Jelení krk mívají třeba achaltekinci - vrozený. Tudíž i dědičný.
U většiny koní je ale získaný blbým ježděním.
Hříbata mít mohou. Ale jsou i další kritéria, která zodpovědný chovatel zohlední.
Jelení krk mívají třeba achaltekinci - vrozený. Tudíž i dědičný.
U většiny koní je ale získaný blbým ježděním.
Hříbata mít mohou. Ale jsou i další kritéria, která zodpovědný chovatel zohlední.
Sarah01:V tom případě tedy, když se to tak vezme, tak když dětem dnes není dáno tolik inteligence, které je k učení třeba, vypadá to s lidstvem dost smutně. 😕
Vypadá.
Když vidím dítka “školkou povinná”, kterým rodiče vetknou do ruky mobil, aby v autobuse nebo na procházce neotravovala dotazy… Jsem ráda, že tuhle generaci už učit nebudu.
milus:Zvířata narozdíl od dětí často vycítí jedovast, teda hlavně kopytníci.
No nevím, případy otravy koní starčkem nebo tisem jsou zdokumentovány.
Saga:Neznám podrobnosti, tedy nevím, jak bych jednala, ale tady to fakt zavání. Tady by to minimálně stálo alespoň za jedno setkání s právníkem, od kterého bych se odrazila, jestli do sporu půjdu nebo nikoliv. Situaci, kdy zaměstnanec vyhrál spor se zaměstnavatelem, jsem zažila na vlastní kůži a taky tomu na začátku nikdo nevěřil.
jedno setkání s právníkem
Kamarádka takhle spor se svým bývalým zaměstnavatelem vyhrála.
Ale i tak změnila místo. Což chápu.
Taky si neumím představit denně koupat kočku. Ani z psychického, ani ze zdravotního hlediska (myslím té kočky).
Babské rady - živočišné uhlí, odvar z rýže nebo ovesných vloček, černý čaj. Možná zkusit i bílý jogurt.
Zvláštní, že předchozí postup nezabral. Nevidím v něm chybu. Není to reakce na to odčervení?
Jo jo, kamarádka 2x na IVF. Manžel mezitím přestal kouřit a popíjet a naopak začal běhat - a světe, div se, třetí potomek. Neplánovaný a nečekaný, zplozený přirozenou cestou. Příští rok půjde do školky.
Jenže lidi dneska neumí číst - ve smyslu, nechápou psaný text. A ani se jím nechtějí prokousávat.
Dafi:fešák pruhatec!
není trošku velkej na to jak je malej?
vypadá že nebude nějaká střední velikost,ale spíš jak Růženka,že?
ale spíš jak Růženka,že?
Růženka je z příbuzenstva? Je to ono? Četla jsem jako puberťák.
Znáte to. Důvěřuj, ale prověřuj. A to ani nemusí být člověk, který to odfláknul, ale prostě přehlídnul.
Zrzavci:Jsem moc ráda, že knížky docházejí do svých nových pelíšků a že budou dělat radost. Mně dělalo radost psát to věnování a podepisování, bylo to tichou a hezkou součástí letošního zběsilýho adventu.
Už je doma! I s věnováním!! Ještě jednou moc děkuji!!!
Hezké vánoce přeji.
Buggyra:Po tomto zákroku byste neměla alespoň dva dny lézt na koně a nezvedat nic těžkého.
Já dostala ordre tři dny absolutní klid, a protože u koní dodržuji beze zbytku 5 dní klid, tak jsem si též naordinovala 5 dní klid. Jen teda ten 3. den po dornovce se shazoval balík, a zrovna ty holky, co to měly na starosti, jsou takové houžvičky, tak jsem jim maličko přicmrndávala, ale fakt jsem si dávala pozor, abych byla srovnaná a abych zabírala víc nohama než zádama, no i tak se ta záda malinko ozvala, jakože mám dávat pozor, tak jak jsme to shodily, šla jsem od toho. Pak jsem ještě lonžovala a trochu se modlila, ať je kůň hodný a nevyvádí nebo se nelekne, ale to bylo v pohodě, koníček zlatý.
U mě je asi největší potíž to spaní na zřejmě nevyhovující matraci, no… to bude kámen úrazu, teď mě bolí ta hrudní páteř, tam mi holčina rovnala jeden obratel tam a jiný zpět, ta bedra zřejmě tak rozhozená nebyla, zajímavé. A fakt mezi lopatkami, tam je celkem ta páteř rigidní, to by mě nenapadlo… Ale hodně toho tahám rukama, to je fakt.
Co mě překvapilo, že píšete, že vám to rovná holčina co měsíc. Není to nějak moc často? Nejsou pak ty vazy a svaly kolem té páteře vlastně pořád jako uvolněné a nemají šanci se zafixovat v nějaké té stabilní poloze? A že píšete, že má pořád co rovnat… Tady ta moje mi právě říkala, že to nemá ještě srovnané úplně dobře, že by to chtělo tak za dva měsíce znova, a naštěstí tam našla za ty dva měsíce termín. Ale nemluvila jsem o tom, jestli častěji to je k něčemu dobré, to je fakt. Možná když se řeší nějaký závažnější problém - jako u kopyt nebo u zubů, tam se nedají některé věci srovnat jedním zásahem, musí se strouhat často a po troškách, tak třeba u těch zad to může být podobné, pokud se rovná nějaká velká záležitost, že se to posune o trošek, a když se ta oblast uklidní, tak se to zase trochek pošťouchne, třeba kvůli tomu, aby zase nevylítla plotna na nějakém obratlu vedle, si umím představit.
Jinak koně mám na dornovce už hodně let, teď jsem se teprvá odhodlala já sama 🙂 Slečna se na našich koních vlastně zaučovala (to by mi koňáci dali…), takže je má všechny zmapované a zkoušela si na nich i různé techniky (nedělá jen dornovku, ale i nějaké další úžasnosti, kraniosakrální, osteodynamiku, baňky, nevím, jak se tomu všemu nadává a jestli to nemotám nějak dohromady, ale má toho víc)..
. Není to nějak moc často?
Ono to je těžké. Když vám ty svaly kolem “vyhozených” obratlů zatuhnou…
Nemusí.
Ale nespecifikujete plemeno ani “krátké rekreační vyjížďky”.
Anonymní:Zdravím, myslím tím chování
Jaké chování? Že se vám samci perou?
lesnizinka:Ježíš to je blbost toto, může mi to někdo vysvětlit? Máme elektronický teploměr pod pazuchu a máme pistol na čelo, kterým měříme teď pořád. Změřím se - mám 37.8, jdu na wc, dát Viktěnovi kapsičku, vrátím se, lehnu, změřím se a mám 36.9😲 Cítila jsem, že mi je zima, natáhla jsem si zase rolák, že mě třepe, tak jsem se změřila poprvé. To druhé bylo takové jako kontrolní a naměřím to takhle. Když jsme to minule zkoušeli přeměřit tím pod paži, dostali jsme třetí hodnotu. Co si jako vybrat?
Co si jako vybrat?
Průměr.🙂 Viz Rapotacka - starej dobrej rtuťovej, který si opatruji jako oko v hlavě, páč nám ho EU zakázala.
orionka:Až za hrob?….Nenávist?….Ničíte si zdraví.
Proč by si 4xJana měla život zatěžovat těmi ošklivostmi. Rozpor- na 1 stranu, nereagujte, nečtěte - na druhou - vraťte se do října a všechny jeho jedusliny si přečtěte a vražte si je teď ve Vánočním čase do hlavy !
Vůbec ne. Jsem v pohodě.
Jenom 4xJana nebyla v obraze. A ani nemusí být. Z mé strany to byl jenom návrh.
JanaJanaJanaJana:Ne, to ne. Nevím, o co jde.
Můžete si ho najít, jestli chcete. Je dlouhé, ale stačí se začíst do období 20.10.-30.10. Pak možná pochopíte naši averzi vůči osobě, o kterou tu jde. Mmch, ve vlákně Velká pardubická taky předvedla své kvality.
JanaJanaJanaJana:Mně třeba Neverend nevadí. Má prostě jen jiný názor, to je OK. někdy to, co tvrdí, koresponduje i s tím, co u nás říká humanitní věda.
Já bych na něj byla hodná🙂
Vy jste asi nečetla vlákno Všeobecný pokec?
Orionka:Nemusíte, jak dojedu domů, tak na PC jsem registrovaná
Mně právě bylo divné, že obě IP adresy k vám seděly - jako vyjadřování.
Ale už se to vysvětlilo.
Lenča:Dobře no víte já sem trochu zoufalá. Na přihlášky už je jen pár měsíců a my vůbec nevíme kam ji dát všichni se mě ptají co tě baví co bys ráda dělala a mě baví koně a pravě se ptám jestli to je vubec možny nějak se u nich zaměstnat a jak čtu tak spíš radši ne a musím vybrat něco jiné.
mě baví koně
Opravdu doporučuji nechat si je jako koníčka. Jinak je to těžká práce (jasně, v 15 letech si to ne každý uvědomí - ale jednou vám bude i víc a co když přijdou zdravotní problémy?) za ne moc peněz. A na ježdění pak už nezbývá síla. Znám takové případy v okolí.