lesnizinka: Byla jsem v 18 na mamografu s bulkou. Proč tedy na mamografu, podle toho, co jsi dávala? A už vůbec nemuvě o tom, že následně mě poslali na ultrazvuk, kde mi doktorka vysvětlila, že je to fibroadenom, v mladém věku celkem častý. Ale asi bylo nutné mladou blbou holku první vyděsit ,,nálezem" na mamografu, neřkuli, že jsem tam od bolesti málem zdechnula. Když onemocním mám smůlu a umřu. Ostatně umřu, jako všichni ostatní, jen bez těch měsíců hnusných a zbytečných procedur kolem. Ty si ráda nechám ujít. Ne, mě nepřijde, že pár měsíců mizerného života něco řeší.
Ááá, zapomněla jsem to CT. Samozřejmě vím, že je tam proti obyčejnému rentgenu mnohem vyšší záření, proto se vrátím k sonu: proč na všechno, kde to jen trochu jde nevyužívat sono a posílat lidi na ty všechny ostatní procedury, neřkuli, jako prvnotní? Když nic nenajdu na sonu přes to, že vím, že ten člověk má vážné problémy, postupuju o krok výš, ne?
Opěvovaná kolonoskopie: u většiny lidí, co říkali, hodně bolestivá i přes anestezii. A nemálo případů protrženého střeva. Prostě tam nepošlu člověka, který měl jednou koliku.
Kolonoskopii jsem zažila a analgezie byla velmi kvalitní. Byl tam jeden nebo dva nepříjemné momenty, ale rozhodně ne bolestivé.