Ale o tom se přece nebavíme. Tady se rozebírají kočky nezodpovědných majitelů, kteří je nekastrují a díky kterým je hafo toulavých a bezprizorních koček.
Příspěvky uživatele
kometa
Co mám napozorováno, tak ptáčci oďobávají koule těsně u síťky, zobák nezanořují. Naopak, ta síťka je fajn na jejich zavěšení. Byla jsem překvapená, že to zvládají i vrabci, nejen sýkorky nebo datlové.
Kdyby se odchytávaly a kastrovaly jenom ty bezprizorní kočky, jsem pro. A vlastně ani na čipování nevidím nic špatného. U psů je to už 3 roky povinné a nemyslím, že by s tím majitelé měli problém.
Já mám kocoury domácí. Ale kdyby byli venkovní a bylo třeba, nechám je očipovat. A klidně i zaregistrovat.
Konec konců, koně mám taky identifikovatelného a registrovaného.
Viz výše - 10, maximálně 15 km není velká vycházka. Tohle jezdí koně v terénu běžně, i ti rekreační.
Plemenem to poník není určitě a výškou asi taky ne. Ale, jak píšete, to nic nemění na výkonu téhle čupr seniorky.
Dá se snadno vygůglit, ale mě přijde takové krkolomné přihlášení do ní. A že chtějí, aspoň za mě, citlivé údaje. Já jsem zvyklá podepisovat petice, do kterých uvedu jenom jméno a adresu.
Takhle by to šlo. Ale… znáte to, musela by být vůle.
Anonymní:Bez matiky je to špatně
Proč? Znám spoustu chytrých a šikovných lidí, kteří maturitu z matematiky nemají.
No právě. Už vidím obec, která odchytává kočky a ty nekastrované a nečipované dává utrácet. V lepším případě kastrovat.
Fikovnice:Ali, děkuju, byla jsem teď u auta. Krom toho, že je zasněžené, je na něm i ledová krusta - některé dveře nejdou otevřít. Jedny jsem otevřela, ihned mi hrkla kupa sněhu dovnitř. No a hledala jsem lopatku a smetáček, co s sebou vozím, a nenašla. Jenže jsem měla přístup jen z těch jedněch dveří, smetáček bude někde zapadlý. Odpískávám to…
Krom toho, že je zasněžené,
Už jsem psala vedle, že mám místo auta iglú. A i kdybych ho ometla, tak stejně nevyjedu, neb je obklíčené ze všech stran. Nemám ani hrablo. A i kdybych si ho půjčila, ono není KAM ten sníh odházet. Tajně jsem doufala, že sousedi povolají mládež, ale zatím nic.
Sardullah:Vím, že je tady spousta krmičů venkovního ptactva a tak se zeptám …taky vám letos ptáci tak strašně moc “žerou”?
Já mám léta letoucí jedno krmítko a v pohodě stačilo dosypávat 1x denně + nějaký pověšený lojový koule pro sýkory. A to i v období kdy byl sníh a mráz. Letos se teda přiznám, že jsem kupovala druhé krmítko a minulý týden ještě jedno…a dosypávám každý den. Přitom osazenstvo mi přijde, že je pořád stejné…6x sýkora koňadra a asi 30-40 vrabců a jedna hrdlička. Ale ta spotřeba krmení je letos oproti jiným rokům neskutečná.
spotřeba krmení je letos oproti jiným rokům neskutečná.
Je. Letos to zatím vypadá, že 2 pytle (20 kg) slunečnice nebudou stačit. A to mi z loňska něco málo zbylo.
Doron:Zase jsem se ukázala jako úplný mimoň, nemůžu najít hrablo na sníh a že mám na autě letní gumy, jsem poznala až podle jízdních vlastností 🙈 .
Od rána neprojelo jediné auto , ulice zapadaná sněhem, je to moc hezký..
Poraďte, co dáváte ptákům do krmítka ?
Slunečnice a lojové koule stačí ?
Slunečnice a lojové koule stačí ?
Mně kamarádka přes ptáčky poradila přidávat ke slunečnici lesknici, což činím. A před barákem věším lojové koule. Vidím na ně z okna a pozoruji cvrkot.
Rezzzy:Problém to je a nějak by se to mělo řešit, proč ne alespoň ty kastrace?
Rodiče bydlí na malém městě, na stole na zahradě nemůžou nic nechat, na houpačce nemůžou nechávat podprdelnik, židle to samé, o záhonech ani nemluvim, jsou šikanovaní na vlastní zahradě, přesně proto, že si spousta lidí myslí, že má mít kočka volnost, co mají jako dělat? Aby si důchodci zabezpečili proti cizim kočkám svůj pozemek? A kdo jim to zaplatí? Proč mají stále platit, uklízet, prát, uchovávat i na chvilku věci ze stolu, když jsou na chvilku dovnitř? Táta každý rok krmí pračky, dělá domečky peo ježky, krmí je, ale.co ty kočky? Já sama mám 4, mám je zabezpečené doma, mají dost prostotu i vyžití, jeden kocour s náma chodí ven na vodítku, budeme dělat voliéru a síťovat terasu.
Koček je všude mraky, množí se to geometrickou řadou, umírají, trpí, pár se jich dostane do péče, ale je to zlomek toho, co venku nekontrolovatelně běhá. Kecy, ze Micku nebudeme kastrovat, je to proti přírodě a kdesi cosi, tak porodí, koťata se utopí, nebo někam odvezou, co na tom. Pak je nějaká duše třeba najde, vypipla, některá koťata to třeba nedají, najde nové domovy, nenechá před tím vykastrovat, protože časné kastrace jsou pro stále pro hodně lidí zlo a celé se to opakuje, je ona nám utekla, ale je ji jen 6 měsíců, je ona byla malinká, nepřežila porod, je a máme 6 koťat, no tak je vypiplame, nebo odvezeme do lesa, škarpy, popelnice, nebo utopime a podřídíme nové kotě, je jich přeci všude 6 půlek .
Je nám se zase porval kocour, musel na šití, ale my ho nedáme kastrovat, on by přišel o svoji hrdost a bla bla, a na kočičí přenosné choroby nehledíme, přeci se zase ozve ta paní s tou kočkou, co se jí nás Venda líbí a za 500 nebo 2000 ji zase nakreje, tak proč ho kastrovat, je tak pěkný a až z Aše za námi jezdí
Zodpovědných lidí přibývá, ale je jich pořád málo. A jak přinutit ty nezodpovědné? Mám na mysli ty kastrace.
Manka:Prosím měla bych otázku na znalejší pejskaře. Hodně se mluví o nevhodnosti rajčat pro psy. Platí to pro syrová nebo i vařená rajčata nebo vařená už může ? Mám zbytek oběda těstoviny s rajčaty a tuňákovým masem. Ráda bych dopřála trochu mým dvěma hafanům.
Před léty jsem znala jednoho krysaříka, který se po rajčatech mohl utlouct. Dostával je pravidelně a neotrávil se.
A nějaký nápad? Když si naše legislativa neporadí ani s množírnami psů.
Aha. No, tak to já jsem zvídavější a ptám se, co a proč se mému zvířeti dává.
A hlavně by mě zajímalo, jestli opravdu existuje mastička na podporu chuti k jídlu, která má celkový účinek při namazání na ucho.
tetrivek:Tak u nás už je 45 cm a pořád to padá. Prý až 65 cm. Kdybych dneska nemusela do práce, tak by mi to nevadilo. Hned ráno jsem při odhazování sněhu zjistila, že kotníkové boty jsou naprd. Vyndala jsem vysoké s kožichem. A vzala si čepici, šálu a dokonce rukavice. Tyhle věci do auta a práce normálně nenosím. Cestu jsem přežila a modlila se, že ty kolíky kolem silnice je krajnice, protože silnice splynula s okolím. Teď ještě přežít cestu domů. A hurá na zvířectvo. A když nikam nemusíte raději nevyjíždějte…. Doufám že do pondělí to silničáři dají trochu do kupy. Protože mě pracovně zase čeká cestování po okrese.
Tak u nás už je 45 cm a pořád to padá
U nás dtto. Naštěstí nikam nemusím. Z auta je iglú a stejně bych nevyjela. Jedinou cestičku prošlapala sousedka, která potřebovala nakrmit slepice a králíky. Budu řešit až v pondělí.
Mirater mast na podporu chuti? Neznám. A trochu nerozumím - nepřečtu název.
A je zase tady!
Přesně tak. Něco v komoře, něco v mrazáku - pár dní přežiju já i kocouři.