Aktuálně: 3 726 inzerátů211 515 diskuzních příspěvků18 267 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 30.09.2023, 09:28:05 xxx.xxx.147.163
J5:

Mladé žabky po metamorfóze a během růstu  lze chovat ve skupince obou druhů, mají podobné nároky na prostředí. Je však  nutné jednotlivé žabky sledovat. Začne-li  nějaký jedinec zaostávat v růstu je třeba jej neprodleně oddělit od ostatních. Žabky sice neprojevují přímou mezidruhovou agresi spíš se projevuje stres z vysokého počtu jedinců v omezeném prostoru. Pralesničky jsou samotářské žabky a čím jsou vyspělejší tím více vyžadují “soukromí”. Pro smysluplný chov je proto lepší raději menší zarostlé terárium pro jeden pár, dá se tolerovat i 1,2 tj. jeden samec+ dvě samičky stejného druhu, pokud je terko členité a zarostlé. 

Velká “výstavni” terária s různými druhy pralesniček jsou sice působivá, krásná atd. Bohužel pouze pro pozorovatele, méně pro samotné chovance. Ony tam sice budou nějakou tu dobu přežívat, dost možná dojde i dílčím chovatelským úspěchům ale nemělo by to tak být.

Takže na Hluboké to mají ne úplně dobře? Ale tam to funguje jako expozice pro návštěvníky, rozmnožovací zázemí mají možná jinde. Jako u jiných druhů zvířat. Vím, že mají třeba líhně pro plazy. Občas mě někdo z ošetřovatelů do zákulisí nechá i nahlédnout.

kometa
kometa 30.09.2023, 09:14:11 xxx.xxx.147.163
K+R:

Tak vám děkujeme, pořídíme ještě jednu klec a budou se na sebe aspoň koukat 🙂 společně budou běhat jen mimo klec, tam na sebe nikdy neútočí.

To bude nejlepší řešení.

kometa
kometa 30.09.2023, 09:08:41 xxx.xxx.147.163
Bodlinka:

kde máte houby?

tady ta forma života asi už vyhynula.

Já našla pár růžovek, tak budou k obědu.

kometa
kometa 30.09.2023, 09:06:29 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

No musela bych se pokusit domluvit se sousedkou jestli by se mi o ni mohla postarat na pár dnů. Převoz ke známým 15 km do neznámého prostředí asi nic neřeší, nejlepší když by zůstala přímo ve svém domově ano?

Ano, je to nejlepší.

kometa
kometa 29.09.2023, 18:30:29 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Jo, tak to chápu. Já myslela, že tam byly jako živá vycpanina určená k rozšiřování vědomostí studentů.

Byly tam hlavně pro potěchu oka. Živé vycpaniny máme jiné. Třeba koza Agáta je výborná učební pomůcka. Nebo naši prakoně. Sámer zvládá bez mrknutí oka i klystýr.

kometa
kometa 29.09.2023, 16:02:38 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

jméno máte celou dobu na profilu a někdy vpravo mezi nejaktivnějšími

Já vím, ale přesto se mi to nelíbí. Zvlášť, když jsem v nevýhodě, když diskutuji s anonymem.

Máte pravdu, nechala jsem se unést. Budu ignorovat, tak jako neverenda.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:50:33 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Paní Renáta Monczková.

Určitě Lubomír ani Zbyněk neměli v plánu při nákopu úložiště aby to poté bylo zasekané tak jak to tady předvádíte Vy. Pravidla pro Vás neplatí ?  Když si někdo zběžně koukne na vaše odpovědi ( příspěvky ) co se chovu týče a užitku tak je to ¼  a to vám ještě fandím a přidávám.

A pro vás pravidla taky neplatí?

Ohrazuji se proti zveřejnění svého jména a žádám admini o smazání vašeho příspěvku.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:48:35 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Tak se jdu podívat, koho dnes sežral pes, a on tu chudák zase trolí. 
Kdyby to aspoň byly zajímavé informace, ne rok staré.
Čau

No právě.

V nejhorším budu zase jeho příspěvky bez čtení přeskakovat. Mám natrénováno už z ifauny.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:46:28 xxx.xxx.147.163
Neverend:

Když ono je to už zaplevelené stejně dávno předemnou.🙂

Ale ne těmi vašimi konspiračními teoriemi.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:42:45 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahojky všichni, tak jsem se rozhodla, že si pořídím novou helmu, kerá mi ochrání hlavu. Nemáte prosím někdo zkušenosti a jakou byste mi podporučili? Díky moc za všechny odpovědi. PS: Ještě je důležitá cena.

Já mám z Decathlonu za 300 Kč. Na moje současné a občasné lesoježdění to stačí.

Ale když jsem jezdívala víc, i skákala, měla jsem dražší + bezpečnostní vestu. Zrovna na tom jsem nehodlala šetřit. Jako, ne zbytečně vyhazovat peníze za semiš nebo nějaké flitry, ale abych se v obém cítila pohodlně. A samozřejmě bezpečně.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:37:56 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:

Nevím škodlivost, ale vím, co 100% funguje a stačí jednou za rok… Cytrol forte. Nenechává fleky na stěnách a nábytku a balení stojí směšné peníze. Však oni nám to zatrhnou. 😀
Jeden sáček do mnoha litrů vody a dát do rozprašovače. Zvířata mají být jeden den z dosahu.
A pak existoval takový žlutý roztok, dávalo se pár ml na nějaké litry vody, dřív se tím i psi koupali, má to, myslím, jen veterinář. Začíná na N, dál nevím. Cena 5 ml tak dvacet korun?
edit.: Neostomosan (když jsou blechy, tak já mám noční můry, takže prostě takto)

Myslíte Neostomosan? Velmi účinný a velmi levný. Jenom by se mu měly vyhýbat kočky. Ale to tomu diffusilu taky.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:34:13 xxx.xxx.147.163
sharingan:

Inu, pokud tam v areálu by u Vás měly zázemí a někoho, zajišťujícího péči, zvládnul bych Vám ještě z odchovu kolegy i nějaké přikouzlit…když tak mi dejte vědět. 

Děkuji za nabídku, ale jsem malý pán na prosazování nápadů, byť bohulibých. Snažila jsem se v případě oslíka, že by si ho k nám dala bývalá studentka. Ztroskotalo to na argumentu, že když za ním bude dotyčná chodit a zlomí si třeba ruku, tak bude mít škola problém.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:29:29 xxx.xxx.147.163
Varaxi:

Proboha, kolik stojí husa? Že na nové nebudou? 
Nebo je to myšleno tak, že už není zázemí, tudíž by se husy celkově prodražily? To bych chápala, ale pokud jde jen o tu pořizovací cenu, tak je to fakt úlet. Husa jako výukový materiál (tj. bez nároků na čistokrevnost a nevykrmené k pořážce) přece musí být položka v řádu stokorun. Jeden kmen za kolik, dva tisíce maximálně.

No, ony tam za původního kolegy byly v podstatě načerno, pan ředitel více méně předstíral, že je nevidí. Jako jediná zvěř se potulovaly na volno po celém areálu.

kometa
kometa 29.09.2023, 15:21:19 xxx.xxx.147.163
Neverend:

Ruska bych se nebál že by něco začalo, ale aby to někomu náhodou nevyhovovalo jako že Rusko.🙂 Polákům zdá se již něco došlo..Nebo jim někdo napověděl? Když si Musk může telefonovat s Putinem a hned na to nechce už Starlink poskytovat net k vojenskkým účelům? Zajímavé souvislosti. Jinak samozřejmě první cíle před skutečnou invazí jsou satelity a opravdu bychom si už nikam nezavolali.🙂

Nechcete se vrátit do vlákna Politika? Tady to zbytečně plevelíte.

kometa
kometa 29.09.2023, 13:44:18 xxx.xxx.147.163
sharingan:

Zdravím, tak na příští sezonu už mám vybrané dva párky. Spolehlivá Filamína, ročník 2020, zůstává, druhá holka, o rok mladší nekroužkovaná Amanita, odchovanec z lesní samoty, koupená letos v létě. Kluci Leonardo z mého letošního odchovu a Dráček, nejpěknější letošní houser od souseda. Tak hlavně aby byli plodní a nespustili podbřišky. Hlavně na ně a Amanitu budu dávat obzvláště pozor, ti budou mít u mě první zkušební sezonu, a dle jejích výsledků se uvidí, zda zůstanou. Naproti tomu Filamína si už vysloužila definitivu😀. 

Přesuny, prodeje a odchyty už jsou letos za námi, a husy opět přechází do klidu…Filamína mi málem při pastvě opět ozobává pantofle. Všechna má zvířata jsou venkovní přirozený odchov pod rodiči, žádná líheň s odchovnou😀.

Pro husy mám slabost. Bohužel nám ze školního areálu po několika letech zmizely. Odešly, odplavaly, někdo je ulovil? A kolega, který je opatřil, je už v důchodu a tak nové nebudou.

kometa
kometa 29.09.2023, 13:36:58 xxx.xxx.147.163
K+R:

Ahoj, chci se zeptat, sestra má 2 králičí slečny. Jedna má už 3 roky, druhá ted tak 9 měsíců. Nejsou to matka a dcera. Když si donesla tu menší, tak bylo vše v pořádku, starší ji lízala, snažila se chránit ( před vetetinářem při očkování), a pod. Ted ale malá vyrostla a stává se, že na sebe zaútočí. Vyrvou si chlupy, ale za chvíli je zase vše v pořádku a tulí se k sobě a lížou se. Častěji zaútočí ta starší, ale je fakt, že zase malá dokáže vyrvat víc chlupů, když se perou. Nevím, rozdělovat je sestra nechce, ale má strach, že si ublíží. Začalo to, když se ta malá chtěla "pářit" s tou starší a od té doby to jede.

Viz ančovička. Mladá dospěla. A už se nesnesou. To si sestra mohla nastudovat dopředu, že to neklapne.

kometa
kometa 29.09.2023, 13:34:32 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Mám možná trochu nezvyklý dotaz, ale zajímalo by mě, zda už někdo z vás cestoval s mazlíčkem (kočkou, psem) v letadle a zvířátko měl u sebe a ne v prostoru pro zvířata. Slyšela jsem o tom, že do určité váhy zvířete ho mohu mít u sebe. Manžel mě neustále přemlouvá k návštěvě našich známých ve Španělsku, tzn. min. 2 hodiny letu. Děsím se představy, že bych měla nechat svoji kočindu „někde“ zavřenou. Už jsem četla články, kterak zvířata zavírají do prostor v letadle s neúnosnou teplotou (max. vedro či naopak velká zima). Nechtěla bych, aby byla kočička jakkoliv takto stresovaná. Cestování autem, autobusem je nevadí, na lidi je zvyklá, ale těch 2 500 km je poměrně daleko i pro člověka v autě ne tak pro kočku. Chtěla bych si přečíst Vaše zkušenosti. Věřím, že pokud situace nastane, bylo by naší čičině lépe doma třeba u mých rodičů, ale vzhledem k tomu, že je na nás velmi citově závislá a my na ji možná ještě více , toto řešení nepřipadá v úvahu. Díky za odpovědi Daniela

Já bych ji taky nechala doma. Jaký přínos pro ni bude pobyt ve Španělsku? Cizí prostředí, cizí lidé…

kometa
kometa 29.09.2023, 13:24:28 xxx.xxx.147.163
raven_kix:

Tak já myslím, že jsou věci, kterým si dovolíme nevyhovět 🙂. A toto bude jedna z nich. Ovládání je určitě praktičtější nad textem. Nebo jsem ho tedy aspoň nikdy nikde dole neviděl.

Můj názor, se kterým XY alias Jirka54 nebude souhlasit - vymyslel problém, který nejspíš ani neexistuje, aby  se mu někdo věnoval. Zaměstnává vás už dlouho, že jo? Vy se snažíte a konce to nemá.

kometa
kometa 29.09.2023, 07:50:00 xxx.xxx.147.163
Arbora:

Ja sa len opýtam, prečo potrebujete mať kone na kolmici? Chápem pohyb odzadu, podsadený, vyklenutý, hlava v rozumnej polohe. Ale na kolmici? Keď sa to vyžaduje vdrezúre od nejakého stupňa, pričom ostatné cviky ignorujme a sústreďme sa iba tú kolmicu? Na čo? Od parkúraka predsa tiež nikto nečaká, že skočí sólo oxer 145 cm, keď má problém preskákať kompletný parkúr o výške 80cm. 

Protože takové zaklínadlo? Kůň na kolmici = super. Ale, že tam hlavu narveme násilím a zadek je “půl” kilometru za koněm, už ne každý vidí.