U hříbat bych taky neriskovala.
Ale u dospělých zdravých koní mi to přijde zbytečné. Pravda, kamarádka sbírá bobky ve výbězích pravidelně a nemá koně pohromadě. Takže riziko reinfekce je minimální.
U hříbat bych taky neriskovala.
Ale u dospělých zdravých koní mi to přijde zbytečné. Pravda, kamarádka sbírá bobky ve výbězích pravidelně a nemá koně pohromadě. Takže riziko reinfekce je minimální.
Je to nesmysl.
Jo, někomu to funguje. S 50% úspěšností.
orionka:Tak ještě jeden učitelský, ale dost strašný !
Tak toho se, pevně doufám, nedožiju.
Dave:Ta koule byla možná něco jako močový kámen ale právě že nespecifikovaný materiál a v něm byly skořápky. Ano RTG to odhalilo, krásná velká koule u zadku před řitním otvorem, působila jako špunt a želvy se němohly vyměšovat. Prý se to stává hlavně u afrických druhů Geochelone. Jednou z příčin je suchý chov kdy bílá moč ztvrdne a utvoří takovou kouli ale skořápky v tom mají hrát taky roli.
Zanedbatelnou. Mezu sedimentující látky patří třeba sírany, uhličitany, fosforečnany, soli kyseliny močové a hlen.
Záleží na osvalení a kondici koně. To bez fotky neposoudíme.
A to tak chcete jezdit pořád? Nebo se jedná o nárazovou záležitost?
Obecně má kůň nosit max 20% své váhy, ale viz výše. Navíc ne každý bude tolerantní vůči dvěma jezdcům najednou.
No a to je ta zoohygiena.
Já si vždycky myslela, že plíseň je záležitost individuální imunity, ne plemene. A zoohygieny.
Ve třech měsících to nemůže být značkování. To souvisí s pohlavní dospělostí. Je to obyč močení.
Dominance u tříměsíčního kocoura? Nemyslím.
Anonymní:dobrý den, zkoušel jste někdo určit pohlaví nevylíhnutých kuřat pomocí jehly na niti ? Kdy u kohoutů se má kývat a u slepiček točit dokola? Dělá se to u ptáků za pomocí matky ale přímo u vajec? Někdo kdo s tím má zkušenost?
Co znamená - dělá se to u ptáků za pomocí matky ale přímo u vajec?
V tom se neshodneme.
Já to zkusím vydržet, slibuji. U obou.
Jenom nástřel. Málo vápníku?
Může být. Taková nenápadná.
Stejná IP, různá jména - nebylo by to poprvé. Diskuze sama se sebou. Ale v zásadě neškodná. Zase zmizí.
Jo. Koupit mu druhého papouška.
Proč si lidi pořizují společenské zvíře do samoty? Papouška, morče, koně, kozu… Vždyť je to pořád dokola.
Samotka je jedním z nejhorších trestů i pro lidi.
Já nemám o samotě ani “blbého” šneka.
Tak nějak. Velká tvrdá koule je nějaká “litiáza” a na to vaječné skořápky fakt nestačí.
Navíc by mě zajímalo, jak se na jejich přítomnost v zažívacím aparátu vůbec přišlo. Při pitvě? Pochybuji, že by byly vidět na RTG.
Tady taky!
To by mě taky teda zajímalo. Adekvátní podmínky k žití bez ohledu na welfare.
Možná XY myslí welfare majitele, který se ve snaze o adekvátní podmínky pro svého miláčka vydá úplně z peněz, prodá všechno, co má a skončí na ulici. 😉
A zase jsme mu nahrály. Opravdu lepší neodpovídat. Jinak bude další neverend(ing story).
Anonymní:Zdravím, jaké používáte odčervovadlo? Musí něco naordinovat vet nebo seženu i v lékárně❓❤️
Viz efe.
Odčervovat naslepo (a mnohdy i zbytečně) je zátěž pro organismus i životní prostředí. A vlastně i pro vaši peněženku.
Jo a v lékárně neseženete. To zkoušeli lidi v době covidu.
Sarah01:Podle mě je ve 2. ročníku na SŠ brzo takhle radikálně toto řešit. To se člověk ještě hledá, tápe. Četla jsem nebo na YouTube viděla rozhovory s více lidmi, kteří toho litují a uznávají, že se spletli.
Souhlasím.
Proto jsem psala, že mě ta rychlost překvapila. Ale nevím, jak moc do toho mohli a chtěli mluvit rodiče a doktoři.