V anolisech se nevyznám, ale nečekala bych, že bude zimovat druh, který žije na Kubě.
Příspěvky uživatele
kometa
drvodelkafialova:Tady jsem si dovolila zkopírovat odkaz na článek o výživě a krmení králíků ze stránek klubu Vss, podle mého názoru je to jedno z nejlepších zpracování téhle problematiky, co jsem kdy četla. Vůbec na stránkách tohohle klubu najdete velké množství zajímavých informací.
http://klubvss.cz/wp-content/uploads/2011/02/VyzivaAKrmeniKraliku.pdf
+ je tady další zajímavý článek ohledně krmení králíků.
Pařátama určitě ne. Když už, tak zobákem.
Jaké jsou teda rozměry těch jednotlivých sekcí? Já to jenom odhaduji podle těch regálů.
Jenže nevíte, jestli ten králík nemá i volný pohyb po bytě. A morče by nemělo být jedno. Činčila taky ne. A pak je to i pro ně malé. Pokud je taky nehodláte pouštět po bytě.
Jako jo, vypadá to hezky z pohledu člověka. Ale za mě to není ideál z hlediska welfare chovanců.
bambule:Děkuju Vám moc děvčata, snad to není nic vážného. Dnes, už je to mnohem lepší. Okna jsem teda neumývala, letos na podzim jsem to těžce nestihla😉, mám po dloooouhé době tři dny volna a ploužim se tu jak lazar. Ještě jsme na chalupě, takže lékárna v nedohlednu. No snad je to znamení, že bych měla víc odpočívat. Moji kluci dělají dřevo, uklízí listí a betonují základy pro nové zábradlí a já sedím v teploučku u kamen a trávím čas s paní Agathou Christie☺️
Moje oblíbená autorka! Kterou knihu konkrétně čtete?
To jo. Někde jsem četla o pánovi, který právě opakovaně řešil bolavé zuby a pak se zjistilo, že se jednalo o infarkty. Naštěstí malé, takže všechno dobře dopadlo.
Nás s bolavými zády to rozhodně nenapadá jako první diagnóza.😉
V první řadě bych se zeptala, jestli má PP. Jestli je to stejný inzerát, na který jsem koukala i já, tak se o tom prodávající nezmiňuje.
Nevím, jak moc vyje, ale je to lovecké plemeno - honič. Neboli už z názvu vám něco plyne. Co potkávám bígly ve městě - na vodítku a tlustí. To asi nechcete.
Nevyžádaná rada - nevybírejte psa podle vzhledu. Ale podle vašeho životního stylu. Jinak budete všichni nešťastní.
Já si taky nekoupila dostihového plnokrevníka na pohodové vyjížďky. Ano, i ten se dá převychovat, ale proč si cíleně komplikovat život?
Viz výše. Já toho psa potřebuji opakovaně poznat. Pro mě je Slovensko z ČB trochu z ruky. Už jenom technicky - dlouhé trasy nejezdím autem.
Vahine:Pejsa je jako lvíče 😁 Vy jste to nějak přehnala s mytím oken nebo tak něco? Jestli si nejste ničeho vědoma, tak bacha. U souseda podobné příznaky a byl to infarkt. Buďte na sebe opatrná!
Nestrašte hned s infarktem. Ten jde spíš do levé ruky. A u žen se infarkty objevují až po přechodu - pravda, nevím, jak je bambule stará. Nechci být indiskrétní.
Přesně!
V podstatě by to tak mohlo fungovat. Že se žaludek tolik nenadře a pošle do střeva tu správnou kašičku.
Na druhou stranu - poškozená výstelka střeva - vnímám jako sníženou schopnost trávení a vstřebávání. Neboli, i kdyby udělal žaludek všechno správně, tak to nebude fungovat.
Takže vlastně nevím. Je to složitý. A taky bych šla metodou funguje - nefunguje.
Vzpomněla jsem si na epizodu z jedné knížky Geralda Durrella - kdy vyléčili žaludeční vředy u pandy klasickou dietou - tvaroh a vejce. Žádný bambus.
Není. Oni se ti psi přesunuli do těch pochybných záchranářských spolků.
Viz kauza kastrovaného ročního “dogáka”. Už si nevzpomínám, v jakém vlákně to bylo. Někdo dal odkaz na inzerát, já tam schválně napsala, jestli jim to nepřijde blbé, kastrovat fyzicky a psychicky nedospělého psa. Nebylo.☹️
Kilian:Zdravím, tak dneska Keliš první místo v kategorii ZZO1 v ZKO v Jílovém a zároveň získal cenu Jílovsky talíř, která je udělována vždy tomu psů, který že všech závodníků nejvíce rozhodčího zaujme…
Aby vám nezpychnul. 🙂
Gratuluji! Malý vzrůstem, velký výkonem.
Anonymní:Děkuji, a nevadí když si to kočka bude po aplikaci olizovat, aby ji to neublížilo je to chemický přípravek.
Viz rapotacka.
Proto se tyhle preparáty aplikuje za krk mezi lopatky, kam si kočka nedosáhne. Na krk přímo za hlavou si dosáhne packou a tu pak olíže.
Vy jste nikdy nepozoroval/a myjící se kočku?
Děkuji. Ale to je zatím jenom taková vize na důchod. Až bude víc času. Zatím mám kocoury.
Mně to přijde spíš divné nebo podezřelé. Jestli se ti psi “nedějí” do nějakých pochybných spolků, kde se všechno kastruje jak na na běžícím pásu. S čímž nesouhlasím.
V rámci praxí tam chodíme už minimálně 20 let a pamatuji si, že v některých kotcích bývali psi (malí) i po dvou. Prostě narváno.
Když já bych svého potencionálního pséka potřebovala poznat (a on zase mě) při opakovaném venčení. Pro kočku bych si klidně dojela i dál, ale pes je za mě přece jenom něco jiného.
kometa:Nedělá naschvály. Vy to s ní neumíte, kobyla vám očividně nerozumí. Snažím se používat metodu PNH.. - ono, když dva dělají totéž, není to totéž.
Z vašich dotazů mám čím dál tím silnější pocit, že o koních toho moc nevíte. A perete se s tím sami. Což není dobrá cesta.
Vy tu klisnu nemáte někde v ustájení (myslím kvalitním), kde by vám se vším poradili?
Aj, já se trochu ztratila v příspěvcích a zadavatelích.
Nicméně první odstavec platí tak jako tak. A vlastně i třetí.
A já zase nevím, kde bych si našla psa v útulku. Aspoň u nás je prakticky prázdný. Dva psi a oba vlastně nevhodní.
Já to vím. Zrovna tenhle týden jsem o tom dětem vyprávěla. Ptala jsem se anonyma, protože mi jeho příspěvek přišel trochu mimo.
Krystalů jakých látek?