Pan Anderle má dozajista bohaté jezdecké zkušenosti.
Co kdyby se radši postaral o nepodmíněný trest tomu člověku, který nechal psu zarůst obojek do krku? Viz novinky. Černošín na Tachovsku.
Pan Anderle má dozajista bohaté jezdecké zkušenosti.
Co kdyby se radši postaral o nepodmíněný trest tomu člověku, který nechal psu zarůst obojek do krku? Viz novinky. Černošín na Tachovsku.
Takovou češtinu nikdo, to máte pravdu. Ale vás to baví, že jo?
Děkuji, nemám zájem.
Bavíme se o koních, ne o kulturistech. Tam se zobe hodně, to vím.
efe:Klidně bych i odpověděla, ale netuším na co se ptáš. Té změti písmenek, překlepů a nerespektování interpunkce bohužel nerozumím a dost často mi uniká smysl vět.
Nejste jediná.😉
Ale diskuze běží. A to XY stačí.
XY.:Já si nenaběhl video jste neviděla takže aktivní v diskuzi nejste.
Vy jste fakt vtipný! Kdo neviděl video, jako by nebyl?
A proč bych na něj měla koukat? VP jsem sledovala pečlivě.
kometa:Ale já tady jsem od začátku. První příspěvek 8.10. 16 58. Takže jste si trochu naběhl.
Edit 16 28.
No nevím, jestli postvakcinační sarkom souvisí s místem vpichu.
Neverend:Viděla už jste video o těch drogách a dopingu? Napadá vás něco? Jestli ne, mohu dát další odkaz kde o tom jak to chodí ve vrcholovém sportu mluví od přímý účastník.🙂 Každé fitko vám později nabídne “pomoc” v tomto směru. Myslíte že koně jsou ušetřeni? A všichni víme co tohle svinstvo dělá v těle, jak časem ovlivňuje kostní hmotu,klouby a orgány v těle.
Jo, jo, víme.
Upřímně, mně je tohle tendenční video bůhví odkud šumák. Protože u nás antidopingové kontroly fungují. Viz Nikas 2015. Který v tom byl vlastně nevinně.
XY.:A nejsem koňský negramot ale dokazovat to nepotřebují a kór né někomu a zní to namyšlené no ať mě to nevadí.
Tak opět překážka číslo 4. při VP. Letos a jiné roky předem.
Fajn, nejste negramot. Tak proč neodpovídáte na mé otázky? Vlastně - vy nepotřebujete nic dokazovat. Elegantní řešení.
XY.:Kometo je problém že tady nejste od začátku debaty. To je vaše chyba . A koukněte třeba na video co bylo v odkaze od Irmi jestli bylo od ní.
Ale já tady jsem od začátku. První příspěvek 8.10. 16 58. Takže jste si trochu naběhl.
Neverend:Snad nechcete porovnávat hraniční situaci při závodu a zcela přirozený pobyt ve výběhu.🙂 Na houbách jsou sice taky telata co jsou schopni se přizabít, ale rozhodně větší šanci na zranění máte při sportovním výkonu. Mimo šachů teda.Ikdyž i tam by se dala věž soupeři narvat třeba do konečníku v krajním případě i s tím “budíkem”.😀😀
A co Železník? VP jel šestkrát a čtyřikrát ji vyhrál. A pak si zlomil nohu při obyč vyjížďce. Prostě blbá náhoda.
XY.:On je to ale pán s velkým N tak ho tak oslovte . Ale opět jdeme diskutovat o koních . A chabou výmluvu že jste ženský se nepřijímají !
Ne, neverend pro mě není pán s velkým N.
A o koních diskutujeme celou dobu.
XY.:Ale vždyť na tom není nic špatně . Tam jde o to když vás někdo ve vašem případě poprosí o jízdu terénem jak se v danou situaci zařídite. Tyto lidé koně dají komukoliv který zaplatí 💰. Tam je ta chyba a tu nikdo nechce vidět ?
To je to samé třeba auto jsou lidi že ho půjčí lidem i bez papírů a řeší se to až když je průser.
Škoda že neumím Francouzky už bych udělal přepis rozhovoru před závodem (takovou zrzavcovou kreslenou formou).
Vy srovnáváte půjčení koně s půjčením auta? Opravdu ničemu nerozumíte.
Seděl jste někdy na koni? Na dobře přiježděném koni?
efe:Hele na tohle je můj čas moc drahej… Navíc musim ještě do maštale za těma chudákama dostihovejma důchodcema…
Je to marný, je to marný, je to marný. Neboli nemá to cenu, nemá to cenu, nemá to cenu.
Podrbejte ty dostihové důchodce i za mě za uchem.
XY.:Fíha chvíli jsem tady nebyl a takových příspěvků 🙂.
A pro ty co tady řeší ekonomiku je krásně vyjádření kůň na to nemá ale 5. peníze by pobrat mohl. Když vezmu že konkrétního koně Stuke tento postoj stal život a opravdu nemuselo zůstat jen u něj. ( Když by ho majitel před závodem prodal je na tom ekonomický líp ). Ale kdo chce kouká na to kompletně kdo né tak tzv. přes prsty . A ano jednoúčelový kůň je dostihák a viděli jste jeho život po kariéře jak je úžasný ? Soudný člověk mu tu bezbolestnou smrt i přeje ale tohle nikdo vidět nechce ! A ano když se zruší dostihy zmizí z planety jeden druh ale ten byl i za tím účelem vyšlechtěn. ( Takže i ty keci lidí že když se zruší dostihy nebudou již žádný koně v ČR je dle mě blbost).
A jakákoliv práce člověka a zvířete je o vzájemné spolupráce a pochopení. A to za 5 min společného života nelze.
A každý má nějaký postoj k životu. A když čtu Neverenda ani se nedivím že je v kolektivu tak ,,oblíbeny 😀".
Jo, vy si s neverendem můžete podat ruce. Oba vás baví provokovat a kafrat do věcí, kterým nerozumíte.
Neverend:Proč sakra pořád odbočujete od tématu? Řešil se snad život koně pro špičkové dostihy a koně v zájmovém chovu. A vy na to odpovídáte koňmi v lese a na zastrčených dvorcích. 😀 To bych mohl já porovnávat koně člověka v zájmovém chovu s příjmem stovek tisíc měsíčně a ochotného je do koně vrazit s chudákem co si právě zlomil nohu na dostizích. Hádejte který kůň se má lépe?
Ale když si ten kůň v zájmovém chovu zlomí nohu, tak jsou majiteli jeho statisíce na nic. A že se to stává - všichni tři koně v této situaci, které jsem znala, byli hobíčkáři a zlomili si nohu ve výběhu. Takže zakážeme výběhy? Který kůň se má tedy lépe?
Bouličky na žebrech nevypadají jako reakce na očkování. Neodpovídá množné číslo ani místo.
efe:A jéééje, zase se tu bude řešit, že interakce kůň-člověk, mazlinkování, drbkání a hlavně tuny mrkve jsou pro život koně naprosto nezbytné. Chjo. Tak toho já už se s dovolením neúčastním…
Když my jsme ti tyrani, kteří si koně pořídili proto, aby na něm jezdili. A navíc se za to ani nestydíme.😉
A co tím chtěl básník říci?
Na podstatě věci to mění hodně, když někdo nemá prachy. Protože začne šetřit - na trenérovi, kvalitním ustájení, krmení, kováři, veterináři…. Srovnání s autem kulhá, to není živý tvor se svými potřebami.
Neverend:Jestli chápu správně XY, tak ani nejde o to, jak koně dopadnou, ale spíš o to, jakou pravděpodobnost vzniku tak závažného zranění mají. Snad logicky u toho dostihového koně je riziko značně vyšší,ne? Jednoúčelový dostihový kůň je zkrátka továrna na prachy a lásky se mu nikdy nedostane tolik, jako těm v zájmovém chovu s jedním milujícím majitelem.🙂 Sám bych za tu svou i dýchal a obětoval cokoli pro její život.
Jenže u mnoha majitelů v zájmových chovech je jenom ta láska, která nestačí. Když nejsou znalosti ani peníze. Jenže na ty dvorkové, podvyživené, kulhavé, bolavé … koně není tak vidět. Ti se do TV dostanou jenom výjimečně.
Sportovní koně (nejen dostihoví) mají aspoň špičkovou profesionální péči.
Můj názor.