Aktuálně: 3 726 inzerátů211 568 diskuzních příspěvků18 267 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 04.10.2023, 11:20:24 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.10.2023, 10:53:20

A v tom inzerátu nabízeli koťata s PP? Protože (nejen) tady se to hemží inzeráty - prodám čistokrevné cokoli bez PP. Což mi zvedá varovný prst.

kometa
kometa 04.10.2023, 11:18:36 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.10.2023, 11:17:06

Ale tak zase… Já za život už taky sežrala mraky babek. Přece je kvůli ojedinělému případu nezavrhnu.

kometa
kometa 04.10.2023, 11:13:03 xxx.xxx.224.101
Mi:

Letos se mi udělalo blbě z lišek. Roky nám rostou na chatě na  zahrádce, roky je tam sbírám, ale letos jsme to nějak zvorala. Málo jsem je podusila, k tomu špíček, sádlo, cibulka a bylo to…Je otázka kdo byl největší viník…😀

Ono špíček, sádlo, cibulka a… žlučníček. Třeba proto to neklaplo.

kometa
kometa 04.10.2023, 11:11:52 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

No nesmí mít člověk omezenou funkci jater nebo ledvin. Když se to sejde… A tu omezenou funkci těhle orgánů člověk taky nemusí odhalit, dokud o něco nejde….

To jo, no. Vycházela jsem ze situace, že otrávený je zdravý dospělý člověk.

kometa
kometa 04.10.2023, 11:11:05 xxx.xxx.224.101
Xerxova:

a nemohla to být shoda náhod? A hřib v tom být nevinně? Když si vzpomenu, jak jsme o prázdninách odvezli rychlou do nemocnice babču…a my tím prošli v mnohem lehčím - ale přesto šíleném průběhu dva dny po ní. Hrozné, ale hrozné zvracení i průjem. V nemocnici u babičky identifikován norovir…

Babička od té doby nejí milovaný meloun, že to jistě měla z něho, že byl jistě špatný… Nebyl (jedli jsme ho taky) , ale její mozek to na něj hodil a od té doby je jí blbě, jen meloun vidí.

Jo jo, tomu se říká nocebo. Mně jednou odvezla rychlá kvůli bolesti a křečím - byla to vaječníková cysta. Ale protože byly k obědu brambory s česnekem, dlouho potom jsem tuhle kombinaci nemusela. I když v tom byly naprosto nevinně.

kometa
kometa 04.10.2023, 11:08:42 xxx.xxx.224.101
Trickyvoo:

Teda, tak jsem asi právě přestala jíst houby, když to tu tak čtu. Já znala jen hřib satan jako jedovatý, ale  ze by to šlo se otrávit i jiným? Já hůře snáším modrající houby, ale pokud projdou delší tepelnou úpravou, stejně jako žampióny, tak mi nic neudělají.  

Ono zase těch snrtelně jedovatých moc není - asi jenom muchomůrka zelená a bílá. Ty ostatní jsou “jenom” více méně jedovaté a to se dá přežít.

kometa
kometa 04.10.2023, 11:04:56 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Ahoj, můj koník se nechce nechat obout, vzpíná se hrabe.... Proto jsem se rozhodla, že bych zkusila nalepovací podkovy, ale nemám žádné info (cena, výdrž, lepidla...). Prosím kdo má nějaké zkušenosti o radu. Koník je využíván rekreačně. Díky Věrka

Viz efe.

Jak řešíte úpravu kopyt? To si je nenechá ani vyčistit?

Já asi žiju v jiném vesmíru, kde si koně nechají nandat bandáže, podávají nohy, drží při strouhání nebo kování. Považuji to za samozřejmost.

kometa
kometa 04.10.2023, 09:01:28 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.10.2023, 08:43:02

To není hádka, ale diskuze. Někdy možná trochu bouřlivější, ale je to pro dobro věci, teda zvířat.

Už delší dobu pozoruji, že odlišný názor je vnímán jako útok. Konstruktivní kritiku málokdo ustojí.

kometa
kometa 04.10.2023, 08:59:02 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.10.2023, 08:56:18

No jo vlastně, kočka je doma, kocourek ve stodole sám… Zadavatelko, jak je starý? Proč není taky doma? Líp by si na vás zvyknul.

kometa
kometa 04.10.2023, 08:51:48 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Zdravím vespolek, před 3 měsíci k nám přišla toulavá kočka. Za čas jsme zjistili, že má ve stodole koťátko. Teď už je kočka vykastrovaná, je naočkovaná a bydlí s námi doma. Chtěla bych si nechat i koťátko (je to kocourek), ale kolega mě straší, že až bude kotě starší tak ho kočka vyžene ze svého okolí. Je to tak? Nebo spolu můžou vycházet jako kamarádky? Mladého kocoura bych nechala také vykastrovat. S kočkami nemám vůbec žádnou zkušenost. Děkuji, Lenka.

Viz assil. Venku je dostatek prostoru, aby si v případě potřeby šli z cesty. Pokud budou oba vykastrovaní a vy je budete dostatečně krmit, nevidím problém.

To, čím straší kolega, platí pro kočky (a kocoury) nekastrované a hladové. Můžete ho poučit.😉Když o to bude stát.

kometa
kometa 03.10.2023, 19:35:51 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 03.10.2023, 12:59:54

Však jsem psala, že je to expozice pro návštěvníky, ne na rozmnožování. Ale ani při větším počtu jedinců stejně není záruka, že tam něco uvidím. Chodím tam několikrát do roka v rámci praxí a ne vždy se zadaří. Ještě horší je to v teráriu - z většiny hadů a ještěrek vidím pokaždé jenom cedulky.🙂

kometa
kometa 03.10.2023, 19:30:14 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 03.10.2023, 15:33:29

Já souhlasím s Arborou. Norik je kratší, ČMB delší.

kometa
kometa 03.10.2023, 19:24:13 xxx.xxx.147.163
biaca:

Zdravím, 

Stále se zde probírá výběr těch nejlepších kapsiček, maso adt. 

Ale jak mate vybavenou lékárničku už se tady neprobírá. 

Tak moje lékárnička je tvořena - mám podávač léků, plastové stříkačky, nůžtičky, šampon proti parazitům, teploměrem

a) proti průjmu - Entero Zoo gel, Cat & Dog tablety, optiballast

b) protiotiky - Fortiflorou, Canvit probiotika

c) dále jsem koupila Dent-on -ale zatím jsem nepoužila trochu se bojím, jak kocouři by zareagovali 

d) test na Giardie 

Napadá Vás ještě něco čím bych mohla lékárničku kocourů doplnit? 

Tak já jsem typicky kovářova kobyla. Doma mám akorát dezinfekci a tu jsem stejně ještě použít  nepotřebovala

kometa
kometa 03.10.2023, 19:13:05 xxx.xxx.147.163
kocoura219:

Jsem na facebooku ve skupině o krmení koček syrovou stravou a tam doporučují, pokud je kočka krmena pouze masem, přidávat suplementy, a to i ten taurin. Pokud aspoň polovinu stravy tvoří granule nebo konzervy, prostě nějaké kompletní krmivo, pak doplňky přidávat netřeba. Asi bude rozdíl mezi koupeným masem a čerstvě ulovenou kořistí… Proto jsem si zatím netroufla na to, krmit pouze masem, stále mi to připadá trochu jako věda…. 

A proto krmím od všeho trochu. A starší kocour má už 18. Takže žádný nedostatek taurinu se asi nekoná.

kometa
kometa 03.10.2023, 19:12:06 xxx.xxx.147.163
Arziska:

Vytrácí se např. i při styku s kovem, proto se doporučuje krájet maso keramickým nožem. Je to podložené, já jsem si to nevymyslela…

I kdyby, kolik se ho v řádu jednotek ztratí? Já bych to nehrotila.

kometa
kometa 03.10.2023, 19:06:57 xxx.xxx.147.163
Pavla:

Dobrý večer mám takový problém je to už 4 den slepička nejí a většinou jenom leží atd. Je oddělená a má ještě prujem žluti a dneska sem si všimla že má na hřebínku černé to a jenom leží a spí a neji atd. Co to muže být a jak pomoc atd děkuju Pavla 

Viz list. Nemocná slepice se řeší buď s veterinářem (a hned) nebo (a to častěji) sekyrkou.

Když bude vaše dítě 4 dny jenom ležet a nic nejíst, taky to budete probírat na internetu?

kometa
kometa 03.10.2023, 16:45:41 xxx.xxx.224.101
Sarah01:

A tak já bych označení zas až tak nezatracovala, i když je na něj právě spousta majitelů těchto plemen alergická. Byli šlechtěni k zápasům a teda za mě těžko to z těch psů někdo vymlátí nebo odstraní piškotkem, tomu nevěřím. Ten pes může být doma naprostej milius, může spávat s dětma v postýlce, přesto až dospěje, bude napadat psy samce, pokud to páník venku neukočíruje. I u nás v poslední době vídávám venčit pána takové dva pejsky na flexině, chodí až k večeru, aby nikoho nepotkal a pejsky mohl pustit na volno. Jenže já chodím taky k večeru, na cvičení potřebuju klid a ne aby mě někdo rušil psa z odložení nebo mně chodil do vlečky. A posledně mě teda dost vyděsilo, jak je pán hystericky přivolával, tak nějak jsem byla vyvedená z toho večerního klídku. Což o to, svýho psa si přivolám, ale pokud Ruda nebo jak se pes jmenoval, přiběhne až k nám, tak nevím, co budu dělat, ptž nemám zkušenost. A zatím teda o ni ani dvakrát nestojím.

A tak to vím i já. Spíš jsem reagovala na článek, kde se píše o bojových plemenech v souvislosti s napadením člověka. To pro tahle plemena přirozené není, ne? 

I když se přiznám, že jsem této nálepky onehdá využila, když se v naší bytovce objevil někomu uprchlý staford a ohrožoval sousedovic kocoura. Tomu jsem zařváním umožnila úprk (možná by mu fenka nic neudělala, ale co vím?) a volala jsem na obec, že ho mám za dveřmi a necítím se bezpečně. Starosta volal majiteli a během pár minut si pro něj dojel. Očividně to nebylo poprvé, když hned “pachatele” identifikovali.

kometa
kometa 03.10.2023, 16:39:51 xxx.xxx.224.101
Mi:

To popírání výrazu  bojové plemeno je hloupost.Vznikl už v době kdy se  tito  psi k boji s jinými zvířaty používaly.  A bohužel i používají. Ještě nedávno se chovatelé chlubili game svých psů.Najednou ticho po pěšině,jako by se z nich ta bojovnost zázračně vypařila. To,že byli zároveň selektování k bezproblémovému vztahu k lidem,je na tak tenké niti,že stačí chyba ve výchově,špatný zážitek a pak se stane katastrofa. Samozřejmě,že člověka může napadnout kterékoliv plemeno.

Ale to je pořád problém těch majitelů. Když si pořídím bígla, tak se taky nebudu divit, že mi zdrhá za zvěří. Teda neměla bych. Škoda, že nepřispívá marcelaamax (doufám, že nekomolím její nick). Její bulové jsou skvělé chůvičky.

Prostě - ano, pořídím si bull plemeno, vím, co to obnáší a podle toho se budu chovat. Teda já ne, protože VÍM. Stejně jako bych si nekoupila anglického plnokrevníka.

U těch bullů je hlavní problém (teda za mě), že se zakousnou a nepustí.

kometa
kometa 03.10.2023, 16:31:11 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 03.10.2023, 16:26:39

Prosím přeložit poslední větu.

Citace příspěvku je porušování pravidel? Cituji jenom tehdy, když má reakce neodpovídá bezprostředně na příspěvek nade mnou.

Mně zase nevyhovuje, když si čtu něčí odpověď a musím si dohledat souvislosti.

Není na světě člověk ten…