Aktuálně: 3 724 inzerátů211 500 diskuzních příspěvků18 267 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 27.09.2023, 14:00:54 xxx.xxx.224.101
Pruzinka007:

Ahoj!

Co si myslíte o kočiích voliérách? Je to pro kočky trápení nechodit po venku? Sousedi takovour mají, kočky spí a polehávají, spokojeně vypadají.

Je li přiměřeně velká s patřičným vybavením (větve, pelechy, závěsné hračky…), tak je to rozhodně lepší, než přejetá nebo zastřelená kočka.

kometa
kometa 27.09.2023, 13:58:43 xxx.xxx.224.101
AAA:

Pokud odčervení nic nevyřeší,může být problém jinde,také kohoutovi jinak nemusí nic být,může se jednat o sekundární problém v jícnu ,třeba po zapíchnutí něčeho ,nebo mírně poškozené dýchací sesty od roztočů.Já ho nevidím abych posoudil jeho stav,málo informací od zadavatele.Vitalita,váha,jestli dobře žere,kvalita peří,trus,vvýtok z nosních otvorů,oči,je toho moc podle čeho se dá posoudit nemocné zvíře.

Odčervení je nutné cíleně správným přípravkem takže nejdříve Srostlici ,možná by nebylo na škodu Entizol na trichomoniázu,ta také může krom jiných problémů vyvolat sípání.

No právě. Nemůžete jenom tak od klávesnice diagnostikovat a léčit. Si myslím. Když není známá příčina.

kometa
kometa 27.09.2023, 13:06:59 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

No, to byl spíš žertík - kdo má k dispozici přívěs, aby s ním mohl jet s koněm jen tak na váhu 🙂 

A tak si myslím, že takových lidí není zase málo. S vlastním přívěsem.

kometa
kometa 27.09.2023, 13:05:17 xxx.xxx.224.101
Tenurri:

Hmmm…nemůže mít nějaký určitý vliv i to, že předchozí generace té kočky s PP žily jen uvnitř, stejně tak kotě a mohou mít sníženou imunitu? 

Možná plácám, ale třeba ragdolla si venku představit nedokážu - nadýchaná srst jako chmíří, plemeno prakticky bez podsady. Z mojí zkušenosti jsou ty domácí pp plemena náchylnější k nachlazení. Kočka dostala rýmu, jakmile spala v zimě u otevřeného okna…kocoura si lehl trochu do průvanu a bum, zánět spojivek…

Otázka je, kdyby se takové kotě hned od začátku zvykalo venku, jestli bude i tak náchylnější.

Přece jen, doma se uklízí (neříkám, že tam je sterilní prostředí, ale ten rozdíl tam bude), většinou je domácnost bez větších teplotních výkyvů, atd…plus v zimě sychravo, sníh.

No nevím, z našich koček mám pocit, že by venku umřeli 😀

Kamarádka ragdollku měla. Pravda, jenom polovenkovní. Dost času trávila doma. Ale chodila normálně ven. Bez problémů.

kometa
kometa 27.09.2023, 13:00:23 xxx.xxx.224.101
Fikovnice:

Ty skříně kočky strašně zajímají, že?

U nás tedy Kukyho! Stačí, abych pootevřela na škvíru, nepozorovaně tam vleze a už si tam lebedí mezi kabáty, nejlépe se zapasuje někam dozadu, abych jej nemohla snadno vytáhnout!😄

Zrovna předevčírem si mladší Kubík otevřel skříňku (má šoupací dveře) a vytahal mi spodní prádlo.

kometa
kometa 27.09.2023, 12:59:09 xxx.xxx.224.101
AAA:

Podle příznaků to vypadá,že má parazita, Syngamozu,dát stranou,odčervit,vše se dá vyřešit,sekerku na tyto věci používali ve středověku,dnes máme účinná antiparazitika.Podobně nakažená zvířata můžete přinést i koupená přímo od chovatele,nebo nákazu přinesou ptáci,kteří navštěvují dvorek.

A co když to není syngamóza a odčervení nic nevyřeší?

kometa
kometa 27.09.2023, 12:45:30 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Proč otáčíte.? Diskuse by byla.tteba i o prdu.kdyby jste to ale vy a kometa nezařízly….

Ptám se stejně? Co jsme zařízly? Pouze jsme odpověděly na původní dotaz. Slušně a k věci. Po 40 letech u koní, kdy jsem jich měla pod zadkem pár desítek, vím, o čem píšu. Tak v čem je problém?

Že máme jiný názor než Verun? Ale tak to v životě chodí. A o tom je diskuze.

Zadavatelka nechť si vybere.

kometa
kometa 27.09.2023, 09:58:24 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Tak taky by se tam dal postavit kůň na přívěsu a pak přívěs bez koně 😀

Takhle se váží i psi, kteří nepostojí v klidu na váze. Dobrý nápad!

kometa
kometa 27.09.2023, 09:54:50 xxx.xxx.224.101
keriton:

Vše má výhody a nevýhody a zdravotní rizika, jakož i určité přínosy. Jsou na to studie, výzkumy, ale pokud se v tom chcete vyznat a vzdělat sama, tak teda hodně štěstí.  Veterináři mají různé přístupy, každý poradí něco jiného. 

Mně připadá nejlepší nechat zvíře co nejvíce dozrát a dospět, než mu udělám tak velký zásah do těla, hormonů, atd. Počkala bych až na 2. hárání, a pak bych třeba kastrovala, pokud vůbec. Nerada přirovnávám zvířata k lidem, ale tady mi to přirovnání dává smysl - kdo chce nechat vykastrovat nedospělé zvíře, nechť si představí kastraci nebo sterilizaci dítěte, a znovu se nad tím zamyslí. 

Musím reagovat. Při sterilizaci zůstane aspoň hormonální činnost. Na rozdíl od kastrace. Není to totéž. S ohledem na důsledky.

kometa
kometa 27.09.2023, 09:53:48 xxx.xxx.224.101
Marina:

Pořídili jsme si ke čtyřletému mopsíkovi malinkou fenečku (voříška).Do budoucna počítáme s její kastrací. Chtěla bych se zeptat kdy je nejvhodnější doba na kastraci. Fenka je 3 měsíce stará. Někdo doporučuje počkat po prvním hárání někdo dřív a moudrá z toho nejsem. Děkuji

Před 1. háráním určitě ne! Viz keriton - je to stejné, jako když byste dala vykastrovat 12leté děvče.

Osobně bych počkala aspoň 2 roky.

Chcete kastrovat jenom proto, že nechcete/nedokážete ohlídat nechtěné nakrytí? Nebo co vás k tomu vede?

kometa
kometa 27.09.2023, 09:47:24 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Myslím, že to se bez kvalifikovaného dohledu zvládnout dá. (naučit na holeň)

Já si to nemyslím. Beru podle sebe. Kdyby mně, začaátečníkovi, někdo řekl - použij holeň, tak pomalu ani nevím, kde ji mám (na těle). A jak ji mám použít - vpředu, vzadu, slabě, silně, přerušovaně? Jak poznám správnou reakci? Abych si koně neokopala?

kometa
kometa 26.09.2023, 20:51:55 xxx.xxx.147.163
Verun:

No jasně, tak to vidíme my, zkuste se ale vžít do jiné kůže, holka má ráda koně, jezdí kde  koně jsou v dosahu,( jaké mají zázemí mi nevíme-hala, jízdárna, soukromník, kroužek,),  většina dětí začne jezdit NĚKDE, ale určitě ne na super jízdárně se zázemím a s výcvikovýma lekcema. tak to je.  Takové děti mají většinou opravdový zájem jezdit, ale finance chybí, tak hledají kde se dá. Holka má teď úkol koně naučit na holeň …..

Naučit na holeň. Myslíte, že to zadavatelka zvládne sama?

Já jsem holt stará škola a vždycky jsem jezdila pod kvalifikovaným dohledem.

Bohužel, koně jsou prostě o penězích. Takže buď se budu někde plácat a trápit sebe i koně nebo holt zaplatím.

kometa
kometa 26.09.2023, 20:48:18 xxx.xxx.147.163
biaca:

Kočka podle mého celý rok být venku nemůže. Zvláště pokud budete mít kočku s PP  - může se nachladit…

Ps. navíc byste měla počítat, že i když si pořídíte tzn. rasu, které nevadí chodit na kšírech, se ji to líbit nemusí. Nahoře Vám doporučují bengálskou kočku, ale ne každá to může mít ráda. Můj starší kocour chodit ven nechce, na kšírech umí i přijde na zavolání, ale venku se bojí. Staršího kocoura jsem si pořídila s ideou, že s ním budu jezdit na kole v košíku, a on se pak krásně venku vyvenčí, ale chyby lávky. 

Mladšímu kocourovi to nevadí, ale také ho příliš často ven nevodím, především z důvodu staršího kocoura, jelikož on pak celou dobu pláče a mňouká. Ale ano, ten se dá venčit - u něj ani nepoužívám přepravku, když ho někam beru. 

Shrnutí pokud si pořídíte rasu, která je dobrodružná - musíte počítat i s tím, že budete mít pouze exteriérovou kočku protože především vše závisí na povaze zvířete. IDEA A REALITA SE ČASTO LIŠÍ. 

Pss. Jak píše Fikovnice ze 3 koček pouští jednu - i obyčejná kočka muže pokud na to není zvyklá vystrašená, tak je pro ni lepší zůstat doma. 

PSSS. I když o tom nyní přemýšlím, tak s 6,5 kg závažím bych toho asi moc nenajezdila. 

Proč by se kočka s PP měla nachladit? Pokud bude venku celoročně a bude zdravá a dobře krmená, přežije jako každá jiná obyčejná.

kometa
kometa 26.09.2023, 20:44:29 xxx.xxx.147.163
Arbora:

Netvrdila by som plošne, že majú nepohodlné chody, ten môj má práve veľmi príjemný klus a aj cval. Ale, je to polovičný Francúz a dosť robí aj jeho výška. Iné chody majú menšie kone. 

Já měla taky polovičního klusáka, 150 cm KVH a byl pohodlný. Ale zažila jsem i ty druhé.

kometa
kometa 26.09.2023, 20:38:48 xxx.xxx.147.163
Pertinax:

Dobrý den, jaké vejce ma méně cholesterolu perliččí nebo křepelčí? Nejsou to jen mýty že slepičí ho má nejvíce ? Děkuji, Pertinax 

Je to mýtus.

kometa
kometa 26.09.2023, 13:30:32 xxx.xxx.224.101
lesnizinka:

Možné to je, ale kolik jsi za život poznala, viděla koček s tímto problémem? Je mi 50 a já ani jednu, ty nejspíš tu jednu, takže pravděpodobnost to bude nula, nula nic. I kdyby to zrovna plíseň byla, netřeba zbytečně hysterčit, pokud paní nemá nějak těžce oslabenou imunitu. 

Já taky jednou. A taky jsem si původně myslela, že se jenom poškorpil s drzhým kocourem. A ona to byla plíseň, potvrzeno kultivací. 

Takže, není to časté, ale stává se.

kometa
kometa 26.09.2023, 13:28:06 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Může mi prosím někdo poradit, proč voda v nově založeném akváriu nepříjemně páchne po prvním dni? Žádná rybička neuhynula. Mám neonky, čichavce a sumečka. Můžete mi poradit, kde by se o akvaristice daly na netu sehnat informace? Moc dík za rady, jsem úplný začátečník.

Zatím žádná, ale to se změní. 

Viz výše. Akvárium se nechává minimálně měsíc zaběhnout. Jenom s rostlinami, případně šneky. Rybky až nakonec.

kometa
kometa 26.09.2023, 13:15:48 xxx.xxx.224.101
Verun:

…a to jsem podstatnou část textu s příkladama cvičení smazala…to by byl teprve oheň.

Dovolila jsem si tam jen nechat obecná doporučení, naučit jít koně od holeně a na stranové pomůcky. žádné drcání zadkem v sedle, aby se koník rozešel…asi tak.

PS: pusťte si seriálek o kobylce Stázce s Kuklovou(Jedna konská hystorie), budete blít od začátku do konce a to jsme to tenkrát jako děti žraly…

On si ne každý může toho trenéra dovolit, je to tak, bohužel, buď to nechtějí rodiče platit- což minimálně 1x týdně při 600-700stovkách za lekci je ranec, nebo není v dosahu, nebo si nesednou (trenér nemá individuální přístup)

doporučení na trenera je sice chválihodné , ale pro někoho nic neřešící, když to nejde

jednoduše už sem nepřijde a bude se plácat a možná i hůř, než když mu tady někdo něco poradí než trenéra. 

No jo, ale když nemám na trenéra (dobře - zkušenou osobu), tak nemůžu mít koně. A na kvalitních jízdárnách je takový člověk k dispozici a v ceně výcvikové lekce. Ano, je to drahý koníček, ale zbytný.

Upřímně, já bych se podle videí jezdit nenaučila. Potřebuji člověka na zemi, který VIDÍ a radí. Udělej to takhle, teď je to dobrý, teď špatný, protože…

kometa
kometa 26.09.2023, 08:41:27 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

jj, proto se ptám, hladovou jámu známe i u koní, ale tam je teda nedobrá i u kojící kobyly. Nicméně to není produkční zvíře a netahá se z ní zpravidla víc, než potřebuje hříbě. Děkuji za názor 🙂

Viz výše. Ono ty kozy jsou opravdu většinou jako “z kozy duch”. Tak jako mně se “nelíbí” achaltekinci, jsou prostě takoví nohatí, kostnatí - ale pro život na polopopuštích přizpůsobení.

kometa
kometa 26.09.2023, 08:38:13 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

No to je možné ale nic to nemění na tom že vzhledově na bílém zvířeti to nevypadá dobře, aspoň volit trochu neutrální barvy - hnědá, šedá a ne tolik křiklavé. Ještě nás napadlo že třeba kvůli dojení, aby se jim kozy nepomíchaly ?

Ale tady nejde o estetiku, ale o praktičnost. Vy jste asi z města a o zvířatech a jejich chovu moc (či spíše nic) nevíte, což? Těm kozám je to fakt jedno, jsou do určité míry barvoslepé. Jediný, koho to esteticky uráží, jste vy. A to je zase jedno tomu chovateli.