvrdohlavý.Jako plermena se mi líbí Kavalír king charles španěl a Border kolie.Nevím jesli jim bude ,ale tohle prosředí vyhovovat.Chtěla bych aji vyskoušet agilitu.Díky

Kavalíři jsou prolezlí chorobami a borderce jenom běhání stačit nebude. Možná to agility.

kometa
kometa 24.09.2023, 17:30:57 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, navštívil jsem o víkendu velkou kozí farmu, všechno super ale jedna věc mi přeci jen skazila dojem. Všechny kozy takto pomalované barvami. Proč se to dělá? Je to dost ošklivý na bílé koze.

Obrázek Obrázek

Třeba očkování, odčervení nebo jiný zootechnicko - veterinární zákrok. Ve větších chovech běžné, taky jsme dělali u telat, ovcí nebo selat.

Je to praktické, když nemusíte luštit ušní známky a i na dálku vidíte, které zvíře potřebujete ještě chytit a ošetřit.

kometa
kometa 24.09.2023, 15:21:09 xxx.xxx.147.163
Doron:

Asi se slepicema dělám hodně věcí špatně, ale jim to nevadí a mají se dobře a výborně nesou😊.

Dávají, potvory, přednost zbytkům před krmnou směsí, tu žerou tak nějak z povinnosti. Ony toho vůbec moc nesežerou, v létě jsou téměř soběstačný. Mám problém s tím, že musím uklízet zbytky, aby nelákaly potkany..

Mně se náhodu  přístup paní Zrzavcový líbí , všechno promýšlí aby byla připravená, ne takovej hurá styl jako u mně 😅.

Myslím, že slépky u ní budou šťastný, a jak jí už trochu znám, budou i vycvičený 🤣.

Jako - sedni, lehni, zůstaň?🙂

kometa
kometa 24.09.2023, 15:13:50 xxx.xxx.147.163
XY.:

Když už máte potřebu na ten blábol odpovědět proč 🤦 citací ? 

Tím říkám ostatním, že je nahlášeno. Abychom se nedublovali.

kometa
kometa 24.09.2023, 15:08:27 xxx.xxx.147.163
Malenová:

Ráda bych si přečetla názor zdejších koňařek na vyvazovací otěže. Myslíte že jsou vhodné pro mladé koně? Můj názor je že nejsou vhodny. Jak donutit koníka aby dal hlavu na kolmici když je okopany a bičík nefunguje? Děkuji, Malenová

Kůň se jezdí odzadu a hlava na kolmici je až třešnička na dortu. Na okopaném koni (jak moc je mladý?) se moc nenaučíte. Změnila bych oddíl. Nebo trenéra.

kometa
kometa 24.09.2023, 15:00:13 xxx.xxx.147.163
Karinator:

Dobrý d 💋en mám prosbu daroval by někdo Mainská mývalíbezpapirovou děkujeme 

Bezpapírová MCO je oxymoron. A jestli nemáte peníze na koupi zvířete, tak si ho nepořizujte.  Vstupní cena je to nejmenší.

kometa
kometa 23.09.2023, 14:32:31 xxx.xxx.147.163
Mazda:

Jak moc je problematické pro ježdění mít koně s kapřím hřbetem?

Foto? A stejně by se měl vyjádřit veterinář - ortoped a fyzioterapeut.

kometa
kometa 23.09.2023, 09:17:48 xxx.xxx.147.163
Plaka:

Ještě jsem zkusila se teď přihlásit trvale. A hele, najednou vše funguje, jsem v seznamu online uživatelů, mám ikonku v diskuzi vpravo hore. Takže asi nějaký brouk u lidí, co nechtějí být trvale přihlášení. 🙂

Já jsem přihlášená trvale a no problém.

kometa
kometa 23.09.2023, 09:13:31 xxx.xxx.147.163
Verun:

hříbě má osu prstu na zadních “prolomenou ” vzad.

Přední stěna kopytka  není v ose s kostí spěnkovou… takový medvědí postoj

Podívala jsem se ještě jednou a nic tam nevidím. Medvědí postoj už vůbec ne. Ten vypadá jinak.

kometa
kometa 23.09.2023, 09:08:28 xxx.xxx.147.163
Verun:

Jo lyže má, kobyla může mít pravidelné strouhání ,  kdejaký podkovář vám todle vyrobí a tváří se, že to je normál…takže soudím co? vím zase prd. 

Soudím to, že dobrý majitel je poučený a ví, že tenhle podkovář je na prd. 

Já si vlastního koně pořídila ve 40 letech, od 16 jsem jezdila a měla už něco nakoukáno. A tohle bych prostě nepřipustila.

kometa
kometa 23.09.2023, 09:04:48 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Dobrý den, moc se mi líbí hafling ale nejsem na něj se 165 cm a 58 kg moc velká?

Ne. Ale záleží i na vašem jezdeckém umění. Pokud toho ještě moc neumíte, budete vadit každému koni.