Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 10.11.2023, 19:16:17
To by mě překvapilo taky. Mně to moc profesionální nepřipadá.
Zaplynování má smysl jenom v hermeticky uzavřených prostorách. Což ten váš světlík podle popisu není. Používá se třeba oxid uhličitý - viz utrácení drůbeže při ptačí chřipce.
Mně by těch holubů bylo taky líto. I když objektivně vím, že jsou přemnožení.
Díky holky. Jo jo Verun to je první co mě napadlo, že ta zahradnická geoška by se musela rychle rozcupovat, proto mě to zarazilo.
efe: piliny nebo hobliny já nerozlišuji pro mě je to stejny ale vím že ve skutečnosti není. Nevím proč ale ty umělé kousky na mě působí nějak divně, chemicky ale to neřešte to je problém u mě.
Hele, já taky říkala, že umělé kytky mi nesmí do baráku. Ale do truhlíků ven, jako součást výzdoby, jsou fajn, protože když mi je vichr odfoukne, tak je zase na zemi seberu, zapíchám zpátky a je to. Živé kytky to většinou nepřežily.
Geoška je opravdu fajn, žádná extra chemie v tom není.
Intenzita v chovu skotu spočívá nejen v obasahu jadra v krmne davce ale hlavně v konzervovaných krmivech s vysokou koncentrací živin se schopností krmné davky v optimálním poměru k vyžadované produkci jednotlivych kategorii zvířat. Tim rozhodně neni pastva ani u masných plemen která jsou schopna využít na rozdil od dojnych plemen intenzivniho vykrmu.
Jinak řečeno je úplně k prdu fedrovat drahými koncentrovanymi krmivy Holštýny. Intenzifikace je vzhledem ke ztrátovosti zbytečná. Přírůstek jako angus mit stejně nikdy nebudou a výslednou cenu vzhledem ke zmasilosti taky ne. Proto se velkým farmám nevyplatí vykrmovat býky dojnych plemen
Prvnímu odstavci nerozumím, přesněji řečeno poslední větě.
Pro mě je extenzívní chov v létě tráva, v zimě seno. Nic víc. (teda minerální lizy a samozřejmě voda ano). Žádné jádro, žádná siláž (senáž). Tak, jak to vidím ve svém nejbližším okolí.
Psychická a fyzická dospělost jedince se nerovná dospělosti pohlavní.
Náš Willy (MCO) rostl docela dlouho, řekla bych…a do těch cca 3 let se choval stále jako kotě. Teď je z něj povaleč (5 let) co se ani pro hračku moc nepřetrhne, co by plýtval síly, že jo… 😀
Nevím jak u MCO, ale u venkovních micin vám klidně může zabřeznout i 4 - 5ti měsíční kotě. V té době dospělé rozhodně není.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 09:45:11
Jo takhle. Pořád nevím - jak tam tu vodu technicky nalít. Chrstnout na čenich by asi nestačilo. Nalít do tlamy - taky nevím. To už mi přijde efektivnější to přiškrcení.
Mám zkušenost jenom při zvedání ležících krav - nalít vodu do ucha. Ale ani to nebylo na 100%.
Však jsou tam ty ovce jak dlouho.. měsíc? Dvakrát do roka? A zbytek tráví jinde. Třeba se převážejí dokola po Prahé a jsou na ten ruch zvyklé. No a znečištění jim sníží délku života úplně stejně jako trvale bydlícím Pražákům. Co má říkat pes, kterého si někdo pořídí v Pze a chodí ho venčit do ulic. Zase bych to s ovcema tak neprožívala 🙂
Tak nějak. V patologii dávám jako příklad antrakózy plic psa, kterého si majitelka brávala k už neexistujícímu stánku na velmi rušné ulici. Myslím automobilně.
Údajně ano, ale to neudělá mech, ale dojde k tomu za použití dalších materiálů. Pak se ale doporučuje vodu převařit alespoň po dobu minuty, nicméně filtrací máte ze zakalené říční vody vodu průzračnou.
Na filtraci vody je hodně videí, ale to “moje” se mi nedaří nalézt. Tak jiné zatím sdílet nebudu…
U mechu je ještě (logická) zajímavost, že kdybyste byli uprostřed lesa a nikde kilometry voda, tak se dá z mechu namačkat hodně vody. Horší je, když je počasí, že je i mech suchý. Vodu pak lze získat třeba kondenzací na nějakém plastu nad vykopanou dírou. Voda se tak vysráží z půdní vlhkosti a nasekaného rostlinstva, z kořenů stromů nebo z jinak nejedlých živočichů.
Tak to jo, prostě vodu stejně převařit. Protože průzračná voda ještě neznamená zdravotně nezávadná, že jo.
A že je mech plný vody, o tom žádná. Proto se po něm ráda procházím.
No, když se zrovna rvou jako vlčáci, cvakaj zuby a lítaj nohy, tak asi nic, ale když se takhle chytnou a drží, což by se mohlo třeba u nějakých těch bull psů stát…? Tak by mě zajímalo, zda to funguje.
Mě překvapilo, že tomu anatolovi nikdo do tlamy nenacpal klacek a nezapáčil… Třeba to nejde…
Tak když už toho psa držím, tak mu nemusím nic lít do nosu, ne?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 09:22:02
Jsem na střední škole, My nemůžeme jenom tak vyhodit za vrata. V případě pochybností můžeme akorát volat policii - že máme podezření na použití návykových látek.