Hodně.
Základem je asi anglie a western, ale kam patří třeba Mongolové nebo jihoameričtí gaučové…
Liší se v mnohém, to by bylo na několikahodinovou přednášku.
Za mě je ježdění dobré a špatné.😉
Hodně.
Základem je asi anglie a western, ale kam patří třeba Mongolové nebo jihoameričtí gaučové…
Liší se v mnohém, to by bylo na několikahodinovou přednášku.
Za mě je ježdění dobré a špatné.😉
Leithian:A kdyz jste takovi zastanci a milovnico kocek. Muzete si k nam s majitelem jisteho kocoura udelat brigadu a odsmradit nam po zime pergolu. Kam se stehuje a celou ji zasmradi a zechcije jeden kocour z ulice a nas uz to po 5 letech fakt nebavi. Stejne jako kdyz na jare chci na piskovou plochu dat plachtu a postavit bazen tak se to musi zrejt. Odvozit tak 10cm kocicich chcanek a hoven zahrabanejch a navezt novy. Nebo kupovat kurata neb je jinej kocour vyvrazduje (letos 2 2tydenni vlasky) a jo je to furt ta sama svina zrzava. Nebo mi muzete za majitele kocek co na to sere jit koupit novou plachtu na bazen. Takovou tu solarni co cicinty znicily. Fakt mam pokracovat? Ja nejsem povinna udelat ze svyho pozemku alcatraz. Holt najedu ac nerada na metodu ktera jedina zafungovala. Ac nerada. Ale vy tu tim svym fanatickym hajenim kocka muze vsechno a kazdej komu se to nelibi je vul a ma se namahat a platit si “chraneni” sam protoze majitel kocky nemusi nic vyvolavate to samy co ti sileny individua u lgbtq nebo ppsledni generace lepici se k silnici. Nenavist, antipatii a naprostou a totalni nechut uz cokolov resit po dobrym. Gratulka 😉
A jak mi vysvětlíte, když kamarádka má ve stáji u koní +- 6 vlastních koček a kocourů (všichni kastrovaní) + občas nějaká sousedovic + pergolu + slepice chované od kuřat + bazén (pravda, trvale postavený). Jo a svého času měla i venkovní voliérku s kanáry. A žádné potíže vámi popisované se nevyskytly ani nevyskytují.
Odčervuji preventivně a rozbor si dělám sám v roztoku soli a vlastně ani nevím, co vidím… Fajn cesta k rezistenci.
Říká vám něco flotační a sedimentační metoda?
No jo, Třinec, tam už jsou tvrdí Šlonzáci.🙂 Ale česky umí všichni, i když třeba chodili do polských škol. Jako můj táta - celý život je tady (v Česku, teda ve Slezsku), pracoval v pojišťovnictví, čili neustály kontakt s lidmi v českém jazyce- ale stejně má dodnes přízvuk a po naszymu nebo polština je mu prostě bližší.
Slang:Zdravím, prosím vás jak má vypadat ideální figura jezdce na koni. Myslím jakou má mít ideálně výšku a váhu aby byl vzorovým jezdcem dle tabulek a jestli má šanci i menší a silnější člověk něčeho dosáhnout v jezdeckém sportu. Děkuji za odpovědi.
Ty tabulky by mě taky zajímaly.
Z logiky věci by měl být kůň a jezdec trochu proporcionálně vyvážený - kvůli těžišti a estetickému dojmu. Takže jezdec 180 cm asi nebude vhodný na poníka 140 cm a obráceně - ale tam to bude spíš o té estetice.
No a jezdec s nadváhou bude mít samozřejmě handikap, protože asi fyzická kondice. Proč myslíte, že profesionální jezdci běhají, plavou, jezdí na kole…? Což neuškodí ani rekre jezdci, že jo.
Anonymní:Takže ono to možná nebude s tím chovem o samotě až tak vážné nebo se mýlím? Mám kamaráda, co choval morče 7 let, jedno o samotě, bylo spokojené. Píšete: v papírovém chovu musí být o samotě, takže nepředpokládám že papírový chov podporuje týrání morčat? Možná se podvědomí lidí pomalu mění s nástupem zelených fanatiků kdy nesmí být zvířátko samo aby náhodou netrpělo.
Přesto mě něco zajímá, proč v papírovém chovu by se morčata navzájem zabily a v hobby chovu ne v čem je tak velký rozdíl? Díky.
Opravdu spokojené? Jak žijí morčata v přírodě?
V čem? Viz můj včerejší příspěvek 8 49. Vy jste ho nečetl(a)?
Odkaz nemám. Ale o spánku a jeho fázích taky (ráda) učím. A že se sny zdají i psům a koním, je známo. Ostatní zvířata nejsou ještě holt tak dobře prozkoumaná.
A někde jsem četla (zase nevím, jak moc je to relevantní zdroj), že sny se zdají i v nonREM fázi.
Je to složitý. A zajímavé.
U nás zase máme k obědu tu játru.
Jo, měl by si pustit každý potencionální majitel domácí kočky.
Fikovnice:Zrovna dnes rozhovor s kolegyní - donedávna antikočkařka!
Na zahradu jí začala chodit toulavka…a kolegyně už na mně vyzvídá čím krmit, co jí dát, co naopak ne… Rady jsem dala, ale hlavně jsem zdůrazňovala tu základní: Čičinu co nejrychleji vykastrovat! A to prý rozhodně ne!!! Přitom krom rad ode mě pročítá na netu vše možné o kočkách. Ještě asi před dvěma měsíci jsem měla zakázáno se před ní jakkoli zmínit o svých podnájemnících.😛
A to je ono! Jaký měla argument pro nekastraci? Kromě finančního.
A jak jinak chcete léčit vrozenou vývojovou vadu? Než eliminací postiženého jedince z chovu?
Víte, o tom je chovatelství. Nechávám jenom to nejlepší, protože cílem je zdravá populace. Tak jako v přírodě - přežijí jen nejsilnější.
Fikovnice:Postnu palicolam postaršího posmutnělého psychologického philmu:
Pindície:
- pro pojmenování philmu pojem pro pár půldnů
- pomladšímu páru pomře potomkyně (palicobol - pochuravění palicových plen - pravděpodobně pia, případně pavučnice)
- posléze pár pravidelně provozuje pokusy počít po pomřelé prvorozené potomka
- pojmenování představitele pána - přípona příjmení -pes 😉
Poznali? Přiznávám - palicolam přesimplexní!😄
Jasně! Den pro mou lásku.
Poznala, protože připomínali příslušnou příjemnou paní.
biaca:Pro mě základní myšlenkou je zavedení centrálního registru - nyní i když mám kluky očipovány mám zapsány ve třech a za všechny zápisy jsem platila. Nehledě na to, že by kocour nemusel být zkontrolován zda má čip pokud by se zatoulal.
S kastrací také nemám problém ani s evidencí. Za mě kastrací prodlužuji klukům život a zajištuji spokojené soužití.
U nás ve městě není problém s přemnoženými kočkami a je docela poskytována pomoc útulku, ale pokud by to bylo stanoveno zákonem, bylo by to lepší města by měla povinnost.
Myslíte, že ty venkovní polotoulavky někdo nechá čipovat? A kastrovat?
Vy jste zodpovědná, ale spousta lidí není. A nebude. Jak je chcete přinutit? A dokázat, že zrovna tahle kočka je jejich?
Viz výše. Zákony jsou, ale vymahatelnost pokulhává.
Kočka s errorem nemá chybu!
REM fázi mají všichni savci. Jenom ježury údajně ne.
Anonymní:Dobrý den. Jak se dobře připravit na příchod kočky do domácnosti. Vím že nakonec to stejně bude určitě všechno jinak a až vychytám mouchy přilétnou masařky ale přecijenom nějaky úpravy předem budou lepší než potom. Jak funguje kočičí WC jak často se čistí? Jaký přínos má u kocoura kastrace? Co z bytu odstranit kromě květin? Jakou zábavu a pelech? Díky 🌺
Přínos kastrace u kocourů - u domácího je to naprosto jasné, protože opravdu smrdí. U venkovního se sníží riziko toulání, rvaček a nehod, které můžou skončit i fatálně.
Jinak viz Tennuri.
Píše. Rozhodně si ho pořídím.
Tak si pořídím a) jenom samice nebo b) jenom samce nebo c) dám samce vykastrovat.
Všechno se dá řešit. Aniž byste nechtěně množil(a).
zjarda:Zdravím, ano dá se proti tomu bojovat, ale jen správnou a kvalitní výživou, hygienou a ventilací prostředí! S pozdravem Zappe
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Aspergil%C3%B3za_pt%C3%A1k%C5%AF
Možná bych ještě dodala - a nákupem zdravého papouška od zodpovědného chovatele.
Asi ne tolik, ale zato mají mnohem větší zorné pole.