Aktuálně: 3 724 inzerátů211 495 diskuzních příspěvků18 267 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 28.09.2023, 10:35:37 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Právě, že nemyslím, proto se dohodneme, že se kouknem někam jinam. Začalo to gradovat až takto teď. Jenom jsem chtěla slyšet ještě názory na to někoho jiného, prostě si o tom hodit řeč. Dceři je 16, tak taky se dozvídám vše postupně, v určitých dávkách, ale už to právě je moc 😀

Opravdu jděte jinam. Než se stane neštěstí.

A ta kamarádka je plnoletá?

kometa
kometa 28.09.2023, 10:33:36 xxx.xxx.147.163
Maky:

Děkuji.  Tak to tak odpovídá.. Moje dcera s kamarádkou si našli ježdění u soukromníka na dvou koních. Prý na ně nemá čas. To, co mi povídá, se mi ale moc nezdá. Podotýkám, že za ježdění platíme. Venku od koní prý celkem dobrý, i klus a cval, ale jsou prý tvrdohlavý a občas zkouší, že někam nepůjdou. Na jízdárně se prý ten dcery nejdřív ani nerozjel, ted už s ním kluše, ale kolikrát se vzteká po pobidce a na druhou stranu kruhu se s ní pere, že klusat nechce. Zatím na té jízdárně necvala, ani ho nedonutí, protože pry donedávna ten klus byl hrozně jakoby zrychlený, nepravidelný, ale údajně se to zlepšuje. Na chvíli se pak na tu jízdárnu vykašlali a šla tam až ted po delší době v týdnu. Kůň ale prý mnohem víc blbnul, stavěl se na pobídku na zadní, vztekal se a uskakoval a zase na tu druhou stranu nechtěl jet. Prý je to jinak klidas hodný, ale ta jízdárna je praní a mě se to prostě moc nelíbí. Nevím jaké chování od koně po pauze je adekvátní a hlavně, aby se to nezhorsovalo.. Holky mají ZZVJ, nějaké hobby, ale aby chodili nekomu cvičit koně, to teda nevim…Já byla kdysi lesojezdec, ale do hloubky o různých koních povědomí nemám, byli stáří a vycvičení a už je to dávno.

Od takového ježdění bych odešla rychlým krokem. Holkám to nic nedá a ještě můžou přijít k úrazu. Zajímalo by mě, jak by se k tomu dotyčný majitel pak postavil. Dost pochybuji, že má pojistku. A asi mu na vlastních koních moc nezáleží, když je dá jenom tak z ruky a pustí lidi samotné ven.

Já taky jezdila u soukromníka. Trénovala nás na jízdárně (chodilo nás tam víc) a když jsem jela ven, doprovázela mě na kole. Než usoudila, že už to zvládnu sama. A jezdila ho i sama, aby opravila naše chyby. Mimochodem, byl to hřebec, ale velmi dobře vychovaný a přiježděný. Nikdy nevyhodil, nestavěl se na zadní, neprchal. Jenom si v přítomnosti kobyl trochu “zabublal” a natřásal se, jaký je chlap.  A hodně jsem se na něm naučila.

kometa
kometa 28.09.2023, 10:22:19 xxx.xxx.147.163
acher:

Mě u tehle diskuzí vždy nejvíce vadí,že není na všechny stejný metr, že když jsem napíše někdo “cizí”,nový o kastraci,tak je vždy sepsut,ale když jsem napíše někdo,kdo je tu “známý”,že kastroval,tak se to přejde úplně v klidu.

Nevšimla jsem si, že by tady byl někdo “sepsut”. Zadavatelka se zeptala, my odpověděly .Že s kastrací počkat, až fena plně dospěje. A že se nám nelíbí, když někdo kastruje kvůli své lenosti. Výhody a nevýhody musí každý zvážit sám. Neshodnou se ani veterináři.

kometa
kometa 28.09.2023, 09:02:07 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Prakticky takmer žiadny - teoreticky zelené vajíčka obsahujú nižšie množstvo cholesterolu - presne preto lebo udajne cholesterol je aj v škořábke kerá se nejí … 

By mě zajímalo, jak to vyvíjející se kuře cholesterol ze skořápky využije. A proč by tam vůbec měl být. Ausgerechnet u arakaun. Byl by nějaký odkaz?

kometa
kometa 28.09.2023, 09:00:38 xxx.xxx.147.163
Mi:

Vždyť píšu: “ neopodstatněnou”.Kastrovat jen proto že psy neuhlídám,nebo mi vadí hárání? Jako prevence? To bychom mohli zkusit u sebe,mandle,prsa,žlučník,slepé střevo,pohlavní orgány….. 

A tak to se shodujeme. Jenom jsem vašemu příspěvku přesně neporozuměla. S kastrací jenom  proto, že neuhlídám fenu nebo nevychovám psa, aby neutíkal nebo se nerval, taky nesouhlasím.

kometa
kometa 28.09.2023, 08:53:21 xxx.xxx.147.163
Baranyk:

Prosim co by vzniklo krizenim bile hybridni kruty a bronzoveho krocana?  Nedosahnu vyssi vyteznosti masa nez u klasickych bronzovych?

Myslím, že ne. Heterózního efektu je dosahováno právě u těch hybridů. Nejen krůt.

kometa
kometa 28.09.2023, 08:48:21 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

1. Od jara máme čtyři slepičky. Jsou moc fajn a už začaly i snášet. Jen nesnášejí do snáškových hnízd v jejich novém kurníčku, ale do prázdné malé králíkárny, která stojí na dvorečku. Slepice objevily, že dvířka od kotce jsou pooteřené. Mám obavu co udělají, když jim přístup znemožním. Už jsem uvažovala, že je tam nechám snášet, ale králíkárna není zateplená a má roštovou podlahu, tak tam bude v zimě pořádně mrznout - narozdíl od jejich zatepleného kurníku. 

2. Doporučíte mi nějakou napáječku ? Vadí mi jak si šlapou do vody / a to i když misku zvednu na podstavec/. Proto bych si pro ně přestavovala nějakou napáječku, ale nevim co bude nejlepší. 

3. Je nutné slepicím přidávat minerály a vitamíny? když už začaly snášet? Krmíme pšenicí, zeleným ze zahrady, zbytky z kuchně, dáváme usušené skořápky. Směs jsme dávali jen jako kuřicím nerada bych, aby jim něco chybělo, ale nechci je zbytečně cpát chemií.

Urban legend - nebudu krmit KKS, protože je plná chemie. Jaké??

Viz list - pokud máte nosné hybridy (jako, že nejspíš ano), tak při vašem krmení brzy snášet přestanou. Nebo začnou vejce požírat.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:47:04 xxx.xxx.147.163
Bodlinka:

kůň, který dlouho nejezdil, bude spadlý ze svalů, může chvilku trvat, než si zase najde rovnováhu pod jezdcem, může méně nebo vůbec reagovat na pobídky, prostě to pozapomene

plus teda. ono vám nikdo neřekne upřímně, proč dlouho nejezdil. důvod je vždycky oficiálně nedostatek času, ale může za tím být nějaká čertovina buď z hlediska chování toho zvířete, nebo zdravotní problém.

To mě dodatečně taky napadlo. PROČ ten kůň dlouho nejezdil? Byla bych velmi obezřetná.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:41:25 xxx.xxx.147.163
Verun:

Dneska máme internet, jak poznamenala Buggyra, nemusíme očumovat na trénincích, i když  i to je stále platná a dobrá pomůcka pro výcvik jezdce, který pak minimálně zkouší to co slyšel a viděl a snaží se to napodobit. 

Správná reakce je přece, že se koník pohne dopředu, kdo by to byl řekl😂, určitě se dozví z nějakého videa, že v ten moment má pomůcka přestat působit, aby byl kůň odměněn …já bych ty děti zase tak nepodceňovala, any nemají takové obavy a  předsudky, co by se vše mělo a nemělo a pak jim to i jezdí lépe, než poučenému  ve všech směrech. 

A když pobídne a současně (často nevědomky) zatáhne za otěž? Běžná chyba začátečníků.

Jak jsem psala, jsem stará škola a generace. Za nás žádná videa ani internet nebyl. A pořád se pohybuji mezi lidmi, kteří si platí trenéra živého. I ti výrazně mladší.

Prostě mám jiný názor. Netvrdím, že lepší a jediný správný.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:35:47 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Mýtus je to o tom jak na webe se najde pravda 😀 … 

Keď je cholesterol bežne jen v žloutku , a pak tady je vejce které má cholesterol rozložený rovnomerne na žloutko / bílko a skořábku -skořabka se nejí 

= část kerá se u týchto vajec jí (bílko /žloutek) = ma více cholesterolu než vejce které ma choleterol rozložený v troch částech … rozdíl medzi vejcem “Aracauny” a bežným vejcem … 

Bílek obsahuje minerální látky draslík, sodík, chlor, síru, vitamin B2 a bakteriocidní látku lysozym. Bílek je lehce stravitelný a neobsahuje cholesterol. Vaječný žloutek má vysokou biologickou hodnotu, obsahuje bílkoviny, lipidy, cholesterol a lecitin.

Mimochodem, cholesterol patří mezi lipidy.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:29:45 xxx.xxx.147.163
AAA:

Zdravím Vás.Toto je běžná situace i na diskuzích jiných témat než zvířat.Navštěvuji diskuze kutilského zaměření.Chcete v dobré víře pomoci člověku s problémem,rychle,výstižně a lacino.Hned se najdou přechytralí oponenti,kteří diskuzi tak doslova rozprasejí,že již zadavatel nemá náladu se dále na něco zeptat.Tito prudiči jsou všude,prázdné nádoby hodně dunící.

Podobně je to s osobou,která mě označila tragédem.Znám ji z Ifauny,nikdy nikomu nepomohla s nemocným zvířetem,jen přihlouplé kecy nic neřešící.Také si dobře pamatuji,nenapíši to asi dolovně,napsala v diskuzi papouškářů při řešení zdravotního problému,že co má chcípnout chcípne.

Podle všeho se jedná o veterinářku,ať doktor lidský,nebo veterinární by měl z etického hlediska považovat svoji práci za životní poslání pomáhat zachránit život.

Docela bych rád viděl její reakci u lékaře pro lidi,který by jí řekl totéž a neřešil její zdravotní problém.

Nejkrásnější je,že jsem zadavateli odpověděl jako první,popsal problematiku chrčení a další možné souvislosti proč to vziklo.Později to obalila do své řeči a opapouškovala vlastně téměř vše co jsem uvedl já.Protože neví ,jen umí kritizovat a převracet ,že dospělá drůbež nemůže syngamozu mít,to je,jako by řekl lidský lékař,že dospělý člověk neemůže mít roupa dětského,prostě demagogie těžkého kalibru od takzvaného odborníka.

Zde není vzniku,je zde kasta lidí,kteří si vedou pouze svou a nepřipustějí názor,ani radu druhých,protože přes jejich názor vlak nejede.Ostatní amatérští chovatelé jim to žerou i s navijákem a považují je za bohy a označují kladnými reakcemi,přitom vůbec nevědí která bije.

Ale vždyť vy děláte totéž. Nepřipustíte jiný názor než svůj.

A upřímně, příspěvky Bodlinky pro mě byly a jsou velmi přínosné, protože ví. Ano, forma ne každému sedí, ale nedivím se jí.

A nemůžete srovnávat humánní a veterinární medicínu ohledně etiky zachraňování života. Ten lidský zachraňovat musí, my naštěstí ne.

Jako vždycky, zadavatel nechť se rozhodne sám. Případně si může najít vlákno Mají rýmu? Tam se kupodivu potvrdilo, jak jsme my veterináři “blbí”, když radíme sekyrku.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:23:05 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ano pane vidím to presne alebo aspon podobne ako vy . 

Bavit na dannú tému sa dá na roznych úrovniach - od ako tu zopár píše v tejto téme “ já jen vyjadŕila svúj názor ” nehlede na to či je súvis s dotazovaným - proste jen vyjadŕila … po odbornú uroveň naozaj skušených / vzdelných ľudí TU prispievajúcich - jen jak zistit kdo je kdo ? že? ! 🙂 … 

Inými slovami - keď nemám čo povedať k “ jadrovej fyzyke” mlčím - ked viem poradiť - poradím - samozrejme záleži od dannej témy - ale v 80% co to tak sledujem je to na úrovni “vykecávaní” … Netvrdím že je to zlé , len to dotazovanému nijako nepomôže skôr zneistí a znižuje dôveryhodnost “veteriny” - odbornosti prispievajúcich … 

Ano, to je problém. Já většinu lidí znám už z ifauny - dlouholetí zkušení chovatelé a veterináři. Tak vím, čí příspěvky jsou k věci.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:18:52 xxx.xxx.147.163
Mi:

Nechápu neopodstatněnou řezničinu.Vyrvat jen tak orgán z těla a tvrdit že je tam na nic.Ta příroda je úplně blbá…

Víte něco o principu falešné březosti? A vlivu pohlavních  hormonů na pyometru? A na diabetes?

Nic není černobílé.

kometa
kometa 28.09.2023, 07:13:03 xxx.xxx.147.163
eena:

Tie detské zo života sú super. Tiež som zažila s dcérou (vtedy asi 4 ročnou). Išli sme autobusom aj s mojou mamou a stáli sme. Moja mama jej hovorí “Eliška, posuň sa trochu, aby som sa mohla chytiť tu nižšie tej tyčky!”. Eliška pohotovo na to: “ale dospelý sa držia predsa tam hore, lebo oni sú veľký". Stará mama jej teda vysvetľuje: “Áno, ale ja som už stará, ja už nie som tak vysoká - starí ľudia sa už zmenšujú ☺” A reakcia Elišky: “ Aha no to musíš, aby si sa do hrobu zmestila!”

No, to byla brutální upřímnost.🙂

kometa
kometa 27.09.2023, 18:32:38 xxx.xxx.147.163
Maky:

Zdravím,

omlouvám se za hloupý dotaz asi pro vás, ale ptám se jako zvědavá mamina dcery zapálené do koní. Jake mohou být projevy koně, který dlouho nejezdil, potřebuje prijezdit? Je to asi kus od kusu, ale třeba nějaké příklady, zkušenosti nebo zobecnění pro představu? Děkuji 😊

Ano, potřebuje si připomenout “dobré způsoby”. A postupně se dostat do kondice.

Ale záleží na povaze jednotlivce a tom, co od něj budete chtít. To nepíšete.

kometa
kometa 27.09.2023, 18:17:50 xxx.xxx.147.163
AAA:

Tady si člověk připadá jako na pranýři,co dokáži objevit mikroskopem vím velice dobře.Entizol naslepo?Nenechte se vysmát,dávají ho téměř všichni mladým krůtám a kdepak ho berou,na veterině.

Je velice zajímavé,že chovám drůbež a ptactvo téměř šedesát let a v osmdesáti procentech diagnostikuji správně.Zde to jde opravdu špatně,tazatel nikde.Zvíře je nejlepší vidět na živo,nebo dopodrobna popsat celkový stav zvířete.

Já nechtěl,aby mě někdo poučoval,napsal jsem pouze svůj názor ve víře pomoci tazateli.

Pozvolna zjišťuji,že diskuze navštěvuje několikero veterinářů,hledají zde rady a rozumy od zkušených,nebo zatracují vše co by jim mohlo snížit byznis.Podobně tomu bylo i na Ifauně,tam konkrétně za veterináře plodně poradil pouze MVDr. Miloš Kelecsényi,ostatní jen v hádankách,nebo špatně z důvodu vlastní nezkušenosti.

Jak jsem uvedl výše,chovám přes padesát let,téměř stejný čas se zabývám veterinární problematikou a stále se musím učit novým věcem a nikdy nemohu říci,že rozřeším vše.Každý pokus o záchranu živého tvora má smysl,to však chápou jen lidé,kteří jsou ohledně chovatelství praví srdcaři.

Nikdo vás nepoučuje. Všichni píšeme svůj názor. Tak jako vy.

kometa
kometa 27.09.2023, 16:53:03 xxx.xxx.147.163
Orionka:

Jenže myš vám ve voliéře nechytí.

To ne. Ale vycházím z toho, že tady nejde primárně o chov myšilovky. Ale kočky mazlíka, které chci dopřát i pobyt venku. Bez rizika.

kometa
kometa 27.09.2023, 16:51:11 xxx.xxx.147.163
AAA:

Jestli se tomu smějete,smějte se.Pokud máte pozorovací schopnost,logiku,nastřádané znalosti přes půl století z odborných knih tak jste jinde než obyčejní chovatelé,které toto nezajímá,nebo na to nemají buňky.

Desítky let vlastním výkonný mikroskop,takže spoustu problémů odhalím sám.A jestli píšete o pajcování léků,to udělá kolikráte i veterinář,nebo lidský doktor ,prostě i mistr tesař se utne.

Anějaké vracení chovateli je naprostá hloupost,to zvíře ,pokud bylo v hejnu mohlo již nakazit další,takže to nemá logiku.

Pokud se toto stane,je třeba i důkladně vydezinfikovat přepravku kde dané zvíře bylo.

Znám případy,že si chovatelé mezi sebou přepravky půjčují,to je začátek konce chovu.Když jedu na burzu,tak sám se svými zvířaty,dáte do jednoho auta zvířata s kamarády a můžete mít vymalováno.Nikdy nepoužívám klece na zvířata na burze,tam je zdroj šíření nákaz špičkový.Nikdy nemáte jistotu když něco na burze neprodáte,že nepřivezete problém,spousta nemocí se šíří vzduchem.Mám neblahou zkušenost s herpesvirozou u papoušků,pouhá návštěva výkupáka v chovném zařízení,ani přepravky neměl,přijel jen na pokec.

Toto nejsou pohádky,ale fakta.

Jenže vy to radíte taky - entizol naslepo. A výkonný mikroskop je vám v případě bakteriálních infekcí nanic. Nebo máte i možnost kultivovat a barvit?

kometa
kometa 27.09.2023, 16:44:55 xxx.xxx.147.163
hmn:

= mít zavřený barák, kočky doma
zhruba od 18té hodiny, otvírám někdy mezi 1 až 3., v zimě i později

od srpna 2021, kvůli tomu puštíkovi (co si myslím, že mi odnesl 2 kočky)

Puštík že by odnesl kočky? Dospělé?

kometa
kometa 27.09.2023, 14:02:17 xxx.xxx.224.101
hmn:

noo
ono hlavně - chce být ta nějaká kočka po celý rok venku? a jenom venku?
nemyslím si
každý rok se mi sem na zimu ilegálně stěhují ti jenom venkovní “šťastlivci”, do sklípku, do garáže, ale i do kuchyně. Nažrat, přespat….někteří svůj pobyt zlegalizují (Murášek, Bedříšek)
 (Tedy stěhovali, co mají moji na noc kasárníka, tak mají smůlu).
Kočky rády plné bříško a teplý pelíšek, ne že ne.

To se shodneme.