Lily: Já si jdu k vám vylít dušičku, snad to nevadí. Nevím, jestli je to správné téma, ale napadl nás sousedův pitbull křížený s argentinskou dogou a kdo ví s čím. Bydlí v našem domě. Zatím s ním můj minibulík vycházel ok, ale tohle ráno se to nějak změnilo. Vyjdeme z domu a před domem starší paní spolu s tímto křížencem, který začal zírat na mého psa. Můj začal vrčet, tak jsem si ho dala k noze a lezli jsme v podstatě po zdi, abychom nedráždili. Už jsme byli kus od nich, když periferně vidím, že ten pes běží za námi, protože paní pustila vodítko. Hned vletěl do toho mého. Při pokusech je rozdělit jsem skončila s rozbitým kolenem a naraženým zápěstím, protože mě porazil. Zřejmě mě i kousnul, co jsem našla otisk zubů, ale nevybavuju si kdy.
Paní majitelka k nám po chvíli došla, vrazila jsem jí vodítko a do ruky a ona když si ho trochu odtáhla, tak mi říká - ale váš si začal. Žádná omluva nic. Seřvala jsem ji, že proč ten pes nemá koš, když ho neudrží. Paní bez reakce a přesvědčená, že to je moje chyba. Přitom já měla svého psa na krátkém vodítku u nohy… Díky bohu se ten její pes už rvát nechtěl, asi byl zaraženej i z mé ráznosti, ale stejně jsem rychle odešla pryč s hrůzou, jestli ho nepustí znovu. No mít jorkšíra, tak už mám asi po psovi.
No o pár krocích jsem až zjistila, že kulhám, po nějaké době se ozvalo i zápěstí a všimla jsem si, že mému psovi z hlavy teče krev. U psa díky bohu jen porušená kůže a je to celkem hluboké, ale zase ne na šití. Pro jistotu jsme byli na veterině a já musela na pohotovost. Nic naštěstí není zlomené.
Ale samozřejmě psychika teď v… Protože normálně jsme neměli problém s nikým a teď stažený ocas a nechce za druhým psem, když musí, tak vrčí. Už jsme na tom začali pracovat s jeho psí kamarádkou, na kterou taky prvně reagoval naježenou srstí na zádech, ale postupně se osmělil.
A aby toho nebylo málo, tak jsem tu paní dnes potkala se psem venku (díky bohu bez mého psa) a myslíte, že dala psovi košík? Nedala…
A to nemluvím o tom, že ho pravidelně venčí stylem, že po tom co vyjde z domu, že pustí vodítko a pes běží na volno přes silnici, kde několikrát skočil i pod auto (ale díky bohu tam jezdí auta pomalu).
Takže místo těšení se na podzimní procházky jsem v hrozném stresu, abychom je nepotkali… :,(
Paní toho psa nezvládne fyzicky ani psychicky. Pes chodí na procházky jen do psího výběhu a zpátky a i tak má problémy.
Snad nevadí, že to nasdílím tady, jsem z celé té situace špatná. ☹️ Ten pes by byl skvělý v jiných rukou. Je dle všeho jejího syna, který jí ho nechal na krku. Ona ho nezvládá… Tohle se obávám, že bude jen horší. Už teď se ho všichni bojí. ☹️
Oznámení na policii. Lékařskou a veterinární zprávu, předpokládám, máte. A bábě předložit účty od veterináře.