Ja viem. Ja som ich ani chovať nechcel. Povodne som mal len samčeka. Ten ale bol sám tak mi ho prišlo ľúto a kúpil som mu kamaráta no ukázalo sa že je to samička. Začala klásť vajíčka. Väčšinu som musel zničiť lebo som si uvedomoval že na to nemám priestor ale jednu zmätku som im nechal lebo mi jej prišlo ľúto. Vyliahli sa štyri vtacatka ale prežilo len jedno ( tá teraz problémová samička) povodne sme plánovali že male kórejsky niekomu darujete alebo predáme ale hendikepovanu sme nemohli nikomu dať, tak sme si ju nechali. Chcel som im kúpiť väčšiu klietku alebo postaviť voliéru, ale ešte niesom plnoletý takže mi to rodičia zatrhli (neboli ochotný kúpiť papagajovy za, kt. stal vtedy 18€ kúpiť veľkú klietku, kt. začínajú tak na 200€). Ďalšie znášky som im musel tiež zničiť. Tejto mi prišlo zasa ľúto tak som ich nechal. Rodičia sú zatiaľ starostlivý len sa mi nepáčia tie oči. Bojím sa že to bude nejaká genetická vada a že budú tiež slepé. Majú vpodstate zrastené viečka. Zajtra by mala prísť väčšia klietka pre tie papagáje kde bude zatiaľ sama a keď odvhovaju tie vtacatka tak aj s mamou. Naozaj som neplánoval chovať len mi príde strašne kruté a nehumánne ničiť tie vajíčka alebo nebodaj vtacatka. Len by som rad vedel či im ta samička nerobí zle preto že by na nich žiarlila alebo že chce vlastne vtacatka a preto sa ich chce zbaviť alebo to ani nerobí úmyselne lebo je slepá a neuvedomuje si to.
alebo že chce vlastne vtacatka
Ne, ptáci takto neuvažují. Dochovejte, co máte a holt na lepší podmínky pro papoušky budete muset počkat, až si sám začnete vydělávat.
Není to právě žádné plemeno ale kříženec, má 250 kg, takže řekněme podle poučky 20 % = dítě do 50 kg je v normě. Děkuji moc, předávám dál na patřičná místa, jsem jenom zvěd 🙂
Viz Irma.
A navíc pořád nevíme, jak je na tom půň s hřbetem, nohami a celkovou fyzičkou. Těch 50 kg je fakt maximum za ideálních podmínek. Jinak si vyrobíte koně bolavého, kousavého a shazujícího.
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 03.12.2023, 13:26:02
Já vás sleduji delší dobu. Neznám bengály, jestli jsou opravdu tak hajsaví (já u svých obyč kocourů průjem neznám). Ale mám pocit, že jim tou přehnanou péčí spíš ubližujete. Pořád něco řešíte, pořád léčíte… Vždyť to střevo už musí být úplně hin.
Dnes som ju zasa skúsil dať do klietky ale na chvíľu som odišiel a našiel som ju takto. Vytrácala pierka z krídielok tým vtacatkam. A mám ešte ďalšiu otázku. Tie vtacatka majú už dva týždne a ešte nemajú otvorené oči. Ani táto samička ich v ich veku nemala otvorené a ostala slepá. Majú tam zatiaľ len také malé dierky. Čo som pozeral na internete, tak už by oči mali mať otvorené. Je to v poriadku alebo s tím treba niečo začať robiť? Skúšal som im dať kvapky do oči ako som dával tej samička keď bola po operácii aby sa jej otvorili oči, ale nepomohlo jej to a ani u nich nevidím žiadnu zmenu.
Je to v poriadku alebo s tím treba niečo začať robiť?
Celý ten váš chov nie je v poriadku. Nemáte podmínky, nemáte peníze a dopouštíte se týrání.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 16:25:02
Ale někteří na VŠ ani nechtějí (protože by to byly další roky studia, po kterých netouží nebo se na ně necítí nebo zjistili, že je VŠ vlastně ničím neobohatí - teda kromě titulu), stačí jim maturita z oboru. Ale nemají ani tu kvůli státnímu výmyslu.
…každopádně jsem ještě z ročníků, které (alespoň na gymplu) z matiky maturovaly povinně. A popravdě mi vadí, že se toto zrušilo. Vy ostatní máte názor jaký? Třeba na těch gymplech…?
Třeba na těch gymplech…?
Tam ať to nechají. Ale na SOŠ jsou státní maturity na úkor odbornosti. Viz výše. Asi 2 roky fungoval model jednodušší a složitější maturitní zkoušky, akorát, že pro ty gympláky nebyla ta těžší povinná😲 Takže to vyšumělo. A my máme děti, které kvůli jazyku nebo matematice maturitu nemají, i když by v praxi byly velmi šikovné.