Na tajňáka se právě může narafičit, že zdravotní důvody. Ale takových vetů u nás moc není. Doufám.
Ano, export může být. Ale takového psa nemůžu u nás vystavovat. Ani uchovnit. Si myslím.
Na tajňáka se právě může narafičit, že zdravotní důvody. Ale takových vetů u nás moc není. Doufám.
Ano, export může být. Ale takového psa nemůžu u nás vystavovat. Ani uchovnit. Si myslím.
Jo - a taky sedřené ručičky. A narušenou psýchu při dohadování s majiteli. Ale to asi víte.
Kohouty mám dva a oba byli mezi prvníma v trapu.. Třetí - novej kohout to viděl a asi i slyšel z okýnka karantény a pak byl půl dne s vykulenejma vočima schoulenej v rohu pod krmítkama s myšlenkama “bože kam sem se to přistěhoval”
Asi špatnej oddíl, no.🌷 Jenom úvaha od laika, který nechová.
Jsem viděla. Potají.
Ano, je to zakázané.
Jen názor:S těmi PP se to dost přehání. Nepodporuju množírny kde jsou psi v králíkárnách to vůbec ne ale na druhou stranu…. kdo má doma psa bez PP proč ne a kdo odchová štěňata když na ně má zájemce proč ne. Hodně lidí si koupí psa o několik tisíc levnějšího bez PP, když papíry nepotřebuje, jsou mu k ničemu, psy dál nechce rozmnožovat tak proč by ne, i tací psi a štěňata jsou potřeba. Důležity je přece jak je o psa psotaráno kolik na něho má majitel času, ať má papíry nebo ne. Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď. Někdo chce na dvorek dobrého hlídače, nenáročného, levného a nepotřebuje ušlechtilého psa s pp.
Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď.
Viz Fikovnice - to by bylo jenom dobře.
Já, kdybych hypoteticky chtěla dobrého, nenáročného a levného hlídače, hledám mezi PP psy. A ne mezi voříšky, kde neznám rodiče, jejich zdraví ani povahu.
Může být.
Já jsem holt zvyklá na trenéra, který 1) sám umí a 2) umí vysvětlit, proč takhle ano a takhle ne. A trvá i na maličkostech.
Horsana:Njn, preto si aj kamoška myslela, že snáď jej dá šancu a že sa kopyto max vyzuje a že to nejak, hoc aj v závese, dorastie a bude dobre.
A ona na tom stála, akurát keď sa pohla, tak sa jej korunkový okraj vzdialil od obruby kopyta o 1 cm, potom sa zase priblížil.
Ale-nekrotické tkanivo nebolí a ona brala ATB aj nesteroidy kvôli tej sánke.
Ale-nekrotické tkanivo nebolí
Aspoň, že tak.
Stanley:Zúčastnily ste se někd volného tréninku mně by zajimalo jak to na něm je, co se dělá jak dlouho trvá a jak je to přinosne.
Viz Kallisto.
Takové závody nanečisto. Kdy si může mladý kůň nebo mladý jezdec vyzkoušet atmosféru, práci ve skupině, reakce na cizí koně a tak. Za mě velmi přínosné.
Jste mě inspiroval a trochu gůglila - existuje i ještěrkovec žlutohrdlý, širokoocasý a čtyřpruhý. Ani jeden se do vašeho terária nehodí - je malé.
Přesně to mě napadlo. Že se Roo98 dostala do rukou amatéra, který sám neumí. Ani jezdit, ani vysvětlit.
Není to týrání. Hospodářská zvířata se kastrují běžně, z různých důvodů.
Ale jestli vám kastrace z divokého králíka udělá mazlíka, není vůbec jisté.
Jak je starý? Odkud ho máte?
Horsana:Majitelia sa jej zriekli, kamoška jej chcela dať šancu, lenže mysleli si, že sa jej vyzuje kopyto, nie že jej stekutie aj s kĺbom, urobil sa RTG a dovi, no.
Ona mala kvôli dvom zhnisaným zubom aj fraktúru jednej vetvy sánky, to kým si niekto všimol, tak už vychudla na kosť a to kopyto - tam mala absces, ten vyrazil kdesi cez korunku pred cca 3 týždňami, o to sa nikto nestaral a keď po ňu šli kvôli tej sánke, že urobia RTG, tak si všimli krv na chodidle a odvtedy to už malo rýchly spád, viď foto.
Cez to tkanivo už po utratení kolega strčil dva prsty a vytiahol strelkovú kosť.
Cudzí predmet sme nenašli, no z kopytnej kosti bolo ulomené, lenže ona sa vybrať nedala, to až keď sa to vymaceruje, tak sa zistí, čo sa s kosťou stalo.
Majitelia sa jej zriekli,
Chudák kůň, to teda měl “velmi všímavé a zodpovědné” majitele. Nebylo by to na žalobu? Týrání, zanedbání péče. Vím, řečnická otázka.
Nebo zelený zákal.
Horsana:A rozložený kopytný kĺb ste už videli? ☹️
A to se stane jak? Úrazem?
Já jo. Dva. První mi okousal šňůru k lampičce, druhý k počítači.
Já oči (stejně jako spoustu jiných problémů) řeším u veterináře. Abych neměla doma slepé zvíře.
Jako - zatím nevidím žádnou tragédii, třeba by pomohl heřmánek. Ale třeba taky ne.
Takhle si ho nepamatuji. Jenom, že měl hlavu jako kýbl.
Pavel:Zdravim, nemáte někdo zkušenost se skotskym náhorním skotem, myslím ty menší chlupatý a rohatý krávy. Zajímá mě jak jsou tyhle kravky náročný, jestli trpěj nějak více chorobama, jestli se snesou s ovcema, nároky na ustájení a krmení a podobný zkušenosti. Chtěli by jsme si jich pár pořídit, moc se nám líbí, ale s krávama nemáme žádné zkušenosti. Takže za rady a info díky.
jak jsou tyhle kravky náročný,
Nejsou náročný. Chorobami moc netrpí, zvládají celoroční pobyt venku i bez jádra. Jak s ovcemi, nevím.
Viz verun - objeďte si pár chovatelů. Já je viděla třeba na Šumavě.
Jóó, vlkodavové se mi vždycky líbili. Onehdá přišlo jedno dítko rovnou se dvěmi. Úžasné - člověk může hladit, aniž by se musel shýbat.
Kamarádka takto řešila a vyřešila řehtání kobyly, kterou odváděla od koní. S kočárkem. Poté, co jí několikrát probudila dítě. Ano, nebyla to zrovna R+, ale kobyla pochopila.