Aktuálně: 3 731 inzerátů211 813 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 14.11.2023, 12:49:36 xxx.xxx.224.101
Fikovnice:

Ali, netuším jak to je teď (na vesnici, odkud pocházím). Jak víš, s famílií se prakticky nestýkám. Ale když ještě žil Floček, stalo se, že zdrhnul… A ne jednou.😔 Plot měli a branku taky OK, takže jej vždy někdo (?) vypustil. Ale vím, že jednou Flokyho “slavnostně” přivezli Měšťáci až z vesnice vzdálené několik km. To byl tehdy šílený extrém. Co si pamatuji, tak famílie nic neplatila za to TAXI pro Floka. On měl tedy tu výhodu, že to byl náš nejhodnější pes milující všechny lidi a zvířata. Ale je mi jasné, že OK to samozřejmě nebylo. Také tehdy famílie byla připravena platit pokutu.

A mě čeká platba asi mnohem větší! Moje kočky vytopily souseda pode mnou!!!😔Mám SMS, že má flek na stropě v koupelně a že mi tam něco teče. No, neteče nic…ale kočky tam mají dva hrnce s vodou. Z napáječky odmítali pít. Jsem z toho nešťastná. Vím, že je to tím - vytírala jsem podlahu. A dělá to asi Fido - posouvá packou ten hrnec. Schválně jsem dala velké hrnce fakt plné vody a on to přesto packou dokáže vylít! Ne, že by hrnec celý převrátil, ale asi jak to posouval, tak se voda vylévala… Další peníze v háji!😢 Naštvaný soused - oprávněně!

Vy nemáte pojištění odpovědnosti? Já vytopila sousedy dvakrát a jak se hodilo!

kometa
kometa 14.11.2023, 08:42:29 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Přepnula jsem si schválně na přírodní téma a nevidím tady jedinou červenou až oranžovou. Je tu zelená a hnědá a taková měkká bílá (do šeda a okrova, asi to dělá ta hnědá okolo), je to příjemné na oči, pro mě přeci jen trochu mdlé. Já mám ale na obrazovce nastavený eye saving mode, takže ten mi zemdlí všechno, co se na monitoru šustne 🙂 Proto mi asi vyhovuje základní motiv.

Jo pardon, když jsem si otevřela přehled témat diskuse, vyskočily na mě ty oranžové poznámky (zvoneček a spol.), už chápu. To vážně do toho vzhledu nesedí. Co takhle nějaká okrová? Nebo taková žlutá jako je tady na smajlíkách? Prostě něco teplejšího…

A myslím, že už to tady někdo zmiňoval, ale pro mě osobně určitě není potřeba zdůrazňovat témata, kde přibyl “dnes” nový příspěvek. Však témata, která sleduji, mi tam zacinkají, a témata, která nesleduji, si stejně ověřím, než tam vlezu. Navíc, když vidím, že jsou ta témata vpředu, tak je jasné, že byla dnes aktivní, vždyť se to podle toho řadí. Takovéhle upozornění je dle mého nadbytečné.

Děkuji za Vaši angažovanost a skvělou práci, kterou odvádíte! 👏 

A tak to já jsem ráda, že vidím na první dobrou nové příspěvky. Ke zvonečku jsem ani nedošla - ale to je můj problém. A nemaje chytrý telefon mi některé problémy unikají.

Holt to s námi admini nemají lehké - kolik višní, tolik třešní (Jáchyme, hoď ho do stroje, kdyby někdo tápal).

kometa
kometa 14.11.2023, 08:28:44 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Hodně ornitologů krítka zavrhuje hlavně z důvodu přenosu ptačích neštovic, protože se na krmítku ptáci potkávají. Takže dezinfekce a hygiena je na místě. Fotky sýkory koňadry s neštovicemi si najdete na internetu, není to pěkný pohled.

A že nám to ten ornitolog na vycházkách neřekl? Zapamatovala jsem si, že je fajn kromě tuku dodávat i bílkoviny - proto kombinuji lesknici se slunečnicí.

Na druhou stranu, lojové koule dezinfikovat nelze. A krmítko za oknem fakt nebudu drhnout Savem- neb UV záření je spolehlivá, levná a bezpečná dezinfekce.

kometa
kometa 14.11.2023, 08:24:36 xxx.xxx.224.101
Xerxova:

taky jsem článek četla - nebudu se chovat jinak, než v letech předchozích. Na zahradě máme hodně ptáků - od střízlíka a králíčka, až po vrány šedivky… Sypu slunečnici do krmítek (dřevěných) a slunečnici a nějaké směsky různých zrní na zem. Lojové koule používám bez sítěk - a mizí rychle. 

Zatím krmím od minulého týdne jen slunečnici (do krmítek i na zem)- a už tu byly sýkorky koňadry, modřinky, uhelníčci a moje oblíbené (celoročně v borovici poskakující) parukářky. Babka má zatím absenci. Lítá spousta brhlíků, kosáci, strakapoudi, zvonci, vrabčáci (domácí), hrdličky, straky, sojky i dlask a červenka už dorazili. Kromě pěnkav tu byl i jíkavec - už loni jsme měla pocit, že je někde v okolí celoročně. Lítávali v lednu - když byla velká zima tak v prosinci - a už druhý rok jsou již brzy na podzim. Je jich maličko (pár??) - ale jsou. Jo a podle hromady peří je jasné, že nadále ke strávníkům patří i krahujík.

fotky z let minulých 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Já chci taky králíčka a střízlíka a parukářku!🙂 Neboli závidím.

kometa
kometa 13.11.2023, 10:19:09 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Smad z 13.11.2023, 10:10:49

Jak konkrétně se projeví omlazení prstu? Já se zrovna předevčírem řízla a předpokládám, že do týdne bude jako dřív. Tak jako mnohokrát předtím. I bez Sinclairova týmu.😉

kometa
kometa 13.11.2023, 10:03:45 xxx.xxx.224.101
drvodelkafialova:

Zdravím🙂. Teď jsem v Ekolistu narazila na článek o přikrmování venkovního ptactva a trochu mě znervoznil. Sama sebe řadím mezi nadšené krmiče, letos mám na zimu nachystaný metrák slunečnice, velký pytel ořechů a 10kg lojových koulí  a další dobroty. Lákám ptáky z širokého okolí k nám do sadu za vesnici. Tam navác mají spoustu ovoce, co sme nechali na stromech. Myslíte, že je to opravdu k jejich škodě? 

Krmítka každý týden desinfikuju savem. Tkay mě překvapil nákres toho otevřeného krmítka , bez stříšky.

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/jiri-anderle-co-byste-meli-vedet-nez-se-pustite-do-prikrmovani-ptaku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Za mě, co jsem si odnesla z ornitologických vycházek. Krmím slunečnici a lesknici (tuk + bílkoviny) na otevřeném krmítku a lojové koule.

Dezinfekce savem mě teda nikdy nenapadla. Nestačí přirozené UV záření?

kometa
kometa 13.11.2023, 09:59:21 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 13.11.2023, 09:58:14

Určitě se dostaví.

kometa
kometa 13.11.2023, 09:58:06 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2023, 08:39:04

V případě třísek a a jiných potvortstev nedám dopustit na černou mast.

kometa
kometa 13.11.2023, 09:54:56 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 13.11.2023, 08:39:17

Já bych do toho prostě pocitově nešla. U matky se odoperovalo, ale co u dcer?

Můj názor.

kometa
kometa 13.11.2023, 09:53:50 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2023, 08:57:37

To bude v álejích schvácenejch 🙂

kometa
kometa 13.11.2023, 09:39:13 xxx.xxx.224.101
megi-the-pes:

Podezírám ho, hamouna, že těm nebohým kočkám hodlá večeři sežrat, nemám totiž co krmit někoho jiného, než jen výhradně Jeho Výsost.

Podle mě je tam čárka navíc. Je, není? Víc navíc?
Tři sta z Vás se v práci určitě nudí, pomoc? 🙂

Za mě ne. Obecně je lepší čárka navíc, než chybějící. A v tomhle textu mě neuráží.

kometa
kometa 13.11.2023, 09:34:58 xxx.xxx.224.101
Cec:

Dobrý den, v sobotu jsme při venčení potkali další pejskaře a měli šeltii. Moc se nám libila, velikostí i vzhledem. Jsme spíš na menší pejsky. Teď máme trp.špice a už je to stařík. Netěšíme se na den, kdy se s ním budeme muset rozloučit ale jednou to příjde. Bez pejska rozhodně být nechceme a tak jsme si řekli, že dalším by mohla být právě šeltie. Ale je tam jedna podmínka kterou nevím jestli splňuje, může být v bytě? Bydlíme ve městě. Je to ovčácké plemeno, ale malé, co si myslíte? Venčení každý den určitě ano.

Viz výše. 

Venčení několikrát denně (ale to jste asi mysleli, jenom to tak nevyznělo). Bývají dost uštěkané. A potřebují zabavit - třeba agility.

kometa
kometa 12.11.2023, 20:18:08 xxx.xxx.147.163
kometa:

Trpělivost a klid.

Fajn je mít vozík a dávat do něj třeba oblíbené krmení, pak tam koně čistit, pak řízeně nechat nastoupit a zase vystoupit (vozík pořád otevřený), pak zavřít a nechat vystoupit, pak popojet na náves a po návratu nechat vystoupit…

Myslím, že každý kůň by to měl umět. Nikdy nevíte, kdy to bude potřeba.

A když nenaložíte, pořád je tady inseminace.

kometa
kometa 12.11.2023, 18:15:34 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ano děkuju, vznikne mi problém dostat ji to vozíku to nám nikdy nešlo, bude to velké přemlouvní. Má někdo zaručený postup?

Trpělivost a klid.

Fajn je mít vozík a dávat do něj třeba oblíbené krmení, pak tam koně čistit, pak řízeně nechat nastoupit a zase vystoupit (vozík pořád otevřený), pak zavřít a nechat vystoupit, pak popojet na náves a po návratu nechat vystoupit…

Myslím, že každý kůň by to měl umět. Nikdy nevíte, kdy to bude potřeba.

kometa
kometa 12.11.2023, 18:09:22 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 12.11.2023, 15:02:22

No, tak to jsem nevěděla. Ale když se to všechno zaplatí…

kometa
kometa 12.11.2023, 18:04:47 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Krásnou neděli. Zajímalo by mě jestli někdo z majitelů koček chodíte do přírody venčit na vodítku jako s pejskem, do letoška jsem nic podobného neslyšela ani neviděla až v letos ve městě asi 3* pokaždé jinou paní. Je to teď v módě nebo to byla náhoda. Mám kočičku v bytě a nikdy by mě to nenapadlo vzít ji ven je na to vůbec stavěná?

Jak která. Kamarádka měla briťáka a ten s nimi jezdil i na vandry pod stan. Můj kocour autista se nedostal v baráku dál než o patro níž.

kometa
kometa 12.11.2023, 18:01:22 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 12.11.2023, 12:28:19

Jenže ta telata jsou opravdu odolnější venku. Ve stáji je mnohem větší infekční tlak.

Ne, že bych s tím souhlasila, ale ve velkochovu mléčného skotu je to prostě tak. Tam není prostor na to, nechat tele u mámy aspoň po mlezivové období.