Taky to tak vidím. Co já se tu už dozvěděla věcí! Nebo mě debata donutí najít si další informace. Případně tahám rozumy od zkušenějších kolegů. Protože nikdo neví všechno, že jo.
Příspěvky uživatele
kometa
Amen.
Arziska:Nejvíce je ho v hovězím srdci. A přes to všechno, pokud se kočka krmí čistě maso+vnitrnosti+kosti, je potřeba taurin dodávat. Ona si ho na rozdíl od psa neumí vytvořit a premrazovanim, krajenim a manipulaci s masem se ten taurin ničí.
Já ho teda nikdy nepřidávala, ale k tomu maso+vnitřnosti+kosti měli a mají kocouři i granule a konzervy. A tam taurin, předpokládám, je. Vím, že by se kočky neměly krmit psími konzervami, protože v těch není.
Buggyra:XY.
A konkrétně které pravidlo kometa porušuje?
Možná kazím JEHO vlákno.?
lesnizinka:Nevím to jistě, ale myslím, že ne. Nejvíc tuším v hovězích játrech a úplně nejvíc, z běžně dostupných - losos, tuňák.
Nemyslím, že by ho v játrech bylo nějak extrémně hodně. A i kdyby jo, nemůžu je krmit denně. Ad losos - srdíčko je určitě levnější.
Anonymní:Děkuji moc za ujištění, že to tak funguje normálně. Tušila jsem to, ale neměla ponětí, jak to dělají lidi v praxi. Teď vím, že kocourům budu zřejmě zařizovat zvláštní prostory. 😁
Ještě jsem se zapomněla zeptat, jestli se dá kocour vychovat tak, aby nebylo všechno od něj označkované?
Měla jsem za svůj život jen jednoho a toho jsem dala kastrovat dřív než začal, tak s tímhle teda nemám zkušenosti. 🤔
Nedá.
Anonymní:Dobrý den, narazila jsem už několikrát na inzerát s perskými koťaty krátkosrstými. Myslela jsem že peršanky jsou jenom dlouhosrsté ???
Myslíte si to správně.
Anonymní:Když jsme si sehnali příbalový leták, zjistili jsme, že přípravek jednak nesmí být podáván psům mladším než rok a jednak užívání s sebou nese řadu nežádoucích reakcí. Nezpochybňujeme, že lék svědění tlumí, ale následná rizika tento efekt u našeho psa převýšila. Podávat ho štěněti nadále máme za nezodpovědné, zbylé tablety tedy panu doktorovi vrátíme a rozloučíme se s ním.
Udělali jste dobře.
Zrzavci:Díky Assil! To nejni vůbec špatný řešení. To by i odpovídalo tomu, že mám ráda starší zvířata, to by bylo supr. Já jsem kdysi měla v plánu tzv. stodolovku, ale prostě když člověk nemá záruku, že se s tou silnici vypořádá. Sousedi naproti mají jednu kočenku z útulku, ta je starší a jednu co k nim přišla o chvíli dřív, než se Mouses nastěhoval k nám. Obě fungují - co jsem viděla - v rámci zahrady a maaax. palouček za úvozem. Na naši straně jsem je nikdy neviděla - je možný, že je v šachu drží smeták Mouses, protože von je tam chodí hajzlík citýrovat. Je to asi i tím, že jsou to kočky, jako kočičí holky? Že by se jako víc šmrdolily spíš kolem domu,než šly dál? Nebo mají prostě štěstí?
Já mám kocoura, který se i jako nevykastrované kotě a dorostenec držel doma. Maximálně seběhl o patro níž a jakmile se něco šustlo, pelášil zpátky. Za mě je to spíš o jedinci než pohlaví.
ančovička:Ony moje kozy nikdy do styku s žádnými houbami nepřišly, tak o tom stejně vim houby😄.🍄🍄🍄…ale když Ivus píše, že je žerou,tak tomu věřím… kdysi kdosi psal, že jeho kozy sežraly, kromě drátěného pletiva a betonových sloupků , všechno, tak tomu věřím 🤣🤣🤣
Jo jo, tenhle příspěvek si pamatuji. Jako odpověď už znalého chovatele na otázku začátečníka, čím kozy krmit.🙂 Bylo to vtipné a současně pravdivé.
XY.:Svaz Chovatelů bývali krásné spolky
Neříkám že ještě nějaké jeho útržky se někde nachází ale už je to bohužel opravdu jen minimálně ( jak šafránu ).
Ale pokrok ve všech odvětvích nelze zastavit. A váš dotaz je i jasným důkazem : jaké VÝHODY. A registrace do spolku není jisté věc která je nezvratná takže směle do toho když k tomu máte vhodné podmínky.
No vidíte. Já zase nepochopila smysl vašeho příspěvku. Na mě je příliš hlubokomyslný a filozofický. Odpověď zadavateli v něm nevidím.
assil:Proč hon na čarodějnice? Že píšou, co to bylo za plemeno?
Ano. V souvislosti se zákazem “bojových” plemen v některých zemích.
Fikovnice:😢😢
No, co k tomu říct? Hon na čarodějnice?
Za mě neexistují bojová plemena, jenom blbí majitelé. Zdravotní problém je mnohem méně pravděpodobný.
lesnizinka:Ještě jsem chtěla napsat Zrzavci a zapomněla jsem…. že taurin je pro kočky důležitý na srdce, ale nemusí kvůli němu jíst zrovna srdíčka😉 je prostě v mase jako takovém.
Ale v tom srdíčku je ho nejvíc.
hmn:jsou to vnitřnosti tvořené svalovinou, kupodivu to vím, jen asi tak 95% lidí masem nekrmících pod slovem svalovina napadne pouze svalovina jako svalovina 😉
Já vím, že víte. Ale kvůli těm ostatním jsem reagovala. Tahle debata už jednou proběhla, pokud se dobře pamatuji.
Tenurri:Opravdu?
Já co jsem měla zkušenost s koťaty (většina mých přátel jsou kočkaři), tak byli vždycky zvědaví, ta moje chlupatá bílá kulička bylo první kotě, co vrčelo na druhé kotě jako vzteklej tygr. Byla jsem docela zaskočená. Později jsem si říkala, jestli to nemohlo být i tím incidentem 🙂Teda takhle, vím že nesocializovaná koťátka jsou jak vzteklí velociraptoři, ale u vymazlenýho prcka mě to prostě překvapilo.
Ale to, si myslím, se socializací nesouvisí. To je vrozené a instinktivní chování.
Anonymní:Chci znát názory zdejších koňáků. Bude chyba připustit plnokrevnou kobylu Norikem? Ona je mohutná, ale nebude problém porod kdyby bylo hříbě hodně velké?
Proč? Co od toho dotyčný/á proboha očekává?😲 Ano, problém s porodem být může.
Aj:Kdo poradí, už mám koně přes dva roky a pořád se mi nedaří ho pořádně vést. Jak má příležitost stáhne mě s sebou za ohlávkou a dělá si co chce. Už jsme to zkoušeli znovu od lonžování ale nepomohlo to.
Navíc trochu nerozumím - mám koně už dva roky a pořád se mi nedaří ho pořádně vést - to řešíte až teď?
K věci - tak ho můžete vodit na Parelce nebo uzdečce nebo na štajgru. Ale… dobře vychovaného koně odvedete i na špagátku kolem krku.
Thielli:No jo, ale když ty lezoucí přinesou domů? Jednou černá ležela vedle postele a upřeně sledovala cosi, co lezlo po pelesti… tak jsem se taky podívala. 🙄 mašírovalo mi rovnou pod peřinu. Po gauči lezla také…
Tak co s tím? 🤷♀️
To upřímně nevím.
hmn:zcela jakékoliv, kočka si sama vybere
kuřecí, krůtí, kachní, vepřo, hovězí, a jakékoliv další, včetně ryb (včetně konzervovaných, takové sardinky či tresčí jatýrka si ráda nejedna dá)
a nejen svalovina, ale i, respektive zejména : srdce, žaludky, jazyky, vnitřnosti (mé dostávaly kuřecí játra ale ta lehce ovařená)
krky, křídla…..jak to zvládne
Ehm, jazyk, srdce a drůbeží žaludky je taky svalovina.