AAA: Zdravím Vás.Toto je běžná situace i na diskuzích jiných témat než zvířat.Navštěvuji diskuze kutilského zaměření.Chcete v dobré víře pomoci člověku s problémem,rychle,výstižně a lacino.Hned se najdou přechytralí oponenti,kteří diskuzi tak doslova rozprasejí,že již zadavatel nemá náladu se dále na něco zeptat.Tito prudiči jsou všude,prázdné nádoby hodně dunící.
Podobně je to s osobou,která mě označila tragédem.Znám ji z Ifauny,nikdy nikomu nepomohla s nemocným zvířetem,jen přihlouplé kecy nic neřešící.Také si dobře pamatuji,nenapíši to asi dolovně,napsala v diskuzi papouškářů při řešení zdravotního problému,že co má chcípnout chcípne.
Podle všeho se jedná o veterinářku,ať doktor lidský,nebo veterinární by měl z etického hlediska považovat svoji práci za životní poslání pomáhat zachránit život.
Docela bych rád viděl její reakci u lékaře pro lidi,který by jí řekl totéž a neřešil její zdravotní problém.
Nejkrásnější je,že jsem zadavateli odpověděl jako první,popsal problematiku chrčení a další možné souvislosti proč to vziklo.Později to obalila do své řeči a opapouškovala vlastně téměř vše co jsem uvedl já.Protože neví ,jen umí kritizovat a převracet ,že dospělá drůbež nemůže syngamozu mít,to je,jako by řekl lidský lékař,že dospělý člověk neemůže mít roupa dětského,prostě demagogie těžkého kalibru od takzvaného odborníka.
Zde není vzniku,je zde kasta lidí,kteří si vedou pouze svou a nepřipustějí názor,ani radu druhých,protože přes jejich názor vlak nejede.Ostatní amatérští chovatelé jim to žerou i s navijákem a považují je za bohy a označují kladnými reakcemi,přitom vůbec nevědí která bije.
Ale vždyť vy děláte totéž. Nepřipustíte jiný názor než svůj.
A upřímně, příspěvky Bodlinky pro mě byly a jsou velmi přínosné, protože ví. Ano, forma ne každému sedí, ale nedivím se jí.
A nemůžete srovnávat humánní a veterinární medicínu ohledně etiky zachraňování života. Ten lidský zachraňovat musí, my naštěstí ne.
Jako vždycky, zadavatel nechť se rozhodne sám. Případně si může najít vlákno Mají rýmu? Tam se kupodivu potvrdilo, jak jsme my veterináři “blbí”, když radíme sekyrku.