Poradte prosim kapsicky ktere by byly lepsi nez Whiskas a Kitekat. Koupila jsem kapsicky Felix 9 (myslim ze vyrobce je Purina) Cicina (nalezenec, asi 3 roky, asi tak 4kg) basti granule Royal cat, Hills, ale je videt ze ma hodne rada "mokre", rada bych ji proto doprala neco kvalitnejsiho. Dik
Nejlepší kapsičky je maso. Kočky si pochutnají a ve finále to vyjde i levněji.
Přidávám své počty do statistky. Hnědá i černá fena před lety nacpané Bravectem. Procházka v hostivařském lesoparku. Hodinová. Už při nakládání do auta jsem si všimla, že po nich lezou klíšťata v trojstupech. Cestou domů auto překročilo všechna rychlostní omezení. Doma postup jak při chemickém poplachu. Majitelka do spoďárů, psi přikurtováni v předsíni na světlé podlaze. Žádné sbírání rukou. Stříbrná lepící páska a boj s časem. Lezlo to po nich, lezlo to všude kolem po zemi. Na konci sběru jsem se dala do počítání kusů všech možných velikostí chycených na pásce. U čísla 114 mě to přestalo bavit…
Toho dne jsme se rozloučili s přípravkem Bravecto a koupili tu hnusné protiklíšťové obojky.
Jenže na ty můžou být “krásně” hnusné kožní reakce. Kolegyně je v ordinaci už ani nenabízí.
Právě kvůli tomu Bravecto nepoužívám, i když si to dost lidí dost chválí. Ale nevím o žádných účincích Bravecta, co by klíšťatům zabránilo na psa vlézt.
Takže raději kupuju pipety, co mají i repelentní účinek a teda musím říct, že už takový 2-3 roky jsme bez ztráty kytičky. A pokud na psa klíště vleze, tak je to jen proto, že už končí doba působení a já zapomněla zakápnout znovu.
Bravecto nezabrání, ale v případě přicucnutí je klíště zabito a odpadne.
myslím, že je to na individuální “vůni” jedince - některý je sběrač, jiný ne tak velký. Ale je fakt, že u bíločerného Yody si klíšťata k zakousnutí vybírají bílá místa. Že by růžová kůže byla slabší než tmavě pigmentovaná ?? A nebo je to spíš tím, že bílý je tam, kde se obecně klíšťata ráda zakusují. Ale třeba i na hlavě jsou častěji kousnutá na místech bílých.
Tím, že je chemicky ošetřen, zase až tak moc klíšťat nenosí. Ale když si vzpomenu, budu si příští sezónu dělat statistiku 😉
Ano, růžová kůže je jemnější a citlivější než ta šedivá.
Dobrý den, je to jenom můj pocit? Zdá se mne že klíšťata si vybírají více psy a kočky se světlou srstí než s tmavou. Měla jsem zvířata s oběma barvami tak mohu porovnávat a prostě mi to tak přijde, jaky jsou vaše zkušenosti?
Klíště se orientuje čichem a reaguje na pohyb. Nevidí a neslyší.
Kdo poradí, už mám koně přes dva roky a pořád se mi nedaří ho pořádně vést. Jak má příležitost stáhne mě s sebou za ohlávkou a dělá si co chce. Už jsme to zkoušeli znovu od lonžování ale nepomohlo to.
To máte vlastního koně? Doma? O samotě?
Nepopulární rada - dobře, ne trenér, ale ZKUŠENÁ osoba na místě. Tohle na internetové diskuzi vyřešit nejde.
Já si myslim, že kozy si sbiraji houby samy, protože bydlí u lesa.. a ani se tomu nedivím, protože koza sežere všechno..mně jednou koza sežrala můj bramborák..jen jsem si ho na chvíli odložila 😄..moc jí chutnal😄..tak hlavně,aby ty kozy nesežraly nějakou houbičku jedulku..
Ono se dost jedů v předžaludcích transformuje na méně škodnou podobu. Ale muchomůrku zelenou nebo náprstník bych neriskovala.
Mám 5 měsíců staré kotě mainské mývalí. Kočička je milá, hravá, mazlivá, prostě NEJ. Jen by mě zajímalo jestli i ostatní koťata tohoto plemene jsou tak neuvěřitelně žravá jako ta naše. Dostává kapsičky, celý den má k dispozici suché (royal canin), dostává vit. pastu i pastu proti bezoárům, na balkoně je tráva. Nicméně včera jsem jí nachytala, jak žere granule pro králíka. To množsví potravy co do sebe dokáže nacpat mě dost zaráží,mám ještě jednu číču, sibiřku (8 měs), ale ta toho seřere mnohem méně. I hovínka produkuje v odpovídajícím množství, někdy to vypadá, že mám doma slona. Je to normální?
Kolik těch kapsiček denně dostává? Asi má hlad, když žere i granule pro králíka. Je ve vývoji. Maso jste zkoušela? Proč si tolik lidí myslí, že kapsičky a granule jsou to nej?
Mám dva kocoury - mladý je hlavně na mase, starší na dietních kapsičkách (musí, ledviny). A hádejte, který z nich má výrazně větší bobky?
Pokud je dostatečně suchá a neprobíhají další mikrobiální procesy , tak hned.
Nerozumím - jak poznáte, že už žádné mikrobiální procesy neprobíhají? Otava jako každé seno potřebuje “vydýchat” aspoň čtyři týdny, lépe šest. Myslím teda od doby seče.
S ohledem k zemřelému - myslíte, že by to takto chtěl? Dědicové budou dědit hmotné statky, ale nehmotné vyhodí někde na ulici? O majetek je zájem, ale postarat se rok, dva o kocoura už ne? Pokud by po zemřelém zůstala babka, tak ji také nevyhodíte na ulici, ale necháte ji v klidu dožít případně ji zajistíte domov důchodců, nehledě, že by to určitě měl zemřelý ošetřené věcným břemenem.
Možnosti nejsou pouze tam, kde není vůle.
Vzala jste mi to z úst. Nejde jenom o kocoura, ale i toho zesnulého příbuzného, který k němu měl určitě vztah. A mě by na místě pozůstalých hanba fackovala, kdybych se o něj nepostarala.
Taky mohli jako ,,ignoranti,, kočku prostě vypustit ven nebo dát do útulku. Místo toho se ji snaží najít domov aspoň takto, když oni holt nemohou. Mne vždy zarazí jak jsou všichni mravokárci, když jde o soudy někoho druhého. Miluji zvířata a mám joch sama dost, ale takto bych si soudit netroufla. Život je holt změna a né každá změna je bez obětí.
Otázka, jestli ho ven nakonec nevypustí. Když ho neudají. Útulek jim ho nejspíš nevzal.
Za mě je v tomhle případě nejetičtější eutanázie. Vzhledem k věku by ji asi veterinář s klidným svědomím provedl.
Nikdy jsem morče neochutnala, představovala jsem si, že má podobné maso, jako králík..
A tak proč ne? Nejsem vegetarián.
Před léty vyprávěla kamarádka, že byla u přátel na Floridě zrovna v období hurikánu (či co to tam mají) a tak se schovali do sklepa i s mazlíkem králíkem. A ona jim vyprávěla, jak je to u nás zvíře hospodářské a k jídlu - tehdy ještě boom zakrslíků v našich končinách nebyl. Tak na ni koukali jako na vraha.
A pak k nim (kamarádka a manžel) po pár letech přijel na výměnný pobyt mládenec z Chile. Oni měli doma morče a dotyčný ho znalecky ohmatal, že by už byl k jídlu. Tak pro změnu jako na vraha koukali zase oni.
Souhlasím s Kometou a Thielli. Morčata potřebují prostor aby měla co zkoumat, aby se mohla proběhnout a aby si mohli navzájem v případě nouze vyhnout. Doporučila bych koupit takové ty mřížované ohrádkové čtverce a pak plastovou desku, ze které se dá vymodelovat dno, vršek nechat otevřený, aby vás od nich nic neoddělovalo, uzavřeným domečkům se vyhýbejte. Samice si zpravidla sednou, v říji se budou trochu pošťuchovat, nelekněte se, samci se seznamují hůře, ale není pravda, že musí být bratři či ve stejném věku, aby se snesli.
Taky mohli jako ,,ignoranti,, kočku prostě vypustit ven nebo dát do útulku. Místo toho se ji snaží najít domov aspoň takto, když oni holt nemohou. Mne vždy zarazí jak jsou všichni mravokárci, když jde o soudy někoho druhého. Miluji zvířata a mám joch sama dost, ale takto bych si soudit netroufla. Život je holt změna a né každá změna je bez obětí.
Jenže pro kocoura 21 let těžko najdou nového majitele. A kdyby jo, tak si nejspíš nezvykne. To mi už přijde humánnější eutanázie.