já to pochopila tak,že v tom průzkumu vyjde najevo,kolik procent bude pro kterou možnost..tak se to dá podle většiny…hm?..ale proč těm chlapcům pořád přidělávat práci??nemají toho už tak dost?k čemu to bude..
Nevím,co bylo myšleno tím,že se dívám z metru na počítač?..Už nevím,kdo to psal..Mám jen 19 palcovou obrazovku(41x25cm..)sedím od ní asi 50cm…Asi myslíte,když někdo má internet na televizní obrazovce?že je to velké?Jinak tu byla asi před 2 sloupci fotka témat..Tak přesně tak to mám i já..
Nemyslím si, že veterináři nebudou schopni diagnostikovat drůbež. Spíš bude problém, že stav, v němž si chovatelé všimnou, že něco není v pořádku, resp. to začnou řešit, už dané zvíře více nežije, než žije, takže výsledky laborky přijdou až po úhynu. To se nikomu platit pak nebude chtít, že?
Ono když léčbu porovnáte s finanční hodnotou zvířete, tak se Vám nevyplatí ani léčit psa, či kočku.
U těch slepic si všiměte, že je dotaz vždy v takovém stavu, že se nechce věřit, že zvíře ještě žije, jako tady. Tam už je veškerá snaha marná a utracení je vlastně jen zkrácením utrpení zvířete. Pak můžete hledat příčinu pitvou a dalšími vyšetřeními. I ta však překročí finanční hodnotu jedince, ne-li celého hejna.
Samozřejmě, že se nevypaltí ani u nich, ale většina lidí zainvestuje. U slepice ne. A taky - oni na to nejsou ani veterináři, protože moc případů asi nemají, když se nemocná slepice řeší radikálně.
Pročítala jsem internet, jen bulka odebrat je pro jistotu málo. Čekat se nevyplatí,mohou se vytvořit rychle metastázy. Kloním se pomalu k tomu vzít jen část lišty a provést kastraci.
To Kometa, ano píše se to, že malé dávky to jsou a tak. Ale jsou to estrogeny. Co nejméně léků je nejlepší.
Jistě tu všichni chápete, jak miluji svou fenu. Je to člen naší rodiny a chci pro ni to nejlepší řešení.
Proto prosím o vaše zkušenosti. Děkuji.
Konzultovala jsem s praktikující kolegyní.
Ta je pro cytologii, kastraci a odběr konkrétní bulky. Vzít celou lištu by doporučila jenom v případě vícečetných nádorů. U osmileté feny velkého plemene by do tak radikálního zákroku jinak nešla.
Jenom otázečka, nemusíte odpovídat. Ten veterinář (veterináři) spadá (spadají) do jaké věkové kategorie?
chtěl bych Vás poprosit o pomoc při určení nemoci u jedné z mých slepic. Včera jsem ji nalezl, jak leží ve výběhu se svěšenou hlavou, která jí pořád přepadává dolů a neudrží ji, obě oči ji slezí, dech je zrychlený a jakoby lapala po dechu. Přidávám fotografii a budu rád za jakoukoliv radu a pomoc.
Děkuji.
Filip Marek
Viz výše.
Slepice už to má nejspíš za sebou. Diagnostika - v tomto případě pitva + laboratorní vyšetření. Což přesahuje hodnotu příslušného jedince.
Já bych se na základě svých zkušeností rozhodla asi takto. Jen do toho píchat a dělat biopsii mi přijde zbytečný. Píšete, že se to malinko zvětšilo, takže to tak jako tak půjde ven. Tak bych to prostě nechala vyříznout plus kastrace a pak by se vidělo. Spousta zkušených operatérů i vidí při samotné operaci, co to je za nádor a je schopno se podle toho rovnou zařídit. 😉
Je blbý to, že je to velký plemeno, kde je ten strašák inkontinence prostě větší. U nás se jedná o prcky, takže kdyby bylo na starý kolena nejhůř, dostane dětskou plínku a nazdar. Starat se o inkontinentního hovíka by moc velká lambáda nebyla. Ach jo.
Rozeznat pouhým pohledem zhoubný a nezhoubný nádor na 100% nelze. Od toho je ta cytologie.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.11.2023, 13:13:33
Já taky ne - teda, vyznám se v anatomii, ale kastrace kohoutů nebo kačerů se už dávno nedělá.
Našla jsem jenom technický popis v učebnici chirurgie - mám ještě ze studia na VŠ, rok vydání 1986. Rozříznout stěnu, odhrnout svaly, ukroutit varlátka nějakou speciální kapounovací pinzetou.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.11.2023, 13:00:39
Já si pořád tu kastraci neumím technicky představit. Kohouti se kastrovávali chirurgicky. Proč by to u kačera mělo být jinak? Jak mu můžu nějakými špalíčky odstranit varlata v “břiše”?