Aktuálně: 3 733 inzerátů211 837 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa 16.11.2023, 09:25:08 xxx.xxx.224.101
Thielli:

Kamarád znal jiného kamaráda, který měl na kole přimontovanou tyč s velmi dlouhým a velmi ostrým hřebíkem.

To je za mne tzv. “testosteron” řešení. Já jsem se narodila s pulinou. Proto tady v jednom kuse žvaním a i tření s ostatními kusy se snažím řešit primárně verbálně. Když to nejde, pak odchodem z dané situace. Bez gest na konci zvednuté ruky 😄. 

Tak já jsem taky primárně pro smířlivé řešení. Mockrát se mi osvědčilo. Ale občas se člověk musí ozvat důrazněji. Jinak druhá strana kolikrát ani nepochopí, že vlastně existuje problém.

kometa
kometa 16.11.2023, 09:21:17 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.11.2023, 09:08:46

Nevím. Už je to dávno. Ještě před zavedením povinného odstupu při předjíždění. Kamarád kamaráda byl vizionář.

kometa
kometa 16.11.2023, 09:15:29 xxx.xxx.224.101
Diben:

Dobrý den, jak je to se zimní srstí u koní, musí se stříhat? Viděla jsem na koni různě vystříhanou srst nevím jaky to má účel?

Viz výše.

Máte-li koně na rekre couračky, nemusíte. Pokud máte koně v tréninku - nemusí být nutně sportovní, ale chcete, aby se udržel v kondici - je dekovaný, ale nestříhaný.

U těch vyloženě sportovních vlastně nevím. Ti se asi holí (to jsou ty různé střihy) i dekují.

kometa
kometa 16.11.2023, 09:05:34 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.11.2023, 09:02:22

Ne. Žádná urban legend. A fungovalo mu to. Řidiči objížděli s velkým respektem.

kometa
kometa 16.11.2023, 09:03:54 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.11.2023, 08:54:44

Ano.

kometa
kometa 16.11.2023, 08:58:46 xxx.xxx.224.101
Thielli:

Můžu zase do zpovědnice? 

Prosím vás všichni - kdyby mi tu někdo položil dotaz a já neodpovídala a neopovídala, vězte, že to není z nadutosti. Buď budu ležet na Vinohradech nebo hned vedle na Olšanech. 🤪

Dnes ráno se mě v křižovatce za tmy rozhodl předjet nějaký pražský pytel testosteronu, no co budu vykládat, vznikla dost nebezpečná situace. Zjevně nestačí, že mám vzadu světlo na kole, světlo, na helmě, blinkry na helmě, na rukavicích reflex, na kole reflex, na pedálech reflex, prostě všude reflex… to hovado vjelo do protisměru, aby mě honem honem předjelo, žel z nedostatku místa mi svůj stříbrný bůček otřelo o nohavici… 

A ne, nemohu přestat jezdit na kole, nejdu do MHD, kde už dnes pravidelně kromě chrchlání a smrkání  ještě pokaždé někdo řve do telefonu a odmítám jezdit do práce ve městě protkaném veřejnou dopravou jako jednoválec ve svém voze. Jestli se mi totiž po něčem z jinak hnusné bolševické doby stýská, je to relativní ticho v MHD a hrobové ticho v čekárnách u lékařů - člověk si prostě mohl v klidu číst… Dnes vám telefonní hulváti nebo nenažraní lékaři, kteří vám valí v čekárně reklamy do hlavy, kradou váš čas. Nemáte šanci ho nijak smysluplně strávit, musíte to jen nějak přestát. UF. Frk. Ulevila jsem si. 😄A jdu si udělat kafe se sojovým mlíkem.  

Kamarád znal jiného kamaráda, který měl na kole přimontovanou tyč s velmi dlouhým a velmi ostrým hřebíkem. Možná by pomohlo?

Nejezdím na kole, ale občas musím pěšky. A potvrzuji, někteří za volantem opravdu jezdí jako prasata - omlouvám se těmto inteligentním tvorům.

kometa
kometa 16.11.2023, 08:53:04 xxx.xxx.224.101
Anonymní:

Vě většina případů to tak je, že si vezmou semínko a odletí ale zase pravidlem to také není. Když je větší konkurence, jsou časté šarvátky mezi sýkorami a tam už je přenos rychlý. V podstatě ale stačí udržovat na krmítku pořádek a sucho, nemít tam plesnivé krmení. To na neštovice vliv nemá ale na zdraví ptáků ano.

Tak já žádnou šarvátku zatím nezaznamenala. Prostě přiletí jedna, druhá, třetí… Každá si vezme svoje semínko a odletí. Plesnivé krmení nemám. Naopak - nestačím doplňovat.

kometa
kometa 15.11.2023, 20:33:31 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.11.2023, 20:19:31

Není zmínka o matce.. Asi teda má PP, když píšou rodiče. Ale zřejmě nebyla uchovněná.

kometa
kometa 15.11.2023, 19:12:35 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Andrea Orlová z 15.11.2023, 18:58:37

Jak se sestavují granulky na míru? Výrobce je namíchá speciálně pro vás? Nějak si to neumím představit. Technicky ani finančně.

kometa
kometa 15.11.2023, 19:04:20 xxx.xxx.147.163
XY.:

Jo komentář byl psaný na rychlo i to je třeba důvod proč není zcela srozumitelný.

A jinak bych napsal že o každém uživateli vím tolik informací kolik v danou chvíli  potřebují. I když v některých případech bych byl za více informací rád  ( pochopitelně informace zvířecího typu) ale celkově ctím stránku uživatelského  soukromý.

To není důvod.

I v tomto příspěvku vám chybí 5 čárek  + máte 2 hrubky. Taky jste ho psal narychlo? Vždyť nemusíte. Nikdo vás nehoní.

kometa
kometa 15.11.2023, 13:57:39 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

Na druhou stranu, když jsem si ten článek přečetla, tak kromě těch "6ti" let tam nebyla žádná chyba, kterou bych vyčmuchala. Tak to možná nebude tak zlé 🙂

Ne, není to tak zlé.

kometa
kometa 15.11.2023, 09:59:30 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Ko-Ko z 15.11.2023, 05:14:39

How To Introduce 2 Cats - YouTube

kometa
kometa 15.11.2023, 09:32:06 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.11.2023, 09:27:01

Myslíte korekce se země nebo ze sedla?

Ale to je vlastně fuk, protože potřebujete ZKUŠENÉHO člověka na místě. Vy se nepohybujete v oddíle, kde se člověk může zeptat? Tohle se opravdu od klávesnice vyřešit nedá. Nevidíme, co děláte vy, nevidíme, jak reaguje kůň.

Mé oblíbené přirovnání - ptám se - při lyžování pořád padám, co mám dělat? Dokážete mi odpovědět a poradit?

kometa
kometa 15.11.2023, 09:04:45 xxx.xxx.224.101
Zrzavci:

Veeeeliký vánoční překvapení!!! Ale fakt jako veliký. 

Chtěla jsem s ním ještě počkat, ale............. dneska je 10. výročí, kdy mě opustil můj srdcový král Ešus. A tak, tak jsem si řekla, že čekat nebudu. Že to je vlastně asi nejvhodnější den, kdy Vás zpravit o tom překvapení. Protože se hodně týká jeho. 

Protože. 

Protože se našla jedna výborná, odvážná a pravděpodobně asi i bláznivá osoba, jinak by nemohla udělat to, co udělala, neb se jí zalíbilo moje psaní. Nejdřív články o výchově a pak se začetla víc a .........prohlásila, že z toho musíme udělat knihu.  

Na což jsem já jí řekla, že na to nemám čas, protože tři ohaři, práce, stavba a domácnost = hranice mých možností. Ale jak říkám, je to odvážná osoba, a tak se na to vrhla sama. Sestavila a upravila pro vás moje články tak, aby mohly bydlet pěkně v knížce. V krásný knížce. A já pak psaní doplnila o svoje malůvky. 

Dole u vložených obrázků vidíte, jak knížka - resp. její obálka - vypadá. Je krásná a líbí se nám moc. 

A protože paní nakladatelka je opravdu odvážná, můžete si vybrat, zda si knížku koupíte v papírové formě - protože ona prohlásila, že tohle je knížka, kterou by sama chtěla mít v knihovničce, anebo zda si ji pořídíte v elektronické podobě.  A tak dole vidíte  rovnou i plakátek, který bude knížku doprovázet v internetovém obchodě.

Já jsem mám jen pár úkolů. Mimo jiné informovat svět o nové a krásné knížce a pak informovat budoucí čtenáře a kupující o tom, že knížka jde do tisku s tím, že: 

*Kniha bude s dodáním do Vánoc, jako vánoční dárek. 

*Knihu je možné, a pro nakladatelku i autorku výhodnější, zaplatit v případě papírové verze bankovním převodem. Neb každá platba kartou = daň platební bráně a menší částku peněz, která zbyde kvůli nemalým nákladům, pro nás. Můžete při placení-kdo umíte, já ne třeba- použít QR kód, jenž za vás vyplní č. účtu, variabilní symbol, částku. Ale lze pochopitelně vyplnit ručně, jako bych to musela udělat já. Bankovní převod, jak jsem psala, je lepší pro papírovou knihu, pro tu életrickou verzi naopak platba kartou, neb po  obdržení platby web sám ihned automaticky pošle odkaz na stažení. 

Pokud by vám něco z toho nešlo, nebo nešlo něco jiného, máte, prosím, kontaktovat přímo nakladatelství - kontakt na stránkách, protože paní nakladatelka je na emailu stále a má možnost reagovat rychleji, než kdybyste to cedili přes mou maličkost. 

DŮLEŽITÁ INFORMACE JE, ŽE KNÍŽKA V ELEKTRONICKÉ FORMĚ, JE DOSTUPNÁ I PRO NEVIDOMÉ, NEBO ŠPATNĚ VIDÍCÍ ČTENÁŘE, KTERÝM KNÍŽKA BUĎ TEXT PŘEČTE, ANEBO ZVĚTŠÍ.   Což se mně osobně hodně moc líbí a jsem za to vděčná. 

No a kde můžete knížku předobjednat a koupit? Tady prosím:    

https://megibuk.cz/ohar-kam-se-podivas-zrzavci/

Jak jsem psala, knížka jde do tisku, a bude, jak mě informovala paní nakladatelka, s dodáním do Vánoček.  A musím napsat ještě jednu důležitou věc. Paní nakladatelka mi dala ještě jeden úkol - každičká knížka, které půjde v papíru, bude ode mne podepsaná, takže než půjde k Vám, musí nejdřív k nám do Domečku a já budu podepisovat, podepisovat a podepisovat a pak už to poletí směr vy. 

Bude nám ctí, pokud budeme díky knížce "sedět" pod Vánočním stromečkem u vás doma :-)

Chci moc poděkovat majitelům stránek, že mi umožnili vám tady knížku představit a ve čtvrtek ji také najdete prý v inzerci. Děkuji vám oběma pánové moc. Jsem ráda, že v týhle podivný době můžu hodit do placu něco, co snad ostatní pobaví. Tak jako mě, když jsem to prožívala a posléze psala, a ty kteří při práci na knížce články pročítali. 

Obrázek Obrázek Obrázek

Objednáno! A za dlouhých zimních večerů budu číst. Pro pozvednutí nálady.

kometa
kometa 14.11.2023, 20:35:25 xxx.xxx.147.163
Canka:

Ahoj holkyyy….

Proč tu řešíme tu kastraci té malé?🙂Jakože by měla zabřeznout?Jak asi?Je jen doma..a Niky i Pučmelda jsou kastrovaný,takžeco tu řešíte sakra?😂Nemá jak být březí😂Jedině zázrakem🤣

Na dnešek jsem nějak špatně spala..co otočení,to jsem byla vzhůru…chvíli vedro,pak zase zima..takže jsem otevírala okno,pak zase zavírala…přitom venku pršelo a mělo se mi hezky spát🙂A ono prd..ráno jsem samozřejmě nemohla vůbec vstát..venku hnus,furt pršelo a přidal se do toho i vítr..Berťa,ten ráno ani nevylezl ze seníku a měl recht,protože teda počasí na prd…ani koňuchům se nechtělo…ale zalezli venku do přístřešku a cpali se senem..v práci jsem dneska musela zůstat dýl,nějaké komplikace,pomáhala jsem na jiném oddělení ..domů jsem dojela,když už se stmívalo..jen jsem se převlíkla,ani nejedla a metelila jsem na zahradu..potřebovala jsem uklidit balík sena..večer má totiž zase začít pršet,tak jsem potřebovala využít,že dneska nepršelo…no než jsem uklidila balík a pofackovala to u zvířátek,bylo sedm večer….teď se už válím ve vaně a mám hrozný hlad…

Viz Fikovnice. I když nezabřezne, hrozí jí zdravotní problémy, jakmile pohlavně dospěje.

kometa
kometa 14.11.2023, 20:28:19 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 14.11.2023, 20:14:22

Zkusila bych Neostomosan. Ivomec inj. má dost dlouhou ochrannou lhůtu.

kometa
kometa 14.11.2023, 18:52:29 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Vaše věc, jsme na tom vzhledem k anonymitě lautr stejně. Thielli je co? Jméno nebo příjmení? 

Thielli je registrovaná. Vy ne. Můžu jí poslat SZ. Vám ne.

Vy jste ten výkrm býka, že jo?

kometa
kometa 14.11.2023, 15:32:12 xxx.xxx.224.101
Fikovnice:

Bohužel nemám…

Já snad vytopila sousedy poprvé. Nevím ani, zda by se mi to tedy vyplatilo…

Vím akorát, že naši byli od sousedů nad námi vytopení snad 20x. To bylo ještě za komoušů a tuším s tím nic moc nenadělali. Pak jsem už já sama byla vytopena od souseda. Když jsem mu to řekla, opáčil, ať si nechám vymalovat a dám mu následně účet. Tak jsem to tak tehdy udělala…

Ono je to pár stovek ročně. Já jsem z pojišťovácké rodiny, tak mám pojištěné všechno - byt, odpovědnost, sebe i koně.

kometa
kometa 14.11.2023, 13:24:07 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 13.11.2023, 14:09:23

Tak jako, vyloženě dědičné to není. Ale za mě má jít do chovu to nejlepší a nejzdravější. Nejen u psů.