i jako anxiolytikum…Jani,přelož mi to do lidské řeči prosím😇
Odpovím za Fikovnici - léky na úzkostné stavy.
i jako anxiolytikum…Jani,přelož mi to do lidské řeči prosím😇
Odpovím za Fikovnici - léky na úzkostné stavy.
tak pojedeme k vetovi.
Viz Doron. K vetovi určitě! Nepřemýšlejte.
S velkou pravděpodobností ano. Chybí mu společnost - pelíšek a krmení nestačí.
Navíc v půl roce se dostavuje puberta. Takže vás brzy čeká kastrace, je-li to kočka/kocour domácí. Ale jako odstranění škrábání na dveře to stejně nejspíš fungovat nebude.
Černým kočkám palec nahoru!
Přesně! Mně se vždycky líbily černé kočky, psi i koně: A vlastně i chlapi - tím nemyslím zrovna černochy🙂, ale blonďáci mě nikdy moc nezajímali.🙂 I když samozřejmě vím, že na barvě nezáleží.
janaa:Do 39 je normální teplota u každého psa. U pidi psa i víc. Každopádně teplota to je.
Na psincák moc doporučuju na jaře udělat do zásoby sirup ze smrkových výhonků. Dračí krev, virovet od Energy
Nesouhlasím. U dogy a dalších velkých plemen je 39 už moc.
Jitka:Dobrý den,bílá bezroha. Začíná opravdu mohutnet,stoji kozlovi a i onuchava a skáče po jinych kozach co maji říji. Děkuji za odpověď
Tak jo je asi jasné. Kůzlata vám nedá.
Fikovnice:Heleďte to je asi Studénka, jestli se nepletu. To sem vážně nedávejte.
Nereagovat, neživit. Zase vyhrál.
Je to problém. 39,5 bych tak ještě zkousla u čivavy - i když i tady bych už byla ve střehu. U dogy je přijatelná horní hranice 38,5.
assil:Tak to je teda taky zajímavý. Já četla něco podobného akorát, že děti narozené císařem mají nižší imunitu a zvýšenou pravděpodobnost některých chorob, protože se nenakazí mikrobiomem od matky a proto už se dneska někde potírají děti po císaři vaginálním sekretem. Otázka je jestli to bude stačit, protože při přirozeném porodu má dítě v podstatě nos v zadku matky.
už se dneska někde potírají děti po císaři vaginálním sekretem. Otázka je jestli to bude stačit, protože při přirozeném porodu má dítě v podstatě nos v zadku matky.
Tak nějak - dítě se potřebuje “kontaminovat” výkaly s těmi potřebnými bakteriemi. Což nefunguje ani u přirozených porodů, kde maminky dostávají klystýr, aby byl porod čistší. Ale ve výsledku je to nedobré.
Minimálně by to bylo porušení plemenářského zákona a tudíž černá plemenitba, která se pokutuje. Ale taky se mi to nechce hledat - možná č.154/2000 Sb.
+ samozřejmě zdravotní vyšetření obou zúčastněných.
Karel Sv.:Dobrý den, od října se snažím připustit samice, ale bezvýsledně. Už jsem vyzkoušel co se dalo: Rabitin, celer, petržel, Combinal E, mrkev a nic. Samci jsou při chuti, ale samice? Škoda mluvit. Buď nezabřeznou, nebo se narvou do kouta.... Vyměnil jsem samice se samcem - nic. A když se konečně u jedné zadařilo, tak je po dvakrát rozházela po kotci - včera naposledy. přitom jsem nikdy tyto problémy neměl, aspoň ne takto dlouho. A v neposlední řadě, vždy v pohodě odchovaly. Nyní jsem už i přistoupil k tomu, že jsem samice nechal se samcem i přes noc, ale problém bude v tom, že nebudu vědět, zda se zadařilo. Mám samice Vss, Kal a samce Vss, Bu. A to je již víc jak měsíc držím na seně a vodě a 2x týdně dostanou oves a 1x kousek tvrdého pečiva. Uvažuji, zda bych nepoprosil veta o nějaké naočkování látky, aby se dostaly do náležité formy.
zda bych nepoprosil veta o nějaké naočkování látky, aby se dostaly do náležité formy.
Očkování na zvýšnou plodnost neexistuje. Viz výše - pokud organismus strádá, nebude investovat do rozmnožování.
Tom50:No ale odborná literatura povětšině tvrdí, že neúspěchy připouštění způsobuuje překrmování. A tak se domnívám, že kolega postupuje správně.
Všichni umíme osahat králíka po hřbětu a pohmatem zjistit, zda mu koukají žebra a nebo zda je zavalitý. Já bych si naopak myslel, že by bylo potřeba nechat samice 2-3 týdny jen o senu a vodě a žádné jádro. Zavalitě obézní ženy obyčejně nebývají nymfomanky, proč by to bylo u králíků jinak?
Taky na celer mám velmi špatné vzpomínky, nadmulo se mi po něm několik samic než mi došlo (řekl mi to starý chovatel králíků), že celerem se říje u samic nevyvolá a naopak je to příliš rizikové.
Já bych si naopak myslel, že by bylo potřeba nechat samice 2-3 týdny jen o senu a vodě.
U zvířat se za účelem vyvolání říje používá flushing. Což není jenom seno a voda.
Anonymní:Jak se na to nahlížíte? Reklamu to má velkou, dokonce jsem objevila v obchodě i dvě knihy na toto téma, je to hit. Ale odborníci varují že negativa převažují nad pozitivy:
Kosti uvíznuté v jícnu, salmonela (s nebezpečím přenosu na lidi) nebo specifické onemocnění štítné žlázy (hypertyreóza).
Krmí tu někdo jenom Barf?
Ale odborníci varují že negativa převažují nad pozitivy
Já jako odborník barfuji i rybičky. Asi tak.
Jenom seno a voda. U vysokoužitkových dojnic se omezovala i ta.
Jsem veterinář, ale nepraktikující. Ale mám kolem sebe dost jiných chytrých lidiček, kam chodím na rozumy.
Pravděpodobnost je vždycky, byť malá.
I co se týče odčervování domácích koček - leda, že by sežraly psí bobek. Ale to se vlastně u štěněte nedá vyloučit, že nějaký doma udělá a vy ho hned neseberete. Takže jo, škrkavkami by se mohly nakazit. Ale až zažne pes spolehlivě vykonávat potřebu venku, už bych to nehrotila a zůstala u té pravidelné koprologie. I u psa. Proč do nich zbytečně cpát chemii. vyrábět rezistenci a zatěžovat životní prostředí? Opakovaně jsem psala, že při pitvách na vnitřní parazity narážíme velmi zřídka.
A ty blechy - no, ano. Tam bych se bála spíš toho, že se mi usídlí v bytě. Pro kočky si hodně lidí pochvaluje Advocate nebo Nexgard combo - pipeta vezme škrkavky i blechy. Teda pro dospělé. Což vy asi máte.
Ubírat jádro, šťavnaté krmení a frekvenci dojení. V zásadě stejně, jako to popisujete u kozy.
Chyška:Napište jak děláte poloviční zádrž v jakém provedení se vám nejvíc osvědčila. Děkuji!
Pobídnout holení a zatáhnout břicho. Ruka vydrží.
Lantal:A musí to být vždycky výchovou? Jinak hodný kůň nikdy nekousne když je třeba zahnaný do ouzkých ?
Viz Arbora - co si představujete pod pojmem “kůň zahnaný do ouzkých?” A proč by to normální člověk dělal?
Irma19:To vím. Otázka byla myšlena jinak - jaká rasa psa zanechává tak velké stopy.
Důležitým faktorem bude to bláto, kdy pes packu roztáhne na maximum, když hledá oporu.🙂
Viz výše - cokoliv velkého.
impact:Medvěd má pět prstů. 😀
A úplně jinačí tvar a délku drápů.