K AMBISU a matematice. Vstup na jakoukoliv VŠ předpokládá maturitu i z matematiky. ( Nebo už není povinná?). Takže pod výrazem “bez matematiky” bych čekala, bez vysokoškolské matematiky, ale pochopitelně s matematikou aplikovanou v množství ekonomických předmětů. A teď plácnu : tam by současná středoškolská matematika měla stačit.
Maturita z matematiky není povinná. Na SOŠ Už dlouho. A přesto se studenti na VŠ dostanou. A úspěšně dokončí.
Nejde o zveráč, jde o účel produkce krmiva. Zvířátko, které je určené k spotřebě jiným zvířetem, které je určené pro lidskou spotřebu nebo pro produkci dalších produktů (vejce, mléko) pro lidi, má přísnější normy a limity. Oproti tomu zvířátko určené pro mazlíky takto přísné limity nemá. Proto máme krmné maso pro psy a kočky a maso pro lidi a maso pro zvířata, která hodláme sníst. Jsou to produkty rozdílné kvality. A já jednak mám ty slepice celkem ráda, tak jim nechci dávat žádné humusy, jednak ty vejce a nakonec i ty slepice jím. Tak je krmím tak kvalitně, jak bych krmila sebe. Nevěřím, že někdo namele do granulí pro psa prvotřídní řízek, a stejně tak nevěřím, že hmyz pro chameleony je krmen naprosto čerstvými krmivy prostými plísní. Já tomu nevěřím ani u lidského jídla, přesto si myslím, že to riziko je přecejen nižší. Ostatně - hmyzí granule pro psa dělají skoronašemu psovi alergickému na všechno zle. Drbe se po nich a je to celé velké špatné. Tento hmyz pro jedlé ryby mu značně ulevuje. Může to být procesem zpracování, může to být kontaminací a kde čím, ale může to být i kvalitou vstupní suroviny.
Já tomu nevěřím ani u lidského jídla, přesto si myslím, že to riziko je přecejen nižší.
Jo, takhle to dává smysl. Nikdy jsem to nemusela řešit. Já nic hospodářského nechovám a kocouři dostávají maso a tak z řeznictví pro lidi.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 01.12.2023, 19:14:15
Tady chumelí lehce, zato vytrvale od včerejšího večera. Auto jsem ometala ráno i odpoledne, krmítko v práci nasypala, zítra před barákem doplním lojové koule.
Chvojí do truhlíku mám v plánu, pokud půjde zapíchat do zmrzlé hlíny.
Mám starého kocourka, když jsem si ho přinesla domů, tak už trpěl na zácpu. Krmila jsem tedy speciálními granulemi, vše bylo OK. Ale teď po 15 letech najednou granule nesnese (průjem, zvracení). Na veterině kontrola – vše OK. Teď má dietní granule a opět už má zácpu, jinak je veselý. Já bych mu klidně dávala víc konzerv nebo maso, ale už je takto zvyklý a v konzervě se spíš hrabal než že by ji žral. Navíc jsem skeptik, že by mu to výrazně nepomohlo, má někde prý silnější stěnu ve střevech. Nemá někdo zkušenosti? V úterý jdu na kontrolu , tak se budu na všechno vyptávat, ale víc hlav víc ví. Díky.
Krmila jsem tedy speciálními granulemi
Proč speciální granule? Viz rapotačka - všechny své kocoury jsem krmila a krmím hlavně masem + konzervami a zácpa nikdy.
tak výsledky v laboratoři dopadly dobře..Lanařila mě doktorka na očkování-zadarmo na chřipku..Já zatím zarytý odpůrce☹️..prý,že jsem riziková skupina..Chřipku jsem měla myslím v únoru,Covida dodělávám příznaky…
jaké máte zkušenosti s tím očkováním holky?..že už to prý není jak kdysi,že se člověk nechal naočkovat a pak chytil chřipajznu jak blázen😲
jaké máte zkušenosti s tím očkováním holky?
Upřímně, já mám naočkovaný jenom tetanus a klíšťovku - tu proto, že jsem chtěla udělat radost svému obvoďákovi, který se o mě opravdu hezky stará. Na covid jsem tenkrát šla jenom kvůli možnosti chodit do hospody. Jinak bych se na to 1,2,3…
Tak dneska beru kozičku s sebou na veterinu,vet by nedojel.Ptala jsem se ho na tu krev,hleděl na mě jako kdyby to slyšel poprvé.Každopádně to odebere.Nejsem sice milionář,ale chceme ji s dětma pomoc,je to náš mazlíček.A Kometou,děkuji za opravu🤦.To je tak když se píše rychle🤣.A nevíte za jak dlouho bude ta laboratoř hotová?
Vet, který se diví, že chcete koze odebrat krev? Holt jsem z jiného kraje.
Děkuji,zkusím ji vyhledat a zeptat se.To jste mě potěšila,že máte 13letou kozičku.A můžu se zeptat v jakém stavu má zuby?Prý už po osmém roce vypadávají.Já právě pořádně nevidím naší Pepině dozadu jak to tam vypadá.Moc se jí moje prohlídka nelíbí.
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 01.12.2023, 08:14:16
To je v pořádku.
Ale když mám pocit, že chybí něco konkrétního, tak bych tu biochemku chtěla. Kór u staršího zvířete se zdravotními problémy. Zase není to tak drahé. A zadavatelka navíc nechce řešit v první řadě finance, jestli jsem dobře pochopila. Ale koze pomoct.
Přežvýkavec má mnohem menší pravděpodobnost rány než člověk. Měla byste vědět, jak má vypadat prostředí, kde se chovají zvířata, žádné ostré předměty ani ostnatý drát, žádné čouhající hřebíky apod. Zvíře se nesmí zranit a taky se nezraní. Teorii znáte a možná se vám dostalo do rukou i nějaké zvíře s tetanem, ale tisíce dalších zdravých a bez očkování ignorujete, protože se vám nehodí k té teorii. Praxe je totiž jiná.
Měla byste vědět, jak má vypadat prostředí, kde se chovají zvířata, žádné ostré předměty ani ostnatý drát, žádné čouhající hřebíky apod.
Vy nemáte zvířata ve výběhu? Jinak byste věděl/a, jaká neuvěřitelná zranění si dokážou způsobit. 40 let u koní není zase tak málo praxe, ne?