Aktuálně: 3 741 inzerátů211 733 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 24.10.2023, 08:34:24 xxx.xxx.224.101
Zvědavá:

Omlouvám se za “odborný” dotaz. U psů se skutečně dělají transplantace kostní dřeně? Nemyslí zadavatelka pouze krevní transfuze?

Dlouhá léta jsem dělala v lidské hematoonkologii a vím, že transplantace kostní dřeně není vůbec legrace. To jako existují dárci psí kostní dřeně? A jak je to vůbec s HLA kompatibilitou u psů? Vím, že třeba u koní je problém i krevní transfuze, protože mají příliš mnoho krevních skupin.

Nedělá.

Oni si majitelé občas něco nepamatují, špatně si přeloží, domyslí.

Minulý týden jsem v autobuse vyslechla rozhovor, jak něčí kočce diagnostikovali z krve během 20 minut mozkový nádor. Slušné vychování mi zabránilo říct, že je to nesmysl.

kometa
kometa 24.10.2023, 08:16:11 xxx.xxx.224.101
Trickyvoo:

Věřit tomu nemusíte, ale vyjadřovat se k tomu nemusíte taky. Je hrůza, když člověk prožije trauma, najde odvahu u tom mluvit nebo psát, ale snad ještě horší jsou povrchní komentáře lidí, kteří neví, ale myslí si, že ví. Když vám to trauma nikdo něvěří a zlhečuje to. Když nevím, tak mlčím. 

Já osobně bych tohle sem nedokázala napsat právě kvůli takovým lidem, co to zlehčují. Spoustu lidí nesnese, když jim někdo sype do ran sůl. Dá se na to zvyknout? Těžko.

Viz výše - nereagovat, nereagovat, nereagovat.

kometa
kometa 24.10.2023, 08:14:28 xxx.xxx.224.101
Bobca:

a nějaké vaše pozdní omluvy nic nespraví..Divím se,že tu pořád ještě jste…když vám to vadí,co si tu píšeme,běžte jinam..je to veřejné vlákno,navíc všeobecný pokec,tak si tu můžem psát,co chceme..nemusíte na to vůbec reagovat…a tím víc,čím víc vám nadávají,tak vy se sem tím víc vnucujete..není vám to blbé??? 

Nereagovat, nereagovat, nereagovat… Protože jinak ho krmíš.

kometa
kometa 24.10.2023, 08:11:21 xxx.xxx.224.101
Kilian:

….se tu směru jako blázen.. ..už vím jak budu venku Keliše za neposlušnost kárat….

Ale to abyste měla tahák. 🙂 Nebo si to budete pamatovat?

kometa
kometa 24.10.2023, 08:03:22 xxx.xxx.224.101
Doron:

Jako ten vtip nebo ještě něco?

A četla jste celé to vlákno? Speciálně příspěvky od Repty-a-repty? Ta to shrnula moc hezky. 

A ne, není to nenávist. Jenom znechucení.

Tak snad se všichni (nebo aspoň většina) dohodneme a přestaneme reagovat.

kometa
kometa 24.10.2023, 07:54:26 xxx.xxx.224.101
evcusik:

Máte ideální situaci, můžete si dovolit to trošku rozvolnit 🙂 

My si to skrz sporťáka a mladocha ve stádě netroufnem. 

Tomu rozumím. Ne každý má tuto ideální situaci.

kometa
kometa 23.10.2023, 17:16:13 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 23.10.2023, 17:12:11

Jestli je to z němčiny… Kleiderstock = ramínko. Ale třeba jsem vedle.

kometa
kometa 23.10.2023, 15:32:21 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 23.10.2023, 13:50:09

Když už, tak nejdřív zkusit chemickou kastraci.

kometa
kometa 23.10.2023, 15:31:25 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 23.10.2023, 15:28:26

Tak tomu říkám výzva!

kometa
kometa 23.10.2023, 13:23:06 xxx.xxx.224.101
kometa:

Já už tak učinila. Zprávu si přečetl, tak vyčkáme, co vymyslí.

Tak neverend byl osloven formou SZ.

kometa
kometa 23.10.2023, 13:07:50 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 23.10.2023, 12:48:32

Porucha rovnovážného ústrojí? Tam jsou malé kamínky (otolity), které dráždí vláskové buňky. Tyhle vzruchy putují do mozečku, kde jsou zpracovány. A tím si uvědomujeme polohu hlavy a celého těla.

Ale jak a co přesně se mohlo pokazit, nevím. Nejsem tak velký odborník.

kometa
kometa 23.10.2023, 13:02:39 xxx.xxx.224.101
Varaxi:

Ale tak vy jste prostě citový mrzák neschopný soucitu a sebereflexe. Jediné, co vás zajímá, jste vy, vaše peníze a váš pohled na svět. S tak netolerantní, nechápavou, hrubou a nevšímavou osobou se nedá vydržet. 
Napsat sexuální vtip o zneužití dítěte na téma o sexuálním zneužívání (nejen) dětí je prostě daleko za hranou sociálně funkční osobnosti. Konkrétní lidé se tu svěřují s nejtěžšími zážitky svého života a vám to přijde vtipné. Kdybyste neřešil žabomyší války a přispíval jen tam, kde máte co říci - ale jasně, já zapomněla, vy máte co říci vždy a všude, všechno víte, jste arbitr dokonalosti a každé vaše slovo je perla. Jste fakt poklad, jenom kopat. 

Viz výše - neragovat, neragovat, nereagovat. Vždyť vidíte, že to nemá cenu. Tenhle jedinec se za nos nechytí.

Znáte Nezbytné věci od Kinga? Jak byl malý pavouček přiživován strachem? A jaká obluda z něj nakonec vyrostla? Nějak vidím podobnost.

kometa
kometa 23.10.2023, 13:00:25 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.10.2023, 12:55:20

Já už tak učinila. Zprávu si přečetl, tak vyčkáme, co vymyslí.

kometa
kometa 23.10.2023, 12:53:25 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.10.2023, 12:47:22

Jak se prosmykne? Vy ho nemáte na vodítku?

Existují spraye - stačí zagůglit, ale ty musí aplikovat majitel háravé feny. A co když nebude chtít?

Není jeho problém, že máte nevychovaného psa.

kometa
kometa 23.10.2023, 12:50:55 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.10.2023, 12:48:55

Nereagovat, nereagovat, nereagovat… Jinak se ho nezbavíme.

kometa
kometa 23.10.2023, 12:42:49 xxx.xxx.224.101
Anonym:

Dobrý den, nechci rozpoutat válku ale přesto se zkusím zeptat. Když se u psa nepovede léčba za desítky tisíc, kdo to hradí? Platí se i tak veterinářům nebo ne? Je to riziko do kterého se s tím jde nebo se neplatí? Je to situace do které dost možná spějeme. Leukémie psa velkého plemene, několik transplantací krve, kdy každá z nich stojí velké peníze.

Viz výše.

Vy se jako majitel rozhodujete a taky všechno platíte. Veterinář vás snad s finanční částkou a prognózou seznámil, nebo ne?

A upřímně, já bych do toho vůbec nešla. Protože šance na vyléčení v tomhle případě je minimální. Spíše žádná.

kometa
kometa 23.10.2023, 12:27:09 xxx.xxx.224.101
Lily:

Já si jdu k vám vylít dušičku, snad to nevadí. Nevím, jestli je to správné téma, ale napadl nás sousedův pitbull křížený s argentinskou dogou a kdo ví s čím. Bydlí v našem domě. Zatím s ním můj minibulík vycházel ok, ale tohle ráno se to nějak změnilo. Vyjdeme z domu a před domem starší paní spolu s tímto křížencem, který začal zírat na mého psa. Můj začal vrčet, tak jsem si ho dala k noze a lezli jsme v podstatě po zdi, abychom nedráždili. Už jsme byli kus od nich, když periferně vidím, že ten pes běží za námi, protože paní pustila vodítko. Hned vletěl do toho mého. Při pokusech je rozdělit jsem skončila s rozbitým kolenem a naraženým zápěstím, protože mě porazil. Zřejmě mě i kousnul, co jsem našla otisk zubů, ale nevybavuju si kdy.

Paní majitelka k nám po chvíli došla, vrazila jsem jí vodítko a do ruky a ona když si ho trochu odtáhla, tak mi říká - ale váš si začal. Žádná omluva nic. Seřvala jsem ji, že proč ten pes nemá koš, když ho neudrží. Paní bez reakce a přesvědčená, že to je moje chyba. Přitom já měla svého psa na krátkém vodítku u nohy… Díky bohu se ten její pes už rvát nechtěl, asi byl zaraženej i z mé ráznosti, ale stejně jsem rychle odešla pryč s hrůzou, jestli ho nepustí znovu. No mít jorkšíra, tak už mám asi po psovi. 

No o pár krocích jsem až zjistila, že kulhám, po nějaké době se ozvalo i zápěstí a všimla jsem si, že mému psovi z hlavy teče krev. U psa díky bohu jen porušená kůže a je to celkem hluboké, ale zase ne na šití. Pro jistotu jsme byli na veterině a já musela na pohotovost. Nic naštěstí není zlomené.

Ale samozřejmě psychika teď v… Protože normálně jsme neměli problém s nikým a teď stažený ocas a nechce za druhým psem, když musí, tak vrčí. Už jsme na tom začali pracovat s jeho psí kamarádkou, na kterou taky prvně reagoval naježenou srstí na zádech, ale postupně se osmělil.

A aby toho nebylo málo, tak jsem tu paní dnes potkala se psem venku (díky bohu bez mého psa) a myslíte, že dala psovi košík? Nedala…

A to nemluvím o tom, že ho pravidelně venčí stylem, že po tom co vyjde z domu, že pustí vodítko a pes běží na volno přes silnici, kde několikrát skočil i pod auto (ale díky bohu tam jezdí auta pomalu). 

Takže místo těšení se na podzimní procházky jsem v hrozném stresu, abychom je nepotkali… :,(

Paní toho psa nezvládne fyzicky ani psychicky. Pes chodí na procházky jen do psího výběhu a zpátky a i tak má problémy. 

Snad nevadí, že to nasdílím tady, jsem z celé té situace špatná. ☹️ Ten pes by byl skvělý v jiných rukou. Je dle všeho jejího syna, který jí ho nechal na krku. Ona ho nezvládá… Tohle se obávám, že bude jen horší. Už teď se ho všichni bojí. ☹️ 

Viz výše

Oznámení na policii. Lékařskou a veterinární zprávu, předpokládám, máte. A bábě předložit účty od veterináře.

kometa
kometa 23.10.2023, 11:01:46 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.10.2023, 10:54:22

Příspěvek jsem nahlásila a otázala se admina, jestli s takovými přispěvateli může něco udělat.

kometa
kometa 23.10.2023, 10:58:55 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.10.2023, 00:10:53

Jo, to se mi děje taky. Když byl mezitím někdo jiný rychlejší - tužtička je, ale k příspěvku mě to už nepustí. Tak píšu nový jako edit.